X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam spacer z listopadowkami - ah uwielbiam :)
    Pozniej pyszny obiadek razem - stek, frytki i brokuł. Mniam

Co do wizyt ja nam pakiet w luxmedzie - wizyty z Mikołajem miałam co miesiąc a pod koniec ciąży co 2 tygodnie -
    Usg 3 - a na każdej wizycie słuchanie serducha przed dr.
    Usg miałam w efekcie 5 bo raz poszłam za wcześnie i połówkowe jedno zrobiłam prywatnie w 4d.
    Jak dla mnie wystarczajaco.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja wczoraj jak i dzisiaj dosłownie padam.
    Nie wiem czemu po obiedzie zaczyna mnie strasznie boleć głowa i wymiotuje wczoraj kilka razy, dziś na szczęście tylko raz. Prześpię się i już mniej boli, ale mam nadzieje, że to minie..
    To normalne?

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Kiedys miałam podobną. Wizyta trwała 2-3 min. Recepta wpisana. 100 zl do zaplaty a nawet paragonu nie dała mi ani razu.

Kazda znajdzie swojego lekarza czy to na NFZ czy prywatnie. Ja niestety w swoim życiu trafiałam ciągle na jakis konowalow na NFZ, czy to ginekolog, dentysta, endokrynolog, ba nawet internista wywołuje u mnie spazmy.

wiesz co ten mój to nawet recepty nie wypisuje ;)
    ja powiem szczerze, że dentyse na nfz też mam takiego olewacza troche, byłam na wizycie ze 2 tyg temu a on mi chciał kamien usuwac, a ja w ciązy, a to przeciez takie bolesne;//

na ginekologow nigdy nie narzekałam na interniste raz, ale zmienilam i teraz jestem bardzo zadowolona.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła/zamierza zrobić badania genetyczne np Pappa? Niby chciałam zrobić ale uznałam że nawet gdyby coś wyszło to przecież nie przestanę kochać... Zastanawiam się tylko czy są takie badania genetyczne które wykrywają choroby które można leczyć już od samego początku... ojj lekarz będzie miał chyba ponownie długą listę pytań ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Czy któraś z Was robiła/zamierza zrobić badania genetyczne np Pappa? Niby chciałam zrobić ale uznałam że nawet gdyby coś wyszło to przecież nie przestanę kochać... Zastanawiam się tylko czy są takie badania genetyczne które wykrywają choroby które można leczyć już od samego początku... ojj lekarz będzie miał chyba ponownie długą listę pytań ;)
    Ja zamierzam je zrobić bo mam za darmo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A które choroby wykrywają? wiesz może?

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzia24 wrote:
    Czesc dziewczyny :) jestem w 5tc +6 dni ,z obliczen moich wynika ze termin mam na 29.04.2016. powiedzcie mi jkie macie objawy ? mnie momentami boli brzuch, nie mam planien, krwawien itd..

Każda ciąża jest inna. U mnie za pierwszym razem mdliło mnie dopiero chyba ok 8 tyg do ok 14tyg i tylko wieczorem i czasem pobolało trochę po bokach podbrzusza.
    A teraz to mnie mdli cały dzień od 7 tyg, ze zmienną intensywnością. Piersi wogóle nie odczuwałąm w 1 ciąży i w obecnej.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ktoś się jutro wizytuje?

Ja, ja, ja!
    USG na 11:30 <3
    Straszny stres, złe przeczucia, dlatego mniej się udzielam żeby nie psuć atmosfery :*

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córka zaczeła spać w swoim łóżeczku jak miała 5 tygodni a to z tego względu ze jak Mąż był po nockach to się w nocy nie kontrolował i baliśmy się że ją zgniecie. A jak miała ok. 3-4 miesięcy przenieśliśmy ją do pokoiku i to był najlepszy ruch. Mamy nianię z monitorem oddechu więc śpimy spokojnie, umiemy odróżniać dźwięki z niani które to po prostu kręcenie się w nocy a które to budzenie :) ja czasami próbuje wziąść ją do siebie do łóżka to cały czas się kręci aż w końcu zaczyna płakać bo przyzwyczajona jest do swojego łóżeczka :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do gina prywatnie, mówił mi że normalnie wizyty odbywają się co miesiąc, ale ponieważ ja się stresuję czy ciąża rozwija się prawidłowo, to kazał nam przyjść po 2 tygodniach. Idziemy w środę :)

Próbowałam zapisać się do lekarki na NFZ w moim drugim mieście, ale najbliższy termin w sierpniu był na grudzień ;) także tyle w temacie.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dowiedziałam się że na badania genetyczne warto wybrac się czy to na skierowanie czy prywatnie. Pierwsze ok 13 tyg i drugie jakoś ok 20tyg, mogą wykryć np wadę serca i można już coś działać. W poniedziałek zapytam się lekarza co i jak

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wiec niczego mam sie nie obawiac ? :)

2bd18a485504af7044704cf422914cab.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 21:05

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    A które choroby wykrywają? wiesz może?
    Ja to głównie robię to badanie aby zbadać zespół downa

Ale tu jest fajnie to opisane

http://badaniaprenatalne.pl/test_pappa/

triste lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ja, ja, ja!
    Straszny stres, złe przeczucia, dlatego mniej się udzielam żeby nie psuć atmosfery :*

Oj to jutro kciuki mocno zacisnę i będę wyczekiwała dobrych wieści :-*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ja, ja, ja!
    No to powodzenia i czekamy na dobre wiesci

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze poruszylyscie temat spania w lozeczku, hmmm zalozenia to mozna miec... ja tez mialam postanowione ze synek nie bedzie z nami spal w lozku od samego poczatku. Jak sie urodzil mieszkalismy jeszcze w wynajetym mieszkaniu i spalismy w jednej sypialni. Od pierwszej nocy spal u siebie w lozeczku az gdzies do ok 4 miesiaca kiedy zaczely sie problemy ze spaniem. Wstawanie do malego co godzine, wyjmowanie i odkladanie go do lozeczka po 10 razy w ciagu nocy zweryfikowalo moje poglady na ten temat. Moje plecy nie wytrzymywaly, przez jakies 2 miesiace spal praktycznie wylacznie z nami. Na poczatku bylo nam strasznie niewygodnie, spanie we troje na jednym lozku nie nalezy do najwygodniejszych ale jakos sie przyzwyczailismy. Chwile pozniej przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania, teraz synek ma swoj pokoik i od miesiaca spi w oddzielnym pokoju, zasypia sam wiec nie zawsze biorac dziecko do lozka skazujemy sie na spanie z nim do 18-nastki :P trzeba obserwowac dziecko i wychwycic moment kiedy juz tak duzo bliskosci nie potrzebuje i moze spac samo. Niestety sa i takie przypadki jak u mojej kolezanki ktora wygonila meza po porodzie z sypialni i po 1,5 roku chlopina nadal spi na kanapie w salonie bo mama spi z coreczka...

Lanusia93, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    dziewczyny a wy prowadzicie ciążę prywatnie czy na nfz? Co jaki czas macie wizyty? bo ja na nfz i ostatnim razem jak byłam to kolejną wizytę wyznaczyli mi dopiero za miesiąc. Nie wytrzymam tyle absolutnie i będę chciała prywatnie podejrzeć malucha w połowie miesiąca.

Ja na pierwszej wizycie byłam prywatnie u lekarza który wykonywał mi inseminację, on założył mi kartę ciąży i dał skierowanie na badania, ale jak zobaczyłam ile one kosztują (300zł)- to zapisałam się na nfz- lekarz dał mi skierowania, zrobił usg- wszystko było ok.
    W poniedziałek idę na nfz a wtorek prywatnie- będę chodzić jak na razie do dwóch lekarzy- chociaż dla mnie ten co chodzę prywatnie jest ważniejszy, lecz przyjmuje w Łodzi (60km od domu) a ten na nfz w tym samym mieście...

Dziewczyny z Łodzi-spytam się wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić?

Moja endokrynolog mówiła mi, że tsh od 1 do 1,5- wtedy jest najlepsze

200710183334.png

201604027450.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    ja w pierwszej ciazy nie robilam i teraz tez nie bede. Moj gin mowil ze te badania czesto wychodza z duzymi bledami i niepotrzebnie czlowiek sie denerwuje. Mojej siostry znajomej wyszlo ze bedzie miala dziecko z downem i ona sie strasznie zalamala a niepotrzebny stres bo dzieciaczek zdrowy sie urodzil.

monia_em, triste lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    dziewczyny a wy prowadzicie ciążę prywatnie czy na nfz? Co jaki czas macie wizyty? bo ja na nfz i ostatnim razem jak byłam to kolejną wizytę wyznaczyli mi dopiero za miesiąc. Nie wytrzymam tyle absolutnie i będę chciała prywatnie podejrzeć malucha w połowie miesiąca.

Ja do mojego gina chodziłam prywatnie, wizyta serduszkowa też była prywatna, ale wszystkie kolejne już na nfz do tego samego gina :)

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pokoju to mamy plany urządzić pokoik w naszej sypialni, nie mamy wiele miejsca, chcieliśmy kupić łóżeczko z możliwością przekształcenia w tapczanik, komodę jakoś wygospodarujemy, bo pokój mały nie ma zbytnio gdzie wstawić nowej.

Chcielibyśmy, żeby maluszek spał sam w swoim łóżeczku, ale jak to będzie to zweryfikuje życie.. nie zarzekam się ;)

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ