X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to dzis zaczynamy 10 tydzien :)1/4 ciazy za chwile bedzie juz za nami :)

dziewussia, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a tak wogóle to dzis zaczynamy 10 tydzien :)1/4 ciazy za chwile bedzie juz za nami :)

ja w niedzielę zacznę 11 tc ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    matko jak ten czas zapitala, dopiero co robilysmy testy a zanim sie obejzymy bedziemy relacjonowac akcje z porodówki :)

Malinkowe oczekiwanie, dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja w pierwszej ciąży miałam cały 2 trymestr zespół ciesni nadgarstka... wylam z bólu po nocach.. :-( boje się aby nie było powtórki! :/ :(

Jutro zabieram mamę na cały dzień do 3 miasta :) małż z synkiem zostaje my sobie babki dzień zrobimy , przy okazji zaopatrze szafę misia w jesienne/zimowe ubrania :-) no i coś dla siebie poszukam.. dziś nie dopielam swoich rurek :/ :( brzuszek ki się uwydatnil a na wadze -2kg :D
    Kładę się zmęczenie wygrywa dobrej nocy .

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace mamuśki! :-*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, ja na bank w Rydygierze. Teraz to prywatny szpital z kontraktem na nfz, więc warunki się poprawiły. A lekarze i położne świetni;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Tomaszowie Maz, jest tu szpital ale ma taką reputację, że nie chciałabym tu rodzić ;) Wiadomo jak wody odejdą i nie będzie czasu dojazdu do Łodzi to siła wyższa.
    Mój lekarz prowadzący pracuje z CZMP ;) Sama nie wiem czy będzie czas na dojazd (1 godz)
    Dziewczyny chciałabym wjechać kolejką linową na Kopę i na Szrenicę :)
    myślicie, że nie ma przeciwwskazań?

200710183334.png

201604027450.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań genetycznych, NIFTY to baaaardzo droga impreza, ale wykrywa już konkretne choroby.
    USG genetyczne + białko Pappa i beta hCG dają nam informację o prawdopodobieństwie wystąpienia choroby. Jeśli w badaniach wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo choroby to robi się badanie inwazyjne, które stawia konkretne rozpoznanie. Co do wad serca- myślę, że bardziej USG połówkowe jest pomocne w ich wykrywaniu.
    Ja zamierzam zrobić badania genetyczne. Nie są one obarczone wcale tak wielkimi błędami- mają 95% czułość, czyli wykryją 95% dzieci z wadami genetycznymi (z. Edwardsa, Patau, Downa, Turnera). I wiadomo, że o ile urodzenie dziewczynki z zespołem Turnera to nie jest tragedia, to urodzenie dziecka z zespołem Edwardsa lub Patau to ogromna tragedia. Te dzieci nie dożywają nawet roku a ich życie to męczarnia.. Wolałabym wiedzieć o takiej chorobie.

Straciatellaa, Larisa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste ja w poprzedniej ciąży robiłam amniopunkcje.Jest to badanie inwazyjne i czekałam 6tyg na wynik,wiec nikomu nie polecam. Ja miałam skierowanie po usg w 12 tyg niestety. Jak juz wspominałam nastraszyli nas baaardzo. Miałam też robione echo serca płodu. Obydwie te imprezy na NFZ. W tej ciąży chciałabym zrobić test NIFTY ale porozmawiam z ginekologia, cena mnie zabije...ja mam niepełnosprawność w rodzinie i jednak chciałabym wiedzieć mniej więcej na 100% ,ze jest ok;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    A ja dopiero rozpoczęłam 8, ależ ten czas się wlecze....

Ale do pierwszej wizyty już nieclaly tydzień.

Strasznie się boję dziś piersi prawie wcale nie bolą :/ każda zmiana zachowania mojego organizmu sprawia że umieram z niepokoju :/

Larisa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie.
    14 września mam wizytę i usg ale aby zwolnić się z pracy to muszę przynieść L4. Czy dostane zwolnienie na badania?

Sunday lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

U nas ogólnie po 30 roku życia zaleca się robienie badań genetycznych. Ja w 1 ciąży miałam usg genetyczne w tej tez będę miała ( zresztą każda wizyta jest bardzo dokładna wszystko jest sprawdzane trwa zazwyczaj 30 min z czego 25 na usg :-) multum zdjęć nagrywanie filmów 4d itp )

Lekarka mówiła ze wystąpienie wad genetycznych zmniejsza się z każdą ciąża :-) u mnie w rodzinie nikt nie chorował na żadne takie , u męża podobnie, w takich wypadkach wystarczy sprawdzenie przeziornosci karczku, potem też się coś sprawdza pamiętam ze kość nosowa się mierzy.
    Jeśli ktoś chce to może robić :-) ja nie zamierzam nawet lekarka mi odradzala bo mówi ze oczekiwanie na wyniki może wykończyć psychicznie :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej. Mam pytanie.
    14 września mam wizytę i usg ale aby zwolnić się z pracy to muszę przynieść L4. Czy dostane zwolnienie na badania?
    Ja nigdy nie miałam problemu z dostaniem l4 jak jechałam na wizytę do gina w klinice. Tyle ze wiedzieli tam ze mamy w 2 strony ok 500 km. Ale jesli masz umowę o pracę i twój lekarz pracuje tylko w godzinach kiedy jestes w pracy to możesz się zwolnić z pracy na ten czas bez konieczności l4 i jeszcze za te godziny pracodawca tobie zapłaci

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się że na kolejnej wizycie u gin okazało się że mam bliźniaki :)

Od wczoraj czuję się zupełnie normalnie. Nawet wzdęcie zeszło.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dziewczyny ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się że na kolejnej wizycie u gin okazało się że mam bliźniaki :)

Miałam dziś dokładnie taki sam sen! :D I że jeszcze jedna dziewczyna na naszym forum dowiedziała się o ukrytym bliźniaku :P
    Miłego dnia wszystkim, za 2 godziny wizyta...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichhlieb ja tez slyszalam ze nawet prawo gwarantuje ciezarnej mozliwosc wczesniejszego wyjscia z pracy- bez l4, na wizyte u lekarza ale wczesniej trzeba dostarczyc do pracodawcy zaswiadczenie o ciazy od gina prowadzacego. Niestety nie kazdy pracodawca pozwala z tego prawa korzystac. U nas niestety nie bylo takiej mozliwosci. Jesli nawet zgodziliby sie z łacha zebym wyszla wczesniej to pozniej musialabym odpracowywac te godziny.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:

a ja ciagle wzdeta jak bąk... wygladam jakbym w 6 miesiacu ciazy juz byla

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Miałam dziś dokładnie taki sam sen! :D I że jeszcze jedna dziewczyna na naszym forum dowiedziała się o ukrytym bliźniaku :P
    Miłego dnia wszystkim, za 2 godziny wizyta...
    Lanusia ciekawe czy sen bedzie proroczy :) moi znajomi spodziewali sie bliźniąt, dopiero podczas porodu okazalo sie ze beda mieli trojaczki... gdybym ich nie znala to bym w ta historie nie uwierzyla, jak w dzisiejszych czasach przy obecnej technice mozna nie zauwazyc trzeciego sedruszka...na szczescie cala 3 jest zdrowa :)

Lanusia93, monia_em lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski!
    A mi sie snil moj porod, ale byl wspanialy bo szybki i nic mnie nie bolalo. Pamietam, ze bylam zachwycona. A potem karmilam dzieciaczka piersia i bardzo mi sie podobalo :-D
    Ale teraz duzo o tym myslimy i chyba bedziemy miewaly takie sny :-)

Milego dnia wszystkim!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a ja ciagle wzdeta jak bąk... wygladam jakbym w 6 miesiacu ciazy juz byla
    ja od popołudnia do nocy tak wyglądam :/. Rano wszystko pięknie, a popołudniu niespodzianka :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za sny! ;D u mnie na szczęście koszmary się skończyły (odpukać).
    Dlatego ja zdjęcia robię rano bo po południu i wieczorem jestem strasznie wzdęta, a jak zjem sobie jakiś bigosik czy coś to już tym bardziej ;D

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ