Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
baba wrote:Witajcie, widzę że moje żale podniosły wrzawę na temat mężów. Mój jest pracowity, bo jak się mieszka w domu jednorodzinnym to jest co robić. Jeszcze jeździ do swojej babki by koło niej zrobić i w domu (demencja starcza). No ale zawsze tak jest, że znajdzie się powód do sporu jak się jest "fofiastą" istotą. Ja całą dobę mam co robić, a on to przynajmniej noc ma dla siebie, zrobi swoje i może leżeć.
Marzą mi się przespane noce, ewentualnie z 1 pobudką mogą być, pomyśleć że miałam tak do 6 miesiąca małej - wspaniałe czasy to były.
Dziś lekarz wyznaczyła mi datę usg na 10.09, nie mogę się doczekać. Zaznaczył jednocześnie, że mogę jutro prywatnie w innej przychodni. Tak fajnie ale jeszcze rok temu to ja pamiętam że w tej przychodni to sprzęt był dość stary, no chyba że się coś zmieniło, więc podziękowałam. Wolę poczekać bo tam gdzie chodzę to sprzęt ma bardzo dobry. To lekarz z dość ciętym językiem ale jak dotąd mi nic w nim nie przeszkadzało, dogadywaliśmy się, nawet go parę razy porządnie rozśmieszyłam na wizycie i przez to mnie lepiej zapamiętał. Nie narzekam.
Wiem jak to jest mieszkać w domku.. roboty od groma i wiecznie bałagan. . Masakra. Mój mąż lubi sprzatac ale wole robić to za niego.. bo i tak po nim musze poprawiać. Lubie po swojemu ogarniaćdo kuchni mi się nie wtrąca to moje królestwo tak jak ja do garażu i pom. Gospodarczego ... taki nasz mały kompromis.. poza tym ja lubię sprzatac
Dlaczego do 6 miesiaca? .. u mnie na odwrót było masakra do 4 miesiąca wyszły 4 zęby i spokój. Śpi całe noce .. potem jak 4 szły troszkę marudzil ale w dzień bardziej i ostatnio budził się dosłownie co pół h w nocy... tak przez tydzień i dziś rano zauważyłam piękna 3 u góry. Masakra z tymi zębami u nas -
Mj1991 wrote:Dobry wieczór dziewczyny
no ja na swojego męża tez nie moge narzekać. Sprząta, Bo każdy ma u nas swoje pomieszczenia do sprzątania, gotuje, nie marudzi także luzik;) a wracając do wizyty to u mnie był widoczny zarodek 7,58 mm i w sumie byłam tak zestresowana ze nie zapytałam lekarki czy serduszko biło czy nie ale migała taka kropeczka czy to moglibyc serduszko? Bede wdzięczna za odp. Wg usg jestem w 6 tyg i 4 d i termin sie zmienił na 21.04. Lekarka mówi ze wszystko bardzo prawidłowo.
A jaide spać, Wypilam ziolka i Lulu -
madziutek 23 wrote:Mój owszem ma dwie ręce ale obie lewe. Kloce się z nim że kompletnie nic nie pomaga ale jak pomoże to jeszcze gorzej bo mam dwa razy więcej roboty żeby popoprawiac co spieprzyl... ;/ Ehhh
W poprzedniej ciazy robiłam wszystko co przed nawet w piecu codziennie paliłam... on w domu palcem nie kiwnie b do jego obowiązków należy noszenie ogrodu i zajmowanie się psem... haha masakra bo to nie ma się co śmiać....
Teraz jest to samo plus do tego pół roczne dziecko którego on nigdy nie przebierał ani nie przewijal... a kapal go ze mną może 3 razy....
Poprostu od rana do późnego wieczora zapieprz a ten przyjdzie i też fochy od progu bo coś mu każe zrobić...
Ale przynajmniej mam mojego synka ktory poprawi najgorszy dzien jednym swoim uśmiechem
Liczę na to że organizm cały czas na wysokich obrotach od dawna to sobie fasolka poradzi... ;*
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualny
-
A ja nie moge spac przez lysego,swieci mi w okna i glodna sie.zeobilam wiec wstalam zjesc i nagle ppczulam jak mi po nogach cieknie,takiej ilosci i wodnistej wydzieliny nie mialam,moze przez to usg i oczywiscie juz sie zmartwilam,ze cos nie tak
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
ilonia1984 wrote:A ja nie moge spac przez lysego,swieci mi w okna i glodna sie.zeobilam wiec wstalam zjesc i nagle ppczulam jak mi po nogach cieknie,takiej ilosci i wodnistej wydzieliny nie mialam,moze przez to usg i oczywiscie juz sie zmartwilam,ze cos nie tak
a dużo tej wydzieliny?? Biała czy przezroczysta? -
Moja malutka jako noworodek ładnie spała budziła się dwa razy. Jak skończyła miesiąc po potrafiła nawet przespa noc bez pobudki. A była na moim mleku co prawda odciąganym. Jak miała 5.5 mies to zaraziła się zapaleniem oskrzeli. Bałam się że się mi dusi. Wtedy 2 zęby wyszły i po tym już były pobudki min 3-8. A od wczoraj znow kiepsko bo jakies 4 chyba się zaczynają przeciskac. Takie uroki.
-
Hej, nie odzywałam się parę dni, bo nastrój taki sobie i miałam przerwę od forum.
Ale muszę się teraz wyżalić
Wróciłam właśnie z izby przyjęć. Pojechałam tam, bo zaczęłam plamić na brązowo, dokladnie tak jak w utraconej ciąży. Spanikowałam maksymalnie, bo na dodatek brzuch boli jak na okres (a może to ze stresu..).
W badaniu lekarz stwierdził brunatną wydzielinę i stan zapalny pochwy.
Na usg na szczęście okazało się, że fasolka jest, ma 2,4 cm i serduszko bije! Poczułam ogromną ulgę...
Ale lekarz długo sie w to usg wpatrywał, zawołał koleżankę i komentują do siebie, że dziwnie ta ciąża umiejscowionana wypisie mam tez info, ze kosmowka się oddziela, a ciąża zlokalizowana śródściennie (?)
Wysłali mnie domu, leki mam brać te same i leżeć. Powinnam mieć kontrolę za 2-3 dni, ale mój gin będzie dopiero w piątek. Muszę poczekać, mam nadzieję, że przestanę plamić..
Eh, z jednej strony radość, że dzidzia żyje, z drugiej ogromny lęk..[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
dziewussia wrote:a dużo tej wydzieliny?? Biała czy przezroczysta?
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
baba wrote:Moja malutka jako noworodek ładnie spała budziła się dwa razy. Jak skończyła miesiąc po potrafiła nawet przespa noc bez pobudki. A była na moim mleku co prawda odciąganym. Jak miała 5.5 mies to zaraziła się zapaleniem oskrzeli. Bałam się że się mi dusi. Wtedy 2 zęby wyszły i po tym już były pobudki min 3-8. A od wczoraj znow kiepsko bo jakies 4 chyba się zaczynają przeciskac. Takie uroki.
Dokladnie ... jak słyszę ze niektóre dzieci przechodzą ząbkowanie bezobjawowo to robie wielkie oczy i zazdroszczę i dzieciom i rodzicom.
Mi na szczęście pomaga mąż .. wstaje do małego daje pić , wie jak podać lekarstwo i to robi . Nie mogę narzekać bo potrafi syna zabrać na cały dzień a ja mogę odpoczywać w tym czasie.
Nam na ząbkowanie pomaga maść baby orajel! W Polsce jest wycofana ze względu na benzokaine ale polecił mi ją pediatra i zamówiłam przez internet, jest rewelacyjna i wydatna pomagała mi nawet jak szła mi 8bo ona znieczula dziąsła a nie jak inne chwilowo chłodzi.
Ząbkowanie trzeba przeżyć. . Jeszcze troszkę i wszystko wróci do normy kochana a starsza będą nam ładnie spać ! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, doczytałam w karcie, że ciąża jest zlokalizowana blisko rogu macicy i oczywiście jeszcze bardziej się przeraziłam, bo czytam, że umiejscowienie w rogu jest kwalifikowane jako pozamaciczne i bardzo niebezpieczne : ( Mój lekarz nic o tym nie wspominał, a jest niby dobrym specjalistą.. Już nie wiem co myśleć..
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
ilonia1984 wrote:A ja nie moge spac przez lysego,swieci mi w okna i glodna sie.zeobilam wiec wstalam zjesc i nagle ppczulam jak mi po nogach cieknie,takiej ilosci i wodnistej wydzieliny nie mialam,moze przez to usg i oczywiscie juz sie zmartwilam,ze cos nie tak
Wydzielina to nic dziwnego. W pierwszej ciąży dużo miałam takiej. Nie przejmuj sięilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Larisa wrote:Wydzielina to nic dziwnego. W pierwszej ciąży dużo miałam takiej. Nie przejmuj się
chciala bym juz przez to przebrnac i byc juz po tym 1 trymestrze,zaczynaja mnie bolec wiezadla i krzyz od wczoraj czuje,chyba dlatego,ze rosniemy,ale kobieta pp we wszystkim doszukuje sie czegos zlego,chciala bym podchodzic do tej ciazy ze spokojem jak do tamtej,niestety nie umiem,myslalam,ze usg co 2 tygodnie mnie usppkoi i tak bylo,ale teraz jakos tak sie nie stalo...dobra posmecilam
i znowu u nas upal,mam dosc,pierwszy raz chce konca lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:24
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Kajka wrote:Dziewczyny, doczytałam w karcie, że ciąża jest zlokalizowana blisko rogu macicy i oczywiście jeszcze bardziej się przeraziłam, bo czytam, że umiejscowienie w rogu jest kwalifikowane jako pozamaciczne i bardzo niebezpieczne : ( Mój lekarz nic o tym nie wspominał, a jest niby dobrym specjalistą.. Już nie wiem co myśleć..
A nie możesz iść na wizytę do innego ginekologa? Zapytać o poradę. Będziesz spokojniejszahttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Oj troszkę Was zaniedbałam, przepraszam
Wszystko przez przeprowadzkę. Dziś poszukam ginekologa, bo to już 7t2d, a ja bez badań, nie widziałam jeszcze serduszka... Jak tylko ogarnę się w nowym (pięknym!) mieszkanku i wytłumaczę córce, że jej zachowanie mnie wykańcza to się odezwę
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:46
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Bulimulia wrote:A nie możesz iść na wizytę do innego ginekologa? Zapytać o poradę. Będziesz spokojniejsza
Serce by mi się złamało, jakby znowu nie wyszło. Na szpitalnym usg widziałam już rączki i nóżki:) Mały bałwanek jest o 3 dni do przodu względem OM. Nie wiem tylko, jak szybko bije serduszko, bo nie mierzyli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:12
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Hej dziewczyny! Ja teraz siedzę u rodziców, odpoczywam i byłoby super, gdyby mnie nie zaczęło pobierać jakieś przeziębienie. Mam katar i w nocy bardzo bolało mnie gardło. Teraz już jest trochę lepiej, ale moment nie najlepszy,bo muszę zrobić badania z krwi w tym tygodniu:/ I leżenie plackiem też nie wchodzi w grę z kilku powodów. Mam nadzieję, że szybko to ogarnę domowymi sposobami... Kurcze, ciężko się leczyć bez leków:D