X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Witajcie, widzę że moje żale podniosły wrzawę na temat mężów. Mój jest pracowity, bo jak się mieszka w domu jednorodzinnym to jest co robić. Jeszcze jeździ do swojej babki by koło niej zrobić i w domu (demencja starcza). No ale zawsze tak jest, że znajdzie się powód do sporu jak się jest "fofiastą" istotą. Ja całą dobę mam co robić, a on to przynajmniej noc ma dla siebie, zrobi swoje i może leżeć.
    Marzą mi się przespane noce, ewentualnie z 1 pobudką mogą być, pomyśleć że miałam tak do 6 miesiąca małej - wspaniałe czasy to były.

Dziś lekarz wyznaczyła mi datę usg na 10.09, nie mogę się doczekać. Zaznaczył jednocześnie, że mogę jutro prywatnie w innej przychodni. Tak fajnie ale jeszcze rok temu to ja pamiętam że w tej przychodni to sprzęt był dość stary, no chyba że się coś zmieniło, więc podziękowałam. Wolę poczekać bo tam gdzie chodzę to sprzęt ma bardzo dobry. To lekarz z dość ciętym językiem ale jak dotąd mi nic w nim nie przeszkadzało, dogadywaliśmy się, nawet go parę razy porządnie rozśmieszyłam na wizycie i przez to mnie lepiej zapamiętał. Nie narzekam.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Wiem jak to jest mieszkać w domku.. roboty od groma i wiecznie bałagan. . Masakra. Mój mąż lubi sprzatac ale wole robić to za niego.. bo i tak po nim musze poprawiać. Lubie po swojemu ogarniać :-) do kuchni mi się nie wtrąca to moje królestwo tak jak ja do garażu i pom. Gospodarczego ... taki nasz mały kompromis.. poza tym ja lubię sprzatac :)

Dlaczego do 6 miesiaca? .. u mnie na odwrót było masakra do 4 miesiąca wyszły 4 zęby i spokój. Śpi całe noce .. potem jak 4 szły troszkę marudzil ale w dzień bardziej i ostatnio budził się dosłownie co pół h w nocy... tak przez tydzień i dziś rano zauważyłam piękna 3 u góry. Masakra z tymi zębami u nas :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny ;) no ja na swojego męża tez nie moge narzekać. Sprząta, Bo każdy ma u nas swoje pomieszczenia do sprzątania, gotuje, nie marudzi także luzik;) a wracając do wizyty to u mnie był widoczny zarodek 7,58 mm i w sumie byłam tak zestresowana ze nie zapytałam lekarki czy serduszko biło czy nie ale migała taka kropeczka czy to moglibyc serduszko? Bede wdzięczna za odp. Wg usg jestem w 6 tyg i 4 d i termin sie zmienił na 21.04. Lekarka mówi ze wszystko bardzo prawidłowo.
    Skoro lekarka mówi że prawidłowo to oewnie ta migajaca kropeczka to serduszko, gratuluję.

A jaide spać, Wypilam ziolka i Lulu ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Mój owszem ma dwie ręce ale obie lewe. Kloce się z nim że kompletnie nic nie pomaga ale jak pomoże to jeszcze gorzej bo mam dwa razy więcej roboty żeby popoprawiac co spieprzyl... ;/ Ehhh

W poprzedniej ciazy robiłam wszystko co przed nawet w piecu codziennie paliłam... on w domu palcem nie kiwnie b do jego obowiązków należy noszenie ogrodu i zajmowanie się psem... haha masakra bo to nie ma się co śmiać....

Teraz jest to samo plus do tego pół roczne dziecko którego on nigdy nie przebierał ani nie przewijal... a kapal go ze mną może 3 razy....

Poprostu od rana do późnego wieczora zapieprz a ten przyjdzie i też fochy od progu bo coś mu każe zrobić...

Ale przynajmniej mam mojego synka ktory poprawi najgorszy dzien jednym swoim uśmiechem <3

Liczę na to że organizm cały czas na wysokich obrotach od dawna to sobie fasolka poradzi... ;*
    Eee nie rozumiem jak można wytrzymać z takim człowiekiem

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Skoro lekarka mówi że prawidłowo to oewnie ta migajaca kropeczka to serduszko, gratuluję.

A jaide spać, Wypilam ziolka i Lulu ;)
    jak coś migało to na 100% serduszko :D

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu poryczałam bo już nie dawałam rady, jeszcze te głupie uczucie, że coś jest nie tak. Popłakałam sobie i jest mi lżej.

Dobranoc ;*
    I gratuluję wizyt!

Oby jutrzejszy dzień był lepszy...

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge spac przez lysego,swieci mi w okna i glodna sie.zeobilam wiec wstalam zjesc i nagle ppczulam jak mi po nogach cieknie,takiej ilosci i wodnistej wydzieliny nie mialam,moze przez to usg i oczywiscie juz sie zmartwilam,ze cos nie tak

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    A ja nie moge spac przez lysego,swieci mi w okna i glodna sie.zeobilam wiec wstalam zjesc i nagle ppczulam jak mi po nogach cieknie,takiej ilosci i wodnistej wydzieliny nie mialam,moze przez to usg i oczywiscie juz sie zmartwilam,ze cos nie tak

a dużo tej wydzieliny?? Biała czy przezroczysta?

200710183334.png

201604027450.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka jako noworodek ładnie spała budziła się dwa razy. Jak skończyła miesiąc po potrafiła nawet przespa noc bez pobudki. A była na moim mleku co prawda odciąganym. Jak miała 5.5 mies to zaraziła się zapaleniem oskrzeli. Bałam się że się mi dusi. Wtedy 2 zęby wyszły i po tym już były pobudki min 3-8. A od wczoraj znow kiepsko bo jakies 4 chyba się zaczynają przeciskac. Takie uroki.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie odzywałam się parę dni, bo nastrój taki sobie i miałam przerwę od forum.
    Ale muszę się teraz wyżalić:(
    Wróciłam właśnie z izby przyjęć. Pojechałam tam, bo zaczęłam plamić na brązowo, dokladnie tak jak w utraconej ciąży. Spanikowałam maksymalnie, bo na dodatek brzuch boli jak na okres (a może to ze stresu..).
    W badaniu lekarz stwierdził brunatną wydzielinę i stan zapalny pochwy.
    Na usg na szczęście okazało się, że fasolka jest, ma 2,4 cm i serduszko bije! Poczułam ogromną ulgę...
    Ale lekarz długo sie w to usg wpatrywał, zawołał koleżankę i komentują do siebie, że dziwnie ta ciąża umiejscowiona :\ na wypisie mam tez info, ze kosmowka się oddziela, a ciąża zlokalizowana śródściennie (?) :(
    Wysłali mnie domu, leki mam brać te same i leżeć. Powinnam mieć kontrolę za 2-3 dni, ale mój gin będzie dopiero w piątek. Muszę poczekać, mam nadzieję, że przestanę plamić..
    Eh, z jednej strony radość, że dzidzia żyje, z drugiej ogromny lęk..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    a dużo tej wydzieliny?? Biała czy przezroczysta?
    Wiesz co kochana taka mleczna,no zobaczymy dzis,juz myslalam,ze wody plodowe ale w nocy sucho...wiec chyba to nic zlego,wiec.mozlowe,ze po usg tak cos sie podraznilo ;)kajka,ale skoro maluch jest i.rosnie,to trzeba wierzyc,ze bedzie wszystko dobrze,trzymamy kciuki za twoja fasolke...a ja wstaje core do szkoly wyptawic,zaczelo sie...;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Moja malutka jako noworodek ładnie spała budziła się dwa razy. Jak skończyła miesiąc po potrafiła nawet przespa noc bez pobudki. A była na moim mleku co prawda odciąganym. Jak miała 5.5 mies to zaraziła się zapaleniem oskrzeli. Bałam się że się mi dusi. Wtedy 2 zęby wyszły i po tym już były pobudki min 3-8. A od wczoraj znow kiepsko bo jakies 4 chyba się zaczynają przeciskac. Takie uroki.

Dokladnie ... jak słyszę ze niektóre dzieci przechodzą ząbkowanie bezobjawowo to robie wielkie oczy i zazdroszczę i dzieciom i rodzicom.
    Mi na szczęście pomaga mąż .. wstaje do małego daje pić , wie jak podać lekarstwo i to robi . Nie mogę narzekać bo potrafi syna zabrać na cały dzień a ja mogę odpoczywać w tym czasie.
    Nam na ząbkowanie pomaga maść baby orajel! W Polsce jest wycofana ze względu na benzokaine ale polecił mi ją pediatra i zamówiłam przez internet, jest rewelacyjna i wydatna pomagała mi nawet jak szła mi 8 :/ bo ona znieczula dziąsła a nie jak inne chwilowo chłodzi.
    Ząbkowanie trzeba przeżyć. . Jeszcze troszkę i wszystko wróci do normy kochana a starsza będą nam ładnie spać ! :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Haha ! Może ten sam hotel ? Gdzie się zatrzymujecie ? :p

W Karpaczu w Koali, a Pradze jeszcze nie wiem :D A Wy?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpacz w Mercure a Praga w Salvator :-)
    Juz się nie mogę doczekać szaleństwa zakupów w Pradze :D haha ! :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczytałam w karcie, że ciąża jest zlokalizowana blisko rogu macicy i oczywiście jeszcze bardziej się przeraziłam, bo czytam, że umiejscowienie w rogu jest kwalifikowane jako pozamaciczne i bardzo niebezpieczne : ( Mój lekarz nic o tym nie wspominał, a jest niby dobrym specjalistą.. Już nie wiem co myśleć..

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:

Wydzielina to nic dziwnego. W pierwszej ciąży dużo miałam takiej. Nie przejmuj się :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Wydzielina to nic dziwnego. W pierwszej ciąży dużo miałam takiej. Nie przejmuj się :)
    Dzieki...powiem wam,ze coraz bardzie zaczynam panikowac,cos zlego sie ze mna dzieje...chyba dlatego,ze zbliza sie tydzien w ktorym ostatnio poronilam i zaczynam schizowac :( chciala bym juz przez to przebrnac i byc juz po tym 1 trymestrze,zaczynaja mnie bolec wiezadla i krzyz od wczoraj czuje,chyba dlatego,ze rosniemy,ale kobieta pp we wszystkim doszukuje sie czegos zlego,chciala bym podchodzic do tej ciazy ze spokojem jak do tamtej,niestety nie umiem,myslalam,ze usg co 2 tygodnie mnie usppkoi i tak bylo,ale teraz jakos tak sie nie stalo...dobra posmecilam ;) i znowu u nas upal,mam dosc,pierwszy raz chce konca lata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:24

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dziewczyny, doczytałam w karcie, że ciąża jest zlokalizowana blisko rogu macicy i oczywiście jeszcze bardziej się przeraziłam, bo czytam, że umiejscowienie w rogu jest kwalifikowane jako pozamaciczne i bardzo niebezpieczne : ( Mój lekarz nic o tym nie wspominał, a jest niby dobrym specjalistą.. Już nie wiem co myśleć..

A nie możesz iść na wizytę do innego ginekologa? Zapytać o poradę. Będziesz spokojniejsza

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj troszkę Was zaniedbałam, przepraszam :( Wszystko przez przeprowadzkę. Dziś poszukam ginekologa, bo to już 7t2d, a ja bez badań, nie widziałam jeszcze serduszka... Jak tylko ogarnę się w nowym (pięknym!) mieszkanku i wytłumaczę córce, że jej zachowanie mnie wykańcza to się odezwę :)
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:46

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    A nie możesz iść na wizytę do innego ginekologa? Zapytać o poradę. Będziesz spokojniejsza
    Rozważam to, ale zobaczę jeszcze, co powie mój gin i poszukam może specjalisty od usg, żeby dobrze zlokalizować ciążę..
    Serce by mi się złamało, jakby znowu nie wyszło. Na szpitalnym usg widziałam już rączki i nóżki:) Mały bałwanek jest o 3 dni do przodu względem OM. Nie wiem tylko, jak szybko bije serduszko, bo nie mierzyli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:12

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja teraz siedzę u rodziców, odpoczywam i byłoby super, gdyby mnie nie zaczęło pobierać jakieś przeziębienie. Mam katar i w nocy bardzo bolało mnie gardło. Teraz już jest trochę lepiej, ale moment nie najlepszy,bo muszę zrobić badania z krwi w tym tygodniu:/ I leżenie plackiem też nie wchodzi w grę z kilku powodów. Mam nadzieję, że szybko to ogarnę domowymi sposobami... Kurcze, ciężko się leczyć bez leków:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ