X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja miałam rano pobieraną krew do badań, koszmar z tym byciem na czczo, mdli mnie do teraz...

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    jak po wizycie?

Trzymam kciuki za dziewczyny wizytujące ;) Piszcie jakie macie wieści.

Ja się jakoś martwię, skończyły się mdłości, zgaga, cycki nie bolą..brzuch na dole może trochę, najczęściej jak się przeciągam na łóżku hmm
    chyba wymyślam, mam nadzieję że okruszek ma się dobrze.Wiem że dogodzić się nie da. Ja czekam do wizyty 7 września. Jeszcze trochę czasu.

Właśnie, nam się nie dogodzi :) Ja też odczuwam mniejsze dolegliwości, ale cieszę się po prostu, że dobrze to znoszę. Poza porannymi mdłościami i zmuszaniem się do jedzenia...
    Cieszmy się, że nas nic nie męczy, niż co chwile bo coś było. Zgaga dała mi tak popalić w tamtym tygodniu, że zupełnie za nią nie tęsknię :) A to były tylko dwa dni takiego zgagowego ataku :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy beta w ciazy rośnie ciagle? czy do jakiegoś tyg?

trzymam kciuki za wszystkie wizytujace piszcie jak poszło i jak wasze żabki;))

ja to jestem w nerwach, bo wizyte u lekarza mam dopiero 16 wrzesnia, ciążowo sie nie czuje, nie mam zadnych objawow poza bolacymi piersiami i brakiem okresu;(( nie wiem juz czy to dobrze czy zle;(( wczoraj mialam lekkie skorcze brzucha, ale to chyba od tego ze od wtorku mam zaparcia...dziewczyny czy wy tez tak macie? noo masakra

dziewussia lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam przyrostu bo robilam w piatek badanie a za pol godziny jade na lotnisko

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Kawuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

ja to jestem w nerwach, bo wizyte u lekarza mam dopiero 16 wrzesnia, ciążowo sie nie czuje, nie mam zadnych objawow poza bolacymi piersiami i brakiem okresu;(( nie wiem juz czy to dobrze czy zle;(( wczoraj mialam lekkie skorcze brzucha, ale to chyba od tego ze od wtorku mam zaparcia...dziewczyny czy wy tez tak macie? noo masakra

W jednym poście wyżej odpisałam dziewussi, że ja też mam mniejsze dolegliwości, ale powinnyśmy się cieszyć. Lekarze mówią, że organizm sobie dobrze radzi z ciążą i nie ma co czekać na ciągłe objawy. Chyba lepiej tak niż z głową w sedesie :) Poza tym, każdy dzień, tydzień jest inny :) Jeszcze może Cię coś dopadnie i zatęsknisz za brakiem dolegliwości.
    Ja mam kolejną wizytę 22 września. Jeszcze całe 3 tygodnie, ale nie będę żyła codziennie w stresie z tego powodu bo przecież nasze maleństwa nie potrzebują nerwów mamusi! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • dziewussia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

u mnie zaparcia skończyły się, jadłam dużo błonnika i śliwek, kefir piłam i jakoś się wyregulowało, zmieniłam po prostu dietę;)

Ja też się nie czuje ciążowo ;) Oby do wizyty i może zobaczę Okruszka ;)
    Na każdej wizycie macie USG?

200710183334.png

201604027450.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    u mnie zaparcia skończyły się, jadłam dużo błonnika i śliwek, kefir piłam i jakoś się wyregulowało, zmieniłam po prostu dietę;)

Ja też się nie czuje ciążowo ;) Oby do wizyty i może zobaczę Okruszka ;)
    Na każdej wizycie macie USG?

Ja na każdej ;) nie wyobrażam sobie nie mieć !! :P , oprócz tego na każdej również badanie na samolocie :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Nie mam przyrostu bo robilam w piatek badanie a za pol godziny jade na lotnisko

czyli to co podałaś to jest badanie piątkowe i nie wiadomo czy po 48h beta Ci wzrosła, a to w zasadzie najlepszy test powtórzyć po 48h.

Ja się właśnie miałam Was pytać odnośnie lotów, co o tym myślicie? Czy Wasi lekarze coś mówili? Mnie szykuje się lot w październiku, oczywiście spytam do tego czasu mojej lekarki, ale chciałam Was spytać.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja na każdej ;) nie wyobrażam sobie nie mieć !! :P , oprócz tego na każdej również badanie na samolocie :)

ja badania na samolocie nie miałam, gin stwierdził że cytologię miałam robioną a często plamienia później się pojawiają ;)
    Na kolejnej wizycie mówił że weźmie mi cytologię a tak to usg miałam.

Zastanawiam się czy USG nie szkodzi dzidziusiowi w jakiś sposób,
    Ja mam wizytę na nfz 7 września a u mojego gina prywatnie 8 września, więc będę miała dwa usg dzień po dniu ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny :).

Ja do swojej wizyty mam jeszcze ponad 3 tyg i mam wrażenie że to cała wieczność
    Kawuszka wrote:
    Ja się właśnie miałam Was pytać odnośnie lotów, co o tym myślicie? Czy Wasi lekarze coś mówili? Mnie szykuje się lot w październiku, oczywiście spytam do tego czasu mojej lekarki, ale chciałam Was spytać.
    wydaje mi się że wszystko zależy od ciąży. Jak wszystko jest w porządku to można latać. Chyba później już na końcówce ciąży są większe przeciwwskazania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:03

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    ja badania na samolocie nie miałam, gin stwierdził że cytologię miałam robioną a często plamienia później się pojawiają ;)
    Na kolejnej wizycie mówił że weźmie mi cytologię a tak to usg miałam.

Zastanawiam się czy USG nie szkodzi dzidziusiowi w jakiś sposób,
    Ja mam wizytę na nfz 7 września a u mojego gina prywatnie 8 września, więc będę miała dwa usg dzień po dniu ;)

Moja wręcz twierdzi ze warto zajrzeć tam do środka czy coś się nie przypaletalo. . Dodam że nigdy po wizycie nie plamilam :-)
    Czy USG szkodzi ? Myślę że nie .. od 34 tygodnia byłam co 2 tyg na usg :-) i również byłam badana.. no ale cóż z rozwarciem na 2cm chodziłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:04

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz byłam prywatnie a 2 dni poźniej nfz i miałam 2 usg po sobie i mam nadzieje ze wszystko ok.
    co do zaparć to miałam straszne ale przeszły jak zniknęły mdłości. dlatego tym bardziej się martwię że wszelkie objawy ustały...

f2w3s65gpeorv80s.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od jakis 3-4dni boli glowa.. nie jakos tam strasznie-bo tak lekko jak narazie no ale boli calymi dniami.. Znacie jakies sposoby???

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, ja miałam na początku TSH 3,16 a ciąża się rozwija, więc to niekoniecznie jest przyczyna. Chyba, że masz zdiagnozowaną niedoczynność. Samo TSH nie powinno być podstawą do przepisywania leków u osób bez stwierdzonej wcześniej niedoczynności, chyba że wykracza poza prawidłowe wartości (>4). Zawsze warto patrzeć też na wynik FT4- jeśli on jest niski to należy zacząć brać leki. W ogóle TSH się dość mocno waha- ja jak pisałam na początku miałam 3,16 i trochę się martwiłam, ale zrobiłam FT4 i było w środku normy, a moje ostatnie TSH to 2,1. Lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Tu jest bardzo ciekawy artykuł, który pokazuje, że problem jest złożony a wspólnego konsensusu nie ma- co towarzystwo to inne standardy. http://www.endokrynologia.net/tarczyca/niedoczynno%C5%9B%C4%87-tarczycy-w-ci%C4%85%C5%BCy

Olina, beta rośnie bodajże do około 10 tygodnia, później systematycznie spada.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, USG nie szkodzi dziecku :)

Kawuszka, ja np. bałam się latać w pierwszym trymestrze- raz, że działanie zmiennego ciśnienia a dwa- promieniowanie na lotnisku. Niby ono jest bezpieczne, ale wolę dmuchać na zimne. Z drugiej strony zapewne wiele kobiet lata i nic się nie dzieje. Lekarza jednak nie pytałam.

myszka2070, brałaś paracetamol? Albo jakaś dziewczyna wcześniej zalecała smarowanie skroni amolem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:20

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tak bardzo mi przykro:( w ktorym tyg maluszek przestał się rozwijać?
    Trzymaj się kochana, na pewno jeszcze się uda

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki ja czytałam że nie jest szkodliwe usg też tak myślałam na początku ale jednak to był błąd :)

Ja wizytę mam w czwartek na nfz aż się boję, szwagierka chodzi do tej przychodni i mówi że za mili nie są ja na szczęście idę do innego lekarza co ona więc może ta będzie milsza :)
    w Sobotę mamy weselicho :) a w niedziele prywatna wizyta :)

Marpati nie chcę Cię w żaden sposób denerwować ale ja w pierwszej ciąży miałam puste jajo płodowe i właśnie nie było widać zarodka ani serduszka, bete robiłam przepisowo i przyrastała książkowo więc to też nie jest do końca pewny wyznacznik... w moim przypadku niestety skończyło się zabiegiem :( ale u Ciebie piszesz że zarodek jest więc jest nadzieja może faktycznie ciąża jest młodsza

Dzisiaj jakiś koszmarny dzień tak mi się chce spać że za moment zasnę na biurku :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia bardzo mi przykro :( słyszałam że "lepsze" jest samoporonienie bo wtedy mozna chyba od razu starać się a przy zabiegu trzeba odczekać 3-6miesięcy (moja koleżanka czekała 6miesięcy od zabiegu)

Trzymam kciuki aby kropek szybko do Ciebie wrócił :*

Asiasia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?
    przykro mi kochana.. Trzymaj się dzielnie :*

Asiasia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ