X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na Camarelo sevilla :)
    kupiliśmy używany ale w idealnym stanie, prawie nie używany, 3w1

Dostaliśmy do niego dużo dodatków wszystkie pokrowce, folie,
    dodatkowo dostaliśmy spacerówkę parasolkę, dwa nosidełka takie do noszenia na brzuchu dziecka.

http://zapodaj.net/91b9f276d975e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:43

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ale super ciuszki mega mi sie kolory podobaja <3 nawet chyba dla dziewczynki by pasowały)

Olina moja babcia to nawet twierdzi, że niebieski bardziej do dziewczynki pasuje :D Lubię takie uniwersalne jasne kolory dla dzieci, chociaż po siostrzeńcu mam sporo żywych kolorów.

• mania Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Olina moja babcia to nawet twierdzi, że niebieski bardziej do dziewczynki pasuje :D Lubię takie uniwersalne jasne kolory dla dzieci, chociaż po siostrzeńcu mam sporo żywych kolorów.
    To tak jak moja babcia upiera się, że niebieski jest dla dziewczynki bo Matka Boska jest na niebiesko :)

Czyli przeważa chyba u nas bebetto :)

jamniczakuchnia, Rotenkopf, fabdorota lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19, my stawiamy na zielony ale ten czerwony jest też mega! <3

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    My zdecydowaliśmy się na Camarelo sevilla :)
    kupiliśmy używany ale w idealnym stanie, prawie nie używany, 3w1

Dostaliśmy do niego dużo dodatków wszystkie pokrowce, folie,
    dodatkowo dostaliśmy spacerówkę parasolkę, dwa nosidełka takie do noszenia na brzuchu dziecka.

http://zapodaj.net/91b9f276d975e.jpg.html

Wózek naprawdę śliczny! :)

Z ciekawości, o jakich nosidełkach piszesz?

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mall.pl/nosidelka/kinderkraft-nosidelko-comfort-brown?gclid=CKCF0ZbfiMkCFRFmGwodiFgAQw

o coś takiego, 2 takie nosidełka

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    https://www.mall.pl/nosidelka/kinderkraft-nosidelko-comfort-brown?gclid=CKCF0ZbfiMkCFRFmGwodiFgAQw

o coś takiego, 2 takie nosidełka

Ooj źle trafiłaś, lepiej to wyrzuć/ sprzedaj szybciutko. Wyrządziłabyś dużą krzywdę kręgosłupowi rybki :(

http://www.piwnooka.pl/dobre-nosidla-zle-wisiadla-i-nieswiadomi-rodzice/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam x lander po synku :) złego słowa nie powiem <3 jednak mąż ostatnio zasugerował maxi cosi mura :) <3 jak myślicie ? :)

Jedna z moich sióstr miała quinny i sobie chwaliła druga bebetto to płakała.. pękł jej na środku chodnika niby rurka aluminiowa a jak przyszło co do czego to tylko aluminium posmarowana. . Pękło jej kolo te szprychy w nim do tego rączka się popsuła no jednym słowem tragedia ..

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia super ten link, dzieki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 dla mnie te wszystkie x-landery i ten maxi cosi co napisałaś to jakieś takie wielkie, szerokie i przysadziste się wydają :P Zdecydowanie bardziej podobają mi się bardziej skompresowane wózki.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam książkę Medela książka "Warto karmić piersią. I co dalej?" Magdalena Nehring-Gugulska. Warta uwagi :) dziękuje za wskazówki dot wózków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:59

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie? czy wy ćwiczycie cos? ;) albo moze chodzicie na jakies cwiczenia? ;)
    Ja jutro ide na joge dla kobiet w ciąży, kolezanka mnie namowiła :) pytalam oczywiscie mojego lekarza czy nie ma przeciwskazan i pozwolil ;) ale i tak mam jakos stresa ;p

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja mam x lander po synku :) złego słowa nie powiem <3 jednak mąż ostatnio zasugerował maxi cosi mura :) <3 jak myślicie ? :)

Jedna z moich sióstr miała quinny i sobie chwaliła druga bebetto to płakała.. pękł jej na środku chodnika niby rurka aluminiowa a jak przyszło co do czego to tylko aluminium posmarowana. . Pękło jej kolo te szprychy w nim do tego rączka się popsuła no jednym słowem tragedia ..
    Ja znowu słyszałam o nich bardzo dobre opinie. I jeszcze ostatnio czytałam w necie jakąś relacje po roku użytkowania na zakopiańskich ścieżkach i dziewczyna pisała, że Luca jest nie do zdarcia. Pewnie jest jak z większością rzeczy, można trafić na lewą serię... Chcę się przekonać na własnej skórze. Wiem, że jak wezmę coś, do czego nie jestem przekonana, to będę widzieć same wady w tym.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis leniwy dzien, synek chory wiec jestesmy uziemieni w domu, dzis nawet nie cchialo mi sie przebierac i caly dzien w szlafroku chodze, taki trolowy dzien :)

My wozek mamy po pierwszym synku, ciale w uzyciu i nie mam na co narzekac http://www.babydesign.eu/lupo-comfortnew/wozki-babydesign ma duze pompowane kola, amortyzacje, duza gondole- maly mial 7 miesiecy i nadal mial tam sporo miejsca ale ze juz siedzial to musielismy szybko na spacerowke sie przesiadac, wozek ma duzy zapinany na suwak kosz, budka w spacerowce powiekszana wiec swietnie chroni przed sloncem i wiatrem. NO I CO NAJWAZNIEJSZE to polski produkt, cene tez mysle ze ok :)my rok temu dalismy 1250 zł za 2 w 1.W warszawie co chwila sie na ulicy mijam z mamami ktore maja taki sam wozeczek :) nie chcialabym sie z nim rozstawac ale ciagle wacham sie czy nie kupic wozka blizniaczego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:25

Aguś86 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dzis u nas przelom bo od samego rana czuje malutka, kopie jak szalona, co prawda juz wczesniej ja czulam alem o wiele dslabiej i niereularnie, cudownie znow to czuc :) a i z lewej piersi cieknie mi siara, całkiem jej sporo, musze zaczac wkladki zakladac bo bluzka mokra ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:33

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wiolcia1405 dla mnie te wszystkie x-landery i ten maxi cosi co napisałaś to jakieś takie wielkie, szerokie i przysadziste się wydają :P Zdecydowanie bardziej podobają mi się bardziej skompresowane wózki.

Duże są fakt ale warte każdej zł. Mieszkamy poza Gdańskiem wiec słabo z chodnikami a nasze spacery to głównie las i drogi niezbyt równe jak miejskie chodniki ;) Najważniejsza jest dla mnie gondola bo spacerówki z wózków 3w1 to takie landary i nie podobają mi się strasznie , i wszystkie na jedno kopyto :( właśnie ta mura mnie zaciekawiła ma inną niż inne wozki spacerówke tak jak i Quinny :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie? czy wy ćwiczycie cos? ;) albo moze chodzicie na jakies cwiczenia? ;)
    Ja jutro ide na joge dla kobiet w ciąży, kolezanka mnie namowiła :) pytalam oczywiscie mojego lekarza czy nie ma przeciwskazan i pozwolil ;) ale i tak mam jakos stresa ;p
    ja niestety nie chodze, bo mi lekarz w sumie nie pozwolil...w sensie joga moze by przeszla, ale u nas tylko zwykłe cwiczenia i stwierdził, ze gdybym przed ciaza cwiczyła systematycznie nie byłoby problemu, a tu zakwasy itp

nie wiem jak z joga ;-) ale to pewnie przyjemniejsze

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Duże są fakt ale warte każdej zł. Mieszkamy poza Gdańskiem wiec słabo z chodnikami a nasze spacery to głównie las i drogi niezbyt równe jak miejskie chodniki ;) Najważniejsza jest dla mnie gondola bo spacerówki z wózków 3w1 to takie landary i nie podobają mi się strasznie , i wszystkie na jedno kopyto :( właśnie ta mura mnie zaciekawiła ma inną niż inne wozki spacerówke tak jak i Quinny :D

No u mnie też lasy, ale chodniki są spoko :D Większość spacerówek z tych wózków 3w1 faktycznie średnio wygląda, ale w tym wózku co chcemy to mi się mega podoba, bo nie jest taka przysadzista :D

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osób tyle opinii :) Każda wybierze coś dla siebie i swojego maleństwa bo w sumie o jego wygodę tu chodzi :D

Ameiva ja kupiłam osobno spacerówke baby design. Jest super :) koleżanka ma wózek 2w1 tej firmy i jest zadowolona. Może sama poszukam jakiegoś :) jaki dokładnie masz model? Bo ja na tel siedzę a nie chce mi się linków kopiować :D

BTW . Tesciowa dziś się na mnie obraziła :D ta kobieta jest tak durna ze aż smutne.. brzuszek mam spory a ona do mnie uwaga ze SADELKO MI WISI :) i nawet nie pomyślała ze jestem w ciąży :D odpowiedziałam jej ze w moim przypadku to kwestia jedzenia a w jej niestety już wieku ... obraziła się ahahaha :D jak dobrze. :) fakt ze miałam luźna bluze ubrana ale trochę mózgu kobieta mogłaby użyć ale w jej przypadku widocznie nie wie do czego on służy :D

Rotenkopf, Wilka lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obiecane zdjęcia mojego płaszczyka ciążowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:45

Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Funky09, Babu lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ