Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia Iwonka i Agulas na wizytach!
Chore dziewczyny wracajcie do zdrowia:)
Co do wozka to jestem raczej przekonana na bebetto luca ale okaże sie jak poogladam na zywo. Jednak mojemu nie spieszy sie do tego typu rozrywek i zawsze wymysla cos aby nie miec czasu podjechac do hurtowni. Ale dzis jedziemy w tamte tereny na zakupki to moze go zaciagne;)fabdorota, agulas lubią tę wiadomość
-
paprotka30 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące
Temat wózków byl widzę, ja to nie mam pojęcia jaki mi sie marzy. Większość wózków 2w1 ok jesli chodzi o gondole ale potem spacerowka juz mi sie nie podoba. Chcialabym wydac jakies 2000zl na wózek. Najlepiej kupic Np sama gondole a potem jakas ekstra spacerowke ale to tez jakos taniej nie wychodzi z tego co widzę, chyba ze używane
. Bo też mam tak że gondole mi się podobają, ale większość spacerówek już nie. A coś wybrać trzeba. My ustaliliśmy sobie limit 2500 na wózek 2w1. Też zastanawiałam się czy nie kupić oddzielnie gondoli, a oddzielnie spacerówki, ale ciągle się zastanawiam. Z mężem daliśmy sobie czas do lutego na wybranie i zakup wózka, bo czasami czeka się ok 6 tygodni na wózek, więc nie chce kupować na ostatnią chwilę. Ale z tego co przeglądam wózki to już wiem jedno - nie ma wózka idealnego i żaden nie spełni w 100 % naszych wymagań. Ostatnio sprzedawca pokazał nam wózek Anex Sport. Prezentuje się w miarę w porządku, ma materac kokosowy w gondoli, tkaniny w nim użyte są z jonami srebra i mają działanie antybakteryjne i antyseptyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:14
fabdorota, agulas lubią tę wiadomość
-
Wiecznie, prezentuje się naprawdę fajnie:D
Yeeey, dziewczyny, mebelki w końcu przyjechały;) i miły Pan kurier mi to przyniósł na 7. piętro. Mąż wraca po 19 i już się nie mogę doczekać, aż rozpakujemyEndzis, Anastazjaaa, agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Wiecznie, prezentuje się naprawdę fajnie:D
Yeeey, dziewczyny, mebelki w końcu przyjechały;) i miły Pan kurier mi to przyniósł na 7. piętro. Mąż wraca po 19 i już się nie mogę doczekać, aż rozpakujemy. A co zakupiliście? Meble dla malucha?
-
Domi82 wrote:
Tak Was czytam i mam wrażenie, ze macie często USG. Może sie mylę. Ja po amniopunkcji miałam tylko jedno króciutkie i to na moją prośbę. A teraz muszę czekać do 26.11 na połówkowe i dłuży sie niemiłosiernie.
)
Ostatnie było w 12 tc a teraz dopiero w 20 tc
I również tak jak ty 26.11wizytujemy się razem
-
Jak ja dzisiaj przegladalam wozki to az mnie głowa rozbolała, szukam, potem czytam opinie i okazuje sie ze jednak nie za bardzo. Ten Anex wyglada faktycznie ok
Kupowac jeszcze nie zamierzam, ale to poszukiwanie tez jest męczące.
Byłam dzisiaj na badaniach, myslalam ze ludzi nie będzie a tu kolejka do laboratorium i masa ludzi. Po wczorajszym wolnym, dzisiaj wszyscy sie rzucili, zupełnie jak ja hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:41
-
Ja mam usg co 4tyg, na kazdej wizycie. Kiedys faktycznie były inne czasy. Moja babcia nie miala nigdy a poród przyjmowała położna w domu. Pod tym względem mamy lepiej na szczęście.
Zazdroszczę Wam dzisiejszych wizyt
Dzisiaj na śniadanie zjadłam kajzerke z białym serem, pomidorem i zagryzlam kabanosem! Mniam.. Ktos pisal o kanapkach z pomidorem i musztardą, haha aż takiej wyobraźni nie mam, niezłe smakiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:40
-
Tak, łóżeczko i komode;) ale zanim zlozymy to jeszcze trochę, bo musimy się pozbyć biurka i szafki z sypialni. Kupiliśmy trochę na wariata, bo znalazłam na allegro w bardzo okazyjnej cenie mebelki z linii, która chciałam;) no i teraz musimy kombinować. Niedługo powinny też dotrzeć meble do salonu, będziemy zakładać panele... Trochę się ogarniamy, a ja taka nieruchawa i nie mam jak mężowi pomoc...
http://allegro.pl/lozeczko-safari-zyrafka-biale-mat11-komoda-przew-i5771911487.html
O, takie mebelki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:42
mania lubi tę wiadomość
-
Ja ost miałam dłuugą rozmowę z fryzjerką na temat wózków
Jej rady:
- duże koła dmuchane (będzie i na spacer po lesie i po mieście. podobno w tych wózkach o małych kółkach strasznie trzęsie na nierównym chodniku),
- 3 w 1 (do tego można dokupić takie zapięcie do samochodu i nie trzeba za każdym razem zapinać nosidełka tylko się wciska w te zapięcia),
- jedna rączka (wygodna, np. podczas rozmowy przez tel można trzymać wózek jedną ręką)
- co do koloru - mi się marzy białyFryzjerka mówiła, że ma czarno biały i biały jej się mocno nie zbrudził, a na czarnym są smugi od mycia...
- wielkość wózka (trzeba spr czy po złożeniu zmieści się do auta),
- spr czy się łatwo składa, żeby nie spędzać dużo czasu nad tym..
Pod Warszawą jest podobno jakaś hurtownia i jest taniej. jeśli dobrze pamiętam nazywa się tip top. -
agulas wrote:Ja ost miałam dłuugą rozmowę z fryzjerką na temat wózków
Jej rady:
- duże koła dmuchane (będzie i na spacer po lesie i po mieście. podobno w tych wózkach o małych kółkach strasznie trzęsie na nierównym chodniku),
- 3 w 1 (do tego można dokupić takie zapięcie do samochodu i nie trzeba za każdym razem zapinać nosidełka tylko się wciska w te zapięcia),
- jedna rączka (wygodna, np. podczas rozmowy przez tel można trzymać wózek jedną ręką)
- co do koloru - mi się marzy białyFryzjerka mówiła, że ma czarno biały i biały jej się mocno nie zbrudził, a na czarnym są smugi od mycia...
- wielkość wózka (trzeba spr czy po złożeniu zmieści się do auta),
- spr czy się łatwo składa, żeby nie spędzać dużo czasu nad tym..
Pod Warszawą jest podobno jakaś hurtownia i jest taniej. jeśli dobrze pamiętam nazywa się tip top.Wilka, Babu lubią tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Tak, łóżeczko i komode;) ale zanim zlozymy to jeszcze trochę, bo musimy się pozbyć biurka i szafki z sypialni. Kupiliśmy trochę na wariata, bo znalazłam na allegro w bardzo okazyjnej cenie mebelki z linii, która chciałam;) no i teraz musimy kombinować. Niedługo powinny też dotrzeć meble do salonu, będziemy zakładać panele... Trochę się ogarniamy, a ja taka nieruchawa i nie mam jak mężowi pomoc...
http://allegro.pl/lozeczko-safari-zyrafka-biale-mat11-komoda-przew-i5771911487.html
O, takie mebelki;)są śliczne
o kurczaki właśnie zauważyłam, że zaczynamy 20 tydzień!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:56
-
wiecznie wrote:Z tym 3w1 to bym uważała. Chodzi mi tu oczywiście o 3w1 z fotelikiem byle jakim (z małą ilością gwiazdek ADAC albo o zgrozo w ogóle bez crash testów - to w ogóle styropian owinięty materiałem i nie chroniący dosłownie przed niczym, no chyba że tylko przed mandatem od policji). Wydaje mi się, że w dobry fotelik samochodowy warto jednak zainwestować i albo kupić oddzielnie albo z zestawem 3w1 ale już właśnie lepszym fotelikiem.
tak, to prawda. 3w1 można już kupić za 1000 zł..
-
fabdorota wrote:Tak, łóżeczko i komode;) ale zanim zlozymy to jeszcze trochę, bo musimy się pozbyć biurka i szafki z sypialni. Kupiliśmy trochę na wariata, bo znalazłam na allegro w bardzo okazyjnej cenie mebelki z linii, która chciałam;) no i teraz musimy kombinować. Niedługo powinny też dotrzeć meble do salonu, będziemy zakładać panele... Trochę się ogarniamy, a ja taka nieruchawa i nie mam jak mężowi pomoc...
O, takie mebelki;). Chociaż ja nie przepadam za "dziecięcymi" elementami na meblach, tak jak tu żyrafa
. Będziecie jeszcze szafę do tego dokupować?
Do nas chyba w piątek dojdą drzwi do garderoby - mała rzecz a cieszy, bo do ukończenia sypialni zostaną nam w sumie już tylko dodatki i kilka szuflad do dokupienia do garderobyagulas lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Ładne mebelki
. Chociaż ja nie przepadam za "dziecięcymi" elementami na meblach, tak jak tu żyrafa
. Będziecie jeszcze szafę do tego dokupować?
Do nas chyba w piątek dojdą drzwi do garderoby - mała rzecz a cieszy, bo do ukończenia sypialni zostaną nam w sumie już tylko dodatki i kilka szuflad do dokupienia do garderoby
No widzisz, ja za to bardzo chciałam jakiś dziecięcy element, żeby to było takie jej:) -
Anastazjaaa wrote:A jaki fotelik samochodowy najlepszy? Jeszcze się tym nie interesowalam a też wolałabym zainwestować w bezpieczny dla malucha
Ja mam maxi cosiużywaliśmy od noworodka do 6 miesięcy - dla mnie rewelacja . A teraz dla synka romer trifix . Plscilismy ok 1000 zł ale bezpieczeństwo jest bezcenne
dla 2 tez kupimy ten jak podrosnie.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:A jaki fotelik samochodowy najlepszy? Jeszcze się tym nie interesowalam a też wolałabym zainwestować w bezpieczny dla malucha
Anastazjaaa lubi tę wiadomość