X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Iwonka i Agulas na wizytach!
    Chore dziewczyny wracajcie do zdrowia:)
    Co do wozka to jestem raczej przekonana na bebetto luca ale okaże sie jak poogladam na zywo. Jednak mojemu nie spieszy sie do tego typu rozrywek i zawsze wymysla cos aby nie miec czasu podjechac do hurtowni. Ale dzis jedziemy w tamte tereny na zakupki to moze go zaciagne;)

fabdorota, agulas lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące :-)

Temat wózków byl widzę :), ja to nie mam pojęcia jaki mi sie marzy. Większość wózków 2w1 ok jesli chodzi o gondole ale potem spacerowka juz mi sie nie podoba. Chcialabym wydac jakies 2000zl na wózek. Najlepiej kupic Np sama gondole a potem jakas ekstra spacerowke ale to tez jakos taniej nie wychodzi z tego co widzę, chyba ze używane :)
    Widzę, że mamy podobnie ;). Bo też mam tak że gondole mi się podobają, ale większość spacerówek już nie. A coś wybrać trzeba. My ustaliliśmy sobie limit 2500 na wózek 2w1. Też zastanawiałam się czy nie kupić oddzielnie gondoli, a oddzielnie spacerówki, ale ciągle się zastanawiam. Z mężem daliśmy sobie czas do lutego na wybranie i zakup wózka, bo czasami czeka się ok 6 tygodni na wózek, więc nie chce kupować na ostatnią chwilę. Ale z tego co przeglądam wózki to już wiem jedno - nie ma wózka idealnego i żaden nie spełni w 100 % naszych wymagań. Ostatnio sprzedawca pokazał nam wózek Anex Sport. Prezentuje się w miarę w porządku, ma materac kokosowy w gondoli, tkaniny w nim użyte są z jonami srebra i mają działanie antybakteryjne i antyseptyczne.

f29eee1bf098a4f6.jpg

e9207900f97d1cb2gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:14

fabdorota, agulas lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, prezentuje się naprawdę fajnie:D

Yeeey, dziewczyny, mebelki w końcu przyjechały;) i miły Pan kurier mi to przyniósł na 7. piętro. Mąż wraca po 19 i już się nie mogę doczekać, aż rozpakujemy ;D

Endzis, Anastazjaaa, agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wiecznie, prezentuje się naprawdę fajnie:D

Yeeey, dziewczyny, mebelki w końcu przyjechały;) i miły Pan kurier mi to przyniósł na 7. piętro. Mąż wraca po 19 i już się nie mogę doczekać, aż rozpakujemy ;D
    Koniecznie pokaż jak już złożycie mebelki :). A co zakupiliście? Meble dla malucha?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:

Tak Was czytam i mam wrażenie, ze macie często USG. Może sie mylę. Ja po amniopunkcji miałam tylko jedno króciutkie i to na moją prośbę. A teraz muszę czekać do 26.11 na połówkowe i dłuży sie niemiłosiernie.

)
    Ja też nie mam za często usg,
    Ostatnie było w 12 tc a teraz dopiero w 20 tc
    I również tak jak ty 26.11 ;) wizytujemy się razem

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota dużo zdrowka
    Agulas samych dobrych wieści na wizycie

agulas, fabdorota lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja dzisiaj przegladalam wozki to az mnie głowa rozbolała, szukam, potem czytam opinie i okazuje sie ze jednak nie za bardzo. Ten Anex wyglada faktycznie ok :)
    Kupowac jeszcze nie zamierzam, ale to poszukiwanie tez jest męczące.

Byłam dzisiaj na badaniach, myslalam ze ludzi nie będzie a tu kolejka do laboratorium i masa ludzi. Po wczorajszym wolnym, dzisiaj wszyscy sie rzucili, zupełnie jak ja hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:41

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co 4tyg, na kazdej wizycie. Kiedys faktycznie były inne czasy. Moja babcia nie miala nigdy a poród przyjmowała położna w domu. Pod tym względem mamy lepiej na szczęście.

Zazdroszczę Wam dzisiejszych wizyt :)

Dzisiaj na śniadanie zjadłam kajzerke z białym serem, pomidorem i zagryzlam kabanosem! Mniam.. Ktos pisal o kanapkach z pomidorem i musztardą, haha aż takiej wyobraźni nie mam, niezłe smaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:40

• mania Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Anex sport super :) jakie ładne kolory, żółty mi się bardzo podoba :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, łóżeczko i komode;) ale zanim zlozymy to jeszcze trochę, bo musimy się pozbyć biurka i szafki z sypialni. Kupiliśmy trochę na wariata, bo znalazłam na allegro w bardzo okazyjnej cenie mebelki z linii, która chciałam;) no i teraz musimy kombinować. Niedługo powinny też dotrzeć meble do salonu, będziemy zakładać panele... Trochę się ogarniamy, a ja taka nieruchawa i nie mam jak mężowi pomoc...
    http://allegro.pl/lozeczko-safari-zyrafka-biale-mat11-komoda-przew-i5771911487.html
    O, takie mebelki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:42

mania lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ost miałam dłuugą rozmowę z fryzjerką na temat wózków :D

Jej rady:
    - duże koła dmuchane (będzie i na spacer po lesie i po mieście. podobno w tych wózkach o małych kółkach strasznie trzęsie na nierównym chodniku),
    - 3 w 1 (do tego można dokupić takie zapięcie do samochodu i nie trzeba za każdym razem zapinać nosidełka tylko się wciska w te zapięcia),
    - jedna rączka (wygodna, np. podczas rozmowy przez tel można trzymać wózek jedną ręką :P )
    - co do koloru - mi się marzy biały :D Fryzjerka mówiła, że ma czarno biały i biały jej się mocno nie zbrudził, a na czarnym są smugi od mycia...
    - wielkość wózka (trzeba spr czy po złożeniu zmieści się do auta),
    - spr czy się łatwo składa, żeby nie spędzać dużo czasu nad tym..

Pod Warszawą jest podobno jakaś hurtownia i jest taniej. jeśli dobrze pamiętam nazywa się tip top.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Ja ost miałam dłuugą rozmowę z fryzjerką na temat wózków :D

Jej rady:
    - duże koła dmuchane (będzie i na spacer po lesie i po mieście. podobno w tych wózkach o małych kółkach strasznie trzęsie na nierównym chodniku),
    - 3 w 1 (do tego można dokupić takie zapięcie do samochodu i nie trzeba za każdym razem zapinać nosidełka tylko się wciska w te zapięcia),
    - jedna rączka (wygodna, np. podczas rozmowy przez tel można trzymać wózek jedną ręką :P )
    - co do koloru - mi się marzy biały :D Fryzjerka mówiła, że ma czarno biały i biały jej się mocno nie zbrudził, a na czarnym są smugi od mycia...
    - wielkość wózka (trzeba spr czy po złożeniu zmieści się do auta),
    - spr czy się łatwo składa, żeby nie spędzać dużo czasu nad tym..

Pod Warszawą jest podobno jakaś hurtownia i jest taniej. jeśli dobrze pamiętam nazywa się tip top.
    Z tym 3w1 to bym uważała. Chodzi mi tu oczywiście o 3w1 z fotelikiem byle jakim (z małą ilością gwiazdek ADAC albo o zgrozo w ogóle bez crash testów - to w ogóle styropian owinięty materiałem i nie chroniący dosłownie przed niczym, no chyba że tylko przed mandatem od policji). Wydaje mi się, że w dobry fotelik samochodowy warto jednak zainwestować i albo kupić oddzielnie albo z zestawem 3w1 ale już właśnie lepszym fotelikiem.

Wilka, Babu lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Tak, łóżeczko i komode;) ale zanim zlozymy to jeszcze trochę, bo musimy się pozbyć biurka i szafki z sypialni. Kupiliśmy trochę na wariata, bo znalazłam na allegro w bardzo okazyjnej cenie mebelki z linii, która chciałam;) no i teraz musimy kombinować. Niedługo powinny też dotrzeć meble do salonu, będziemy zakładać panele... Trochę się ogarniamy, a ja taka nieruchawa i nie mam jak mężowi pomoc...
    http://allegro.pl/lozeczko-safari-zyrafka-biale-mat11-komoda-przew-i5771911487.html
    O, takie mebelki;)
    super, te same mebelki wybrałam bo chciałam żeby łóżeczko było z szufladą :) są śliczne :)

o kurczaki właśnie zauważyłam, że zaczynamy 20 tydzień!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:56

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Z tym 3w1 to bym uważała. Chodzi mi tu oczywiście o 3w1 z fotelikiem byle jakim (z małą ilością gwiazdek ADAC albo o zgrozo w ogóle bez crash testów - to w ogóle styropian owinięty materiałem i nie chroniący dosłownie przed niczym, no chyba że tylko przed mandatem od policji). Wydaje mi się, że w dobry fotelik samochodowy warto jednak zainwestować i albo kupić oddzielnie albo z zestawem 3w1 ale już właśnie lepszym fotelikiem.

tak, to prawda. 3w1 można już kupić za 1000 zł..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki fotelik samochodowy najlepszy? Jeszcze się tym nie interesowalam a też wolałabym zainwestować w bezpieczny dla malucha

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    O, takie mebelki;)
    Ładne mebelki :). Chociaż ja nie przepadam za "dziecięcymi" elementami na meblach, tak jak tu żyrafa ;). Będziecie jeszcze szafę do tego dokupować?

Do nas chyba w piątek dojdą drzwi do garderoby - mała rzecz a cieszy, bo do ukończenia sypialni zostaną nam w sumie już tylko dodatki i kilka szuflad do dokupienia do garderoby :D

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ładne mebelki :). Chociaż ja nie przepadam za "dziecięcymi" elementami na meblach, tak jak tu żyrafa ;). Będziecie jeszcze szafę do tego dokupować?

Do nas chyba w piątek dojdą drzwi do garderoby - mała rzecz a cieszy, bo do ukończenia sypialni zostaną nam w sumie już tylko dodatki i kilka szuflad do dokupienia do garderoby :D
    Nie będziemy, bo mamy duża szafę typu komandor w sypialni. A wczoraj mieliśmy flow i pozbylismy się mnóstwa rzeczy z mieszkania, więc chyba się pomiescimy ;)
    No widzisz, ja za to bardzo chciałam jakiś dziecięcy element, żeby to było takie jej:)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A jaki fotelik samochodowy najlepszy? Jeszcze się tym nie interesowalam a też wolałabym zainwestować w bezpieczny dla malucha

Ja mam maxi cosi :) używaliśmy od noworodka do 6 miesięcy - dla mnie rewelacja . A teraz dla synka romer trifix . Plscilismy ok 1000 zł ale bezpieczeństwo jest bezcenne ;) dla 2 tez kupimy ten jak podrosnie.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    http://fotelik.info/pl/testy/2015/ zerknij tutaj. Tylko zaznacz grupę wiekową odpowiednią. Najbezpieczniej oczywiście jest z bazą ISOFIX (te mają po 5 gwiazdek), a później bez bazy wybierałabym te z 4 gwiazdkami.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››