X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Witam i ja po ciezkim dniu wczoraj
    Pojechalam na IP i zostalam zbadana reka oraz sprawdzono ph papierkiem. Do tego sluchano tylko tetno maluszka. Usg nie mialam. Dr stwierdzil ze to infekcja i mam globulki dopochwowe. Do tego zasugerowal mi ze z takimi "powaznymi" sprawami sie tu nie przyjezdza... i nie wiem sama usg nie bylo i nie wiem jaki jest stan wód. Ogolnie to bylam w szpitalu w ktorym chciałam rodzic ale po wczorajszym jestem wstrzasnieta. Rodzace Panie czekaja na przyjecie kilka h nawet. Taki jest natlok a po badaniu i tak sa odsylane do innych szpitali bo brak miejsc. A przyjechali panstwo prokuratorowie i zostali przyjeci bez kolejki i dla nich bylo miejsce na porodiwce! Naprawde jak za komuny. Do tego zupelnie inaczej traktowali ich a innych pacjentow. Wyszlam sramtad w szoku...

Aleksandra19 to widze ze mamy podobny problem. Daj znac co u Ciebie po usg? Ja nie wiem co ribic niby stwierdzili ze to nie wody no ale... Pati mi zapalila czerwona lampke. Pati czy też mialas wrazenie ze zmnijszyl Ci sie brzuch?

A no i Dziewusia gratulacje:) wiedzialam ze bedzie dobrze.

A dzis przeprowadzki cd...

Bardzo was prosze, nie dajcie sie zbyc, ja tez mialam badanie na fotelu i bylo ok, szyjka zamknieta na papierku tez wyszlo wszystko ok. Lekarz zasugerował, ze sie posikalam ale ja wiedzialam juz co mi sie stalo. Jak zrobil mi wreszcie usg to okazalo sie, ze wod nie ma wcale. Jak mi one odchodzily to bylo ich tak duzo, ze mimo wkladki mialam zalane cale nogawki w spodniach.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• agulas Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, oby było wszystko ok. Masakra z tymi lekarzami.
    Dziewczyny mdłości i zgaga wróciły....

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za szpital że nie robi usg... Byłam 3 razy na IP (nie w tej ciazy) i zawsze na wstępie usg które mieli na IP... Może trzeba prosić o przedstawiciela rzecznika praw pacjentów i mówić, że po to, że chce się skargę złożyć. Wtedy może zmiekna, a jak nie to pisać skargi na szpital do samego rzecznika praw pacjentów, to przynajmniej będą mieli potem papierową robotę.

f2wlcbxmqludqper.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Na szczęście u mnie w szpitalu przyjmują z każdym problemem. Za każdym razem miała robione USG.
    Dzisiaj pozwoliłam sobie na sprzątanie i to był błąd. Boli mnie brzuch. Jest strasznie napięty. Wzięłam leki i leżę mam nadzieję że przejdzie.
    Zaczynamy kolejny tydzień. Wg om 19 a USG 20. Szczęście coraz bliżej :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z sali mowily, ze w weekend nie robia usg... porażka, nawet nie powiedzialam ze cos mi strzela w brzuchu bo boje sie, ze znow zbada mnie ten okropny lekarz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza nastała? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pogoda kiepska to wszyscy spia :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby tak wszyscy mogli sobie spać :D ja dziś ledwo żyje, synek właśnie padł wiec mogę się ogarnąć bo nie miałam dziś czasu nawet się uczesac :/ cały dzień chodził marudny płakał co chwila a spał aż 20 minut w których zdazylam schować naczynia do zmywarki i pozbierać zabawki. Teraz niania i w drogę pielgrzymka sprzątająca czas start. :) może do północy się wyrobie :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczułam pierwsze ruchy tydzień temu i takie wiecie bąblowanie delikatne ruchy, to czy to normalne jak 3 dni nie czułam nic a dziś tylko lekko tak jak tydzien temu?? :)

Edit: sorki za moją polszczyznę ale jestem już padnięta dziś i nie myśle:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:08

28latkaa lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny poczułam pierwsze ruchy tydzień temu i takie wiecie bąblowanie delikatne ruchy, to czy to normalne jak 3 dni nie czułam nic a dziś tylko lekko tak jak tydzien temu?? :)

Edit: sorki za moją polszczyznę ale jestem już padnięta dziś i nie myśle:p
    mam podobnie ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli raczej się tym nie martwić ? :) tzn. jak czuje to wiadomo, że ok ale zdziwiłam sie ze na 3 dni cisza była totalna :)

Może Wiktorynka była inaczej ułożona ;)
    a dziś w sumie zjadłam puchar lodów hehe to może energii dostala po cukrze :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio miałam wizytę (to był 17 tc) u mojego gin i zapytałam się jej czy mogłam poczuć delikatne muśnięcie dziecka to ona zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że jeszcze jest za wcześnie. Chociaż potem się zawahała i uznała, że ze względu na to, że jestem bardzo szczupła to mogło się tak zdarzyć. Potem już nic nie czułam, aż do wczoraj jak miałam wrażenie jakby jakaś bańka we mnie pękła ;) i dzisiaj znowu wydaje mi się, że ktoś mi puka od środka :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ja też miałam tak na początku jak zaczęłam czuć wgl ruchy - były nawet kilku dniowe przerwy - a z tygodnia na tydzień coraz mocniej i bardziej regularnie, także wydaję mi się że nie masz czym się martwić :).

Dzisiejszy dzień pod znakiem biegania za prezentem dla teściowej, jutro idziemy na urodziny.. Głowa mi tak pękała że musiałam sobie zapodać apap ;/

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz jestem spokojna już :) Nie chciałam też panikować z tego powodu niepotrzebnie także na spokojnie wszystko :p

Dziś mi tak brzuszysko na wieczór wywaliło jakbym w 7 miesiącu była:p to pewnie po tych lodach! hehe :)

• mania Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś nudny dzień zrobiliśmy tylko obiad i pranie, byliśmy u babci i na zakupach i zalegamy na kanapie :)

Teraz mąż włączył jakiś nudny film ale nic nie mówię bo ogląda go i masuje mi stopy :D

Aleksandrakili ja też się dziś na tym zastanawiałam bo ostatnio przez kilka dni czułam malucha dość wyraźnie a dziś jest bardzo spokojny czułam tylko delikatne muśnięcia kilka razy i cisza...wydaje mi się, że to jeszcze normalne i zależy też od naszej aktywności w ciągu dnia ale od ułożenia malca też :)

Śluzu też mam więcej jest taki jak w II fazie cyklu raczej gesty niż wodnisty ale byłam u dr sprawdzał ph i powiedział, że jest dobrze... jak mi się coś przyplącze to od razu to czuję piecze, swędzi itd

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Endzis, oby było wszystko ok. Masakra z tymi lekarzami.
    Dziewczyny mdłości i zgaga wróciły....
    Łącze się z Tobą w bólu mdłości mnie męczą całymi dniami i popołudniu zgaga od kilku dni a do tej pory nawet nie wiedziałam tak na prawdę co to zgaga bo nigdy nie miałam...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z rana wymiotowałam dwa razy ;(

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj przespalam caly dzien, tak sennie. Obejrzałam wiadomości, jestem przerażona tym co dzieje sie na świecie. Obejrzę film i ide dalej spać. Spokojnej nocy.
    Ps: mam wrażenie ze czuje delikatne ruchy synka. Takie bardzo delikatne, albo sobie to wkrecam. Zobaczymy..

200710183334.png

201604027450.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj przespalam caly dzien, tak sennie. Obejrzałam wiadomości, jestem przerażona tym co dzieje sie na świecie. Obejrzę film i ide dalej spać. Spokojnej nocy.
    Ps: mam wrażenie ze czuje delikatne ruchy synka. Takie bardzo delikatne, albo sobie to wkrecam. Zobaczymy..

Ja też wiedząc co się.dzieje.we Francji od wczoraj jestem po prostu przerażona. Ze łzami w oczach oglądam relację w tv. Nie wiem jak tak można, dlaczego ci ludzkie to robią. Wiem oczywiście w imię czego to robią, ale nigdynie zrozumiem.

Być może czujesz maluszka :-) To przecież możliwie :-) Fajne są te odkrycia początkowe, te delikatne ruchy, smeranki... :-)

Dobrej nocy dziewczyny. Byliśmy na imieninach w rodzinie i padam.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy z urodzin teścia. Było całkiem fajnie, ale padam. Po torcie zostałam solidnie skopana ;). Jak ja to kocham <3.
    Zauważyłam podczas przebierania się teraz, że mi wylazi pępek taki ciążowy;) mąż potwierdza, że to nie przewidzenia. Fajnie;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ