X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Hej a jak mi gin nic o łożysku nie mówił to co znaczy ze jest dobrze chyba co? Bo jakby było z przodu to by powiedział... A jak jest łożysko z tyłu to może być potem przodujace? Sorki może głupie pytanie ale nie mam o tym pojęcia...

Łożysko jest przodujące wtedy, gdy zachodzi na szyjkę macicy i może być również przodujące, gdy znajduje się na tylnej ścianie macicy. To, że łożysko jest na przedniej ścianie nie równa się łożysku przodującemu. Ja mam np. na przedniej ścianie i "dzięki" temu nie czuję ruchów żadnych. Strasznie mnie to irytuje i martwię się, czy wszystko dobrze...

natalka189, Babu lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, to widzę lekcje 5minut i lada moment skonczylyscie ;-) Szok :-)

Dziewczyny czy Wam też puchną nogi? :-) Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny? :-) Słyszałam, że to podobno normalne.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, dorwałam lody tropikalne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Dziewczyny czy Wam też puchną nogi? :-) Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny? :-) Słyszałam, że to podobno normalne.

Często trzymaj nogi wyżej niż resztę ciała, np. podkładaj poduszkę lub kladź na oparcie kanapy.

• mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bardziej pocę, masakra...

A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce :) sam cukier ale tak mi się chciało :) tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

ja tez tak mam, juz sie w niektore moje buty nie mieszcze a jeszcze tyle czasu do konca ciazy . Moj lekarz zaleca unikanie soli i picie duzej ilosci wody a i kontroluj cisnienie bo czesto jedno i druie jest ze soba zwiazane

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej wy tu o takic slodkosciac a ja nic w domu slodkieo nie mam a narobilyscie mi smaka, zaraz jezyk mi wpadnie nie powiem dzie :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupka chińska :( musiałam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z Endzis???

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie
    A jak sie teraz czujesz? Dalej tak mokro? Takimi paskami cie badali?

200710183334.png

201604027450.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie

Po moich przezyciach radze zrobic jak najszybciej USG !

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz po badaniu tez stwierdzil, ze nic sie nie stalo, dopiero na usg wyszlo, ze nie mam ani troche wod. Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie ok. Pozdrawiam was.wszystkie dziewczynki i zycze pozytywnego rozwiazania. :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia, baaaardzo sie ciesze ze wszystko sie zaczyna ukladac! :)

Ja dzis odebralam wyniki z krwi i crp minimalnie spadło :) Mało bo mało ale to zawsze spadek a nie systematyczny przyrost jak to do tej pory było. Uff, troszkę mi lżej na sercu..

Dzis piątek 13tego a same dobre wiadomości

dziewussia lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce :) sam cukier ale tak mi się chciało :) tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...

Ale bym wciągnęła! Chyba zaraz mojego lubego wyślę do żabki :)

mania lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz był bardzo nie delikatny, kazał się rozluznić a tak bolało..

Sprawdził szyjkę wziernikiem, zbadał palcami i tyle infekcja.
    Usg nie wiem czy zrobia mi rano czy dopiero w poniedzialek.

Teraz moj sluz zamienił się w sluz wlasnie grzybicy..
    Czuje się ok nic nie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Nie każdy maluch reaguje na słodkie ;)

No właśnie, Endzis ucichła. Aleksandra, znajdź lekarza i powiedz, że prosisz o usg!

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu dziewczyna lezy z podejrzeniem ciazy pozamacicznej i nie zrobili jej usg.. niestety szpital w moim mieście nalezy do tych nie najlepszych..

• Kajka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, trzymam kciuki, żeby to był "tylko" grzybek.
    I czekam na wiadomości od Endzis...
    Ja też od paru dni mam strasznie wilgotno. Momentami czuję, jak wypływa ze mnie wodnisty śluz. Nie mam innych objawów infekcji, ale i tak mocno się stresuję, czy coś się nie sączy. Nie chcę panikować, bo tydzień temu byłam na IP i było wszystko dobrze mimo twardnienia brzucha. Od trzech dni miałam z kolei silne bóle kolkowe w lewym boku, chyba od jelit. Na szczęście już lepiej - przeszłam na dietę lekkostrawną.

Dziewusia, bardzo się cieszę z pozytywnych wyników amnio : )

dziewussia lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19

Poszłam do szpitala dokładnie z takim samym podejrzeniem. Poproś o USG i posiew z pochwy. U mnie zawiniła właśnie infekcja pęcherza i prawdopodobnie grzybica (po nystatynie mi przechodzi). Ja miałam robione badanie na samolocie i USG od razu. Potem badanie krwi, CRP i mocz. Nie sprawdzali PH upławów (już zamówiłam sobie paski przez neta, w aptekach nie dostałam). Potem robiłam posiew prywatnie, bo w szpitalu mi nie zrobili. Dodam, że ja też nagle zaczęłam być zalewana wodnistymi upławami, wystraszyłam się okropnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:21

• Sunday Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pozny piatek 13! :-) w koncu nadrobilam ta lekture, ktora zrobilyscie :-) polowe zapomnialam oczywiscie.

Nooo ale najwazniejsze, gratulacje udanych wizyt.
    Ej, Dziewussia, jak czytalam posty to tak pomyslalam o Tobie i Twoim Dzidziusiu i nagle na nastepnej stronie dobre wiesci!! Ciesze sie bardzo.

Sliczne macie juz ubranka dla Dzieciaczkow!! Cudne. Ja jeszcze nie mam nic, ale nadrobie.

Sluchajcie, w koncu poczulam to laskotanie w srodku i lekkie kopniaczki!!! Ale sie ciesze, ze i na mnie przyszla pora :-D i brzuch mi urosl, jak wrocilam we wtorek do pracy po L4, to mi powiedzieli, ze teraz to widac, ze jestem w ciazy, hehe.

Piatek, a ja juz w lozku, tak jak pusalyscie, trzeba lezakowac :-)

dziewussia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ