Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka189 wrote:Hej a jak mi gin nic o łożysku nie mówił to co znaczy ze jest dobrze chyba co? Bo jakby było z przodu to by powiedział... A jak jest łożysko z tyłu to może być potem przodujace? Sorki może głupie pytanie ale nie mam o tym pojęcia...
Łożysko jest przodujące wtedy, gdy zachodzi na szyjkę macicy i może być również przodujące, gdy znajduje się na tylnej ścianie macicy. To, że łożysko jest na przedniej ścianie nie równa się łożysku przodującemu. Ja mam np. na przedniej ścianie i "dzięki" temu nie czuję ruchów żadnych. Strasznie mnie to irytuje i martwię się, czy wszystko dobrze...
natalka189, Babu lubią tę wiadomość
2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Iwonka, to widzę lekcje 5minut i lada moment skonczylyscie
Szok 
Dziewczyny czy Wam też puchną nogi?
Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny?
Słyszałam, że to podobno normalne.

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawuszka wrote:Iwonka, to widzę lekcje 5minut i lada moment skonczylyscie
Szok 
Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny?
Słyszałam, że to podobno normalne.
Często trzymaj nogi wyżej niż resztę ciała, np. podkładaj poduszkę lub kladź na oparcie kanapy. -
ja tez tak mam, juz sie w niektore moje buty nie mieszcze a jeszcze tyle czasu do konca ciazy . Moj lekarz zaleca unikanie soli i picie duzej ilosci wody a i kontroluj cisnienie bo czesto jedno i druie jest ze soba zwiazaneKawuszka wrote:Iwonka, to widzę lekcje 5minut i lada moment skonczylyscie
Szok 
Słyszałam, że to podobno normalne. -
A jak sie teraz czujesz? Dalej tak mokro? Takimi paskami cie badali?Aleksandra19 wrote:Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie
-
Aleksandra19 wrote:Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie
Po moich przezyciach radze zrobic jak najszybciej USG !
-
Dziewusia, baaaardzo sie ciesze ze wszystko sie zaczyna ukladac!

Ja dzis odebralam wyniki z krwi i crp minimalnie spadło
Mało bo mało ale to zawsze spadek a nie systematyczny przyrost jak to do tej pory było. Uff, troszkę mi lżej na sercu..
Dzis piątek 13tego a same dobre wiadomości
dziewussia lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Też się bardziej pocę, masakra...
A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce
sam cukier ale tak mi się chciało
tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...
Ale bym wciągnęła! Chyba zaraz mojego lubego wyślę do żabki
mania lubi tę wiadomość
2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Lekarz był bardzo nie delikatny, kazał się rozluznić a tak bolało..
Sprawdził szyjkę wziernikiem, zbadał palcami i tyle infekcja.
Usg nie wiem czy zrobia mi rano czy dopiero w poniedzialek.
Teraz moj sluz zamienił się w sluz wlasnie grzybicy..
Czuje się ok nic nie boli -
nick nieaktualnymania wrote:Też się bardziej pocę, masakra...
A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce
sam cukier ale tak mi się chciało
tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...
Nie każdy maluch reaguje na słodkie
No właśnie, Endzis ucichła. Aleksandra, znajdź lekarza i powiedz, że prosisz o usg! -
Aleksandra, trzymam kciuki, żeby to był "tylko" grzybek.
I czekam na wiadomości od Endzis...
Ja też od paru dni mam strasznie wilgotno. Momentami czuję, jak wypływa ze mnie wodnisty śluz. Nie mam innych objawów infekcji, ale i tak mocno się stresuję, czy coś się nie sączy. Nie chcę panikować, bo tydzień temu byłam na IP i było wszystko dobrze mimo twardnienia brzucha. Od trzech dni miałam z kolei silne bóle kolkowe w lewym boku, chyba od jelit. Na szczęście już lepiej - przeszłam na dietę lekkostrawną.
Dziewusia, bardzo się cieszę z pozytywnych wyników amnio : )
dziewussia lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Aleksandra19
Poszłam do szpitala dokładnie z takim samym podejrzeniem. Poproś o USG i posiew z pochwy. U mnie zawiniła właśnie infekcja pęcherza i prawdopodobnie grzybica (po nystatynie mi przechodzi). Ja miałam robione badanie na samolocie i USG od razu. Potem badanie krwi, CRP i mocz. Nie sprawdzali PH upławów (już zamówiłam sobie paski przez neta, w aptekach nie dostałam). Potem robiłam posiew prywatnie, bo w szpitalu mi nie zrobili. Dodam, że ja też nagle zaczęłam być zalewana wodnistymi upławami, wystraszyłam się okropnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:21
-
Witam sie w pozny piatek 13!
w koncu nadrobilam ta lekture, ktora zrobilyscie
polowe zapomnialam oczywiscie.
Nooo ale najwazniejsze, gratulacje udanych wizyt.
Ej, Dziewussia, jak czytalam posty to tak pomyslalam o Tobie i Twoim Dzidziusiu i nagle na nastepnej stronie dobre wiesci!! Ciesze sie bardzo.
Sliczne macie juz ubranka dla Dzieciaczkow!! Cudne. Ja jeszcze nie mam nic, ale nadrobie.
Sluchajcie, w koncu poczulam to laskotanie w srodku i lekkie kopniaczki!!! Ale sie ciesze, ze i na mnie przyszla pora
i brzuch mi urosl, jak wrocilam we wtorek do pracy po L4, to mi powiedzieli, ze teraz to widac, ze jestem w ciazy, hehe.
Piatek, a ja juz w lozku, tak jak pusalyscie, trzeba lezakowac
dziewussia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

musiałam...