Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Hej a jak mi gin nic o łożysku nie mówił to co znaczy ze jest dobrze chyba co? Bo jakby było z przodu to by powiedział... A jak jest łożysko z tyłu to może być potem przodujace? Sorki może głupie pytanie ale nie mam o tym pojęcia...

Łożysko jest przodujące wtedy, gdy zachodzi na szyjkę macicy i może być również przodujące, gdy znajduje się na tylnej ścianie macicy. To, że łożysko jest na przedniej ścianie nie równa się łożysku przodującemu. Ja mam np. na przedniej ścianie i "dzięki" temu nie czuję ruchów żadnych. Strasznie mnie to irytuje i martwię się, czy wszystko dobrze...

natalka189, Babu lubią tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, to widzę lekcje 5minut i lada moment skonczylyscie ;-) Szok :-)

Dziewczyny czy Wam też puchną nogi? :-) Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny? :-) Słyszałam, że to podobno normalne.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, dorwałam lody tropikalne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Dziewczyny czy Wam też puchną nogi? :-) Ja już widzę zmiany i lekkie serdelki. To chyba woda w organizmie. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny? :-) Słyszałam, że to podobno normalne.

Często trzymaj nogi wyżej niż resztę ciała, np. podkładaj poduszkę lub kladź na oparcie kanapy.

• mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bardziej pocę, masakra...

A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce :) sam cukier ale tak mi się chciało :) tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

ja tez tak mam, juz sie w niektore moje buty nie mieszcze a jeszcze tyle czasu do konca ciazy . Moj lekarz zaleca unikanie soli i picie duzej ilosci wody a i kontroluj cisnienie bo czesto jedno i druie jest ze soba zwiazane

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej wy tu o takic slodkosciac a ja nic w domu slodkieo nie mam a narobilyscie mi smaka, zaraz jezyk mi wpadnie nie powiem dzie :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupka chińska :( musiałam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z Endzis???

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie
    A jak sie teraz czujesz? Dalej tak mokro? Takimi paskami cie badali?

200710183334.png

201604027450.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej piszę ze szpitalnego łóżka,od kilku dni czułam, że w pochwie mi jakoś mokro, dodatkowo dużo bezbarwnego śluzu, ale dziś się przeraziłam, zrobiło mi się mokro pposzłam szybko do toalety a tu majtki całe mokre jakby w wodzie. Oczywiście pierwsza mysl na pewno wody więc szybko do szpitala. Doktor zbadał mnie, stwierdził infekcję i dostałam globulkę dopochwową. Ale nie zrobił mi usg i jeszcze trochr sie martwie

Po moich przezyciach radze zrobic jak najszybciej USG !

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz po badaniu tez stwierdzil, ze nic sie nie stalo, dopiero na usg wyszlo, ze nie mam ani troche wod. Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie ok. Pozdrawiam was.wszystkie dziewczynki i zycze pozytywnego rozwiazania. :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia, baaaardzo sie ciesze ze wszystko sie zaczyna ukladac! :)

Ja dzis odebralam wyniki z krwi i crp minimalnie spadło :) Mało bo mało ale to zawsze spadek a nie systematyczny przyrost jak to do tej pory było. Uff, troszkę mi lżej na sercu..

Dzis piątek 13tego a same dobre wiadomości

dziewussia lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

A ja zgrzeszyłam i wciągnęłam mleczko w tubce :) sam cukier ale tak mi się chciało :) tylko maluch mi się po nim nie rozbujał...

Ale bym wciągnęła! Chyba zaraz mojego lubego wyślę do żabki :)

mania lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz był bardzo nie delikatny, kazał się rozluznić a tak bolało..

Sprawdził szyjkę wziernikiem, zbadał palcami i tyle infekcja.
    Usg nie wiem czy zrobia mi rano czy dopiero w poniedzialek.

Teraz moj sluz zamienił się w sluz wlasnie grzybicy..
    Czuje się ok nic nie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Nie każdy maluch reaguje na słodkie ;)

No właśnie, Endzis ucichła. Aleksandra, znajdź lekarza i powiedz, że prosisz o usg!

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu dziewczyna lezy z podejrzeniem ciazy pozamacicznej i nie zrobili jej usg.. niestety szpital w moim mieście nalezy do tych nie najlepszych..

• Kajka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, trzymam kciuki, żeby to był "tylko" grzybek.
    I czekam na wiadomości od Endzis...
    Ja też od paru dni mam strasznie wilgotno. Momentami czuję, jak wypływa ze mnie wodnisty śluz. Nie mam innych objawów infekcji, ale i tak mocno się stresuję, czy coś się nie sączy. Nie chcę panikować, bo tydzień temu byłam na IP i było wszystko dobrze mimo twardnienia brzucha. Od trzech dni miałam z kolei silne bóle kolkowe w lewym boku, chyba od jelit. Na szczęście już lepiej - przeszłam na dietę lekkostrawną.

Dziewusia, bardzo się cieszę z pozytywnych wyników amnio : )

dziewussia lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19

Poszłam do szpitala dokładnie z takim samym podejrzeniem. Poproś o USG i posiew z pochwy. U mnie zawiniła właśnie infekcja pęcherza i prawdopodobnie grzybica (po nystatynie mi przechodzi). Ja miałam robione badanie na samolocie i USG od razu. Potem badanie krwi, CRP i mocz. Nie sprawdzali PH upławów (już zamówiłam sobie paski przez neta, w aptekach nie dostałam). Potem robiłam posiew prywatnie, bo w szpitalu mi nie zrobili. Dodam, że ja też nagle zaczęłam być zalewana wodnistymi upławami, wystraszyłam się okropnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:21

• Sunday Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pozny piatek 13! :-) w koncu nadrobilam ta lekture, ktora zrobilyscie :-) polowe zapomnialam oczywiscie.

Nooo ale najwazniejsze, gratulacje udanych wizyt.
    Ej, Dziewussia, jak czytalam posty to tak pomyslalam o Tobie i Twoim Dzidziusiu i nagle na nastepnej stronie dobre wiesci!! Ciesze sie bardzo.

Sliczne macie juz ubranka dla Dzieciaczkow!! Cudne. Ja jeszcze nie mam nic, ale nadrobie.

Sluchajcie, w koncu poczulam to laskotanie w srodku i lekkie kopniaczki!!! Ale sie ciesze, ze i na mnie przyszla pora :-D i brzuch mi urosl, jak wrocilam we wtorek do pracy po L4, to mi powiedzieli, ze teraz to widac, ze jestem w ciazy, hehe.

Piatek, a ja juz w lozku, tak jak pusalyscie, trzeba lezakowac :-)

dziewussia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ