WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje, trzymane kciuki, miłe słowa. Pomagałyście mi bardzo w złych chwilach i DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Post Alicce bardzo trafia w sedno sprawy to bardzo celne podsumowuje sytuacje w której się znalazłam. To były ciężkie chwile.
    Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i z łożyskiem będzie ok.
    Dziewczyny czy któraś ma łożysko przodujące??
    Kojarzy mi się, że dichlieb...?
    Moje przodowało, ale najwyraźniej się podniosło- na najbliższej wizycie wszystko się mam nadzieję, wyjaśni...
    W każdym razie z tym łożyskiem to jeszcze się nie stresuj, spokojnie może się jeszcze podnieść, tylko leż, nogi trochę wyżej niż reszta ciała i oszczędzaj się, Kochana ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam że jak wybiorę się na dłuższy spacer to często pod koniec tej wyprawy mam twardy brzuch czy ktoras z Was też tak ma?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny zauważyłam że jak wybiorę się na dłuższy spacer to często pod koniec tej wyprawy mam twardy brzuch czy ktoras z Was też tak ma?

Zgłaszam się niestety :( Po spacerze, po bardziej "chodzonym" dniu, po emocjach - ciągle mi się tak robi. Wg mojej ginekolog wszystko na razie jest ok, ale jeśli te twardnienia występują, to kiedy tylko to możliwe mam się położyć i poodpoczywać.
    Akurat teraz mam tydzień niedźwiedzia i totalny wstręt do wychodzenia z łożka i powiem Ci, że ten brzuch od razu jest inny, bardziej miękki.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli trzeba zacząć się oszczędzać :/ to ciężkie jak ma się już jedno dziecko, ale chyba muszę zacząć lepiej krganizowac sobie dnie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Aha czyli trzeba zacząć się oszczędzać :/ to ciężkie jak ma się już jedno dziecko, ale chyba muszę zacząć lepiej krganizowac sobie dnie

Z pewnością nie zaszkodzi :) Podobno nie jest to niepokojące i nie ma co panikować, jeśli zdarza się raz na jakiś czas - ale jeśli masz tak często, to na pewno warto więcej leżakować.

...Zresztą - leżakować zawsze warto :P Pozdro z kanapy :P Chyba w tym tygodniu zarosnę kurzem :P

fabdorota, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

ale masz cały brzuch twardy czy tylko podbrzusze? Bo ja mam codziennie wieczorem cały brzuch twardy ale myślałam że to jakby wzdęcia bo czuję się bardzo pełna wtedy. Takie uczucie dyskomfortu ale oszczędzam się przecież i nie wiem z czego to wynika.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie jeżeli chodzi o twardnienie brzuszka to też to odczuwalam ale po wczorajszej wizycie i dokładnym badaniu przez moją doktor macica super miękka odpowiednia wysokość... szyjka super i łożysko na tylnej ścianie... wydawało mi się że maluch ma mało miejsca bo zwinięty w rogal a wód mało co widać było a Pani doktor powiedziała ze to normalne bo maluch rośnie i ze absolutnie nie ma co się martwić... mówiłam o bólach w kregoslupie biodrach to więcej ruchu i tyle żeby uelastycznic mięśnie ... także wiele zmartwień wynika z niewiedzy...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje, trzymane kciuki, miłe słowa. Pomagałyście mi bardzo w złych chwilach i DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Post Alicce bardzo trafia w sedno sprawy to bardzo celne podsumowuje sytuacje w której się znalazłam. To były ciężkie chwile.
    Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i z łożyskiem będzie ok.
    Dziewczyny czy któraś ma łożysko przodujące??

Dziewusia kochana - na tym etapie nie martw sie łożyskiem ;)
    wiem co mówie - w moich dwóch poprzednich ciazach miałam przodowanie - ale w 20tc poszło w górę i nie było zadnego problemu - teraz tez mam nisko te łożysko ,ale gin nie kazał sie przejmować ... wiec ty sie nie zadreczaj niunia :) wszystko bedzie dobrze :) twoj maluszek jest zdrowy i git . łozysko pojdzie w gore zobaczysz :) jakichs masz tych lekarzy stresujących ;) juz cie cesarką straszą echh za wczesnie na takie teksty moim zdaniem .

Babu, dziewussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam dziewussia cieszę się z dobrych wieści super! <3 gratuluję chlopca! <3 Ja też mam twardnienie brzucha biorę asmag na to. Nie są często ale bywają. Hej a jak mi gin nic o łożysku nie mówił to co znaczy ze jest dobrze chyba co? Bo jakby było z przodu to by powiedział... A jak jest łożysko z tyłu to może być potem przodujace? Sorki może głupie pytanie ale nie mam o tym pojęcia...

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Zastanawiałam się jeszcze nad zakupem używanej/nowej gondoli (ew. z nosidełkiem). Sęk w tym, że nic nie mogę znaleźć - czy nikt nie produkuje samych wózków głębokich??? Może Wy się na coś natknęłyście?
    też szukałam samej gondoli ze stelażem i mam takie same odczucia. Mały wybór, bo wszystko pakują w zestawy 2w1 lub 3w1. Wydaje mi się, że trzeba by było indywidualnie poprosić jakiegoś sprzedającego o możliwość zakupu samej gondoli.

Dziewussia, rewelacyjne wieści. Teraz nic tylko odetchnąć i się cieszyć :). No i gratuluję synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:17

dziewussia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz częściej uświadamiam sobie, że będę beznadziejną matką ;(
    Mąż ma dzisiaj nockę, cały dzień chodziłam i tłukłam sobie do łba, że mam siekierę w domu, drewniane i grube kije, duże noże kuchenne w razie 'W', nawet planowałam sobie zajęcia (TV, kolorowanka antystresowa, którą dała mi dziś przyjaciółka) itd itd, i co ? G***o, mąż zaczął się szykować powoli do pracy a ja w ryk...W końcu jak zaczęłam się zanosić to wzięłam telefon i zadzwoniłam do mamy czy mogę przyjechać.
    Takim sposobem to nigdy się nie nauczę zostawać sama na noc w domu ;( I ja mam być mamą? ;(

W planach mam kupno gazu pieprzowego, ale da to coś? Pies odpada z powodu mojej alergii. Drzwi i rolety antywłamaniowe chyba też niewiele się zdadzą przy tych moich paranojach. Teraz po prostu wychodzi moje uwielbienie do seriali i filmów kryminalnych.

Pocieszające jest to, że żona kolegi z pracy mojego męża też się panicznie boi zostać sama w domu na noc. Różnica miedzy Nami polega na tym, że ona jest policjantką ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:22

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusssia gratulacje :*
    Rotenkopf może pomysłl o jakiejs profesjonalnej pomocy, może psycholog? Myślę że warto spróbować a nóż pomoże a potem jak dziecko już przyjdziesz świat możesz uznać że nie masz czasu na taką terapię.

dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad tym, ale boję się, że wtedy wyśle do mnie opiekę społeczną ;p

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam kolejnymi zakupami dla naszej malutkiej :)

41bb642966eed25dgen.jpg

659397cc358a4b33gen.jpg

Olina, Rotenkopf, Babu, jamniczakuchnia, Wiolcia1405, dziewussia, paprotka30, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co raz częściej uświadamiam sobie, że będę beznadziejną matką ;(
    Mąż ma dzisiaj nockę, cały dzień chodziłam i tłukłam sobie do łba, że mam siekierę w domu, drewniane i grube kije, duże noże kuchenne w razie 'W', nawet planowałam sobie zajęcia (TV, kolorowanka antystresowa, którą dała mi dziś przyjaciółka) itd itd, i co ? G***o, mąż zaczął się szykować powoli do pracy a ja w ryk...W końcu jak zaczęłam się zanosić to wzięłam telefon i zadzwoniłam do mamy czy mogę przyjechać.
    Takim sposobem to nigdy się nie nauczę zostawać sama na noc w domu ;( I ja mam być mamą? ;(

W planach mam kupno gazu pieprzowego, ale da to coś? Pies odpada z powodu mojej alergii. Drzwi i rolety antywłamaniowe chyba też niewiele się zdadzą przy tych moich paranojach. Teraz po prostu wychodzi moje uwielbienie do seriali i filmów kryminalnych.

Pocieszające jest to, że żona kolegi z pracy mojego męża też się panicznie boi zostać sama w domu na noc. Różnica miedzy Nami polega na tym, że ona jest policjantką ;P
    Zawsze tak miałaś czy dopiero po przeprowadzce do tego domu?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf polecam właczyc telewizor na jakies wyłaczanie za 2 godziny i połozyc sie i ogladac aż usniesz...mnie to bardzo pomoglo

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie jakie ładne ciuszki :D te em pajacyki to sie nazywaja? czy jakos tam takie no całe, s amega z tymi guziczkami :D gdzie to kupiłas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:48

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    wiecznie jakie ładne ciuszki :D te em pajacyki to sie nazywaja? czy jakos tam takie no całe, s amega z tymi guziczkami :D gdzie to kupiłas?
    Te pajace są ze Smyka :D. W tym z sówką zakochałam się bez pamięci <3.

Olina, MagSz lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczy pomóżcie bo nie wiem co robić. Jakiś czas temu pisałam że zmniejsza mi sie brzuch. No i z dnia na dzien jest coraz bardziej płaski...
    Mam przy tym sporo wodnistej wydzieliny Czy myslicie ze to moga byc wody? I dlatego maleje brzyuch? Nie wiem co robic jechac na izbe? Dziecko sie rusza ale wiem ze moze sie ruszac tez bez wod jeszcze?
    Cały ranek płacze;( jeszcze dzis dzien przeprowadzki i boje sie ze moj powie ze wymyslam...

Jak wygladaja i pachna wody plodowe?
    wody plodowe nie pacna, jak ccesz w szybki sposób sie upewnic ze to jednak nie to, to w aptece mozna kupic takie specjalne testy na wykrycie wód plodowyc np http://allegro.pl/test-loritan-na-wyciek-wod-plodowych-plynu-owodnio-i5793669359.html

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd pamiętam boję się zostawać sama w domu na noc. O ile mieszkałam z rodzicami w bloku czy na poprzednim mieszkaniu to jakoś zawsze udawało mi się przyzwyczaić bo jacyś ludzie byli zaraz za ścianą albo pode mną. A tu jestem całkiem sama. Za dnia nie mam takiego problemu.

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ