X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis daj znać co i jak.

Ja też wciąż nie znam płci, prawdopodobnie dowiem się 26.11 o ile maluch nie zasloni

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też mam dużo wydzieliny i uczucie wilgotności, tylko moja jest taka lekko żółta właśnie.

Dziewczyny a macie czasem takie jakby ukłucia w pochwie? Mnie czasem tak zakuje najczęściej jak chodzę

• jaskra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo chętnie się spotkam :) Pasuje mi i Port, i Galeria. Galeria bardziej, bo bliżej i w sumie w centrum. A jak galeria to może i off?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazyłam u siebie ślinotok hehe

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trochę mam z okolic Łodzi jest :) Olina, Lanusia, mania, jaskra, dziewussia chyba też gdzieś z naszych stron :D I co? Reflektowałybyście na jakąś wspólną kawkę? Luźno myślę o początku grudnia, bo sama teraz jestem uziemiona;/.

dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ja właśnie też mam dużo wydzieliny i uczucie wilgotności, tylko moja jest taka lekko żółta właśnie.

Dziewczyny a macie czasem takie jakby ukłucia w pochwie? Mnie czasem tak zakuje najczęściej jak chodzę

Ja tak często mam ale nie wiem czy to rosnąca macica czy dzidzia, bo ruchy też często czuję nisko więc może coś tam kombinuję przy wylocie hehe ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja bardzo chętnie się spotkam :) Pasuje mi i Port, i Galeria. Galeria bardziej, bo bliżej i w sumie w centrum. A jak galeria to może i off?
    Też jestem zdecydowanie bardziej za Galerią, tudzież offem, bo jestem z Teofilowa i bez samochodu :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

W opisie ciąży tydzień po tygodniu w 19 tc jest opis takiego bólu jest to rozciąganie się wiazadel podtrzymujacych rosnąca macice.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Też jestem zdecydowanie bardziej za Galerią, tudzież offem, bo jestem z Teofilowa i bez samochodu :)
    Ja mam swój samochód obecnie w warsztacie ale jestem niedzielnym kierowcą i do Łodzi sama się nie wypuszczę zresztą mąż by mi samej nie dał teraz w ciąży jechać...zostaje bus...ale nigdy nie jechałam wiec raczej sama tego nie ogarnę :(
    chyba, że Lanusia ogarniasz te busy to razem byśmy przyjechały?? :) tylko mnie przeraża podróż busem bo widziałam co tam się dzieje :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamuśki!!

MAM DOBRE WIEŚCI:
    wyniki amniopunkcji:
    KARIOTYP MĘSKI PRAWIDŁOWY!!!
    huuuuraaa

Wczoraj byłam u lekarza w Tomaszowie,zrobiłam kontrolne usg.
    Wody płodowe na granicy normy :),mam dwie kieszonki w macicy a była jedna malutka,
    Lekarz na 90% widział pecherz moczowy synka, powiedział że jak jest pecherz to są i nerki. Jestem o wiele spokojniejsza.
    Stwierdził w badaniu usg łożysko przodujące, mam zakaz seksu, dźwigania, wysiłku. :( Czeka mnie cesarka. :(

Kolejną wizytę mam u mojego gina prowadzącego 18.11
    Połówkowe mam po skończonym 20tc- 23.11
    Chciałam jeszcze iść ok 22-23tc do dr Dudarewicza na usg połówkowe.

Chętnie bym się z Wami spotkała, mnie bardziej pasuje Port Łódź lub Manufaktura ze względu na lepszy dojazd, nie wiem jaki od strony Andrespola jest dojazd do Galerii bo ostatnio były tam remonty mega. Ja też nie mam prawka i jak bym przyjechała to z mężem.. hmm może namowie go żeby się przeszedł po sklepach- chyba że usiądzie z nami jakby wam nie przeszkadzało.

Wczoraj po wizycie jak emocje opadły byłam tak zmęczona że usnęłam nie wiem kiedy. Mąż mnie tylko kołdrą przykrył, nawet w piżamę się nie zdążyłam ubrać :P

Dzisiaj lepszy już humor, później wstawię foty wózków które nam się podobały
    Jeden był z Baby Merc a drugi z Tutka.
    Zaczynam odżywać ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:34

fabdorota, Anastazjaaa, Catelyn, MagSz, jamniczakuchnia, Olina, Rotenkopf, Wiolcia1405, Wilka, agulas, Babu, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

Ostatnio o tym pisałam. Tez miałam tak mam. Gin mówi ze to normalne i jak bardzo dokuczliwe to no spa :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia kamień z serca :) wkoncu możesz odetchnąć...

dziewussia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I
    dziewussia wrote:
    Witam Was Mamuśki!!

MAM DOBRE WIEŚCI:
    wyniki amniopunkcji:
    KARIOTYP MĘSKI PRAWIDŁOWY!!!
    huuuuraaa

Wczoraj byłam u lekarza w Tomaszowie,zrobiłam kontrolne usg.
    Wody płodowe na granicy normy :),mam dwie kieszonki w macicy a była jedna malutka,
    Lekarz na 90% widział pecherz moczowy synka, powiedział że jak jest pecherz to są i nerki. Jestem o wiele spokojniejsza.
    Stwierdził w badaniu usg łożysko przodujące, mam zakaz seksu, dźwigania, wysiłku. :( Czeka mnie cesarka. :(

Kolejną wizytę mam u mojego gina prowadzącego 18.11
    Połówkowe mam po skończonym 20tc- 23.11
    Chciałam jeszcze iść ok 22-23tc do dr Dudarewicza na usg połówkowe.

Chętnie bym się z Wami spotkała, mnie bardziej pasuje Port Łódź lub Manufaktura ze względu na lepszy dojazd, nie wiem jaki od strony Andrespola jest dojazd do Galerii bo ostatnio były tam remonty mega. Ja też nie mam prawka i jak bym przyjechała to z mężem.. hmm może namowie go żeby się przeszedł po sklepach- chyba że usiądzie z nami jakby wam nie przeszkadzało.

Wczoraj po wizycie jak emocje opadły byłam tak zmęczona że usnęłam nie wiem kiedy. Mąż mnie tylko kołdrą przykrył, nawet w piżamę się nie zdążyłam ubrać :P

Dzisiaj lepszy już humor, później wstawię foty wózków które nam się podobały
    Jeden był z Baby Desing a drugi z Tutka.
    Zaczynam odżywać ;))

Dziewussia, gratulacje! A jakie miałaś wskazania do amniopunkcji? Bo ja miałam amnio 19.10, u mnie też chłopczyk, wskazaniem do amnio była hypoplastyczna kość nosowa.

Czasem szkoda, że już wszystkie ubranka mam po synku, to taka radość kupowanie dla malucha. Pocieszam się, że odchodzą wydatki, a kasa będzie na coś innego :-)

Polecam od razu ubranka rozmiar 62, chyba, że wcześniaczek. Rozmiar 56 wystarczy na chwilę, jak sie dzidzie dłuższe urodzą to 56 tak akurat będzie na 2 tygodnie mniej więcej tylko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:35

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ale świetne wieści! To musiało się tak pozytywne skończyć wszystkie ciocie trzymały kciuki za Twojego synka i za Ciebie! Super cieszę się bardzo.

Tutki są fajne takie kolorowe :)

dziewussia, Olina lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Dziewussia, gratulacje! A jakie miałaś wskazania do amniopunkcji? Bo ja miałam amnio 19.10, u mnie też chłopczyk, wskazaniem do amnio była hypoplastyczna kość nosowa.
    u mnie było ryzyko urodzenia dziecka z Zespołem Downa 1:78
    na szczęście synuś jest zdrowy
    a masz już wyniki??
    2w6s95s.jpg
    wcl1s1.jpg
    2upb920.jpg
    vffv6c.jpg
    Podoba mi się Adamex, ale opinie słyszałam bardzo różne
    Tutki są fajne kolorowe
    Wpadł w oko beby merc
    sami nie wiemy jeszcze;)znacie opinie jakieś o tych firmach??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:45

200710183334.png

201604027450.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa! Dziewussia, ale super. Wielkie uff :) Wszystkie tutaj bardzo trzymałyśmy kciuki i ogromnie się cieszę! Aż się tańczyć chce!

Dalej teraz zaciskam za łożysko, wody i nereczki Twojego synka :) Wszystko zaczyna się układać, to i te kwestie się poukładają.

Tak a propos łożyska... Mąż wczoraj odebrał mój wypis ze szpitala i jakież ogromne było moje zaskoczenie, jak przeczytałam, że moje łożysko jest już... w dnie macicy! Czyli w sumie wyżej być nie może :D A wcześniej przodowało, więc polegiwanie naprawdę pomaga i popłaca. No i dziwnie się przesunęło z lewej ściany na przednią, więc to chyba tłumaczy, że tak licho Polkę czułam.
    Co prawda niepokoją mnie trochę pomiary z usg, ktorych dr nie komentował podczas przyjęcia... Obwód główki mojego Szczęścia jest jakby o tydzień za mały...
    W ogóle to jak zaczęłam czytać ten wypis, to aż mi się czarno zrobiło przed oczami, jak zobaczyłam w rozpoznaniu "Poronienie zagrażające". Brrr, masakra.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super wieści :) gratuluję synka :).

Też zastanawiałam się nad rozmiarami ubranek dla dzidzi. Raczej większość 62 będziemy kupować a też trochę przywiozła mi mama od kuzynek tyle że większość różowych a ja od początku czuję że będzie Cezary ;). A tych mniejszych ciuszków to dosłownie po parę bo to właśnie chyba kwestia tygodnia i już będą za małe ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super wieści gratuluje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja pomimo, że leżałam tylko na holter i badania też mam napisane poronienie zagrażające na wypisie...nie wiem może oni muszą tak pisać żeby nfz zwróciło kasę?!

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Fabdorota ja pomimo, że leżałam tylko na holter i badania też mam napisane poronienie zagrażające na wypisie...nie wiem może oni muszą tak pisać żeby nfz zwróciło kasę?!
    Może być też tak, że ICD10 nie ma zbyt wielu kategorii diagnostycznych na ciążę... Tak czy owak, wygląda to strasznie.

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ