Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzis wrote:Dziewczy pomóżcie bo nie wiem co robić. Jakiś czas temu pisałam że zmniejsza mi sie brzuch. No i z dnia na dzien jest coraz bardziej płaski...
Mam przy tym sporo wodnistej wydzieliny Czy myslicie ze to moga byc wody? I dlatego maleje brzyuch? Nie wiem co robic jechac na izbe? Dziecko sie rusza ale wiem ze moze sie ruszac tez bez wod jeszcze?
Cały ranek płacze;( jeszcze dzis dzien przeprowadzki i boje sie ze moj powie ze wymyslam...
Jak wygladaja i pachna wody plodowe?
jedz i sprawdz to lepiej
http://medicline.pl/test-na-wody-plodowe-3-szt-p-3530.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:38
-
Endzis, nie ważne co powie mąż. Nie przejmuj się tym. Ty i dziecko jesteście najważniejsze. Skoro czujesz niepokój, płaczesz z tego powodu to nawet dla własnego spokoju.jedź sprawdzić. Tylko nie zamartwiaj się i nie płacz :-*
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Olina, już po wizycie? Dawaj znać jak poszło
. Kciuki moje też oczywiście są
Endzis, jeśli masz się zamartwiać to lepiej jedź i skontroluj. Lepiej dmuchać na zimne.
Mi wczoraj wieczorem coś chyba macica się stawiała. Wzięłam 2 no-spy i magnez i poszłam spać. A dziś się budzę i znów czuję spiętą macicę. I u mnie chyba dziś nie obejdzie się bez IP -
Mag dwójki ?:o nam już 2 ostatnie trójki się pchaja to jest dopiero horror.. krew z dziąseł , nachodzaca ropa pod dziaslem. . Gorączka po 40 stopni
.. etap ząbków wszystkie 1 i 2 mieliśmy za sobą jak mały miał 5 miesięcy 4 wszystkie wychodziły na 6-7 miesięcy i za bardzo ich nie odczulismy .. potem te 3 okropne przerwa i teraz znów. . Dużo cierpliwości Wam życzę . Tobie sił i małemu jak najmniej cierpienia !
Szkoda mi tych dzieci.. zęby to okropna sprawa
takie małe istotki się męczą a potem i tak wymiana na stałe i znów borowanie, lakowanie. .
Endzis na Twoim miejscu pojechałabym na IP albo jeszcze lepiej do swojego gin .. chociaż może Ci się wydaje ze brzuch Ci maleje ? Po porodzie jeszcze zostaje brzusio mimo że "nic w nim niema" a co do śluzu tez mam go bardzo dużo i tej jest wodnisty a moja gin nie widzi w tym nic złego .. ot taka natura , bo żaden grzybek się nie przyczepil. Jedz kochana sprawdź to dla swojego świętego spokoju ! :*
-
Wiolcia taak. Dwojki. Pierwsza dolna jedynka dała mu popalić biegunka, temp 39.
Druga bezobjawowo. Górne jedynki pierwsza tylko z krzykiem a druga z wymiotami, temp, krzykami od 17, nic niejedzeniem,
Pierwsza górna dwojka bez objawów a teraz chyba za dwa.
Zaczął w sierpniu wiec miał 9mcy.
Dziewczyny jak martwicie sie ze cokolwiek sie dzieje niepokojącego, gnać na IP myśląc tylko o sobie i maluchu. Wy macie byc spokojne, a maluchy bezpieczne.
-
Co do wózka jeszcze takie przemyślenie- oprócz dużej gondoli (dzieci szybko rosną) dodam duży solidny kosz na zakupy pod wózkiem. Te materiałowe często sie rwą, a tak to na spacerze z dzidzią załadujecie ciężkie zakupy i z głowy
To ile z nas jeszcze czeka na poznanie płci?
Wlasnie porządkuje ciuszki z piwnicy i prawie wszystko mam. Dokupię tylko kilka bodziaków, to sie zawsze przydaje.
Dobrego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:37
-
Wczoraj pisałam, że nie mam nic dla malucha a dziś babcia mi przytachała torbę ubranek po córce mojej siostry
no to teraz już musi być córeczka bo prawie wszystko różowe
wiecznie, agulas, Lanusia93, Straciatellaa, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość
-
Endzis lepiej jedz i zobacz co sie dzieje.
Ja juz po wizycie wszystko dobrze dzidzius jak zwykle sobie smacznie spal hehe widzialam rączki nozko główkę kręgosłup serduszko)no i bedziemy mieli prawdopodobnie synka;)))dziekuje za kciuki :**
wiecznie, mania, MagSz, Aleksandrakili, Lanusia93, Straciatellaa, Catelyn, kamaaa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Babu, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, może któraś będzie zainteresowana zakupami
: od dziś w smyku do 15.11 na ubranka i buty jest -25% (tylko że trzeba być ich klubowiczem), a w reserved bodajże od wczoraj -30% z kodem. Ja dziś się wybieram. Może znajdę coś dla siebie i malutka też coś nowego może dostanie
Wilka lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Tak, na pierwszej wizycie po potwierdzeniu ciąży. Ale podejrzewam, że jeszcze je sprawdzi.
Co do Łodzi... Ile jest tu u nas łódzkich i okolicznych mam? Bo tak ostatnio mi chodzi po głowie jakieś bliższe poznanie się... Może pomyślimy o jakimś soczku czy koktajlu w terenie?
Ja z ŁowiczaCałkiem blisko Łodzi jak córka ma dobry nastrój i nie mam nawału obowiązków
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Cześć
ja jestem niezadowolona z wczorajszej wizyty. Zmienili ojemu lekarzowi gabinet i jest sprzet nie nadawal sie do usg ciazy. Zbadal tylko tetno dzidzi, moja szyjke i brzuch. Zobacze dziecko dopiero 1 grudnia na połówkowym
Z tymi ciuszkami to jest makabra. Mi koleżanka doradzała 58 (mówiła, żeby nie kupowac dużo bo dziecko szybko rośnie). Ja też zainwestuję więcej w 62. -
Endzis, znalazłam coś takiego o upławach (ja też je mam):
"Upławy
W II trymestrze ciąży pojawiać się może obfitsza wydzielina z pochwy, powodując uczucie wilgotności. Wydzielina ta jest bezwonna, przezroczysta lub jasnożółta. Jest ona wynikiem przekrwienia szyjki macicy i przez to zwiększonej czynności gruczołów śluzowych. Ważne, by odróżniać ją od upławów spowodowanych zakażeniem. Wydzielina jest wtedy drażniąca, ma inny zapach i kolor; stan ten wymaga leczenia." -
Straciatellaa wrote:U nas 56 prawie wcale nie używałam bo Zuza urodziła się długa 57 cm. Sprawdziły się za to 62, ale np koleżanka urodziła córkę 49 cm więc szukała ciuchów na 50 i 56 i długo jej służyły
Moim zdaniem lepiej mieć trochę z 56 i 62, ale więcej 62
Myślałam o 8 kompletach w 56 i 10 w 62komplet to pajacyk i bodziak lub śpiochy i kaftanik. Za dużo 56?