Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzis wrote:Dziewczy pomóżcie bo nie wiem co robić. Jakiś czas temu pisałam że zmniejsza mi sie brzuch. No i z dnia na dzien jest coraz bardziej płaski...
Mam przy tym sporo wodnistej wydzieliny Czy myslicie ze to moga byc wody? I dlatego maleje brzyuch? Nie wiem co robic jechac na izbe? Dziecko sie rusza ale wiem ze moze sie ruszac tez bez wod jeszcze?
Cały ranek płacze;( jeszcze dzis dzien przeprowadzki i boje sie ze moj powie ze wymyslam...
Jak wygladaja i pachna wody plodowe?
jedz i sprawdz to lepiej
http://medicline.pl/test-na-wody-plodowe-3-szt-p-3530.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:38

-
Endzis, nie ważne co powie mąż. Nie przejmuj się tym. Ty i dziecko jesteście najważniejsze. Skoro czujesz niepokój, płaczesz z tego powodu to nawet dla własnego spokoju.jedź sprawdzić. Tylko nie zamartwiaj się i nie płacz :-*

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Olina, już po wizycie? Dawaj znać jak poszło
. Kciuki moje też oczywiście są 
Endzis, jeśli masz się zamartwiać to lepiej jedź i skontroluj. Lepiej dmuchać na zimne.
Mi wczoraj wieczorem coś chyba macica się stawiała. Wzięłam 2 no-spy i magnez i poszłam spać. A dziś się budzę i znów czuję spiętą macicę. I u mnie chyba dziś nie obejdzie się bez IP
-
Mag dwójki ?:o nam już 2 ostatnie trójki się pchaja to jest dopiero horror.. krew z dziąseł , nachodzaca ropa pod dziaslem. . Gorączka po 40 stopni
.. etap ząbków wszystkie 1 i 2 mieliśmy za sobą jak mały miał 5 miesięcy 4 wszystkie wychodziły na 6-7 miesięcy i za bardzo ich nie odczulismy .. potem te 3 okropne przerwa i teraz znów. . Dużo cierpliwości Wam życzę . Tobie sił i małemu jak najmniej cierpienia ! 
Szkoda mi tych dzieci.. zęby to okropna sprawa
takie małe istotki się męczą a potem i tak wymiana na stałe i znów borowanie, lakowanie. .
Endzis na Twoim miejscu pojechałabym na IP albo jeszcze lepiej do swojego gin .. chociaż może Ci się wydaje ze brzuch Ci maleje ? Po porodzie jeszcze zostaje brzusio mimo że "nic w nim niema" a co do śluzu tez mam go bardzo dużo i tej jest wodnisty a moja gin nie widzi w tym nic złego .. ot taka natura , bo żaden grzybek się nie przyczepil. Jedz kochana sprawdź to dla swojego świętego spokoju ! :*
-
Wiolcia taak. Dwojki. Pierwsza dolna jedynka dała mu popalić biegunka, temp 39.
Druga bezobjawowo. Górne jedynki pierwsza tylko z krzykiem a druga z wymiotami, temp, krzykami od 17, nic niejedzeniem,
Pierwsza górna dwojka bez objawów a teraz chyba za dwa.
Zaczął w sierpniu wiec miał 9mcy.
Dziewczyny jak martwicie sie ze cokolwiek sie dzieje niepokojącego, gnać na IP myśląc tylko o sobie i maluchu. Wy macie byc spokojne, a maluchy bezpieczne.
-
Co do wózka jeszcze takie przemyślenie- oprócz dużej gondoli (dzieci szybko rosną) dodam duży solidny kosz na zakupy pod wózkiem. Te materiałowe często sie rwą, a tak to na spacerze z dzidzią załadujecie ciężkie zakupy i z głowy

To ile z nas jeszcze czeka na poznanie płci?
Wlasnie porządkuje ciuszki z piwnicy i prawie wszystko mam. Dokupię tylko kilka bodziaków, to sie zawsze przydaje.
Dobrego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:37

-

Wczoraj pisałam, że nie mam nic dla malucha a dziś babcia mi przytachała torbę ubranek po córce mojej siostry
no to teraz już musi być córeczka bo prawie wszystko różowe
wiecznie, agulas, Lanusia93, Straciatellaa, nick nieaktualny, Babu lubią tę wiadomość
-
Endzis lepiej jedz i zobacz co sie dzieje.
Ja juz po wizycie wszystko dobrze dzidzius jak zwykle sobie smacznie spal hehe widzialam rączki nozko główkę kręgosłup serduszko
)no i bedziemy mieli prawdopodobnie synka;)))dziekuje za kciuki :**
wiecznie, mania, MagSz, nick nieaktualny, Lanusia93, Straciatellaa, Catelyn, kamaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Babu, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, może któraś będzie zainteresowana zakupami
: od dziś w smyku do 15.11 na ubranka i buty jest -25% (tylko że trzeba być ich klubowiczem), a w reserved bodajże od wczoraj -30% z kodem. Ja dziś się wybieram. Może znajdę coś dla siebie i malutka też coś nowego może dostanie
Wilka lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Tak, na pierwszej wizycie po potwierdzeniu ciąży. Ale podejrzewam, że jeszcze je sprawdzi.
Co do Łodzi... Ile jest tu u nas łódzkich i okolicznych mam? Bo tak ostatnio mi chodzi po głowie jakieś bliższe poznanie się... Może pomyślimy o jakimś soczku czy koktajlu w terenie?
Ja z Łowicza
Całkiem blisko Łodzi jak córka ma dobry nastrój i nie mam nawału obowiązków
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Cześć
ja jestem niezadowolona z wczorajszej wizyty. Zmienili ojemu lekarzowi gabinet i jest sprzet nie nadawal sie do usg ciazy. Zbadal tylko tetno dzidzi, moja szyjke i brzuch. Zobacze dziecko dopiero 1 grudnia na połówkowym 
Z tymi ciuszkami to jest makabra. Mi koleżanka doradzała 58 (mówiła, żeby nie kupowac dużo bo dziecko szybko rośnie). Ja też zainwestuję więcej w 62. -
Endzis, znalazłam coś takiego o upławach (ja też je mam):
"Upławy
W II trymestrze ciąży pojawiać się może obfitsza wydzielina z pochwy, powodując uczucie wilgotności. Wydzielina ta jest bezwonna, przezroczysta lub jasnożółta. Jest ona wynikiem przekrwienia szyjki macicy i przez to zwiększonej czynności gruczołów śluzowych. Ważne, by odróżniać ją od upławów spowodowanych zakażeniem. Wydzielina jest wtedy drażniąca, ma inny zapach i kolor; stan ten wymaga leczenia." -
Straciatellaa wrote:U nas 56 prawie wcale nie używałam bo Zuza urodziła się długa 57 cm. Sprawdziły się za to 62, ale np koleżanka urodziła córkę 49 cm więc szukała ciuchów na 50 i 56 i długo jej służyły

Moim zdaniem lepiej mieć trochę z 56 i 62, ale więcej 62
Myślałam o 8 kompletach w 56 i 10 w 62
komplet to pajacyk i bodziak lub śpiochy i kaftanik. Za dużo 56?