Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Może być też tak, że ICD10 nie ma zbyt wielu kategorii diagnostycznych na ciążę... Tak czy owak, wygląda to strasznie.
    Też studiowałaś psychologię?? Albo cos z medycyną :)

Masz rację okropnie się to czyta...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ja właśnie też mam dużo wydzieliny i uczucie wilgotności, tylko moja jest taka lekko żółta właśnie.

Dziewczyny a macie czasem takie jakby ukłucia w pochwie? Mnie czasem tak zakuje najczęściej jak chodzę

Aleksandra zawsze możesz zrobić posiew z pochwy, u mnie kosztuje 30zł. Kłucie w pochwie też czasami mam ;)

Dziewusia w końcu możesz odetchnąć :)

dziewussia lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Też studiowałaś psychologię?? Albo cos z medycyną :)

Masz rację okropnie się to czyta...
    psychologię :)

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja też mam na wypisie "poronienie zagrażające". W sumie jak przyjmują do szpitala w ciąży to jaki inny powód może być? Wszystko przecież zagraża ciąży, niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super wieści, cieszę się ogromnie! ;*;*;*

Też bym się chętnie z Wami spotkała! Może znajdzie się nas więcej z zachodniopomorskiego lub wlkp? :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewusia super wieści :)
    ja mam łozysko na tylnej ścianie wpisane z dzisiejszego usg.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, super wieści! ;)
    Olina, gratuluję synka! ;)

Ja dziś od rana chodzę jakaś do tyłu, może dlatego, że zaraz po śniadaniu znowu biegłam do łazienki ;/

dziewussia, Olina lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia ciesze się ogromnie, gratulacje ! :*

Może ktoś z pomorskiego ?:) 3miasto i okolice ? :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chetnie bym Was odwiedziła czy w zachodniopomorskim czy w pomorskim obojętnie bylebym nad morzem się znalazła :) zawsze jesteśmy 2 razy w roku nad morzem i już myślę jak to zrobić żeby z takim maluchem pojechać :) zresztą naszego malucha przywieźliśmy z pomorskiego :D

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia gratuluje :) cieszymy sie razem z Tobą :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ale super :) Chyba wszystkie czekałyśmy na dobre wieści od Ciebie.
    Już jesteśmy w połówce więc jakoś te zakazy wytrzymacie ważne, że dzidziuś zdrowy :)

Wklejam nasz wózek - jako fani Ferrari nie mogliśmy mieć innego ;) zwłaszcza, że to pewnie nasze pierwsze i ostatnie Ferrari ;) Zależało nam też na skrętnych kółkach i dużej gondoli aby nie pionować dziecka za wcześnie. Składa się prawie w rozmiar "do kieszeni ;)".
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb6260c7b52b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:14

dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja chetnie bym Was odwiedziła czy w zachodniopomorskim czy w pomorskim obojętnie bylebym nad morzem się znalazła :) zawsze jesteśmy 2 razy w roku nad morzem i już myślę jak to zrobić żeby z takim maluchem pojechać :) zresztą naszego malucha przywieźliśmy z pomorskiego :D
    A ja jestem dziwadło, bo Bałtyku nie lubię. Za to ostatnio marzę i śnię o weekendzie na moich Mazurach ukochanych <3.

Dziewczyny, odczuwam coraz silniejszy syndrom wicia gniazda :D Nie dość, że zainicjowałam drobny remont i zakupy meblowe, to teraz mnie wzięło, żeby parę pierdół dla Malutkiej zrobić. I będą zapomniane cotton ballsy, literki wełniane z imieniem i karuzelka :) Dzisiaj się idę wyposażać w pasmanterii, bo musimy skoczyć do galerii, coś teściowi na jutrzejsze urodziny kupić... Chyba leżenie w łóżku mnie tak inspiruje...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    No ja na oficjalną informację odnośnie płci do 3.12 czekam...

Iwonka, nie przejmuj się :) U nas jest to samo :) Pisalam ostatnio, że maluszek się zasłonił pępowiną i nici z wiadomości o płci... Następna wizyta 1 grudnia i USG połówkowe 8 grudnia. Mąż i rodzina się śmieją, że to na pewno dziewczynka, bo chłopcy między nogi nic nie biorą ;) :) :) I że dziewczynki bardziej się wstydzą i nóżki mają złączone :) Tak się uśmialiśmy z tego :)

Dowiemy się w swoim czasie :) Jeszcze będzie duuużo czasu żeby się nacieszyć tymi wieściami, ale tak samo bym chciała wiedzieć :)

Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia codziennie właziłam na to forum i szukałam info od ciebie :)
    wiedziałam ze dziecko jest zdrowe - bo miałas pozytywne usg :) dziewczyny widzicie co niesie za soba test pappa to jest statystyka gdzie maszyna liczy wszystko wagę też ... ile nerwów dziewussia zjadła ile łez wylała -to tylko ona wie ,,,lekarze tez juz wystraszeni byli -raptem znalazł sie pęcherz a wraz z nim nerki ...amniopunkcja - tez wiele stresu przyniosła ... a gdyby nie pappa nie byłoby jej ... pamietajcie - chociaz wy juz po genetycznych ale moze na przyszlosc - jesli usg jest prawidłowe -- nie róbcie tego pieprzonego pappa .no wiec teraz dziewussia odpoczywaj psychicznie - tobie i maluszkowie po tej długiej drodze niepewnosci i stresu się NALEŻY :) trzymam kciuki kochana :) myslałam o Tobie codziennie i modliłam sie za was :) chociaz tak jak mówię czułam ,że będzie wszystko dobrze :) jak cudnie ze sie nie pomyliłam :)

dziewussia, Babu, Dobson, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja jestem dziwadło, bo Bałtyku nie lubię. Za to ostatnio marzę i śnię o weekendzie na moich Mazurach ukochanych <3.

Dziewczyny, odczuwam coraz silniejszy syndrom wicia gniazda :D Nie dość, że zainicjowałam drobny remont i zakupy meblowe, to teraz mnie wzięło, żeby parę pierdół dla Malutkiej zrobić. I będą zapomniane cotton ballsy, literki wełniane z imieniem i karuzelka :) Dzisiaj się idę wyposażać w pasmanterii, bo musimy skoczyć do galerii, coś teściowi na jutrzejsze urodziny kupić... Chyba leżenie w łóżku mnie tak inspiruje...
    Ja znów na mazurach nigdy nie byłam :D a nad morzem to mogłabym mieszkać, bardzo bym chciała... też męczę mojego męża żebyśmy śmignęli na weekend nad morze ale on się mnie boi w taką podróż zabrać żeby mnie nie wytrzęsło w aucie :)

Jest cos w tym wiciu gniazda :) ja znów szukam domu bo myślimy poważnie żeby sprzedać bloki i uciekać do domu...szukam takiego nowego w stanie surowym w moim miescie jutro jedziemy oglądać jeden :) troche mi szkoda sprzedać mieszkanie bo dopiero był remont generalny i mam moja wymarzoną kuchnie ale najwyżej zrobię sobie taką samą :)

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia super!!!! Cudowna wiadomość!!!!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia!!!!! Wspaniałe wiadomości! :) Tak się cieszę! Ogromna ulga!

Dziewczyny widzę organizujecie się, ja też chętnie bym się spotkała z Wami, są jakieś kobiety ze świętokrzyskiego? Każda z nas z różnych regionów, dlatego zazdroszczę tym z z Was, które blisko siebie mieszkają :)

Jejku ta godzina i już szaróweczka...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje, trzymane kciuki, miłe słowa. Pomagałyście mi bardzo w złych chwilach i DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Post Alicce bardzo trafia w sedno sprawy to bardzo celne podsumowuje sytuacje w której się znalazłam. To były ciężkie chwile.
    Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i z łożyskiem będzie ok.
    Dziewczyny czy któraś ma łożysko przodujące??

fabdorota lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia wspaniałe wiadomosci:) wiedziałam że twoje dzieciątko bedzie całkiem zdrowe :) bardzo się ciesze :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Babu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, super wieści, bardzo się cieszę!!! No, to teraz już pełną parą możecie z mężem świętować i cieszyć się ciążą :D Zaraz się zaczną zakupki :D

Edit: fajnie, że poruszyłyście temat wózków, ostatnio też ciągle siedzę i wybieram. Osobiście póki co poszukuję używanego Mamas&Papas Sola2, ze wzlędu na jego niską wagę i łatwość składania (dużo jeżdżę samochodem). Ale mam w planach przejechanie się do hurtowni i obejrzenie: Baby Design, Tutek, Anex, Marco Polo (czy jakoś tak :P ) itd - w zasadzie wszystkie, o których słyszałam, że nie są ciężkimi kolosami. Nie dam rady targać czy chociażby podbijać pod chodnik wózka, który z dzieckiem będzie ważył 25 kg :/

Zastanawiałam się jeszcze nad zakupem używanej/nowej gondoli (ew. z nosidełkiem). Sęk w tym, że nic nie mogę znaleźć - czy nikt nie produkuje samych wózków głębokich??? Może Wy się na coś natknęłyście?

Myślę o tym, bo inne mam wymogi co do gondoli dla malucha, z którym będę śmigać w lato, a inne dla spacerówki dla większego bobsona i na zimę i w którą chciałabym już więcej zainwestować, bo będzie na dłużej.
    A i też po gondoli okaże się, czego tak naprawdę wymagam od wózka - to nasz pierwszy w końcu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:54

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ