X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Może być też tak, że ICD10 nie ma zbyt wielu kategorii diagnostycznych na ciążę... Tak czy owak, wygląda to strasznie.
    Też studiowałaś psychologię?? Albo cos z medycyną :)

Masz rację okropnie się to czyta...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ja właśnie też mam dużo wydzieliny i uczucie wilgotności, tylko moja jest taka lekko żółta właśnie.

Dziewczyny a macie czasem takie jakby ukłucia w pochwie? Mnie czasem tak zakuje najczęściej jak chodzę

Aleksandra zawsze możesz zrobić posiew z pochwy, u mnie kosztuje 30zł. Kłucie w pochwie też czasami mam ;)

Dziewusia w końcu możesz odetchnąć :)

dziewussia lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Też studiowałaś psychologię?? Albo cos z medycyną :)

Masz rację okropnie się to czyta...
    psychologię :)

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja też mam na wypisie "poronienie zagrażające". W sumie jak przyjmują do szpitala w ciąży to jaki inny powód może być? Wszystko przecież zagraża ciąży, niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super wieści, cieszę się ogromnie! ;*;*;*

Też bym się chętnie z Wami spotkała! Może znajdzie się nas więcej z zachodniopomorskiego lub wlkp? :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewusia super wieści :)
    ja mam łozysko na tylnej ścianie wpisane z dzisiejszego usg.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, super wieści! ;)
    Olina, gratuluję synka! ;)

Ja dziś od rana chodzę jakaś do tyłu, może dlatego, że zaraz po śniadaniu znowu biegłam do łazienki ;/

dziewussia, Olina lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia ciesze się ogromnie, gratulacje ! :*

Może ktoś z pomorskiego ?:) 3miasto i okolice ? :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chetnie bym Was odwiedziła czy w zachodniopomorskim czy w pomorskim obojętnie bylebym nad morzem się znalazła :) zawsze jesteśmy 2 razy w roku nad morzem i już myślę jak to zrobić żeby z takim maluchem pojechać :) zresztą naszego malucha przywieźliśmy z pomorskiego :D

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia gratuluje :) cieszymy sie razem z Tobą :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ale super :) Chyba wszystkie czekałyśmy na dobre wieści od Ciebie.
    Już jesteśmy w połówce więc jakoś te zakazy wytrzymacie ważne, że dzidziuś zdrowy :)

Wklejam nasz wózek - jako fani Ferrari nie mogliśmy mieć innego ;) zwłaszcza, że to pewnie nasze pierwsze i ostatnie Ferrari ;) Zależało nam też na skrętnych kółkach i dużej gondoli aby nie pionować dziecka za wcześnie. Składa się prawie w rozmiar "do kieszeni ;)".
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb6260c7b52b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:14

dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja chetnie bym Was odwiedziła czy w zachodniopomorskim czy w pomorskim obojętnie bylebym nad morzem się znalazła :) zawsze jesteśmy 2 razy w roku nad morzem i już myślę jak to zrobić żeby z takim maluchem pojechać :) zresztą naszego malucha przywieźliśmy z pomorskiego :D
    A ja jestem dziwadło, bo Bałtyku nie lubię. Za to ostatnio marzę i śnię o weekendzie na moich Mazurach ukochanych <3.

Dziewczyny, odczuwam coraz silniejszy syndrom wicia gniazda :D Nie dość, że zainicjowałam drobny remont i zakupy meblowe, to teraz mnie wzięło, żeby parę pierdół dla Malutkiej zrobić. I będą zapomniane cotton ballsy, literki wełniane z imieniem i karuzelka :) Dzisiaj się idę wyposażać w pasmanterii, bo musimy skoczyć do galerii, coś teściowi na jutrzejsze urodziny kupić... Chyba leżenie w łóżku mnie tak inspiruje...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    No ja na oficjalną informację odnośnie płci do 3.12 czekam...

Iwonka, nie przejmuj się :) U nas jest to samo :) Pisalam ostatnio, że maluszek się zasłonił pępowiną i nici z wiadomości o płci... Następna wizyta 1 grudnia i USG połówkowe 8 grudnia. Mąż i rodzina się śmieją, że to na pewno dziewczynka, bo chłopcy między nogi nic nie biorą ;) :) :) I że dziewczynki bardziej się wstydzą i nóżki mają złączone :) Tak się uśmialiśmy z tego :)

Dowiemy się w swoim czasie :) Jeszcze będzie duuużo czasu żeby się nacieszyć tymi wieściami, ale tak samo bym chciała wiedzieć :)

Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia codziennie właziłam na to forum i szukałam info od ciebie :)
    wiedziałam ze dziecko jest zdrowe - bo miałas pozytywne usg :) dziewczyny widzicie co niesie za soba test pappa to jest statystyka gdzie maszyna liczy wszystko wagę też ... ile nerwów dziewussia zjadła ile łez wylała -to tylko ona wie ,,,lekarze tez juz wystraszeni byli -raptem znalazł sie pęcherz a wraz z nim nerki ...amniopunkcja - tez wiele stresu przyniosła ... a gdyby nie pappa nie byłoby jej ... pamietajcie - chociaz wy juz po genetycznych ale moze na przyszlosc - jesli usg jest prawidłowe -- nie róbcie tego pieprzonego pappa .no wiec teraz dziewussia odpoczywaj psychicznie - tobie i maluszkowie po tej długiej drodze niepewnosci i stresu się NALEŻY :) trzymam kciuki kochana :) myslałam o Tobie codziennie i modliłam sie za was :) chociaz tak jak mówię czułam ,że będzie wszystko dobrze :) jak cudnie ze sie nie pomyliłam :)

dziewussia, Babu, Dobson, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja jestem dziwadło, bo Bałtyku nie lubię. Za to ostatnio marzę i śnię o weekendzie na moich Mazurach ukochanych <3.

Dziewczyny, odczuwam coraz silniejszy syndrom wicia gniazda :D Nie dość, że zainicjowałam drobny remont i zakupy meblowe, to teraz mnie wzięło, żeby parę pierdół dla Malutkiej zrobić. I będą zapomniane cotton ballsy, literki wełniane z imieniem i karuzelka :) Dzisiaj się idę wyposażać w pasmanterii, bo musimy skoczyć do galerii, coś teściowi na jutrzejsze urodziny kupić... Chyba leżenie w łóżku mnie tak inspiruje...
    Ja znów na mazurach nigdy nie byłam :D a nad morzem to mogłabym mieszkać, bardzo bym chciała... też męczę mojego męża żebyśmy śmignęli na weekend nad morze ale on się mnie boi w taką podróż zabrać żeby mnie nie wytrzęsło w aucie :)

Jest cos w tym wiciu gniazda :) ja znów szukam domu bo myślimy poważnie żeby sprzedać bloki i uciekać do domu...szukam takiego nowego w stanie surowym w moim miescie jutro jedziemy oglądać jeden :) troche mi szkoda sprzedać mieszkanie bo dopiero był remont generalny i mam moja wymarzoną kuchnie ale najwyżej zrobię sobie taką samą :)

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia super!!!! Cudowna wiadomość!!!!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia!!!!! Wspaniałe wiadomości! :) Tak się cieszę! Ogromna ulga!

Dziewczyny widzę organizujecie się, ja też chętnie bym się spotkała z Wami, są jakieś kobiety ze świętokrzyskiego? Każda z nas z różnych regionów, dlatego zazdroszczę tym z z Was, które blisko siebie mieszkają :)

Jejku ta godzina i już szaróweczka...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje, trzymane kciuki, miłe słowa. Pomagałyście mi bardzo w złych chwilach i DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Post Alicce bardzo trafia w sedno sprawy to bardzo celne podsumowuje sytuacje w której się znalazłam. To były ciężkie chwile.
    Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i z łożyskiem będzie ok.
    Dziewczyny czy któraś ma łożysko przodujące??

fabdorota lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia wspaniałe wiadomosci:) wiedziałam że twoje dzieciątko bedzie całkiem zdrowe :) bardzo się ciesze :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Babu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, super wieści, bardzo się cieszę!!! No, to teraz już pełną parą możecie z mężem świętować i cieszyć się ciążą :D Zaraz się zaczną zakupki :D

Edit: fajnie, że poruszyłyście temat wózków, ostatnio też ciągle siedzę i wybieram. Osobiście póki co poszukuję używanego Mamas&Papas Sola2, ze wzlędu na jego niską wagę i łatwość składania (dużo jeżdżę samochodem). Ale mam w planach przejechanie się do hurtowni i obejrzenie: Baby Design, Tutek, Anex, Marco Polo (czy jakoś tak :P ) itd - w zasadzie wszystkie, o których słyszałam, że nie są ciężkimi kolosami. Nie dam rady targać czy chociażby podbijać pod chodnik wózka, który z dzieckiem będzie ważył 25 kg :/

Zastanawiałam się jeszcze nad zakupem używanej/nowej gondoli (ew. z nosidełkiem). Sęk w tym, że nic nie mogę znaleźć - czy nikt nie produkuje samych wózków głębokich??? Może Wy się na coś natknęłyście?

Myślę o tym, bo inne mam wymogi co do gondoli dla malucha, z którym będę śmigać w lato, a inne dla spacerówki dla większego bobsona i na zimę i w którą chciałabym już więcej zainwestować, bo będzie na dłużej.
    A i też po gondoli okaże się, czego tak naprawdę wymagam od wózka - to nasz pierwszy w końcu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:54

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ