X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jaskra te ceny są normalne :) Profesjonalny sprzęt fotograficzny kosztuje kilkadziesiąc tysięcy :) Mój mąż zajmuje się fotografią bardziej z pasji, ale chce właśnie zacząć w przyszłości na tym też zarabiać. Ja również coś tam działam (choć mniej niż on). Narazie powiedzmy pół-profesjonalnie, a w sprzęcie już mamy wpakowane ponad 20 tys. zł (samo body pełna klatka to prawie 10tys. Do tego dochodzą obiektywy...) I stąd później te ceny :) Bo fotografom sprzętu ciągle mało i mało i ciągle coś kupują:) Uwierz mi :)

Powiedz mi proszę skąd jesteś. Mąż mówi, że chętnie zrobi Ci taką sesję za cenę, która Cię usatysfakcjonuje, bo jest na etapie budowania portfolio i chętnie wzbogaci je o nowe zdjęcia :) Proponuje 300 zł + koszt dojazdu do Ciebie (jeżeli będziesz mieszkała bardzo daleko od nas). Nie ma problemy z dojazdem gdziekolwiek (czyt. może być drugi koniec Polski).

Jeżeli jesteś zainteresowana, daj znać:)

A teraz druga sprawa:
    Czy są tu jakieś Śląskie Przyszłe Mamusie?

szukam Was :)

Zapraszam przyszłe Mamy ze Śląska chętne zrobić swojemu Maleństwu DARMOWĄ sesję noworodkową (w zamian za zgodę na udostępnienie zdjęć w portfolio fotografa).
    Więcej szczegółów mogę podać po kontakcie priv :)

Zapraszam serdecznie. Myślę, że jeszcze 2-3 miejsca na taką darmową sesję się znajdą :)

Babu lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek ;) Pogadamy na priv? Jestem z Łodzi.

A co do cen, to zdaję sobie sprawę, że sprzęt jest bardzo drogi a zajęcie czasochłonne, ale przy dobrze wypełnionym grafiku zapewne zwraca się w jeden sezon ślubny. ;) A większość fotografów ślubnych zajmuje się tym dodatkowo, nie jest to ich jedyne zajęcie. Dowiedziałam się, że standardowa cena w sezonie za sesję plenerową + ślub + wesele to 2-2,5 tys. zł.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia, też wysłałam Ci zaproszenie ;)

Dziewczyny, czy Wasi ginekolodzy sprawdzali Wasze piersi albo mówili coś, że będą sprawdzać?

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Dziewczyny, czy Wasi ginekolodzy sprawdzali Wasze piersi albo mówili coś, że będą sprawdzać?
    Tak, na pierwszej wizycie po potwierdzeniu ciąży. Ale podejrzewam, że jeszcze je sprawdzi.

Co do Łodzi... Ile jest tu u nas łódzkich i okolicznych mam? Bo tak ostatnio mi chodzi po głowie jakieś bliższe poznanie się... Może pomyślimy o jakimś soczku czy koktajlu w terenie?

dziewussia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Ja dziś byłam na jodze dla kobiet w ciąży:) obawiałam się tego niepotrzebnie :) było super :) nie męczyłam się :) dziewczyna ktora prowadzi zajecia jest bardzo fajna ;) nie naciskała na nas jak czegos nie potrafilysmy zrobić:) jestem mega zadowolona i powiem wam ze w ogole nie jestem porozciagana :) dlatego takie zajecia mi sie bardzo przydadza ;)

a co do piersi to mi gin powiedział, że na następnej wizycie czyli na połówkowych 3.12 zbada je i zrobi USG :)
    Dobrej nocki wam kochane mamusie życzę ;)#

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

U mnie też sprawdzał gin po potwierdzeniu ciąży. nie wiem czy będzie jeszcze badać :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana :)

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Tak, na pierwszej wizycie po potwierdzeniu ciąży. Ale podejrzewam, że jeszcze je sprawdzi.

Co do Łodzi... Ile jest tu u nas łódzkich i okolicznych mam? Bo tak ostatnio mi chodzi po głowie jakieś bliższe poznanie się... Może pomyślimy o jakimś soczku czy koktajlu w terenie?
    Ja mam do Łodzi coś ok 50km autostradą moment by się jechało gdyby nie wieczne korki w Strykowie :) ale i tak dość często jeździmy do Łodzi :)

Mi usg piersi robił mój endokrynolog :)

Dzień dobry
    Mój ukochany mąż znów mnie wybudził, kiedyś mu zrobię krzywdę :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mi ginekolog na każdej wizycie sprawdza piersi, brzuch i nogi czy napuchniete ale USG piersi jeszcze nie miałam :)

Czuje juz mojego małego w brzuszku coraz częściej piękne uczucie :)

Czytam ze bierzecie nospe, o tym nie wiedziałam muszę wypróbować jak czasem czuje ze mam twardszy brzuch :)

Mój ukochany wczoraj mnie zaskoczył wziął mnie na zakupy i kupił mi 2 bluzki, bo stwierdził, ze musi mi być wygodnie w ciąży. Szok, ze sam na to wpadł :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja za godzinkę zobacze dzidzie mialam sie nie stresowac alw oczywiscie gora wziela wszystko. Trzymajcie kciuki ;**

Andrea20, agulas, 28latkaa lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi piersi nie sprawdzali i szczerze wątpię że sprawdza.
    Olina samych dobrych wieści na wizycie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Hej dziewczynki ja za godzinkę zobacze dzidzie mialam sie nie stresowac alw oczywiscie gora wziela wszystko. Trzymajcie kciuki ;**

trzymamy :)

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, trzymam mocno!

Yh, w temacie piersi to lewa nie dawała mi spać. Tak swedziala i mrowila. Od kilku dni moje cycki wyglądają jak jakieś obce. Chyba fabryka się ostro szykuje do pracy;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina powodzenia ! :) 3 mam kciuki daj znać! :*

Mnie też mąż obudził :-) i oprócz tego synka.. krótko zwięźle i na temat budzi mnie i ni z gruszki " gdzie polozylas moja koszulę? " ... piana mi z paszczy poszła dosłownie bo Mikołaj dziś budził się z 10 razy :( a widzę ze siedzi juz i się cieszy do ojca nawrzeszczalam na niego ze tam gdzie zawsze !! ( czyli w szafie ) a on aaa no tak :) ... jak nie zabić tej gorszej płci ? No jak ?!

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy pomóżcie bo nie wiem co robić. Jakiś czas temu pisałam że zmniejsza mi sie brzuch. No i z dnia na dzien jest coraz bardziej płaski...
    Mam przy tym sporo wodnistej wydzieliny Czy myslicie ze to moga byc wody? I dlatego maleje brzyuch? Nie wiem co robic jechac na izbe? Dziecko sie rusza ale wiem ze moze sie ruszac tez bez wod jeszcze?
    Cały ranek płacze;( jeszcze dzis dzien przeprowadzki i boje sie ze moj powie ze wymyslam...

Jak wygladaja i pachna wody plodowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:28

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia no właśnie jak?! :D mój jak będzie budził dziecko to się doigra :) ostatnio rano szukaliśmy karty do auta bo pan oczywiście zapodział i musiałam wstać i szukać z nim...kazałam mu iść na parking zobaczyć czy mu koło auta nie wypadła dopóki była szarówka to nikt tego nie znalazł i auto stało :) okazało się, ze hrabia zapomniał wziąć kartę z auta i tak całą noc auto stało z kartą w środku na szczęście nikt się nie zakręcił koło tego bo by było po samochodzie...
    No ręce opadają gorzej niż z dzieckiem :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilośc tetrowek - u nas koło 50, bo synek sobie z nich zrobił smoczka :/
    Na szczęście tylko do spania, albo jak idą zabki szoruje Pielucha o dziąsła.

Po weekendzie w teściowej szpitalu pewnie dokładnie mnie zbadają skąd te plamienia. Dr moja nic nie widzi w badaniu.
    Usg na IP na szybko dobre.

No a domowo ciezko. Spałam moze ze 2-3h bo maluchowi memu idzie druga górna dwojka i mamy biegunkę, temp, krzyki.
    Ale jak te malutkie rączki szukają Cie w nocy po lozku aby sie przytulić, dotknąć - to mimo zmęczenia jest to poczucie, ze on nam ufa i mimo bólu czuje sie przy nas bezpiecznie.
    Takie ot nocne przemyślenia...

Kciuki za wizytujące!:*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczy pomóżcie bo nie wiem co robić. Jakiś czas temu pisałam że zmniejsza mi sie brzuch. No i z dnia na dzien jest coraz bardziej płaski...
    Mam przy tym sporo wodnistej wydzieliny Czy myslicie ze to moga byc wody? I dlatego maleje brzyuch? Nie wiem co robic jechac na izbe? Dziecko sie rusza ale wiem ze moze sie ruszac tez bez wod jeszcze?
    Cały ranek płacze;( jeszcze dzis dzien przeprowadzki i boje sie ze moj powie ze wymyslam...

Jak wygladaja i pachna wody plodowe?
    Ja bym pojechała dla świętego spokoju...

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za fotografa w 2012 roku dalam 2800zł, ślub od 13-2 plus plener 3h w innym dniu i wtedy byl z żoną (też robiła zdjęcia) moim zdaniem daliśmy bardzo dużo ale to dlatego że bardzo zalezalo nam na świetnych zdjęciach :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź, Ty jesteś ważniejsza!

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ