X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) pięknie mi się dzisiaj wszystko popieprzylo .. zaczęłam się ubierać do pracy zdziwiona ze maly jest w domu i mąż go nie zawiózł .. obudziłam synka i coś mnie tknelo aby zadzwonić do mamy zadzwoniłam ze będę za 40min z misiem a ona w szoku i pyta czy coś się stało bo chciała do kościoła iść .. Zaczęłam się śmiać .. popieprzylo mi się i myślałam że dziś poniedziałek i mąż po prostu zapomniał małego zawieść bo może przysnal. . :) masakra :D hahaha

Drugi aspekt mąż nie wrócił jeszcze z polowania i nie mogę się do niego dodzwonić .. :/ nie wiem już czy śmiać się bo pewnie tak popil, czy martwić ze coś się stało .. :/ :(

Justyna Es lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie ważyłam od ostatniej wizyty, która miała miejsce 3 tygodnie temu, bo nie mam wagi, ale wątpię żebym przytyła.. I nawet brzuszek chyba stanął w miejscu.. A do czasu ostatniej wizyty na plusie miałam 1kg, który zmagazynowałam jeszcze w wakacje.

A czy któraś z Was jeszcze w ogóle nie czuje ruchów?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj w talerzu biodrowym bolą (chyba) ścięgna/ więzadła...ledwo chodzę ;( dobrze, że jutro mam prenatalne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to ruchy dziecka czy moje jelita, aczkolwiek czasem patrząc na umiejscowienie ich, to te delikatne smyrania albo bąbelki to chyba jednak mój Bąbelek.

Jaskra nie ma co się stresować, ja już opowiadałam tutaj jak moja gin mocno się zdziwiła, że niby coś poczułam. Wg. niej to dopiero bliżej 20 tyg możemy coś czuć.

Mam pytanie odnośnie USG połówkowego, bo widzę, że większość z Was już ma terminy i robicie je z reguły ok 20 tyg, a moja gin kazała mi czekać do 22 tyg i dopiero zrobić, bo wtedy będzie pewność, że wszystko już się rozwinęło i będzie się dało dobrze ocenić, np. serduszko. Czy któraś z Was czeka aż do 22 tyg?

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ja się nie ważyłam od ostatniej wizyty, która miała miejsce 3 tygodnie temu, bo nie mam wagi, ale wątpię żebym przytyła.. I nawet brzuszek chyba stanął w miejscu.. A do czasu ostatniej wizyty na plusie miałam 1kg, który zmagazynowałam jeszcze w wakacje.

A czy któraś z Was jeszcze w ogóle nie czuje ruchów?

Jaskra ja nie czuję :( lekarz mi powiedział, że jeszcze tydzień - dwa (mówił to w czwartek).

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie czuje chociaż z niecierpliwością wyczekuje sygnałów od Wojtusia :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 11:55

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, witam niedzielnie,
    Ja już dawno czuje ruchy maluszka, ale przy kolejnej ciąży to normalne że czuję się wcześniej. Ostatnio zauważyłam że mój maluch ma mniejwiecej takie same pory aktywności, i najbardziej czuje nie kopniaki ale jak zmienia miejsce ułożenia.
    Dla mnie na początku najlepiej było czuć ruchy na lezaco, obejmując dłońmi goły brzuszek, teraz czuję już go w każdej pozycji ale też zauważyłam że w jeden dzień wierci się mocniej w inny dzień mniej.
    Kocham mojego gmerka ;)

Idziemy przywitać dziś mikołaja, u nas Mikołajki trwają od dziś do 5 grudnia.
    Co któryś dzień dziecko dostaje drobny prezent pod kominkiem do buta a w wielki wieczór paczek czyli 5 grudnia jak mikołaj (sinterklaas) wraca do Hiszpanii dzieci dostają duży prezent.
    Mieszkam już tu tyle czasu ale wciąż nie mogę się przyzwyczaić do tej tradycji

Endzis lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ja nie wiem czy to ruchy dziecka czy moje jelita, aczkolwiek czasem patrząc na umiejscowienie ich, to te delikatne smyrania albo bąbelki to chyba jednak mój Bąbelek.

Jaskra nie ma co się stresować, ja już opowiadałam tutaj jak moja gin mocno się zdziwiła, że niby coś poczułam. Wg. niej to dopiero bliżej 20 tyg możemy coś czuć.

Mam pytanie odnośnie USG połówkowego, bo widzę, że większość z Was już ma terminy i robicie je z reguły ok 20 tyg, a moja gin kazała mi czekać do 22 tyg i dopiero zrobić, bo wtedy będzie pewność, że wszystko już się rozwinęło i będzie się dało dobrze ocenić, np. serduszko. Czy któraś z Was czeka aż do 22 tyg?

My czekamy bo właściwie w klinice w której będę miała robione polowkowe wychodzą z założenia że lepiej robić jak najpóźniej tak jak piszesz koło 22 tygodnia żeby dzidzia była już wystarczająco duża i rozwinięta. Także czekamy do 26.11:-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej laseczki, witam niedzielnie,
    Ja już dawno czuje ruchy maluszka, ale przy kolejnej ciąży to normalne że czuję się wcześniej. Ostatnio zauważyłam że mój maluch ma mniejwiecej takie same pory aktywności, i najbardziej czuje nie kopniaki ale jak zmienia miejsce ułożenia.
    Dla mnie na początku najlepiej było czuć ruchy na lezaco, obejmując dłońmi goły brzuszek, teraz czuję już go w każdej pozycji ale też zauważyłam że w jeden dzień wierci się mocniej w inny dzień mniej.
    Kocham mojego gmerka ;)

Idziemy przywitać dziś mikołaja, u nas Mikołajki trwają od dziś do 5 grudnia.
    Co któryś dzień dziecko dostaje drobny prezent pod kominkiem do buta a w wielki wieczór paczek czyli 5 grudnia jak mikołaj (sinterklaas) wraca do Hiszpanii dzieci dostają duży prezent.
    Mieszkam już tu tyle czasu ale wciąż nie mogę się przyzwyczaić do tej tradycji
    hehe ja mam tak samo, w sumie juz tak ze 3 tyg czuje dzidziusia, a pierwszy jego kop czułam dokładnie miesiac temu z niedzieli na poniedziałek w nocy takie 2 kopy, pozniej juz czulam przemieszczanie, pozniej jak lezalam był bardziej aktywny, a teraz juz go czuje jak siedze nawet ;-) coraz czesciej, chociaz i tak jest leniuszkiem, bo na usg zawsze spi heheheh mały szkrabek po tacie chyba to ma :DDDD

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połówkowe tak ok 5 grudnia bede miala

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :*

Niedawno wstałam :P Mam kolejne piękne ciuszki od Mamy i jej koleżanki :) Jutro się pochwalę.

Kilka dni nie było mnie w domu i jest tutaj taki syf jakby mąż co najmniej miesiąc tu sam siedział! Wczoraj dostał takie zjebki, że aż mi dzisiaj śniadanie do łóżka zrobił haha :D

My dzisiaj idziemy na urodziny do teściowej... Skaczę z radości :/

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:

Z tego co się spotkałam z opowieściami, to większość lekarzy woli jak połówkowe jest robione później. Mój gin też do nich należy. Więc ja się umówiłam na 21t4d :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe będzie dopiero w 22lub 23 tygodniu. Za tydzień idę się umówić.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze zaczerpnąc Waszej rady mam nadzieje, ze mi pomożecie...
    otoż za niecały miesiac sie wyprowadzamy i moja mama wymyslila, żeby wigilie zrobic u nas w nowym mieszkaniu, ale sie okazuje, ze mojego A siostra zaprosiła nas na wigilie...nigdy u niej nie bylismy na wigili..zapraszała nas ponoc juz jakis czas temu, ale ten dopiero mi teraz powiedział...i nie wiem co mam zrobic? jak mama walnie focha, a jak nie ona to moj facet...jestem w kropie

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    otoż za niecały miesiac sie wyprowadzamy i moja mama wymyslila, żeby wigilie zrobic u nas w nowym mieszkaniu, ale sie okazuje, ze mojego A siostra zaprosiła nas na wigilie...nigdy u niej nie bylismy na wigili..zapraszała nas ponoc juz jakis czas temu, ale ten dopiero mi teraz powiedział...i nie wiem co mam zrobic? jak mama walnie focha, a jak nie ona to moj facet...jestem w kropie
    Żeby wszyscy byli zadwololeni to zaproś do siebie mamę i siostrę Twojego A;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie już dobre dwa tygodnie jakieś bąblowanie i trzepotanie plus od czasu do czasu zdecydowany kopniak :P To takie miłe uczucie i strasznie mnie uspokaja bo wiem że na 100% wszystko w porządku.
    Co do wagi to max 500 g do przodu ale brzuch rośnie z dnia na dzień, czasami jestem w szoku jak rano wstaję a tu bam! bęben xD
    We wtorek tj. 17.11 mam połówkowe i to będzie dokładnie 19 t i 3 d czyli rozpoczęty 20 tydzień i według mojego gina to idealny termin na te manewry :P

Miłego dnia wszystkim mamusiom :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie też o tym myslałam, ale oni w sumie sie mało znjaja widzeli góra 3 razy przez 8 lat kiedy jestem z moim facetem i nie wiem jak zareaguje czy ktoś czasem nie zacznie marudzić...trudna sytuacja

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Albo mamę do siostry męża :P

f2wlcbxmqludqper.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja bym wybrała opcję najbardziej wygodną dla Was ;). Wszystkich zadowolić się nie da :P. Przedyskutujcie z mężem plusy i minusy tych dwóch rozwiązań i zdecydujcie. Zarówno siostra twojego mężczyzny jak i twoja mama to dorośli ludzie, więc każdą waszą decyzję powinni uszanować bez fochów :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    własnie też o tym myslałam, ale oni w sumie sie mało znjaja widzeli góra 3 razy przez 8 lat kiedy jestem z moim facetem i nie wiem jak zareaguje czy ktoś czasem nie zacznie marudzić...trudna sytuacja
    to poznają sie lepiej przy wigilijnym stole :P to jest najłagodniejsza opcja tak żeby każdy czuł sie ważny a Ty nie musisz wybierać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:42

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ