X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w grudniu się wprowadzamy do nowego domu i cóż...moja wspaniała teściowa też planowała się u nas gościć i w dodatku zaprosiła (do nas...) trójkę rodzeństwa mojego męża z rodzinami czyli w sumie jakieś 15 osób... Wyobraźcie sobie moją reakcję. Nas na razie nie stać nawet na 2 krzesła a tu coś takiego... Nie wytrzymałam i powiedziałam co o tym myślę, odmówiłam nie swoim gościom i przyjęłam zaproszenie mojej mamy na Wigilię :D Nie ma takiego sobie o! decydowania w moim imieniu i zarządzania moimi zasobami :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście coś o rozejściu sie spojenia lonowego w ciazy?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    My też w grudniu się wprowadzamy do nowego domu i cóż...moja wspaniała teściowa też planowała się u nas gościć i w dodatku zaprosiła (do nas...) trójkę rodzeństwa mojego męża z rodzinami czyli w sumie jakieś 15 osób... Wyobraźcie sobie moją reakcję. Nas na razie nie stać nawet na 2 krzesła a tu coś takiego... Nie wytrzymałam i powiedziałam co o tym myślę, odmówiłam nie swoim gościom i przyjęłam zaproszenie mojej mamy na Wigilię :D Nie ma takiego sobie o! decydowania w moim imieniu i zarządzania moimi zasobami :P
    Udusiłabym taką teściową ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za redy dziewczyny coś chyba bede musiała sama zadecydować, jak mi wszyscy nosem kręcą ;-) fakt wszytskich uszczesliwic sie nie da

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:31

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te teściowe.. szkoda słów , a nawet myśli mi na moja :)
    Zaczynam się totalnie martwić dalej od męża zero wieści, telefon poza siecią.. :/ kur.. co robić ? :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Te teściowe.. szkoda słów , a nawet myśli mi na moja :)
    Zaczynam się totalnie martwić dalej od męża zero wieści, telefon poza siecią.. :/ kur.. co robić ? :(

A pojechał tam sam? Jeśli nie to dzwoń do osoby która jest z nim. Pewnie nic mu nie jest, tylko padła bateria albo jest gdzieś poza zasięgiem. Nie stresuj się, zaraz wszystko się wyjaśni.

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie możesz podjechać tam gdzie mieli zbiórkę jeśli nie jest to jakoś daleko... Ci ludzie lasu wszyscy tacy są, brat męża też jest leśniczym/myśliwym i serio tego człowieka nie ogarniesz, jego żona co polowanie ma to samo zmartwienie co ty... :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadacie jarmuż? To podobno bomba witaminowa. Kupiłam ostatnio bo byłam ciekawa co to takiego ale nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrac, macie jakies sprawdzone przepisy? tylko zeby skladniki nie byly za bardzo wyszukane. Jamniczakuchnia ty jestes chyba fanka gotowania moze cos podpowiesz? :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chipsy z jamruzu z piekarnika :)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka/surówka, tylko jarmuż to nie sałata i się musi zmacerować w oliwie, soku z cytryny i soli, no i powinien być przemrożony, inaczej będzie łykowaty :D Trochę z nim zachodu ale jest faktycznie baaaardzo zdrowy.

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Dziewczyny jadacie jarmuż? To podobno bomba witaminowa. Kupiłam ostatnio bo byłam ciekawa co to takiego ale nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrac, macie jakies sprawdzone przepisy? tylko zeby skladniki nie byly za bardzo wyszukane. Jamniczakuchnia ty jestes chyba fanka gotowania moze cos podpowiesz? :)
    możesz zrobić z nim koktajl :)

Ameiva lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie jadłam jarmużu i jeśli chodzi o gotowanie to potrafie raczej klasyczne dania a mój lubi eksperymenty:P
    Przy okazji przeprowadzki przejrzam ciuchy dla malego i mamy ok 20 bodow najmniejszych 0-3mies! A spodenek tylko 3 pary i jedynie 2 pajace. Tak wiec dokupilam wczoraj Oliwierkowi takie rzeczy. W reserved jest -30%na wszystko i w tesco tez troche przecen;)
    28c352e1f75b86bbmed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:11

Olina, mania, triste, ilonia1984, agulas, wiecznie, jamniczakuchnia, Ameiva, dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ja nigdy nie jadłam jarmużu i jeśli chodzi o gotowanie to potrafie raczej klasyczne dania a mój lubi eksperymenty:P
    Przy okazji przeprowadzki przejrzam ciuchy dla malego i mamy ok 20 bodow najmniejszych 0-3mies! A spodenek tylko 3 pary i jedynie 2 pajace. Tak wiec dokupilam wczoraj Oliwierkowi takie rzeczy. W reserved jest -30%na wszystko i w tesco tez troche przecen;)
    28c352e1f75b86bbmed.png
    Wow jaka stylowa ;) przesłodkie ciuszki :) będzie mały przystojniacha :)

Endzis lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis super ciuszki!

Byłam w smyku w jankach co prawda szału z wózkami tam nie ma ale mam nowy typ, zakochałam się w nim bo jest mega zgrabny zarówno gondolka jak i spacerówka...tylko jest jedno ale-jest tylko w kolorze czarnym z małą wstawką pomarańczową :( chciałam jasny wózek...chodzi mi o Graco EVO XT

Endzis lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie wiem jaki wózek wybrać, ale jak patrzę czasem na te ceny wózków to ręce mi opadają. Niektóre kosztują tyle co samochód. I skąd ta cena się bierze? Przecież nie robią ich ze złota.. Ja wiem, że producenci mają świadomość, że wózek kupuje się raczej raz w życiu i muszą sobie to jakoś zrekompensować, ale chyba nie aż tak.
    Czy tylko ja mam takie wrażenie?

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    A my dzisiaj zaczynamy nasze życie na kartonach. Część mebli wyjechała i składamy z mężem łóżeczko ;) Jaram się jak dziecko:)
    Ale dla równowagi ciężko mi się oddycha i pachwiny bolą...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazła się przybleda :) poszedł pod prysznic jak potulny zwierz.. nigdy takiej zjebki nie dostał wiec co się dziwić :) padł mu telefon był u kolegi,ale oczywiście od kolegi zadzwonić nie można ale mniejsza o to :) tyle co się stresu najadlam przez niego i nawkurzalam to foch tygodniowy minimum murowany :)
    Na kaca najlepsza opieka nad marudzacym synkiem :) :) w końcu trochę odpoczynku!! :)

Endzis super ubranka :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 16:59

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście coś o rozejściu sie spojenia lonowego w ciazy?
    O rozejściu się to nie,ale wiem, że często zdarzają się bóle tam. Boli Cie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:

Koktajle owocowe :) jabłko plus woda plus jarmuż lub podobny z bananem.

Ameiva lubi tę wiadomość

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ