X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny jestem po badaniu, wszystko dobrze, powiedział, że ciąża jak najbardziej prawidłowo przebiega,
    Zbadal tetno maluszka biło ładnie serduszko, nie ma juz grzybicy, mog€ iść do domu, super

jamniczakuchnia, Endzis, Rotenkopf, Aleksandrakili, wiecznie, Funky09, dichlieb, dziewussia, Kawuszka, Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf powodzenia!

Aleksandra super wieści! Teraz pakowanko i do domu :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aleksandra19 super wieści! Uciekaj do domciu dobrze, że z maluchem wszystko ok.

Rotenkopf kciuki ;)

Ja mam połówkowe w środę aaaaa jesie dziś i jutro i zobaczę moje dziecko :D

A w przyszłym tyg szpital i tą glukozę też mi może zrobią jak będę w szpitalu mam tka nadzieję.

Miłego dnia życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:22

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam w planach generalne porządki w kuchni, a jutro w łazience :D Znowu mam ochotę coś pozmieniać!
    Niedługo zabierają u nas odpady wielkogabarytowe, więc potem ogarnę strych, miejsce się przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana ;)
    Wieczorem Wiktoria zmasakrowała mój brzuch ale przez to że się pewnie wystraszyła moim kichaniem i kaszlem.
    W nocy miałam głupie sny! ciągle te zamachy mi się sniły, że uciekała przed terrorystami i miałam duży brzucho już i nikt mnie do mieszkania nie chciał wpuścić...
    A teraz czekam aż łaskawie po 1.5 miesiaca przyjedzie serwis do naprawy mojej zmywarki! :) zamorduje ich jak nie przyjadą. Mam dość mycia garów w rękach, nie po to zmywarke kupiłam, żeby stos garów dziennie w rękach myć... ehhhh

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Rotenkopf, trzymam kciuki za Ciebie i Hanie!
    Aleksandra19, super, że już wracacie i że wszystko jest okej;)

Ja coraz bardziej dycham, no ale dziś mogę sobie polezec w końcu bezkarnie ;)
    W planach mam też rozpoczęcie prac nad karuzelka i drobne porządki;)
    My polowkowe mamy w przyszły poniedziałek i usg chyba też w czwartek, bo z moją gin umówiłam się w innym gabinecie:) po szpitalu na pewno będzie chciała podejrzeć i pomierzyc Polcie :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witamy się z rana ;)
    Wieczorem Wiktoria zmasakrowała mój brzuch ale przez to że się pewnie wystraszyła moim kichaniem i kaszlem.
    W nocy miałam głupie sny! ciągle te zamachy mi się sniły, że uciekała przed terrorystami i miałam duży brzucho już i nikt mnie do mieszkania nie chciał wpuścić...
    A teraz czekam aż łaskawie po 1.5 miesiaca przyjedzie serwis do naprawy mojej zmywarki! :) zamorduje ich jak nie przyjadą. Mam dość mycia garów w rękach, nie po to zmywarke kupiłam, żeby stos garów dziennie w rękach myć... ehhhh
    Padnięta zmywarka to samo złoooo! :D Także rozumiem Twój ból całkowicie. Ale już niedługo może będzie znów działała i przyjdą łaskawe czasy :P

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Padnięta zmywarka to samo złoooo! :D Także rozumiem Twój ból całkowicie. Ale już niedługo może będzie znów działała i przyjdą łaskawe czasy :P
    hehe a ostatnio dzwoniłam do tego serwisu co tak długo a facet glupio sie tlumaczyl i zaczął krzyczec na mnie. To sie wkurzylam i tez zaczelam krzyczec ze jwstem w ciazy i mam juz dosc stania przy garach i ze jak nie ptzyjada to rozwiaze to w inny sposob. Facet sie wystraszyl i powiedzial milym spokojnym glosem ze zaznaczyl sobie ze do mnie maja szybko przyjechac haha ;p zobaczymy dzis ;)

dichlieb, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    hehe a ostatnio dzwoniłam do tego serwisu co tak długo a facet glupio sie tlumaczyl i zaczął krzyczec na mnie. To sie wkurzylam i tez zaczelam krzyczec ze jwstem w ciazy i mam juz dosc stania przy garach i ze jak nie ptzyjada to rozwiaze to w inny sposob. Facet sie wystraszyl i powiedzial milym spokojnym glosem ze zaznaczyl sobie ze do mnie maja szybko przyjechac haha ;p zobaczymy dzis ;)
    I bardzo dobrze że nakrzyczałaś na niego, bo co to za krzyczenie z jego strony pfff.
    Rotenkopf wrote:
    Hm, szczaw i szpinak - dobre połączenie ;D

Dziewczyny, te które będą mogły i chciały to proszę o kciuki jutro ;) o 12 mam badanie prenatalne i trochę biorą mnie już nerwy ;(
    kciuki są :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jutro i zobaczymy jak tam synek rośnie <3 Czuję, że jest w porząsiu. Ale te sny to macie czasem straszne dziewczyny... Mnie się pół nocy śniło, że jestem najlepszą zawodniczką MMA i wygrałam 25 walk z rzędu XDDD To był miły sen...
    Miłego dnia! :D

fabdorota, Straciatellaa, dichlieb, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam trzymajcie mnie bo kogoś zabije!!!!!!!!!!!!
    Jaka jestem wściekła... Przyjechał gościu do zmywarki i ku**a hu**..... nie naprawil bo złą część zamówili!!!!!!
    Japierdo*****
    Mam ochotę kogoś walnąć. Dobrze, że mąż na siłowni jest bo by go zabił chyba na miejscu!!! Zaś będę czekać miesiąc aż ta gówniana część im przyjdzie... Jebie mnie to napisze skargę!!!
    Przepraszam ze takie zlosci wam tu wyrzucam ale nie mam sie do kogo teraz odezwac bo sama w domu siedze :(( Płakać mi się chcę :(

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Błagam trzymajcie mnie bo kogoś zabije!!!!!!!!!!!!
    Jaka jestem wściekła... Przyjechał gościu do zmywarki i ku**a hu**..... nie naprawil bo złą część zamówili!!!!!!
    Japierdo*****
    Mam ochotę kogoś walnąć. Dobrze, że mąż na siłowni jest bo by go zabił chyba na miejscu!!! Zaś będę czekać miesiąc aż ta gówniana część im przyjdzie... Jebie mnie to napisze skargę!!!
    Przepraszam ze takie zlosci wam tu wyrzucam ale nie mam sie do kogo teraz odezwac bo sama w domu siedze :(( Płakać mi się chcę :(
    yyyyyy no to ładnie.. Niech teraz stają na głowie i sprowadzają tą część ekspresowo!!

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili pisz skargę, niech Ci to zrekompensują!

Ja ostatnio zrobiłam aferę w sklepie budowlanym o bramę garażową, która miała być we wtorek a przyjechała w sobotę. Gdybym tam nie pojechała i nie wkurwiła wszystkich pracowników to pewnie by jej do dzisiaj nie przywieźli :P Mąż zawsze mnie wysyła na takie akcje, bo on za bardzo ugodowy jest haha :P

Tak samo było kiedyś z oknami... Remont w trakcie, a tu obsuwa okien o dwa tygodnie. Mąż wkurzony, to ja zadzwoniłam i okna były po dwóch dniach ;p

Także nie daj się i walcz o swoje!

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ojacie tez na to musze niedługo iść. Grrrrr

Bije rekord- juz leci trzeci tydzień jak jestem chora. Dziś czuje się grypowo. Planuje spędzić dzień w łóżku. Dobrze ze w środę gin, może zapisze mi jakiś złoty środek.

Wiem, ze pewnie próbowałaś juz wszystkiego, ale czosnek jesz czesto ? Ja byłam mocno zapchana zatoki i wgl kaszel jak gruźlica i robilam sobie kanapki z almette i w nim rozgnieciony czosnek. Mi po 3 dniach kuracji czosnkiem wszystko przeczyscilo. Tylko za dużo dziennie nie można czosnku w ciąży ale tak do 3 ząbków.

Aleksandrakili wiem co czujesz zamawialismy meble grubo ponad miesiąc temu i mówili ze będą od 2 tygodni do max 4 tygodni. Mija juz 6 tydzień ja codziennie do 15 jestem sama w domu więc czuwam czy przyjadą bo dzwonek mi nie działa, niedosc ze wszystkie rzeczy mam na wierzchu bo stare meble juz wynieslismy to ja nie mogę rano ani wykąpać ani poodkurzac ani pospać czasem dłużej wrrr, mój k tam był u nich i powiedzieli ze dziś albo jutro będą, ciekawe ostatnio mówili tak tydzień temu wrrrrr jak mi nie wniosa tych mebli do środka to ich pozabijam juz wgl :DD

Rotenkopf trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:23

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle weszlam dziś na forum grudniowe mamusie i juz tyle dzieciaczkow jest na świecie. Ciekawe czy my tez niektóre będziemy mieć maluszki juz na poczatku marca :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję wam współpracować z takimi ludźmi. ja odkąd jestem w ciąży też jestem jak wściekła wiedźma;) jak ktoś mnie wkurzy to nie umiem się powstrzymać,hehe

wiem, że to pytanie pojawiało się kilkakrotnie ale jak możecie to napiszcie do jakich serwisów warto się zalogować. Siedzę w domu i mogłabym to zrobić. Szukałam we wcześniejszych postach ale bezskutecznie. Będę wdzięczna :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili rozumiem Twoją frustrację bo też nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki :) zmywanie i prasowanie to są czynności domowe, których unikam jak mogę :) niekompetencja serwisu to juz swoja drogą zjeb....bym kolesia :)

Ja się czuję dziś jakbym dopiero co zaszła w ciążę mdłości, zawroty głowy i senność okropna z tą różnicą, że maluch daje o sobie znać :)

Niby chce mi się kawy napić chociaż cappuccino ale na samą myśl mi niedobrze...sama nie wiem co chcę...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb ja się zalogowalam na bebiko bebilon, bobovita, hipp i chyba tyle :) może dziewczyny będą pamiętać więcej :)

dichlieb, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie:) nerwy mo troszkę mineły ale potem zadzwonię do siostry i pomoże mi pismo sklecić jakieś na skargę bo już za długo czekamy...

dichlieb ja w google wchodzilam i pisalam poerwsze litery nazw mleka np beb i wyskakiwaly mi rozne inne tez nestle bebiko bebilon i inne ;)
    hmm co jeszcze jest chyba lovi, avent, boziu mam pustke w glowie hehe ;p

dichlieb lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wczoraj na wieczór pokaz umiejętności synalka :) położyłam się na plecach i patrzę, że jedną stronę brzucha mam bardziej wystającą niż drugą, a na dodatek czuć ręką, że ktoś tam jest pod spodem :) no i jak położyłam rękę to się zaczęło: kopniaki, rozciąganie, a na koniec zmiana pozycji. Chyba za każdym razem będę zdziwiona, że dziecko jest co raz większe i zapewnia co raz to nowe doznania :)

No i oczywiście mój mężu tak "często" kładzie mi rękę na brzuchu, że jak ją wczoraj położył to Młody od razu ucichł, a jak rękę zabrał to po chwili znowu były kopniaki.

Moje USG prenatalne jest za tydzień. Trochę się stresuję, ale nie aż tak jak przed pierwszym. No i muszę zadzwonić do przychodni czy jest możliwość nagrania całego badania na płytę DVD. Fajna pamiątka dla dziecka by była :) no i można pokazać Malucha pozostałej części rodziny.

dichlieb, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ