X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście coś o rozejściu sie spojenia lonowego w ciazy?

Moja koleżanka, która była w ciąży z bliźniakami miała tą przypadłość. Od 33tc była w szpitalu i codziennie oglądał ją ortopeda. Nosiła taki specjalny pas i teoretycznie po ciąży powinna leżeć 6 tygodni (bardzo realne przy bliźniakach :/) Podobno towarzyszy temu ogromny ból.

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badanie połówkowe dopiero 12 grudnia :( już sie nie moge doczekać wizyty u lekarza w czwartek a co dopiero do grudnia :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Moja koleżanka, która była w ciąży z bliźniakami miała tą przypadłość. Od 33tc była w szpitalu i codziennie oglądał ją ortopeda. Nosiła taki specjalny pas i teoretycznie po ciąży powinna leżeć 6 tygodni (bardzo realne przy bliźniakach :/) Podobno towarzyszy temu ogromny ból.
    Mojej mamie jak była ze mną w ciąży, też się rozchodziło. Powodem był niedobór wapnia, więc nabiał musiała jeść w kosmicznych ilościach, do tego położyli ją na patologii ciąży i leżała tam grubo ponad miesiąc. Też mówiła, że to ból ogromny...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w poniedziałek :) Początek tygodnia... Dzisiaj jakoś jak sobie pomyślę, że to dopiero pierwszy dzień pracy w tym tyg. to mnie trzepie :) No ale wytrwam :)

Kurde jak ten czas szybko leci. Czytam Wasze wpisy o połówkowym usg już niebawem i po prostu nie chce się aż wierzyć :) A pamiętam jak się witałyśmy w tych pierwszych tygodniach. Ja mam połówkowe 8 grudnia także, jeszcze kawałek.

Od połowy stycznia będziemy chodzić do szkoły rodzenia, czy Wy też planujecie? Jak Wasi mężczyźni się na to zapatrują? Mój ma zamiar chodzić ze mną i mam nadzieję, że zdania nie zmieni :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf i jak tam??

Nie dość, że mdłości mi wrócimy to jeszcze wstręt do moich perfum, szamponu, odzywki itd...jak na początku...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serwisantow od urządzeń AGD to lepiej się nie wypowiem.. jedna wielka masakra..

Dzisiaj poslizgnelam się o tartaczke i upadłam na tylek.. tak mnie boli teraz ze masakra :( mam nadzieje ze nic się nie stało, ot standardowy wypadek w pracy przez moją głupotę bo mokro wiec ubrałam gumaczki :/ . Lepiej aby mąż się nie dowiedział bo mnie na L4 wygna :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić :D Właśnie zamówiłam naszą pierwszą chustę :)
    Taką jak ta: http://pandabejbi.com/pl/chusty/17-chusta-tkana-mint-loves-dark-grey.html , tylko zgodnie z sugestiami Lanusi- używaną. Już się nie mogę doczekać, aż przyjdzie :)
    Do tego zrobiłam pierwszą pierdółkę do karuzelki i jestem taaaaka dumna :D

A tutaj zgodnie z obietnicą, fotka łóżeczka po złożeniu:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b96b8ea368c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b9af7c44ef8.jpg
    Pod spodem jest jeszcze skrzynia na kółkach, szumnie zwana szufladą. Niezbyt mądry wynalazek, bo klapa jest na rzepy :P Ale generalnie łóżko wydaje się solidne, tylko składa się dość ciężko...

Aleksandrakili, Lanusia93, Olina, wiecznie, Endzis, malika89 lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, nie zazdroszczę tych zapachów, jak sobie przypomnę jak śmierdziały mi perfumy męża i moje kosmetyki to aż mi niedobrze na samą myśl.

fabdorota, to jest to łóżeczko o którym pisałaś i bałaś się jakie będzie? Fajnie to wygląda, łóżeczko nadaje już takiego klimaciku :)

Trafiłam też na takiego sprzedawcę na allegro, dlatego przesyłam i Wam:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29340203

Już któraś z dziewczyn podawała różnych sprzedawców.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko jest śliczne. Jej ja jeszcze niczego nie mam..

Olina lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

fabdorota, to jest to łóżeczko o którym pisałaś i bałaś się jakie będzie? Fajnie to wygląda, łóżeczko nadaje już takiego klimaciku :)
    Tak, to dokładnie to :) Jesteśmy zadowoleni z efetu :) Tylko teraz tak patrzę na zdjęcie, że chyba będziemy musieli "parapet" pomalować, bo wygląda jakby był brudny :D a to tylko (albo aż) przebarwienia, bo okna stare ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ładne łóżeczko :) Fajny macie podest w pokoju!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania została Hanią ;) kluska waży 317g i jest wszystko okej! ;) zdjęcia podeślę wieczorem jak ten mój maruda pójdzie do pracy ;)

jamniczakuchnia, fabdorota, Aleksandrakili, Lanusia93, Olina, dziewussia, Funky09, Endzis lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Fabdorota ładne łóżeczko :) Fajny macie podest w pokoju!
    Ten podest, to kiedyś był balkon :D poprzedni właściciel sobie takie coś wymyślił. Na początku nas to trochę zadziwiało, ale się sprawdza. Do niedawna do była nasza część "biurowa" w sypialni, a teraz to będzie kącik Poli.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dzisiaj chwili wytchnienia... od rana w garach... Właśnie po obiadku jesteśmy teraz krokiety z kapustą i grzybami i sosik z bitkami bo mój Kochany jutro w trasę znowu jedzie więc standardowo walowke szykuje...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala.. nie mogę nawet się ruszyć, boje się o maleństwo. .

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka Ty robilas urodziny dla kolezaek swojej córci? nie wiem czy dobrze pamietam ;) ale powiedz mi co szykowalas dla dzieciakow?? :) mojej siostry corka ma urodzinki i wlasnie kombinujemy co by tu zrobic do zjedzenia dla maluchow ;p

Wiolcia co sie stalo?? trzymam kciuki mocno! :*

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Wiolcia, dawaj znać, jak się ma sytuacja. Trzymam kciuki!

• Babu Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:

Dobry pomysł, upadki w ciąży mogą być naprawdę niebezpieczne - warto upewnić się, że wszystko jest ok :) Daj znać później, że wszystko dobrze :*

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Błagam trzymajcie mnie bo kogoś zabije!!!!!!!!!!!!
    Jaka jestem wściekła... Przyjechał gościu do zmywarki i ku**a hu**..... nie naprawil bo złą część zamówili!!!!!!
    Japierdo*****
    Mam ochotę kogoś walnąć. Dobrze, że mąż na siłowni jest bo by go zabił chyba na miejscu!!! Zaś będę czekać miesiąc aż ta gówniana część im przyjdzie... Jebie mnie to napisze skargę!!!
    Przepraszam ze takie zlosci wam tu wyrzucam ale nie mam sie do kogo teraz odezwac bo sama w domu siedze :(( Płakać mi się chcę :(

Współczuję i uwierz że doskonale rozumiem... Ja czekałam prawie 2 miesiące !! 2 miesiące!! Aż mi lodówkę naprawią! Córcia miała wtedy kilka tygodni i wyobraź sobie moje położenie... Dzwoniłam do nich co kilka dni, a jak się w końcu udało dodzwonić na infolinię to czekalam 2 tygodnie na szanownego pana z Łodzi, który odebrał lodówkę i przywiózł nową za kolejne 2 tygodnie! Dodam że lodówka była sprawna przez miesiąc zanim musiałam wezwać serwis. Oczywiście to my ją "popsuliśmy", bo mieliśmy cos z napięciem w domu, więc dowóz na nasz koszt...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Muszę się pochwalić :D Właśnie zamówiłam naszą pierwszą chustę :)
    Taką jak ta: http://pandabejbi.com/pl/chusty/17-chusta-tkana-mint-loves-dark-grey.html , tylko zgodnie z sugestiami Lanusi- używaną. Już się nie mogę doczekać, aż przyjdzie :)
    Do tego zrobiłam pierwszą pierdółkę do karuzelki i jestem taaaaka dumna :D

A tutaj zgodnie z obietnicą, fotka łóżeczka po złożeniu:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b96b8ea368c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b9af7c44ef8.jpg
    Pod spodem jest jeszcze skrzynia na kółkach, szumnie zwana szufladą. Niezbyt mądry wynalazek, bo klapa jest na rzepy :P Ale generalnie łóżko wydaje się solidne, tylko składa się dość ciężko...

Chusta jest boska, naprawdę śliczna! Jak Ci się chwilowo znudzi po porodzie to oferuję wymianę na moją mięciutką, w idealnym stanie :)

http://littlefrog.pl/product-pol-3597-Chusta-tkana-Little-Frog-Sloneczny-Labradoryt-L-4-6-m-.html

Łożeczko mam dokładnie to samo, tylko brązowe :)

fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ