X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też nie ma bajerów w gabinecie w przychodni (u siebie prywatnie ma), ale i tak te foto są z prenatalnego ;)

Straciatellaa, ach dzieciaczki. Mam nadzieję, że Mała już się uspokoiła? Pewnie strasznie ją bolało...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Moja gin też nie ma bajerów w gabinecie w przychodni (u siebie prywatnie ma), ale i tak te foto są z prenatalnego ;)

Straciatellaa, ach dzieciaczki. Mam nadzieję, że Mała już się uspokoiła? Pewnie strasznie ją bolało...
    Bolało i nadal boli. Po żelu który jest przeciwbólowy jest lepiej, ale zaaplikować jej ten żel.... dramat.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Aa dziewczyny robicie same zakupy i dźwigacie je? Ja nie zawsze mam mozliwosc zeby ktos mnie podwiozl i dzis np nioslam troche warzyw ziemniaki jakies puszki i to bylo dosc ciezkie a teraz mnie ciągnie brzuch i boje soę czy od takiego noszenia siat nic sie malemu nie stanie:(?
    Ja robię większe zakupy w weekend jak mąż jest sama nie dźwigam nic a w tyg ewentualnie jak cos trzeba dokupić to sama ale tylko lekkie drobne rzeczy...ja bardzo na to uważam bo w ciąży którą straciłam pojechalam na ip właśnie po zakupach które sama do domu przytachałam i zaczęłam plamić a nie były to jakies wielkie zakupy...raczej to nie miało wpływu na poronienie ale tak mi sie zawsze kojarzy...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja mam dzisiaj podły humor ;/ zeżarłam całe opakowanie żelek ale nie pomogło... Przeglądam wózki i ręce opadają tyle modeli że nie wiem czym już się sugerować. Chcieliśmy się zmieścić w 1000zl ale to chyba tylko 2w1 w tej cenie o ile wgl.

Jeśli chodzi o zakupy to przeważnie sama kupuję tylko chleb i ewentualnie inne drobnostki żeby było w miarę lekkie, mieszkamy na 4 piętrze i sama wspinaczka dostarcza mi wrażeń ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, wyobrażam sobie ;P Ja pamiętam jak moja siostrzenica musiała mieć zakropione oczy do okulisty i ile ryku było :D miała wtedy 2-3 latka, i to było lato, mam musiała okna pozamykać bo Młoda się darła "ratunku, pomocy, mordują" ;] mama trzymała jej głowę, jednocześnie próbując jej zakroplić te oczy a my z siostrą prawie leżałyśmy na Niej bo skubana się wyrywała ;p było wesoło ;]

Kamaaa, może żelki to nie to? Ja właśnie zamówiłam pizze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia dobrze, że wszystko jest okey! Odpoczywaj dużo teraz :)
    Rotenkopf cudna jest Hania!!! :) przesłodka wręcz!;)
    Jeśli chodzi o zakupy to ostatnio się nadzwigalam jak porypana a potem właśnie brzuch mnie bolał i oczywiście męża zrąbałam i powiedziałam, że ostatni raz ;) Śmiał sie tylko ze mnie bo mowil ze mam nie robic duzo zakupow a ja jak zwykle to do koszyka tamto do koszyka i sie nazbierało...

Wróciłam właśnie z pazurków ;p ale jestem szczęśliwa, że w koncu zrobione są :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Jaki ja mam dzisiaj podły humor ;/ zeżarłam całe opakowanie żelek ale nie pomogło... Przeglądam wózki i ręce opadają tyle modeli że nie wiem czym już się sugerować. Chcieliśmy się zmieścić w 1000zl ale to chyba tylko 2w1 w tej cenie o ile wgl.

Jeśli chodzi o zakupy to przeważnie sama kupuję tylko chleb i ewentualnie inne drobnostki żeby było w miarę lekkie, mieszkamy na 4 piętrze i sama wspinaczka dostarcza mi wrażeń ;).
    własnie ja patrzyłam na woki to te 3w1 kupic mozna za 1200 zł juz nawet

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf o mniam ! ale boję się że mogłabym wybuchnąć :D.

Olina myślę że i za 1000zl można by było już kupić ale jak czytam te opinie dziewczyn że to szajs i po pół roku do wyrzucenia i że lepiej zainwestować to już sama nie wiem w co wierzyć ;/.Bardzo mi się podobają te wózki na allegro ale nie wiem jak z jakością no i foteliki dodawane do nich to podobno masakra..

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Hania jest wspaniała n :-) :-) :-) A ta długa nòżka, slodzitka :-)

Wiolcia dbaj o siebie i uważaj, próbuj wyprosic tą pracę w biurze, bo to nie.są żarty :-)

Kamaa, mieszkacie na 4 piętrze? My też, nie jestem sama :-) Zawsze chciałam dwupoziomowe mieszkanie no i niestety takie są zawr wysoko, dlatego teraz muszę się wspinać :-) Wiem co czujesz :-)

Sąsiedzi obok mają.noworodka i drugi dzień z.rzędu.godz. 22:00 a mała płacze. Jestem przewrazliwioma i przeżywam, że ona płacze.:-)
    Sorki za moje błędy, ale tak mi się pisze.z mojego telefonu. Mam kropkę obok spacji i ciągle źle klik.:-) :-) Dobrej nocy!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Aa dziewczyny robicie same zakupy i dźwigacie je? Ja nie zawsze mam mozliwosc zeby ktos mnie podwiozl i dzis np nioslam troche warzyw ziemniaki jakies puszki i to bylo dosc ciezkie a teraz mnie ciągnie brzuch i boje soę czy od takiego noszenia siat nic sie malemu nie stanie:(?
    Ja zakupów raczej nie dzwigam bo robi je najczesciej maz albo ja jade samochodem ale na codzien siedze z synkiem sama w domu i nosze go bardzo duzo- przy 14 miesiecznym dziecku czasem inaczej sie nie da- wazy juz ponad 12 kg i daje rade bo nie mam innego wyjscia, czasem jak sie przeforsuje to troche mnie ciagnie ale wtedy wystarczy polezec i przechodzi :)

Sunday lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, o kurde, jak już tyle bezpiecznych sposobów i nic to chyba już tylko lekarz zostaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:29

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inhalacje probowalas?
    Ja mam w planach zakupić awilzacz powietrza z funkcją aromaterapii super sprawa na kaszel czy przeziębienie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za troskę , kochane jesteście :*
    Jaka miła niespodzianka , widzę mamę od rana u siebie już zadeklarowała ze zostaje do końca tygodnia. Nieoceniona pomoc przy domu i Mikołaju, który zreszta nawet rano na mnie nie spojrzał bo ma babę Ane i z nią od rana układa klocki :) śniadanie, rosół nastawiony , psy wypuszczone , kawa zaparzona , fajnie mieć mamę pod ręką .

Rotenkopf Hania jaka osoba! <3 ciesze się, ze wszystko dobrze i super się rozwija !

nick nieaktualny, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa próbowałas nebulizacji? Mi pomogło , i synkowi zawsze pomaga a z racji tego że jest przenoszony miał wiotkosc krtani i częste infekcje górnych dróg oddechowych.
    Dobra sprawa mieć nebulizator w domu ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u nowego lekarza. Jestem bardzo zadwolona. A dzidziuś już zrobił sie taki duży i tłuściutki niż 4 tyg temu :) lekarz powiedział mi Ze to dziewczynka , nie wyglada na chłopca ale pewności mi nie dał. Pewnie dowiem sie więcej na badaniach połówkowych ktore bedą dopiero Za 4 tyg ! (To będzie 22t4d wiec bardzo późno ) zastanawiam sie czy iść wcześniej do innego lekarza Zrobić usg połówkowe bo on ma dobre usg 3d i 4d i moze nagrać płytkę. Mam dylemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:32

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Funky09, Endzis, mania, wiecznie, Lanusia93, nick nieaktualny, Olina lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam wczoraj u nowego lekarza. Jestem bardzo zadwolona. A dzidziuś już zrobił sie taki duży i tłuściutki niż 4 tyg temu :) lekarz powiedział mi Ze to dziewczynka , nie wyglada na chłopca ale pewności mi nie dał. Pewnie dowiem sie więcej na badaniach połówkowych ktore bedą dopiero Za 4 tyg ! (To będzie 22t4d wiec bardzo późno ) zastanawiam sie czy iść wcześniej do innego lekarza Zrobić usg połówkowe bo on ma dobre usg 3d i 4d i moze nagrać płytkę. Mam dylemat.
    Gratulacje mamusiu :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :-D jutro kończę 16tc i mam wizytę ah nie mogę się już doczekać :-D. Moja Gabi ledwo wyzdrowiala i już chora no! Co z tymi chorobami! Już mam dość ciągle ten katar i kaszel... A nie jest alergiczka... Czy wam też ta ciąża się wlecze? Bo jak patrzę po was to tu już 20 22 a ja dopiero 16... A jak u was pogoda? U mnie ponuro i deszcz pada nie mogę się z łóżka podnieść a wieczorem zasnąć przestawić się nie mogę hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa ja będę miała połówkowe w 21t5d, podobno to idealnie, bo będzie wszystko ładnie widać.

Ale mam dzisiaj lenia przez pogodę... Ogarnę tylko łazienkę i pod koc!

Co polecacie na podrażnione podniebienie i dziąsła? Miałam tak na samym początku ciąży i teraz znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:45

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    28latkaa ja będę miała połówkowe w 21t5d, podobno to idealnie, bo będzie wszystko ładnie widać.

Ale mam dzisiaj lenia przez pogodę... Ogarnę tylko łazienkę i pod koc!

Co polecacie na podrażnione podniebienie i dziąsła? Miałam tak na samym początku ciąży i teraz znowu...
    Ja kupiłam sobie płyn octenidol bez alkoholu dla kobiet w ciąży. M.in na zapalenie dziąseł lub na afty, podrażnienia itp. Konsultowałam z lekarzem. Już po pierwszym płukaniu mi przeszło (wieczorem pierwszy raz płukałam po myciu zebów) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:53

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja kupiłam sobie płyn octenidol bez alkoholu dla kobiet w ciąży. M.in na zapalenie dziąseł lub na afty, podrażnienia itp. Konsultowałam z lekarzem. Już po pierwszym płukaniu mi przeszło (wieczorem pierwszy raz płukałam po myciu zebów) :)

Oooo dzięki! Ja cały czas płuczę elmexem pomarańczowym bez alko, ale to jest głównie przeciwko próchnicy :P

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ