X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też nie ma bajerów w gabinecie w przychodni (u siebie prywatnie ma), ale i tak te foto są z prenatalnego ;)

Straciatellaa, ach dzieciaczki. Mam nadzieję, że Mała już się uspokoiła? Pewnie strasznie ją bolało...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Moja gin też nie ma bajerów w gabinecie w przychodni (u siebie prywatnie ma), ale i tak te foto są z prenatalnego ;)

Straciatellaa, ach dzieciaczki. Mam nadzieję, że Mała już się uspokoiła? Pewnie strasznie ją bolało...
    Bolało i nadal boli. Po żelu który jest przeciwbólowy jest lepiej, ale zaaplikować jej ten żel.... dramat.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Aa dziewczyny robicie same zakupy i dźwigacie je? Ja nie zawsze mam mozliwosc zeby ktos mnie podwiozl i dzis np nioslam troche warzyw ziemniaki jakies puszki i to bylo dosc ciezkie a teraz mnie ciągnie brzuch i boje soę czy od takiego noszenia siat nic sie malemu nie stanie:(?
    Ja robię większe zakupy w weekend jak mąż jest sama nie dźwigam nic a w tyg ewentualnie jak cos trzeba dokupić to sama ale tylko lekkie drobne rzeczy...ja bardzo na to uważam bo w ciąży którą straciłam pojechalam na ip właśnie po zakupach które sama do domu przytachałam i zaczęłam plamić a nie były to jakies wielkie zakupy...raczej to nie miało wpływu na poronienie ale tak mi sie zawsze kojarzy...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja mam dzisiaj podły humor ;/ zeżarłam całe opakowanie żelek ale nie pomogło... Przeglądam wózki i ręce opadają tyle modeli że nie wiem czym już się sugerować. Chcieliśmy się zmieścić w 1000zl ale to chyba tylko 2w1 w tej cenie o ile wgl.

Jeśli chodzi o zakupy to przeważnie sama kupuję tylko chleb i ewentualnie inne drobnostki żeby było w miarę lekkie, mieszkamy na 4 piętrze i sama wspinaczka dostarcza mi wrażeń ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, wyobrażam sobie ;P Ja pamiętam jak moja siostrzenica musiała mieć zakropione oczy do okulisty i ile ryku było :D miała wtedy 2-3 latka, i to było lato, mam musiała okna pozamykać bo Młoda się darła "ratunku, pomocy, mordują" ;] mama trzymała jej głowę, jednocześnie próbując jej zakroplić te oczy a my z siostrą prawie leżałyśmy na Niej bo skubana się wyrywała ;p było wesoło ;]

Kamaaa, może żelki to nie to? Ja właśnie zamówiłam pizze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia dobrze, że wszystko jest okey! Odpoczywaj dużo teraz :)
    Rotenkopf cudna jest Hania!!! :) przesłodka wręcz!;)
    Jeśli chodzi o zakupy to ostatnio się nadzwigalam jak porypana a potem właśnie brzuch mnie bolał i oczywiście męża zrąbałam i powiedziałam, że ostatni raz ;) Śmiał sie tylko ze mnie bo mowil ze mam nie robic duzo zakupow a ja jak zwykle to do koszyka tamto do koszyka i sie nazbierało...

Wróciłam właśnie z pazurków ;p ale jestem szczęśliwa, że w koncu zrobione są :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Jaki ja mam dzisiaj podły humor ;/ zeżarłam całe opakowanie żelek ale nie pomogło... Przeglądam wózki i ręce opadają tyle modeli że nie wiem czym już się sugerować. Chcieliśmy się zmieścić w 1000zl ale to chyba tylko 2w1 w tej cenie o ile wgl.

Jeśli chodzi o zakupy to przeważnie sama kupuję tylko chleb i ewentualnie inne drobnostki żeby było w miarę lekkie, mieszkamy na 4 piętrze i sama wspinaczka dostarcza mi wrażeń ;).
    własnie ja patrzyłam na woki to te 3w1 kupic mozna za 1200 zł juz nawet

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf o mniam ! ale boję się że mogłabym wybuchnąć :D.

Olina myślę że i za 1000zl można by było już kupić ale jak czytam te opinie dziewczyn że to szajs i po pół roku do wyrzucenia i że lepiej zainwestować to już sama nie wiem w co wierzyć ;/.Bardzo mi się podobają te wózki na allegro ale nie wiem jak z jakością no i foteliki dodawane do nich to podobno masakra..

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Hania jest wspaniała n :-) :-) :-) A ta długa nòżka, slodzitka :-)

Wiolcia dbaj o siebie i uważaj, próbuj wyprosic tą pracę w biurze, bo to nie.są żarty :-)

Kamaa, mieszkacie na 4 piętrze? My też, nie jestem sama :-) Zawsze chciałam dwupoziomowe mieszkanie no i niestety takie są zawr wysoko, dlatego teraz muszę się wspinać :-) Wiem co czujesz :-)

Sąsiedzi obok mają.noworodka i drugi dzień z.rzędu.godz. 22:00 a mała płacze. Jestem przewrazliwioma i przeżywam, że ona płacze.:-)
    Sorki za moje błędy, ale tak mi się pisze.z mojego telefonu. Mam kropkę obok spacji i ciągle źle klik.:-) :-) Dobrej nocy!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Aa dziewczyny robicie same zakupy i dźwigacie je? Ja nie zawsze mam mozliwosc zeby ktos mnie podwiozl i dzis np nioslam troche warzyw ziemniaki jakies puszki i to bylo dosc ciezkie a teraz mnie ciągnie brzuch i boje soę czy od takiego noszenia siat nic sie malemu nie stanie:(?
    Ja zakupów raczej nie dzwigam bo robi je najczesciej maz albo ja jade samochodem ale na codzien siedze z synkiem sama w domu i nosze go bardzo duzo- przy 14 miesiecznym dziecku czasem inaczej sie nie da- wazy juz ponad 12 kg i daje rade bo nie mam innego wyjscia, czasem jak sie przeforsuje to troche mnie ciagnie ale wtedy wystarczy polezec i przechodzi :)

Sunday lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, o kurde, jak już tyle bezpiecznych sposobów i nic to chyba już tylko lekarz zostaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:29

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inhalacje probowalas?
    Ja mam w planach zakupić awilzacz powietrza z funkcją aromaterapii super sprawa na kaszel czy przeziębienie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za troskę , kochane jesteście :*
    Jaka miła niespodzianka , widzę mamę od rana u siebie już zadeklarowała ze zostaje do końca tygodnia. Nieoceniona pomoc przy domu i Mikołaju, który zreszta nawet rano na mnie nie spojrzał bo ma babę Ane i z nią od rana układa klocki :) śniadanie, rosół nastawiony , psy wypuszczone , kawa zaparzona , fajnie mieć mamę pod ręką .

Rotenkopf Hania jaka osoba! <3 ciesze się, ze wszystko dobrze i super się rozwija !

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa próbowałas nebulizacji? Mi pomogło , i synkowi zawsze pomaga a z racji tego że jest przenoszony miał wiotkosc krtani i częste infekcje górnych dróg oddechowych.
    Dobra sprawa mieć nebulizator w domu ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u nowego lekarza. Jestem bardzo zadwolona. A dzidziuś już zrobił sie taki duży i tłuściutki niż 4 tyg temu :) lekarz powiedział mi Ze to dziewczynka , nie wyglada na chłopca ale pewności mi nie dał. Pewnie dowiem sie więcej na badaniach połówkowych ktore bedą dopiero Za 4 tyg ! (To będzie 22t4d wiec bardzo późno ) zastanawiam sie czy iść wcześniej do innego lekarza Zrobić usg połówkowe bo on ma dobre usg 3d i 4d i moze nagrać płytkę. Mam dylemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:32

Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Funky09, Endzis, mania, wiecznie, Lanusia93, Rotenkopf, Olina lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam wczoraj u nowego lekarza. Jestem bardzo zadwolona. A dzidziuś już zrobił sie taki duży i tłuściutki niż 4 tyg temu :) lekarz powiedział mi Ze to dziewczynka , nie wyglada na chłopca ale pewności mi nie dał. Pewnie dowiem sie więcej na badaniach połówkowych ktore bedą dopiero Za 4 tyg ! (To będzie 22t4d wiec bardzo późno ) zastanawiam sie czy iść wcześniej do innego lekarza Zrobić usg połówkowe bo on ma dobre usg 3d i 4d i moze nagrać płytkę. Mam dylemat.
    Gratulacje mamusiu :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :-D jutro kończę 16tc i mam wizytę ah nie mogę się już doczekać :-D. Moja Gabi ledwo wyzdrowiala i już chora no! Co z tymi chorobami! Już mam dość ciągle ten katar i kaszel... A nie jest alergiczka... Czy wam też ta ciąża się wlecze? Bo jak patrzę po was to tu już 20 22 a ja dopiero 16... A jak u was pogoda? U mnie ponuro i deszcz pada nie mogę się z łóżka podnieść a wieczorem zasnąć przestawić się nie mogę hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa ja będę miała połówkowe w 21t5d, podobno to idealnie, bo będzie wszystko ładnie widać.

Ale mam dzisiaj lenia przez pogodę... Ogarnę tylko łazienkę i pod koc!

Co polecacie na podrażnione podniebienie i dziąsła? Miałam tak na samym początku ciąży i teraz znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:45

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    28latkaa ja będę miała połówkowe w 21t5d, podobno to idealnie, bo będzie wszystko ładnie widać.

Ale mam dzisiaj lenia przez pogodę... Ogarnę tylko łazienkę i pod koc!

Co polecacie na podrażnione podniebienie i dziąsła? Miałam tak na samym początku ciąży i teraz znowu...
    Ja kupiłam sobie płyn octenidol bez alkoholu dla kobiet w ciąży. M.in na zapalenie dziąseł lub na afty, podrażnienia itp. Konsultowałam z lekarzem. Już po pierwszym płukaniu mi przeszło (wieczorem pierwszy raz płukałam po myciu zebów) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:53

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja kupiłam sobie płyn octenidol bez alkoholu dla kobiet w ciąży. M.in na zapalenie dziąseł lub na afty, podrażnienia itp. Konsultowałam z lekarzem. Już po pierwszym płukaniu mi przeszło (wieczorem pierwszy raz płukałam po myciu zebów) :)

Oooo dzięki! Ja cały czas płuczę elmexem pomarańczowym bez alko, ale to jest głównie przeciwko próchnicy :P

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ