X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Chusta jest boska, naprawdę śliczna! Jak Ci się chwilowo znudzi po porodzie to oferuję wymianę na moją mięciutką, w idealnym stanie :)

http://littlefrog.pl/product-pol-3597-Chusta-tkana-Little-Frog-Sloneczny-Labradoryt-L-4-6-m-.html

Łożeczko mam dokładnie to samo, tylko brązowe :)
    Ten Labradoryt też mi się bardzo podobał, tylko nie wiem, czy 4,6 nie byłaby za dluga, bo ja kurdupel jestem:D
    Najwyraźniej mamy podobny gust:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ten Labradoryt też mi się bardzo podobał, tylko nie wiem, czy 4,6 nie byłaby za dluga, bo ja kurdupel jestem:D
    Najwyraźniej mamy podobny gust:P

Jest za długa na moją córkę, a co dopiero na noworodka ;) A mam 170 cm wzrostu. To już po porodzie będzie szał na noszenie (oby maluchy polubiły!) i można na kilka tygodni spróbować wymiany :) Kilka grup na Facebooku też daje możliwość wymiany, na pewno tez będę zaglądać :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia trzymaj sie i napisz jak tam!!

jej to łózeczko jest sliczne takie mi sie marzy, bo mam w zamiarze urzadzic pokoj dziecku tak szaro biało niebiesko :DDD

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, jak tam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, Uważaj na siebie do cholery! W ogóle najlepiej jakbyś jednak poszła na L4, bo praca w terenie w ciąży to moim zdaniem nie za bardzo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II badanie prenatalne

Z ważniejszych pomiarów :
    HC (obwód główki dziecka) : 167,1 mm
    AC (obwód brzuska dziecka) : 154,2 mm
    FL (długość kości udowej) : 29,5 mm
    HL (długość kości ramiennej) : 30,4mm
    Przypuszczalna masa dziecka : 317g
    Czynność serca : Uwidoczniono (149 ud/min)
    Ruchy : w normie
    Płyn owodniowy w normie, pępowina trójnaczyniowa, prawidłowy kształt czaszki, obraz półkul, komór bocznych, śródmózgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy, twarz bez rozszczepu, obraz oczu, nosa i żuchwy prawidłowy, obraz kręgosłupa prawidłowy, klatka piersiowa i płuca prawidłowe, obraz serca prawidłowy, powłoki brzuszne, układ prawidłowy, układ moczowo-płciowy i kończyny : obraz prawidłowy

58728f1fa8e38379m.jpg
    e99a8839f7fe33e4m.jpg
    Wielka stopa! ;)
    fbaa15e356123334m.jpg
    I dłuuugie nogi - po tatusiu ;)
    5bdc0205dda5eeefm.jpg

I najsłodsze zdjęcie <3 :
    2ebae18191ce721cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:18

Olina, agulas, mania, kamaaa, fabdorota, MagSz, paprotka30, Mynia, Straciatellaa, jamniczakuchnia, Babu, Endzis, Kawuszka, Sunday, Dobson, Andrea20, ilonia1984, Wiolcia1405, Lanusia93, Wilka, Catelyn, malika89 lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zaywazyłas , że na suwaczku mamy napisane, ze dzidzius wazy 200 gramów, a nasze to juz 300gramowe klocuszki :DD?

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, ciesze się :) oby tak dalej!!

Dziewczyny polecicie jakieś sprawdzone stronki z darmowymi próbkami?

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota piękne to łóżeczko :)

Wiolcia mam nadzieję, że wszystko dobrze u Was.
    Też uważam, że powinnaś iść na l4...

Ja wczoraj też prawie się wyrżnęłam noga spadła mi z krawężnika dobrze, że się męża trzymałam bo też wylądowałabym na ziemi...bardzo trzeba uważać...

Rotenkopf śliczna Hania ❤ super zdjęcia ja tez chcę już! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:21

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf śliczna Hanula :)

Ja dzisiaj też prawie zaliczyłam wywrotkę. Mokra podłoga plus trampki to nie jest dobre połączenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Dziewczyny polecicie jakieś sprawdzone stronki z darmowymi próbkami?
    Dołączam się do pytania ;)

EDIT : Agulas, a jakie próbki Ci chodzi ? :D

EDIT2: Musimy uważać na siebie! Zima za chwilę to i o wywrotkę będzie łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:33

• agulas Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dołączam się do pytania ;)

EDIT : Agulas, a jakie próbki Ci chodzi ? :D

EDIT2: Musimy uważać na siebie! Zima za chwilę to i o wywrotkę będzie łatwiej.

może jakieś oliwki, pieluszki, kocyki, śliniaczki, smoczki. Nie wiem jeszcze o co :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domku. Na początek dostałam niezły opierdziel od lekarza a wcześniej od męża - fakt, należał mi się , pobrali mi krew i mocz.. ale najważniejsze : z córa wszystko okej ! Na szczęście bo bym sobie nigdy nie wybaczyć jakby coś się stało , waży około 200 gramów i pięknie się kręciła na usg.. badanie ręczne tez wporzadku .. tylko krew , niedobór żelaza .. lekki ale jednak .. juz mąż mi wykupił mam łykać. . Zwolnienie do końca tygodnia ..

Mąż tak mi wjechał na ambicje , wiec postanowiłam ze może nie zrezygnuje z pracy a poproszę aby na okres do końca grudnia przenieśli mnie do biura , zobaczymy co nadlesny na to powie , jak będzie burczal to idę na zwolnienie ..
    Strasznie boli mam obita kość ogonowa i lewe biodro. . :/ :( nawet nie sądziłam ze tak mocno upadłam. Ciesze się ze z małą ok, nigdy nie wybaczylabym sobie ze coś się mogło stać przez moją głupotę .. :(

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia dobrze ze ok i ze nic nie polamalas... też boję się zimy i kulania się po śniegu...

Rotenkopf piękne foty... Haneczka będzie laska... z takimi nogami... tatuś będzie pilnować musiał...

Ja już skończyłam w garach mieszać... zapiekanki robią się w piekarniku...

Jeszcze 9 dni w pracy i ł4:)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia dobrze że wszystko się dobrze skończyło, uważaj na siebie :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, uważaj na siebie, proszę!

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, gratuluję, piękne zdjęcia :)

Wiolcia, jasne, spróbuj sie przenieść do biura. Moze to jest jakies wyjście jesli nie chcesz rezygnować z pracy.

Ja nie pracuję, jestem na L4 od samego poczatku i nie żałuję, ale tez pracę mialam dosc ciężką.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratulacje, śliczne fotki a ostatnia faktycznie najsłodsza :)) ehh, też chcę takie! A muszę jeszcze tydzień poczekać :)

Wiolcia całe szczęście, że wszystko dobrze, uważaj na siebie.
    Ja chcę pracować w połowy marca, bo każdy dzień zwolnienia przedłuża później mój pobyt w Lublinie, z dala od domu i męża. Ale na razie dobrze się czuję i spokojnie daję radę. Tylko trochę smrodków się nawdycham typu akryl, co nie jest za dobre dla dzidzi.
    Zaczynam 2 prace dodatkowe ;) Brzmi jak szaleństwo, ale to będzie w malutkim wymiarze godzin więc myślę że uda mi się do końca to godzić, a po porodzie też raz na 2 tygodnie wyrwę się z domu nie robiąc krzywdy dzidziusiowi.
    Mój dzidziuś chyba już zostanie jednak Wiktorem. Strasznie intensywnie o tym myślimy, bo tak głupio bezimiennie zwracać się do brzuszka jak wierci się w nim mały syneczek. Mnie się podoba bardzo Jakub, ale mąż nie chce się zgodzić bo to najpopularniejsze imię i faktycznie strasznie dużo tych Jakubów dookoła. A Wiktor ma imieniny m.in. 12 kwietnia, czyli wtedy kiedy ma się urodzić nasz synek

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratuluje sliczna Hania super to zdj 4d. Szkoda że moja ginka nie ma takich bajerów

Wiolcia dobrze ze z dzidzia ok ale moze to byl znak zeby jednak troszke pezystopowac z pracą To biuro to chyba najlepszy pomysł.

Fabdorota łożeczko śliczne:) też chciałam takie ale tak mysle ze chyba kupie jasne drewno bo mamy juz komode w ktorej zbieram ciucszki dla malego i juz mu ja zostawimy;)

kamaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziewczyny robicie same zakupy i dźwigacie je? Ja nie zawsze mam mozliwosc zeby ktos mnie podwiozl i dzis np nioslam troche warzyw ziemniaki jakies puszki i to bylo dosc ciezkie a teraz mnie ciągnie brzuch i boje soę czy od takiego noszenia siat nic sie malemu nie stanie:(?

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ