Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dzisiaj z łóżka
Coś mnie wzięło i od soboty umieram. Jest coraz gorzej! !
Pije herbatę z cytryną i miodem. Sok z cebuli a nawet wcinam czosnek!!!
Nos zatkany a leci z niego jak z kranu.
Gorączka była tylko w sobotę ale za to mam ból głowy taki, że ledwo widzę na oczy. Chyba do tego zatoki zawalone.
Najgorsze z tego te wieczne kichanie i kaszel - aż się boję o małego bo tak strasznie mi się brzuch napina.
Co jeszcze mogę wziąć aby pomogło? ??https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
ja dostaję za każdym razem duuuużo zdjęć, ale niestety większość brzydka.. Stwierdzam tak, bo czasem na ekranie widzę przepiękne ujęcia mojej kruszynki a na zdjęciu taka kupa, nic nie przedstawiająca.
Coraz bardziej Wam zazdroszczę tych zwolnień. Ostatnio nie daję rady, głównie psychicznie.. Chodzę przybita, mam wrażenie, że nie podołam, a nie wydarzyło się nic, co mogłoby spowodować doła.
Bulimulia, są jakieś spreje do nosa dla ciężarówek, mi często pomagają inhalacje z domieszką soli, mleko z miodem i masłem na gardziołko, a na katar zawsze wdychałam olbas oil- rewelacyjnie udrażniająco działał -
Do nosa to sól morska, albo taki sztyft eukaliptusowy, kiedys byly bardzo popularne. Kosztuje grosze a na pewno stosować mozna i nie zaszkodzi. Ja jeszcze stosowalam prenalen w syropie i w tabletkach na gardło. Meczylam sie z tydzień i przszlo, do tej pory mam na szczęście spokój. Zdrówka!
-
nick nieaktualnyJa na nzf nie dostaje zdjęcia bo nawet sprzęt nie jest do tego przystosowany. Zdjęcia mam z tych prenatalnych i z racji tego właśnie, że tylko tam jestem w stanie mieć pamiątkę to wczoraj jeszcze zapłaciliśmy za płytę z nagraniem badania
Jaskra, to idź też na l4
Aaaaale mnie dziś coś kopnęło - posprzątałam dom, zaczęłam gotować obiad, już mam pomysł na jutrzejszy (faszerowane papryki) a w czwartek będą mamowe łazanki
-
Ja chodze prywatnie płace 100zł z tego co wiem to nie dużo
od 13 tygodnia zawsze mam usg 3d/4d i pełno zdjęć.
Chociaż ostatnio na tym 3d/4d nie było dużo widać ale tez może dlatego, ze miałam całkiem pusty pęcherz. Nie wiem czy na następną wizyte dużo wypić czy to cos daje w ciążyLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf przepiękna Hania
Zdjęcia naprawdę super, ach ta noga !
Ja też czekam jeszcze tydzień na połówkowe, dobrze, że mam ten detektor tętna płodu bo inaczej bym oszalała. Dzięki temu też wiem jak maluch zmienia pozycję bo serduszko nigdy nie jest w tym samym miejscu.
Dziewczyny czy wiecie gdzie mogę zdobyć informacje na temat darmowego zastrzyku z przeciwciał (gdy jest konflikt serologiczny) ? Podobno można go dostać bezpłatnie.
-
Grrr, szlag mnie trafił. Nie wiem, kogo mam ochotę zabić bardziej: mojego męża czy jego szefowa! Franca wysyła go, żeby nagrał kurs jakiś, który się odbywa w Gdańsku. Za to obiecała mu 4 wolne dni w przyszłym tygodniu. Mąż się zgodził, bo remont i w sumie to nam na reke. Co się dziś okazuje? Ze jedzie, ale te wolne dni ma sobie wziąć w grudniu, bo teraz mają za dużo roboty. Łaskawie dała mu wolny wtorek (sorry, mąż go "wynegocjowal"). Oczywiście nie dostanie żadnej kasy za ten wyjazd, a w grudniu i tak ma przymusowy urlop, bo firma wtedy nie funkcjonuje. Nosz kur...! A do tego jeszcze sam sobie musi nocleg w tym Gdańsku ogarnąć. Durne babsko, a mój M chyba jeszcze durniejszy, że się na to godzi. Gdyby nie Pola, to bym go zmusiła, żeby rzucił te robotę.
-
nick nieaktualnyBulimulia wrote:Witam się dzisiaj z łóżka
Coś mnie wzięło i od soboty umieram. Jest coraz gorzej! !
Pije herbatę z cytryną i miodem. Sok z cebuli a nawet wcinam czosnek!!!
Nos zatkany a leci z niego jak z kranu.
Gorączka była tylko w sobotę ale za to mam ból głowy taki, że ledwo widzę na oczy. Chyba do tego zatoki zawalone.
Najgorsze z tego te wieczne kichanie i kaszel - aż się boję o małego bo tak strasznie mi się brzuch napina.
Co jeszcze mogę wziąć aby pomogło? ??
Zrób sobie koniecznie inhalacje z wody i sody - rano i wieczorem, miska gorącej wody plus łyżka sody, ręcznik na głowę i wdychaj 10 minut, genialne na kaszel i oskrzela! -
nick nieaktualny
-
Super body;) widzę że Ty też szalejesz z ubrankami dla Michałka. Mi została już tylko jedna szuflada w komodzie a nie wiem jeszcze ile mama już nakupiła:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:54
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndzis wrote:Super body;) widzę że Ty też szalejesz z ubrankami dla Michałka. Mi została już tylko jedna szuflada w komodzie a nie wiem jeszcze ile mama już nakupiła:P
Ja jeszcze nic dla Michała nie kupiłamWszystko co nowe jest od mamy, a używane od siostry i ciotki
Endzis lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Byłam u lekarza. Oskrzela czyste. Katar splywa po ścianie i drażni. Dał mi skierowanie na crp jak coś wyjdzie to znów antybiotyk
grrrr
Jamniczakuchnia ale ten Twój Michaś będzie wystrojony super te ciuszki ja też od jutra wyruszam na zakupymam nadzieję, że dzidzia się nie będzie zasłaniać
Ide do kina co prawda film " Listy do M" nie w moim klimacie ale idę z dziewczynami się rozerwać trochę
Miłego popołudnia -
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Ja jeszcze nic dla Michała nie kupiłam
Wszystko co nowe jest od mamy, a używane od siostry i ciotki
I smacznego:)
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndzis wrote:Czyli babcie rizpieszczają wnuczków:P moja mama tez coraz coś kupuje ale ona z tych przesądnych i da dopiero po porodzie. Mi tez broni kupoeać wiec juz jej nawet nic nie mowie:P
I smacznego:)
Moja też broni kupować, ale jak coś kupi to mi daje od razu na szczęścieA druga babcia, czyli moja teściowa coś się maluchem w ogóle nie interesuje w kwestii ubranek i innych takich.
-
Hej kobietki,
Zrobiłam dziś na obiad duszone żeberka, Rety jakie wyszły mi dobre, już dawno obiad tak bardzo mi nie smakował
Idę dziś wieczorem na sotkanie przedkomunijne chce zagadać księdza czy da radę zrobić po komunii chrzciny.
Komunia 12 czerwca, nikt do mnie nie przyjedzie w kwietniu na zobaczenie maluszka później w czerwcu na komunie i np. W sierpniu na chrzciny, więc fajnie by było załatwić te chrzciny razem z komunia.
Trzymajcie kciuki aby się udało.