X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie dostałam 4 zdjęcia bo się maszyna zacięła hehe teraz tylko po jednym

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj z łóżka :(
    Coś mnie wzięło i od soboty umieram. Jest coraz gorzej! !
    Pije herbatę z cytryną i miodem. Sok z cebuli a nawet wcinam czosnek!!!
    Nos zatkany a leci z niego jak z kranu.
    Gorączka była tylko w sobotę ale za to mam ból głowy taki, że ledwo widzę na oczy. Chyba do tego zatoki zawalone.
    Najgorsze z tego te wieczne kichanie i kaszel - aż się boję o małego bo tak strasznie mi się brzuch napina.
    Co jeszcze mogę wziąć aby pomogło? ??

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostaję za każdym razem duuuużo zdjęć, ale niestety większość brzydka.. Stwierdzam tak, bo czasem na ekranie widzę przepiękne ujęcia mojej kruszynki a na zdjęciu taka kupa, nic nie przedstawiająca.

Coraz bardziej Wam zazdroszczę tych zwolnień. Ostatnio nie daję rady, głównie psychicznie.. Chodzę przybita, mam wrażenie, że nie podołam, a nie wydarzyło się nic, co mogłoby spowodować doła.

Bulimulia, są jakieś spreje do nosa dla ciężarówek, mi często pomagają inhalacje z domieszką soli, mleko z miodem i masłem na gardziołko, a na katar zawsze wdychałam olbas oil- rewelacyjnie udrażniająco działał :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nosa to sól morska, albo taki sztyft eukaliptusowy, kiedys byly bardzo popularne. Kosztuje grosze a na pewno stosować mozna i nie zaszkodzi. Ja jeszcze stosowalam prenalen w syropie i w tabletkach na gardło. Meczylam sie z tydzień i przszlo, do tej pory mam na szczęście spokój. Zdrówka!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nzf nie dostaje zdjęcia bo nawet sprzęt nie jest do tego przystosowany. Zdjęcia mam z tych prenatalnych i z racji tego właśnie, że tylko tam jestem w stanie mieć pamiątkę to wczoraj jeszcze zapłaciliśmy za płytę z nagraniem badania ;)

Jaskra, to idź też na l4 ;)

Aaaaale mnie dziś coś kopnęło - posprzątałam dom, zaczęłam gotować obiad, już mam pomysł na jutrzejszy (faszerowane papryki) a w czwartek będą mamowe łazanki <3

• jaskra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę iść na l4, bo studiuję.. Tak to pewnie bym poszła, chociaż fizycznie serio jest dobrze. Po prostu chyba mnie jesień dopadła ;)

Filmiki też mogę nagrywać, ale zazwyczaj zapominam. Mam tylko płytki z genetycznych usg. Ale dobre i to :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie płace 100zł z tego co wiem to nie dużo :) od 13 tygodnia zawsze mam usg 3d/4d i pełno zdjęć.

Chociaż ostatnio na tym 3d/4d nie było dużo widać ale tez może dlatego, ze miałam całkiem pusty pęcherz. Nie wiem czy na następną wizyte dużo wypić czy to cos daje w ciąży :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf przepiękna Hania :) Zdjęcia naprawdę super, ach ta noga ! :)

Ja też czekam jeszcze tydzień na połówkowe, dobrze, że mam ten detektor tętna płodu bo inaczej bym oszalała. Dzięki temu też wiem jak maluch zmienia pozycję bo serduszko nigdy nie jest w tym samym miejscu.

Dziewczyny czy wiecie gdzie mogę zdobyć informacje na temat darmowego zastrzyku z przeciwciał (gdy jest konflikt serologiczny) ? Podobno można go dostać bezpłatnie.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr, szlag mnie trafił. Nie wiem, kogo mam ochotę zabić bardziej: mojego męża czy jego szefowa! Franca wysyła go, żeby nagrał kurs jakiś, który się odbywa w Gdańsku. Za to obiecała mu 4 wolne dni w przyszłym tygodniu. Mąż się zgodził, bo remont i w sumie to nam na reke. Co się dziś okazuje? Ze jedzie, ale te wolne dni ma sobie wziąć w grudniu, bo teraz mają za dużo roboty. Łaskawie dała mu wolny wtorek (sorry, mąż go "wynegocjowal"). Oczywiście nie dostanie żadnej kasy za ten wyjazd, a w grudniu i tak ma przymusowy urlop, bo firma wtedy nie funkcjonuje. Nosz kur...! A do tego jeszcze sam sobie musi nocleg w tym Gdańsku ogarnąć. Durne babsko, a mój M chyba jeszcze durniejszy, że się na to godzi. Gdyby nie Pola, to bym go zmusiła, żeby rzucił te robotę.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Witam się dzisiaj z łóżka :(
    Coś mnie wzięło i od soboty umieram. Jest coraz gorzej! !
    Pije herbatę z cytryną i miodem. Sok z cebuli a nawet wcinam czosnek!!!
    Nos zatkany a leci z niego jak z kranu.
    Gorączka była tylko w sobotę ale za to mam ból głowy taki, że ledwo widzę na oczy. Chyba do tego zatoki zawalone.
    Najgorsze z tego te wieczne kichanie i kaszel - aż się boję o małego bo tak strasznie mi się brzuch napina.
    Co jeszcze mogę wziąć aby pomogło? ??

Zrób sobie koniecznie inhalacje z wody i sody - rano i wieczorem, miska gorącej wody plus łyżka sody, ręcznik na głowę i wdychaj 10 minut, genialne na kaszel i oskrzela!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te leśne ubranka o których Wam niedawno pisałam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b912759d12b7.jpg

fabdorota, Endzis, mania, Lanusia93, wiecznie, Andrea20, agulas lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    A to te leśne ubranka o których Wam niedawno pisałam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b912759d12b7.jpg
    Cudne <3

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super body;) widzę że Ty też szalejesz z ubrankami dla Michałka. Mi została już tylko jedna szuflada w komodzie a nie wiem jeszcze ile mama już nakupiła:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:54

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, super ubranka, bardzo w moim guście :)
    Ja po połówkowym usg, jak dowiem sie w końcu kogo noszę pod sercem, wyruszę na małe zakupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Super body;) widzę że Ty też szalejesz z ubrankami dla Michałka. Mi została już tylko jedna szuflada w komodzie a nie wiem jeszcze ile mama już nakupiła:P

Ja jeszcze nic dla Michała nie kupiłam :P Wszystko co nowe jest od mamy, a używane od siostry i ciotki :)

Endzis lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Byłam u lekarza. Oskrzela czyste. Katar splywa po ścianie i drażni. Dał mi skierowanie na crp jak coś wyjdzie to znów antybiotyk :/ grrrr
    Znów antybiotyk? Mam nadzieję, że nie będzie konieczny. Zdrówka życzę.

Jamniczakuchnia ale ten Twój Michaś będzie wystrojony super te ciuszki ja też od jutra wyruszam na zakupy :) mam nadzieję, że dzidzia się nie będzie zasłaniać :)

Ide do kina co prawda film " Listy do M" nie w moim klimacie ale idę z dziewczynami się rozerwać trochę :)

Miłego popołudnia ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm, ale mi pachnie w kuchni, upiekłam mini szarlotki, bo jutro koleżanka na kawkę wpada :)

A zaraz na obiad śledzie w śmietanie <3

• Endzis Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja jeszcze nic dla Michała nie kupiłam :P Wszystko co nowe jest od mamy, a używane od siostry i ciotki :)
    Czyli babcie rizpieszczają wnuczków:P moja mama tez coraz coś kupuje ale ona z tych przesądnych i da dopiero po porodzie. Mi tez broni kupoeać wiec juz jej nawet nic nie mowie:P
    I smacznego:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Czyli babcie rizpieszczają wnuczków:P moja mama tez coraz coś kupuje ale ona z tych przesądnych i da dopiero po porodzie. Mi tez broni kupoeać wiec juz jej nawet nic nie mowie:P
    I smacznego:)

Moja też broni kupować, ale jak coś kupi to mi daje od razu na szczęście :D A druga babcia, czyli moja teściowa coś się maluchem w ogóle nie interesuje w kwestii ubranek i innych takich.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,
    Zrobiłam dziś na obiad duszone żeberka, Rety jakie wyszły mi dobre, już dawno obiad tak bardzo mi nie smakował ;)

Idę dziś wieczorem na sotkanie przedkomunijne chce zagadać księdza czy da radę zrobić po komunii chrzciny.
    Komunia 12 czerwca, nikt do mnie nie przyjedzie w kwietniu na zobaczenie maluszka później w czerwcu na komunie i np. W sierpniu na chrzciny, więc fajnie by było załatwić te chrzciny razem z komunia.
    Trzymajcie kciuki aby się udało.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ