X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić moja głupota... Tak bardzo chciałam poczuć ruchy że zjadłam od razu cała czekoladę... Efekt?? Jest mi mega niedobrze.... A ruchów brak :(

wiecznie lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że pierwszy raz czułam ruchy! Już dwa razy dzisiaj :) Takie wybrzuszanie po lewej stronie brzucha. Chyba córeczka chciała w tym okropnym dniu mamusię pocieszyć i sprawić, by ten dzień nie został spisany na straty xD

Anastazjaaa, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, Mynia, agulas, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agukas jeszcze yroche i się doczekasz :)

A mi się zachciało mleczka w tubce

agulas lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    A ja się pochwalę, że pierwszy raz czułam ruchy! Już dwa razy dzisiaj :) Takie wybrzuszanie po lewej stronie brzucha. Chyba córeczka chciała w tym okropnym dniu mamusię pocieszyć i sprawić, by ten dzień nie został spisany na straty xD
    Gratuluję, niezapomniane uczucie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Agukas jeszcze yroche i się doczekasz :)

A mi się zachciało mleczka w tubce

Też narzeczonemu napisałam, żeby mi kupił jak będzie wracać :) Ktoś tu na forum mnie ostatnio zaraził ochotą na mleczko w tubce i teraz prawie codziennie muszę wciągnąć.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl! Dziś zaczynam 21 tydzień ;D <3

A teraz ide do wanny bo brzuchol znowu mnie boli ;(

Lanusia93, agulas, Wilka lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia a czy ty przypadkiem jeszcze niedawno nie trawilas śledzi ? ;)
    Mama upiekla drozdzowke z kruszonka... pół blachy zjadłam jeszcze gorącej <3 masakra.. teraz z synkiem koloruje, ja ledwo co chodzę ale idę się wygrzac w wannie :) w czwartek umówiłam się na spotkanie z szefem, zobaczymy jak będzie i co powie ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wikuś tak wczoraj szalał wieczorem, że aż tata który miał rękę na brzuchu przez kołdrę poczuł kopniaka :D strasznie śmieszne to było :)

Lanusia93, mania lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 no rzadko jadłam :p a teraz mnie naszło!

Tak się objadłam że nie mogę oddychać. A mam jeszcze ochotę na czekoladę z daim :D

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowym! 19 t 3 d, a synek 320 g i 22 cm długi <3 Główka, kość udowa w normie, nosek, pęcherz, nereczki, żołądek i pikawka działają jak trzeba... Fajnie :D Dostałam 2 zdjęcia ale wydrukowane na normalnej kartce (?) i takie malutkie, że nawet nie mam jak ich tu pokazać... Na jednym wygląda jak Darth Vader, czyli naturalnie bardzo ślicznie :P
    Plus mąż stwierdził, że trzeba mi kupić nowe buty i dokarmić czymś tuczącym więc ten dzień nie mógł być lepszy. Teraz się zainstaluję przed telewizorem z herbatką z cytryną i cacy :D

Funky09, Rotenkopf, Anastazjaaa, Endzis, Aleksandrakili, Lanusia93, Wiolcia1405, fabdorota, jamniczakuchnia, paprotka30, Olina, mania, Catelyn, wiecznie, Babu lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa Dobson 22cm ;o to ja jestem ciekawa ile moje dziecie będzie miało za tydzien i 2 dni :D. Gratulacje udanej wizyty :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam wczoraj u nowego lekarza. Jestem bardzo zadwolona. A dzidziuś już zrobił sie taki duży i tłuściutki niż 4 tyg temu :) lekarz powiedział mi Ze to dziewczynka , nie wyglada na chłopca ale pewności mi nie dał. Pewnie dowiem sie więcej na badaniach połówkowych ktore bedą dopiero Za 4 tyg ! (To będzie 22t4d wiec bardzo późno ) zastanawiam sie czy iść wcześniej do innego lekarza Zrobić usg połówkowe bo on ma dobre usg 3d i 4d i moze nagrać płytkę. Mam dylemat.
    ja ide na usg w 23 tyg i to podobno najlepszy czas isc miedzy 21 a 23 tyg ;-)
    ja własnie dzis sie dowiadywałam cen i tak
    zwykłe 150zł
    zwykłe z nagraniem 160zł
    i 4d 220zł

Polecacie to 4d? bo pamietam jak byłam w szpitalu z taka dziewczyna to mówiła, ze nie chciała ogladac dzidz na 4d bo sie bała hehhes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:26

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cena II badania prenatalnego to 250zł. I jeszcze nie dzwoniłam czy jest możliwość nagrania, ale nawet jeśli jest to pewnie będę musiała dopłacić. Nie wiem dlaczego u mnie jest tak drogo ;/

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę klinki z czystej ciekawości i co czytam:

Badanie wykonuje się na aparatach ultrasonograficznych o najwyższej rozdzielczości (Voluson E8 Expert BT 12). Badanie wykonuje tylko lekarz posiadający certyfikat FMF.

Na życzenie pacjentki badanie może zostać nagrane na płycie DVD. Nigdy nie jest nagrywana całość badania. Nagrywany jest fragment badania z najciekawszymi ujęciami płodu (czas nagrania to ok.3- 5 minut).

W tracie badania na życzenie pacjentki może być włączona funkcja 3D/4D i HD Live.

Czyli już nie muszę dzwonić i życzę sobie 3D/4D, HD live i nagrania na płytę ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson gratulacje udanej wizyty

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, gratuluje pomyślnego badania ;) ja na prenatalnych też dostałam zdjęcia wydrukowane na normalnej kartce (8 ujęć na a4) ;p
    A co do nagrania - ja mam całe badanie nagrane ;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, gratuluje super wyników ma USG. Jaka długa dzidzia :)
    Jamniczakuchnia, wspaniałe ubranka :)Śliczne body. Ciesz się, że mama szaleje, tzn. że jest normalną babcią ;) Ja mam daleko moją mamę także nie mam takich rarytasow ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ja już po połówkowym! 19 t 3 d, a synek 320 g i 22 cm długi <3 Główka, kość udowa w normie, nosek, pęcherz, nereczki, żołądek i pikawka działają jak trzeba... Fajnie :D Dostałam 2 zdjęcia ale wydrukowane na normalnej kartce (?) i takie malutkie, że nawet nie mam jak ich tu pokazać... Na jednym wygląda jak Darth Vader, czyli naturalnie bardzo ślicznie :P
    Plus mąż stwierdził, że trzeba mi kupić nowe buty i dokarmić czymś tuczącym więc ten dzień nie mógł być lepszy. Teraz się zainstaluję przed telewizorem z herbatką z cytryną i cacy :D

Ja miałam Usg w 17t 3d, Leoś ważył 200g i miał 12,7 cm :) ciekawe ile będzie miał jak będę w tym tygodniu co Ty ;)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Synek się zapowiada na dużego chłopa, aż się trochę boję co będzie dalej bo ja jestem raczej miniaturowa... A może gdzieś się później zatrzyma na chwilę i będzie standardowy :P No w sumie fajnie będzie tak porównać jak dzidzie tyją i rosną :)
    Wczoraj dostałam od znajomej dwie siaty ciuszków na 56 i są takie śliczne, że mam nadzieję, że synek jednak się dostosuje ;)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson gratulacje :D ja połówkowe mam3.11 i doczekać się nie mogę:)
    Ale mi smaka narobiłyście na mleczko w tubce :D w ciąży zjadłam już ich stos hehe ale ja je uwielbiam!!! mmmmmmmm :D

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ