X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Czyli cieszmy się, że nie ma upałów i trzeba żyć bez stresu żeby ciśnienie nie rosło :) A jak wysokie masz wartości? Ja biorąc Dopegyt mam ok, ale wcześniej to 140/90, 150/90 a w stresie to nawet 160/100 mi się pojawiło i powiedziałam sobie dosyć, trzeba brać leki.
    ja na codzien mialam 140/150 na 90/95 w spoczynku wiec bardzo podobnie jak u ciebie, zdarzało sie tez wiecej. Dopeyt bralam w pierwszej ciazy tak od 18 tyodnia o ile dobrze pamietam az do konca, dawki byly coraz wieksze az doszlam do dawki 4 razy po 2 tabletki, czulam sie jak starzec bo do kazdeo posilku bralam arsc lekow- na cisnienie plus eutyrox na tarczyce no i oczywiscie witaminy

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge zasnac, masakra, a rano bede nieprzytomna...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki :)

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Maluch mnie od rana puka więc mamunia wstała z bananem na twarzy :)

Miłego dnia Mamuśki :)

Lanusia93, pucek lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) u mnie też smyranko od rana i leżę aby ta przyjemność trwała... zaraz idę rosolek nastawiac...

Miłego dnia:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 tydzień :)

Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, mania lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po dłuższej nieobecności:) Ciężko jest mi być na bieżąco bo ciągle pracuję, jeżdżę w tę i z powrotem między Lublinem a Rzeszowem, co chwila goście i przez to mało mi zostaje czasu. Ale staram się i w zasadzie wiem co u Was tylko mało sama się przez to udzielam :)
    Dziewussia gratuluję i cieszę się bardzo że wyniki amnio są dobre:)

Ja od mniej więcej tygodnia, może troszkę dłużej wyraźnie i codziennie czuję mojego Bąbelka, zwłaszcza wieczorami. Jedynie w czwartek prawie go nie czułam i bardzo mnie to martwiło, więc w piątek poprosiłam szwagierkę o zerknięcie w USG czy wszystko ok (pracuje na radiologii). I okazało się że mój leniuszek znów spał. Za to w piątek i w sobotę już z powrotem fajnie fikał. Mój mąż mówi, że wysypia się na zaś a po porodzie da nam popalić hehe.

Nadal nie mamy imienia dla naszego synusia :( Mnie najbardziej podoba się Jakub ale od kilku lat to jest najpopularniejsze imię, a nie chcemy żeby nasz synek nazywał się tak jak co drugie dziecko w jego wieku. Myślimy jeszcze nad Grzegorzem, Bartoszem, Michałem, Wojciechem, Wiktorem. Mnie podoba się Dominik i Filip ale mój M. jest na nie. Ehh co za trudna decyzja.

P.S. Chciałam was jeszcze zapytać czy widziałyście wózek Delti Amelis Pro? Przypadkiem zobaczyłam go w sklepie i strasznie nam się spodobał (zwłaszcza w kolorze Mint:P) ale nie wiem czy to dobry wybór. Podobno produkowany jest przez tę samą firmę co x-lander. Drugi nad którym obecnei się zastanawiamy to X-lander X-move. Już sama nie wiem, chciałabym kupić coś co będzie funkcjonalne i trwałe ale nie wydać przy tym fortuny. Jeśli macie jakieś doświadczenia to proszę o pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:14

Lanusia93 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano poczułam pierwszego kopniaka. Dzidziuś coraz bardziej jest aktywny. Od czwartku czuję poruszanie i pukanie od wewnątrz. Cudowne uczucie:)

Foto_Anna, 28latkaa, fabdorota, Lanusia93, jamniczakuchnia, Mynia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Rano poczułam pierwszego kopniaka. Dzidziuś coraz bardziej jest aktywny. Od czwartku czuję poruszanie i pukanie od wewnątrz. Cudowne uczucie:)
    Tez po przebudzeniu poczułam pierwszego kopniaczka :) to było niesamowite :) nie mogę sie doczekać kiedy mój mąż zacznie je czuć :) od wczoraj z prawej piersi wycieka bezbarwny płyn to chyba siara :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:40

dichlieb, fabdorota, Mynia lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że termin porodu został przesunięty z 18kwietnia na 11kwietnia. Lekarz i tak przypuszcza, że wcześniej urodzę :) mój termin porodu to niezła zagadka.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja wczoraj bardzo źle się poczulam zaczął mnie brzuch bolec i kulo mnie w lewym boku już myslalam wzywać pogotowie,ale położyła się spać i po jakims czasie przeszło.Miałam ogólnie zestresowany dzień.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie tez troche brzuch ciągnął wczoraj ale ratowalam sie leżeniem. Dzisiaj taka pogoda ze nie chce sie ruszyć z domu.
    Wlasnie ciekawe ze małe zawsze kopie rano albo pod wieczór. Najczęściej po kolacji. Moze to nie jest jeszcze bardzo regularne ale raz czy dwa razy dziennie sa takie momenty ze dostaje pare kopniaków.
    Długo czekalam na to uczucie :) W nagrodę idziemy dzis na wielkie lody!

Za tydzień w poniedzialek połówkowe! W końcu!

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy któraś z was nie przytyła nic do tej pory, moja waga stoi w miejscu, waże 48.8 od poczatku przytyłam 400 gram... Brzucha w ogole nie mam, czuć tylko wystającą macicę

• MagSz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam raptem 1 kg :P ale mam brzuszek, wyskoczył tydzień temu. Chyba mały wszystko ze mnie wyciąga bo jem od wielu tygodni naprawdę dużo ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jem mało ale często jestem głodna

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam tylko 2kg jak do tej pory. Mysle ze póki dziecko rozwija sie prawidłowo, rośnie, to nie ma sie czym martwić :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja też ostatnio w smyku widziałam ten wózek ibteż nas zaciekawił ale odkąd aię przeprowadziliśmy powstał nowy problem bo mieszkamy na 5 pietrze i mamy nieduze windy w bloku a on jest spory. Ten mietowy wlasnie i mnie zauroczyl i ma fajna duza gondole no ale my musimy jeszcze pomierzyc windy:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 2,5 kg a też jem naprawdę sporo i niczego sobie nie odmawiam (chociaż ze słodyczami mogłabym przystopować :P)

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to się okaże w czwartek... ide na połówkowe, ale do tej pory było wszystko dobrze, zresztą mały/a kopie nie często ale jednak.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja też mam połówkowe 23.11 czyli w następny poniedziałek :) Z tego co widziałam kilka z nas wtedy wizytuje

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ