X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Lanusia, może jeszcze tego nie rozumiem, bo nie jestem mamą.. Ale jeśli masz z kim zostawić córeczkę, to nawet bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu. Nie korzystając z badań i szpitalnej opieki narażałabyś i siebie, i nienarodzone jeszcze dziecko. Pomyśl, że być może ta krótka wizyta teraz zapobiegnie przyszłej dłuższej hospitalizacji :)

Tak staram się myśleć i dlatego tylko pójdę. I chyba jest coś w tym co napisałaś, bo kiedy nie miałam Lili to wszystko wyglądało zupełnie inaczej, a teraz wszystko kręci się wokół niej, każda moja decyzja jest uzależniona od dziecka. Opieka nad nią jest ważniejsza niż mój ból, ale teraz dotyczy on drugiego dziecka i muszę umieć rozróżnić dbanie o siebie a dbanie o synka. Ale co ja będę dużo gadać, sama poczujesz w kwietniu :) :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, głowa do góry! Nie zostawiasz Małej bez opieki, przecież ;)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze chciałam napisać do dziewczyn które martwiły się słabszymi ruchami dzieciątek. Miałam tak przez kilka dni ostatnio (dodam że wcześniej czułam po każdym posiłku pukanie i wypychanie dzidzi) okazało się że jak przed wczoraj siedziałam dłużej wieczorem bo się zaczytałam to moje maleństwo po prostu zmieniło godziny urzędowania i tak od 23 do czasu aż zasnęłam (i później jak przebudzałam się w nocy) dzidzia kopała tak mocno że brzuchol podskakiwał i czułam ruchy już dużo wyżej niż jeszcze z tydzień temu. Także myślę że u Was też mogło tak być bo w dzień czułam tylko delikatnie smyranie a potem późno w nocy impreza się rozkręcała :D. Ogólnie jestem zdania że tak do 24 tygodnia nie mam zamiaru przejmować się nieregularnymi ruchami bo ma jeszcze dużo miejsca podobno ;).

mania lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczęta, ide spać.
    Kolorowych snów ;*

A Ty, Lanusia, melduj co i jak ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Tak staram się myśleć i dlatego tylko pójdę. I chyba jest coś w tym co napisałaś, bo kiedy nie miałam Lili to wszystko wyglądało zupełnie inaczej, a teraz wszystko kręci się wokół niej, każda moja decyzja jest uzależniona od dziecka. Opieka nad nią jest ważniejsza niż mój ból, ale teraz dotyczy on drugiego dziecka i muszę umieć rozróżnić dbanie o siebie a dbanie o synka. Ale co ja będę dużo gadać, sama poczujesz w kwietniu :) :P

no właśnie :) myślę, że pewnych rzeczy się nie da zrozumieć, dopóki się ich na własnej skórze nie doświadczy. Zdrowia Lanusia! :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja Cię doskonale rozumiem bo mam synka w podobnym wieku. Tęsknię za nim nawet teraz jak śpi ;) i nie ważne czy był grzeczny czy dał popalić. Mogę być zła na niego ale kocham go jak wariatka ! <3
    Ty teraz musisz myśleć tez o synku, i oczywiście o sobie . Pomysł co ta twoja 2 dzieci będzie miała z chorej mamy ? Córa nie rozumiejąca jeszcze ze mamę boli a synek czując od środka ten ból i zmartwienie. Kładz się do tego szpitala i zdrowiej!! Zdrowa mama = uśmiechnięta mama = SZCZĘŚLIWE DZIECI. Ogrom całusow Ci wysyłam, bądź silna ! :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no nie masz wyjścia wiem, że to trudne zostawiać Lilunie ale teraz zagrożenie jest dla Twojego drugiego dziecka a Lili nic nie będzie. Zbadają Cie i pomogą z tym bólem.
    Tylko licz się z tym, że u nas w szpitalu zostawiają na minimum 3 doby tak mi ostatnio powiedzieli jak ja leżałam i myślałam, że wyjde po 2...chyba, że rzeczywiście inaczej to wygląda jak ma się drugie dziecko w domu...

Czyli jak coś to widzimy się na oddziale bo ja w pon albo we wtorek jak będą miejsca to też tam się kładę na 3 dni...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Lanusia ja Cię doskonale rozumiem bo mam synka w podobnym wieku. Tęsknię za nim nawet teraz jak śpi ;) i nie ważne czy był grzeczny czy dał popalić. Mogę być zła na niego ale kocham go jak wariatka ! <3
    Ty teraz musisz myśleć tez o synku, i oczywiście o sobie . Pomysł co ta twoja 2 dzieci będzie miała z chorej mamy ? Córa nie rozumiejąca jeszcze ze mamę boli a synek czując od środka ten ból i zmartwienie. Kładz się do tego szpitala i zdrowiej!! Zdrowa mama = uśmiechnięta mama = SZCZĘŚLIWE DZIECI. Ogrom całusow Ci wysyłam, bądź silna ! :*

Pięknie ubrałaś to w słowa, dokładnie w tym tkwi problem. Kocham szalenie i nie jestem z tych matek, które machną ręką i pójdą sobie do szpitala nie myśląc o tym maluszku, który miał zawsze pod ręką mamę, która jako jedyna wstaje kilkakrotnie w nocy kiedy jest taka potrzeba, która wie kiedy płacz oznacza zmęczenie, pragnienie a kiedy chęć posłuchania ulubionej piosenki. Moja mała to przytulasek, całuje brzuch codziennie i zwariuję myśląc czy zjadła obiad, czy nie tęskni i co sobie przede wszystkim myśli... Dlaczego mama zniknęła i nie przychodzi kiedy ją wołam... No ale to takie moje nocne przemyślenia, źle jej z dziadkami nie będzie, ale nigdy nie byłam poza domem na noc :)

Dobranoc :*

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Lanusia no nie masz wyjścia wiem, że to trudne zostawiać Lilunie ale teraz zagrożenie jest dla Twojego drugiego dziecka a Lili nic nie będzie. Zbadają Cie i pomogą z tym bólem.
    Tylko licz się z tym, że u nas w szpitalu zostawiają na minimum 3 doby tak mi ostatnio powiedzieli jak ja leżałam i myślałam, że wyjde po 2...chyba, że rzeczywiście inaczej to wygląda jak ma się drugie dziecko w domu...

Czyli jak coś to widzimy się na oddziale bo ja w pon albo we wtorek jak będą miejsca to też tam się kładę na 3 dni...

Zostawiają na 3 doby, bo tylko wtedy im NFZ zwróci za pobyt :( Żeby wyjść tak szybko musiałabym wypisać się na własne żądanie, z czego robią ogromny problem. Ta lekarka pewnie tylko tak powiedziała żebym się położyła na badania.

W takim razie do zobaczenia! :)
    Nasz oddział taki "wielki", że uśmieję się jak wylądujemy na jednej sali :P

Aniołek (*) 12.03.2013

• mania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie o to im chodzi ja też poszłam na 1dobe na holter a leżałam 5 bo akurat weekend wypadł :)
    Mam mieć salę vip jak będzie wolna :) ale szczerze wątpię, że mam aż takie chody u mojego dr :) jakos się znajdziemy :)

Głowa do góry i

Powodzenia jutro napisz co o jak

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Ja wróciłam z zakupów. .. na maluszka straciliśmy dzisiaj 400zl :( jak my wyrobimy się ze wszystkim to ja nie wiem. ..
    Zastanawiam się czy na kwiecień planujecie kupić kombinezon dla swoich bobasow? Nie wiem czy nie będzie to przesada a z drugiej strony w kwietniu może być jeszcze zimno :/
    Coś konkretnego już kupiliście? Co do kombinezonu to właśnie nie wiem czy kupować..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, jak trzeba to trzeba i nie ma wyjścia. Teraz musisz też dbać i o maleństwo w Twoim brzuszku :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, łącze się z Tobą w bólu. ;* i to dosłownie.
    Nad ranem obudził mnie okropny ból nerki. Miałam nadzieje, że samo przejdzie. O 7 wzięłam no-spe ale nic nie dała więc poszłam pod ciepły prysznic. Z bólu już prawie płakałam. Wyszłam i bolało trochę mniej...na dodatek mój żołądek nakazał się opróżnić ;/ i do tego wszystkiego doszedł ból głowy. A żeby nie było tak kolorowo to chyba rzeczywiście mam krew w moczu bo nie dość, że mocz taki kolor soczystego grapefruita to na papierze takie hm...maleńkie skrzepki krwi widać.
    Brała któraś z Was urofuraginum?

Zaraz mnie pewnie zjecie bo od rana marudzę jak starzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 08:09

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia strasznie ci wspolczuje, wyobrazam sobie jak ciezko musi byc zostawi takie malenstwo na kilka dni. Maciek jest w podobnym wieku i do tej pory tez nigdy go na noc samego nie zostawialismy nidzie a w dzien to tylko max kilka godzin ale jak mus to mus. A tata Twoich dzieciaczkow nie moglby sie nia zajac?

co do kombinezonu to rodzac w marcu/kwietniu mysle ze jest konieczny

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kombinezonu to ja koniec kwietnia wiec nie kupuje :) mam pajaca takiego welurowego z lekka podpinka polarkowa wiec z niego skorzystam jakby było chłodno , a tak to na wyjście obowiązkowo coś kupie :))

Rotenkopf wspolczuje bólu :( chyba musisz lekarza odwiedzić :( ... dołączę się z tobą do marudzenia albo jeszcze gorzej o 7 obudzil mnie telefon dzwonił stażysta na którą jutro i gdzie ... :) moje wkurwienie osiągnęło hard level . :)

agulas lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf urofuraginum to to samo chyba co furagin tzn podobny skład?? Mój dr powiedział, że w ciąży niewskazany tylko w wyjątkowych przypadkach...bo jakos wpływa na ząbki malucha.
    A jak masz już krwiomocz to marsz do lekarza! To nie są żarty. Bo zwykłych krwinek w moczu raczej nie dostrzeżesz sama :-/

Lanusia jak tam???

Ja dziś wstałam z brzuchem twardym jak kamień i czuję taką ciężkość w podbrzuszu...nie wiem czy to normalne czy mam się konsultować z moim dr czy to może być to twardnienie/stawianie macicy ?? Juz wczoraj mnie tak brzucho pobolewal...

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja jestem w trakcie brania Furaginum. Czytałam wiele. Jest bezpieczny. W ciąży są często problemy z moczem i wiele dziewczyn brało go kilka razy.
    Ja niestety mam skutki uboczne z ulotki... Od piątku biegunka. Ma szczęście dziś ostatni dzień brania tabletek i mam nadzieję że się pożegnam z tym lekiem.
    Czytałam że skutki nie leczenia chorób układu moczowego są silniejsze niż samo branie leków

Wioleta :D stażysta pierwsza klasa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 09:58

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, znów co lekarz to inna opinia...i bądź tu mądry. Mój dr wolał mi dać antybiotyk na 8 dni na zapalenie niż furaginum a chciałam właśnie furaginum bo pamiętam, że przed ciążą jak miałam jakiś stan zapalny dróg moczowych to po furaginie szybko przechodziło...

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93, dziewczyny już wszystko napisały, więc nie będę się powtarzać :) Trzymaj się mocno!

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam pod izbą przyjęć, bo lekarz teraz ma obchód na ginekologii i za godzinę zdecyduje czy mnie przyjąć. Po prostu kocham ten szpital... ;) Wczoraj ledwie zasnęłam, tak mnie bolało i coraz mocniej przechodzi to na brzuch aż mnie mdłości biorą. Jeśli dziś dowiem się że to nic poważnego i nic związanego z nerkami to już mnie tu nie ma!

Mała tak bardzo płakała jak wychodziłam :(

Mania, jest dr Bier., nie wiem czy znasz, ale aż mi się odechciewa iść tam na górę :/

Dam znać jak czegokolwiek się dowiem, póki co zdrzemnę się na ławeczce :P

Edit: Co do UroFuraginum ja znowu słyszałam opinie, że absolutnie nie wolno o.O I brałam Urosept. Zapalenie pęcherza mam dość często i jak miałam po porodzie to lekarz mi również zabronił, bo karmiłam piersią i męczyłam się przez kilka dni. Właśnie chyba od tego wtedy rozwinęło mi się zapalenie nerek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:21

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ