X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od teściowej :-/

Lanusia ja też byłam tam raz z okropnym bólem podbrzusza... jakiś gbur jak podczas badania (naciskania mocno brzucha) zobaczył, że nie mam wyrostka i brzuch miękki to kazał mi jechać do domu i wziąć nospe :) mam nadzieję, że lepiej trafisz.
    Ja niedawno miałam takie bóle i to było od stanu zapalanego w układzie moczowym po antybiotyku od ginekologa przeszło... też od zawsze miałam problemy z nerkami i układem moczowym, mam zawsze na usg powiększone miedniczki w lewej nerce i często nawracające infekcje ale nic mi nie robili "taka moja uroda"
    wiem, że jak piasek czy kamień się poruszy to właśnie tak boli...musisz bardzo bardzo dużo pić...ale Ci współczuję bo wiem co to znaczy...daj znac jak poszło...choc uważam, że kobietę w ciąży powinni położyć...dziś na dyżurze jest chyba mój dr.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotenkopf Twój maz w policji?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w straży miejskiej, ale w weekendy mają patrole policjant albo i dwóch z jednym strażnikiem (wymysł policji, bo i tak straż miejska u nas ma swój patrol)
    a zabezpiecza (jest ratownikiem medycznym) u znajomego w firmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:51

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj to faktycznie sporo czasu poświęca pracy.
    Moj w wawie tylko w policji a często w domu gościem jak sie duzo dzieje.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Właśnie wróciłam od teściowej :-/

Lanusia ja też byłam tam raz z okropnym bólem podbrzusza... jakiś gbur jak podczas badania (naciskania mocno brzucha) zobaczył, że nie mam wyrostka i brzuch miękki to kazał mi jechać do domu i wziąć nospe :) mam nadzieję, że lepiej trafisz.
    Ja niedawno miałam takie bóle i to było od stanu zapalanego w układzie moczowym po antybiotyku od ginekologa przeszło... też od zawsze miałam problemy z nerkami i układem moczowym, mam zawsze na usg powiększone miedniczki w lewej nerce i często nawracające infekcje ale nic mi nie robili "taka moja uroda"
    wiem, że jak piasek czy kamień się poruszy to właśnie tak boli...musisz bardzo bardzo dużo pić...ale Ci współczuję bo wiem co to znaczy...daj znac jak poszło...choc uważam, że kobietę w ciąży powinni położyć...dziś na dyżurze jest chyba mój dr.

Dziękuję :) Ach ci nasi lekarze... Aż się odechciewa tam iść, ja się sto razy zastanowię zanim korzystam z takiej pomocy, ale tym razem nie wyrabiam!

Raz rodziłam "kamyczek", wolę tego uniknąć póki co...

No to idę... Ło matko, ale mi się chce gnać pod szpital :P Dam znać po! Ale spodziewam się "proszę wziąć Apap i pójść w poniedziałek do lekarza rodzinnego skoro nie chce się pani położyć na oddział'.

Położyłabym się na oddział gdyby nie Lilunia, zrobiliby mi badania i USG i może jakąś kroplówkę rozkurczową by dali, ale nie zostawię dziecka choćbym miała zejść z bólu, tak już mam..

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem... mój to normalnie na tulku nie może usiedziec w sezonie u nas na półwyspie zawsze więcej pracy i siedział w pracy codziennie od 5 do nawet 20 oprócz niedziel chociaż czasem tez się tak zdarzało! Ale on oczywiście tak chciał. Po sezonie od poniedziałku do piątku ciągle w pracy plus wszystkie możliwe nadgodziny bierze w weekendy dodatkowa praca od 15 do 21 ( fakt ze w dodatkowej zarabia prawie druga pensje) to co drugi tydzień na uczelni od rana do południa a od razu z stamtąd do tej dodatkowej pracy. Fakt ze się cieszę, ze jest odpowiedzialny bo nie jeden mógłby siedzieć i nic nie robić ale ja go potrzebuje też :( A tak wraca z pracy do brzuszka się poprzytula trochę do mnie i do spania, czuje się taka sama. On tak oszalał od kad dowiedział się o ciąży. Mówi że chce dac dziecku co najlepsze. Ale przecież dziecko też potrzebuje rodziców, ich uwagi i miłości.

Dobrze ze chociaż czytam to forum to jakoś raźniej jest z wami :))

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Byłam dzisiaj na wizycie u dr genetyk- odebrałam wynik amniopunkcji, jestem szczęśliwa i wyluzowana.
    Powiedziała że wszystko w porządku i nic tylko cieszyć się synkiem.
    2uikoxf.jpg
    Po wizycie pojechaliśmy do Manufaktury, bo mąż miał dla mnie niespodziankę- okazało się że poszliśmy do empiku i powiedział żebym wybrała sobie kolorowankę antystresową. Byłam mega zaskoczona. Mówiłam mu jakoś że podobają mi się, ale nie pomyślałam jakoś na poważnie tak.. Oto mój zakup:
    s61xtk.jpg
    x3wwv4.jpg
    Jak przyjechaliśmy do domu to teściu już kończył malowanie, mąż umył okno a ja umyłam segment. Posprzątaliśmy i leżę zadowolona.
    W poniedziałek mam wizytę u mojej endokrynolog, a rano muszę pojechać do laboratorium szpitalnego i zrobić krzywą cukrową i badanie tsh- będę mieć wynik po 14. We wtorek mam usg połówkowe. Dużo się teraz będzie działo.
    Idę się wykąpać i później Was nad robie, bo mam od rana zaległości. :*

fabdorota, Rotenkopf, Lanusia93, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Dobson, Endzis, Babu lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najdłuższy foch na męża trwał 1.5 miesiąca ;) prosił przepraszał wręcz błagal na kolanach , ale wybaczylabym dopiero gdy zauważyłam że na prawdę chce zgody i rozejmu i się zmieni :) :p
    Moja upartosc to w genach jest :) rodzice 100% górale :D :x

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, szacun ;D musiał nieźle nabroić ;p
    Ja też z reguły jestem uparciuch, ale nie potrafię się na Niego gniewać ;D

Ja mam te kolorowanki (w Auchanie są za 4 zł) :
    na razie koloruję tą
    http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/antystresowa-kolorowanka-mandale-inspirowane-sentencjami-zen-praca-zbiorowa-4900188/
    a drugą mam tą :
    http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/antystresowa-kolorowanka-ornamenty-praca-zbiorowa-4900090/

Dziewussia, pochwal się potem swoimi pracami ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 20:32

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was interesują kolorowanki antystresowe i macie drukarki w domu to wystarczy wpisać w google "kolorowanki antystresowe" i jest ich pełno można sobie samemu wydrukować :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja drukarka prosi się o naprawienie już ... o kurde, 2 lata ;P

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 bardzo ci współczuję, czekam na wieści co powie lekarz. Oby nic poważnego.
    Malika89 cieszę sie bardzo, gratuluję i ściskam Cię mocno.
    Ja nie mam drukarki, maz kiedys drukowal mi w pracy ale ostatnio nie ma możliwości.
    Jak pokoloruje to sie pochwalę, mialam dzisiaj zaczac ale tak mnie brzuch ciagnal ze sie położyłam.
    Jutro idziemy na obiad do mamy mojej, fajny dzien sie zapowiada.
    Tez macie taka biała wydzieline z pochwy?

malika89 lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny :D przy sobocie tu taki ruch aż w szoku byłam ile muszę nadrobić od wczoraj :).
    Bulimulia wrote:
    Ja wróciłam z zakupów. .. na maluszka straciliśmy dzisiaj 400zl :( jak my wyrobimy się ze wszystkim to ja nie wiem. ..
    Zastanawiam się czy na kwiecień planujecie kupić kombinezon dla swoich bobasow? Nie wiem czy nie będzie to przesada a z drugiej strony w kwietniu może być jeszcze zimno :/
    Też zastanawiałam się nad kombinezonem i wywnioskowałam że po pierwsze mogę urodzić w marcu a po drugie z tym naszym klimatem to jest duże prawdopodobieństwo że w kwietniu będzie jeszcze śnieg :) tak więc ja pewnie się zaopatrzę w przynajmniej jeden :).
    Lanusia93 wrote:
    Są wśród nas może dziewczyny, które mają problemy z nerkami?
    U mnie zaczęło się po porodzie, kilka tygodni po narodzinach Lili miałam niesamowity ból brzucha i krzyża, jak skurcze porodowe. Okazało się, że mam odmiedniczkowe zapalenie nerek i na USG było widać ślad po kamyku.

Około 10 tygodnia miałam robione USG brzucha i wyszło, że z nerką znowu coś się dzieje i będzie tworzył się kamień.
    Od około 2 tygodni mam uporczywe bóle krzyża, ale dziś już ból przechodzi wszystkie granice, chodzę zgięta w pół i nie mogę wysiedzieć :(

Wiem że niewiele da się z tym zrobić, ale czy to może jakoś zagrażać dziecku? Wiem że rodzenie kamieni może wywołać poród, bo to naprawdę potworny ból i wysiłek, ale może ktoś wie coś więcej na ten temat?? Byłabym baaardzo wdzięczna!
    Ja od jakichś 3lat mam piasek w nerce- kamice nerkową, niestety jak to ja póki nie boli to nic z tym nie robiłam. 3 lata temu miałam robione usg a tak to nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy. Mówiłam o tym ginekolog i stwierdziła że jej zdaniem na 100% urodzę te kamienie w czasie ciąży bo przez ciąże coś tam z pęcherzem się dzieję i jest uciskany przez co częściej się sika. Nie mówiła właśnie o żadnych problemach w ciąży z tym no ale nie wiem czy nie chciała mnie martwić czy co... Teraz na połówkowe ide do innego lekarza i muszę o to zapytać bo też mnie to martwi.
    Lanusia a jeśli o ból nerek to ja wylądowałam kiedyś w szpitalu i okazało się że byłam skrajnie odwodniona o czy nie miałam pojęcia bo wydawało mi się że pije normalnie i potem się okazało że mam ten piasek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:07

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na nocnej izbie, jutro mam się zgłosić na oddział na dobę, dwie... Zrobić USG, różne badania i na kroplówkę. To znaczy kazali już dziś, ale nie mam nic przy sobie i bez sensu skoro i tak nic dziś ze mną nie zrobią. Po badaniu podejrzewa początkowy atak kolki i boi się że się pogorszy, a ponoć w ciąży bez rozkurczowych to ryzyko :(

Więc jutro po morzu wylanych łez pójdę do szpitala. Maaatkooo przecież ja oszaleję bez córki... Chyba że się rozmyślę.

Edit: Ból zaczyna mi przechodzić na brzuch, rozlewa się po całym krzyżu i mam silne zawroty głowy, przez co lekarka uznała, że jest to zagrożenie dla ciąży i sama nam robię krzywdę zostając w domu.

Pakuję się i jutro pójdę, ale... Ból związany z rozstaniem z Lilą jest chyba gorszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:33

Aniołek (*) 12.03.2013

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko masz z kim córcie zostawić to idz do szpitala, przed nami polowa ciazy, niech zrobią badania a zawsze mozesz sie na żądanie wypisac. Mysle ze nie ma co ryzykowac przytulan cie mocno. Ide lulu, spokojnej nocy. Papa

200710183334.png

201604027450.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Ja od jakichś 3lat mam piasek w nerce- kamice nerkową, niestety jak to ja póki nie boli to nic z tym nie robiłam. 3 lata temu miałam robione usg a tak to nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy. Mówiłam o tym ginekolog i stwierdziła że jej zdaniem na 100% urodzę te kamienie w czasie ciąży bo przez ciąże coś tam z pęcherzem się dzieję i jest uciskany przez co częściej się sika. Nie mówiła właśnie o żadnych problemach w ciąży z tym no ale nie wiem czy nie chciała mnie martwić czy co... Teraz na połówkowe ide do innego lekarza i muszę o to zapytać bo też mnie to martwi.
    Lanusia a jeśli o ból nerek to ja wylądowałam kiedyś w szpitalu i okazało się że byłam skrajnie odwodniona o czy nie miałam pojęcia bo wydawało mi się że pije normalnie i potem się okazało że mam ten piasek.

Dziękuję za odpowiedź :)
    Wiem że trzeba dużo pić i piję 2-3 litry kiedy sobie przypomnę, bo niestety też przypominam sobie o moich nerkach kiedy ból jest nie do zniesienia.

Jeśli chodzi o poród kamieni w trakcie ciąży to też gdzieś mi się obiło o uszy, że wtedy większe prawdopodobieństwo pozbycia się ich. Ale wtedy szpital obowiązkowo, bo ciężko rozpoznać czy to nie początek porodu.

Aniołek (*) 12.03.2013

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia mi ginekolog kazała pić wodę nisko sodową nawet i 4 litry dziennie, powiem szczerze że na początku wystraszyłam się wizją rodzenia kamieni w ciąży i piłam tyle, dużo lepiej się wtedy czułam jeśli chodzi o pęcherz. Mam nadzieję że dowiem się czegoś w ten czwartek..

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, może jeszcze tego nie rozumiem, bo nie jestem mamą.. Ale jeśli masz z kim zostawić córeczkę, to nawet bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu. Nie korzystając z badań i szpitalnej opieki narażałabyś i siebie, i nienarodzone jeszcze dziecko. Pomyśl, że być może ta krótka wizyta teraz zapobiegnie przyszłej dłuższej hospitalizacji :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja miesiąc temu byłam 4 dni w szpitalu na dokładnie to samo co ty. Nerka tak bolała, że doszła do tego jeszcze kolka wątrobowa i tak to się musiało skończyć. W szpitalu dostawałam petralgan z czymśtam przez pierwsze 3 dni. Potem odkryłam, że jak ból zaczyna się nasilać to pomaga siedzenie ze skrzyżowanymi nogami i tułowiem zgarbionym i pochylonym do przodu. A i mnie bolała prawa nerka więc musiałam przestać spać na prawym boku i plecach. Spanie na lewym nie wywoływało takiego bólu. No i pij jak najwięcej i nie można zacząć panikować :D Trzymaj się!

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Lanusia, ciężka sytuacja, ale chyba lepiej się położyć na tą dobę faktycznie... Zgadzam się z tym, co rzecze jaskra.
    Przypomina mi się sytuacja, jak leżałam na ginekologii na początku ciąży. W nocy przyjęli z silnym krwawieniem babeczkę. Miała czwórkę dzieci, w tym jedno 4-miesięczne, męża pijaka i niepełnosprawnego teścia do opieki. Zrobili jej zabieg, kazali zostać przynajmniej dobę na obserwacji, ale ona wyszła na żądanie, bo dzieci, teść... Nie dziwiłam się jej absolutnie, chociaż nie wiem, jaką ja bym podjęła decyzję. Po niespełna 12 godzinach wróciła z jeszcze gorszym krwotokiem. Finalnie przez swoją "ucieczkę" była zmuszona zostać dobrych kilka dni... Nie wiem, jak sprawa się skończyła, bo mnie krótko po tej akcji wypuścili.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ