Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedna Ty
Lepiej niech Cię przyjmie i przebada porządnie jak już tam jesteś. Dr Biernacki hmmmm mało komunikatywny choć ja osobiście do niego nic nie mam jak już się zainteresuje i zacznie mówić to jest ok nie boj się gotylko ostatnio to on podpisał mój wypis nie patrząc na fatalne wyniki moczu:) moim zdaniem gorszy jest dr Kl...
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie. Ech, lekarze... Jak po obiedzie dalej bedzie nie halo to pójdę na dyżur. Pewnie skończy się skierowaniem do szpitala (czego bardzo nie chce) bo wszyscy lekarze boją się ciężarnych ;/
Zęby u dziecka? Są już ? ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:31
-
Rotenkopf wrote:W ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie.
Zęby u dziecka? Są już ? ;pzrobisz jak uważasz...
-
Taa
właśnie mężowi powiedziałam przed chwila o telefonie z rana to tak się usmial. . Koleś wie od czwartku ze jest u mnie i dzwoni dopiero dziś
mam nadzieje ze z topografii mapy jest dobry bo wysłałam mu SMS " 8:30 oddział 152c. " no chyba ze nawet mapy nie wziął
aj szykuje się piękny poniedziałek
Co do choinki myślę ciągle co wyciąć sobiezawsze był świerk klujacy ( ten taki srebrny ) teraz myślę o zwyklym albo o sosnie samosiei
to do obgadania jeszcze, a już nie mogę się doczekać
kocham święta , niedługo biorę się za stroiki
Spokojnej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:50
-
Straciatella to mozemy sobie rękę podać w związku z CRP , tez musze kontrolować. Wysokie masz? Ja ostatnio troszkę odetchnelam bo spadlo z 14 na 13, niby nic ale do tej pory zawsze roslo.
A ja wczoraj tak zle sie czulam, praktycznie caly dzien mialam taki tępy bol brzucha jak na miesiączkę ale niezbyt silny. Nerwów sie tyle przy tym najadlam ale na szczescie przeszlo. Chcialam juz jechac do szpitala ale jutro mam ginekologa wiec to mnie powstrzymalo. Maleństwo sie rusza wiec chyba ok.
Bylam przez to strzepkiem nerwów wczoraj
Rotenkopf i Lanusia tez widze macie przeboje, oby to wszystko minelo. Takie te nasze ciaze miały byc bezproblemowe a tu ciągle któraś w szpitaluZdrówka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:54
-
Rotenkopf wrote:W ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie. Ech, lekarze... Jak po obiedzie dalej bedzie nie halo to pójdę na dyżur. Pewnie skończy się skierowaniem do szpitala (czego bardzo nie chce) bo wszyscy lekarze boją się ciężarnych ;/
Zęby u dziecka? Są już ? ;p
W ciaży jeszcze nie brałam furaginy. Wcześniej działała na mnie dużo lepiej niż typowy "szeroko zakresowy" antybiotyk -
nick nieaktualnyPrzyjedzie mój osobisty ratownik to się zastanowimy, jakoś nie lubię sama podejmować takich decyzji.
Mi w tym roku uwidziała się choinka z suszonymi owocami - gruszki, jabłka, pomarańcza, limonka, cytryna, bananyczubek będzie ze styropianowego stożka oklejonego kawą w ziarnkach a łańcuch z makaronu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:59
-
mania wrote:A Wy naprawdę czujecie kopniaki ?? Bo ja to czuję takie smyranie, czasem wibrowanie no czuje, że ktos się tam wierci troche jak jelita ale jednak inaczej trudno to opisać
ale tak, że kopniakami tego nazwać nie mogę...i nie czuję na brzuchu tzn bardzo rzadko za to zazwyczaj czuję tak jakby na pęcherzu i dużo bardziej jak pęcherz mam pełny...nie wiem może to przez to łożysko z przodu nie czuje takich typowych kopniaków...
Mam nadzieję, że wiecie o co mi biega bo tak nieskładnie to napisałam
Ja czuję głównie kopniaczki i to kilka razy dziennie serię, za to przesuwanie się i wiercenie malucha rzadko. Ale mam też dni gdzie poczuję tylko 2-3 pukniecia w sumie. Ktoregos dnia tak mnie to zmartwilo, ze pojechalam na usg sprawdzic co tam u dzidziusia ale spał sobie smacznie- szczęśliwy
-
Witam
ja też brałam furagin w ciąży, pomógł mi bardzo na moją nieustającą infekcję. Brałam go kilka dni.
Moje maleństwo rano tak szalało w brzuszku, wypiął się w jednym miejscu i śmiesznie to wyglądało, taki krzywy brzuchRotenkopf lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7894e662f33.jpg
No fajnie. Badanie moczu na cito. Białkomocz i nie wiedzą z czym są związane leukocyty dopóki nie zrobią USG (czy to stan zapalny, infekcja czy znowu coś z nerkami). No to jedziemy na górę..Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyWczoraj Hanka tak wywijała w brzuchu wieczorem, że aż mi wszystko bulgotało
napisałam sms'a mamie (żeby nie krzyczeć bo tata już spał) żeby przyszła i zobaczyła jak Hania tańcuje, i wiecie co? Jak tylko mama przekroczyła próg pokoju to Hanka jak by w sekundę zasnęła
Nie pomagały smyranka, łaskotanie, ruszanie brzuchem..kompletnie nic! Mama wyszła i po dwóch sekundach Hanka zaczęła znowu wariować
jestem w szoku jak dziecko potrafi to wyczuć
Lanusia, dawaj znać dalej ;* -
Rany, dziewczyny, jak ja Wam współczuję tych chorych pęcherzy i nerek:( Nie do końca potrafię sobie ten ból wyobrazić, bo ja nigdy nie miałam takich kłopotów- odpukac. Kilka razy teraz w ciąży coś próbowało mnie dopaść, ale glupia żurawina pomagała...
Bardzo mocno Was przytulam. Dawajcie znać, co i jak. -
mania wrote:Agulas, znów co lekarz to inna opinia...i bądź tu mądry. Mój dr wolał mi dać antybiotyk na 8 dni na zapalenie niż furaginum a chciałam właśnie furaginum bo pamiętam, że przed ciążą jak miałam jakiś stan zapalny dróg moczowych to po furaginie szybko przechodziło...
o Furaginum też można powiedzieć, że to antybiotyk.. Co prawda całkowicie stworzony w laboratorium, więc przyporządkowany do chemioterapeutyków, ale bardzo blisko mu do antybiotyku, bo wykazuje działanie przeciwbakteryjne. Ale furaginy nie ma w zaleceniach dla leczenia pierwszego rzutu dla kobiet w ciąży. Powinno się zaczynać od Amoksiklavu np. i stosować leczenie przez 7-10 dni. I lepiej tego nie bagatelizować bo od zapalenia pęcherza do ostrego odmiedniczkowego zapalenia nerek droga jest dość bliska, zwłaszcza u kobiet w ciąży.
A u Ciebie Rotenkopf, jak już jawnie mocz zmienił kolor to gnałabym na izbę. Wielce prawdopodobne, że problemem jest jakieś mocne zapalenie pęcherza, ale trzeba te nereczki sprawdzić.
Lanusia, no niezbyt dobre te wyniki, ale nie ma też tragedii, bo ten białkomocz nie jest duży, ale leukocytów sporo. -
Mi lekarz przy połówkowym będzie nerki sprawdzał bo też wyniki były nie ciekawe ale na szczęście nic mnie nie boli. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Mój maluch w brzuchu ostatnio rozleniwił się.
Brzuch mam duży i przez to mój pępek robi się coraz bardziej płaski, a w poprzedniej ciąży tak miałam ok 7 mies i linia też się wtedy bardziej uwidoczniła.
-
nick nieaktualnyKurde, wczoraj radziłam Lanusi żeby dla swojego zdrowia gnała do lekarza a sama mam opór, ech ;( nie chce znowu wylądować w szpitalu ;(
Dzwonie do męża, gdzie jest bo już dobra godzina minęła od czasu, kiedy go budziłam (a do moich rodziców jest 10 minut w niedziele) a ten mi mówi, że już jedzie bo zaczął walkę z myszami...jeszcze tych dziadów mi brakowało! ;/ -
nick nieaktualnyDziewczyny strasznie trudno Was nadrobić, a mnie wypadł ostatni tydzień z życia przez te przygotowania do ślubu i pseudo wesela. Do tego jeszcze praca, za mnie i za chorą koleżankę i badania. Ciągle mam problem z tym TSH i FT4 ;/ ale jutro już idę do lekarza to zobaczymy co powie.
Nie mogłam odnaleźć tego posta:
"Rotenkopf napisała:
ważne OGŁOSZENIE
Prośba do dziewczyn, które 'znajdą siebie' na liście poniżej :
Dajcie znać,że jesteście z NamiPewnie większość z Was już wie czy pod swoim serduchem nosi dziewczynkę czy chłopca a może macie nawet już imię wybrane? Super by było gdybyście chociaż jednym zdaniem do Nas się odezwały
"
Może ktoś podpowie, gdzie go szukać. Ja byłam ok 2 tyg temu i na USG jedyne co Bąbel pokazywał to swoją płećczyli będzie chłopiec
Odnośnie ruchów, słyszałyście o tym, że od dnia kiedy poczuje się pierwszy ruch to zostało tyko 4,5 miesiąca do porodu? Jeżeli to prawda to ja powinnam się spodziewać mojego Bąbla już od połowy marca.
-
nick nieaktualny
-
Ale taki pierwszy, pierwszy?
Bo u mnie by wychodził początek marca
... Nie no, aż tak wcześnie rodzić to ja nie chcę
Niech się Polka chociaż do połowy marca "dopiecze"
PS: jutro połówkowe, tralalala!!Mam teraz sporo znajomych na podobnym etapie ciąży i wszystkim z dzieciaczków "zmieniła się" płeć w stosunku do tego, co wyszło w 12tc... Mam nadzieję, że moja córcia pozostanie jednak córcią, bo już jakoś się przywiązałam do tej myśli. I dziwnie trochę, jakby na chłopca przez pare dobrych tygodni mówić "Pola"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:36
Lanusia93 lubi tę wiadomość