X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Ty :(
    Lepiej niech Cię przyjmie i przebada porządnie jak już tam jesteś. Dr Biernacki hmmmm mało komunikatywny choć ja osobiście do niego nic nie mam jak już się zainteresuje i zacznie mówić to jest ok nie boj się go :) tylko ostatnio to on podpisał mój wypis nie patrząc na fatalne wyniki moczu:) moim zdaniem gorszy jest dr Kl...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie. Ech, lekarze... Jak po obiedzie dalej bedzie nie halo to pójdę na dyżur. Pewnie skończy się skierowaniem do szpitala (czego bardzo nie chce) bo wszyscy lekarze boją się ciężarnych ;/
    Zęby u dziecka? Są już ? ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:31

• mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    W ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie.
    Tak u Twojego dziecka tworzą się zalążki zębów zarówno mlecznych jak i stałych ;) zrobisz jak uważasz...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa :-) właśnie mężowi powiedziałam przed chwila o telefonie z rana to tak się usmial. . Koleś wie od czwartku ze jest u mnie i dzwoni dopiero dziś :) mam nadzieje ze z topografii mapy jest dobry bo wysłałam mu SMS " 8:30 oddział 152c. " no chyba ze nawet mapy nie wziął :) aj szykuje się piękny poniedziałek :D :D

Co do choinki myślę ciągle co wyciąć sobie :D zawsze był świerk klujacy ( ten taki srebrny ) teraz myślę o zwyklym albo o sosnie samosiei :) to do obgadania jeszcze, a już nie mogę się doczekać ;D kocham święta , niedługo biorę się za stroiki :)

Spokojnej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:50

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella to mozemy sobie rękę podać w związku z CRP , tez musze kontrolować. Wysokie masz? Ja ostatnio troszkę odetchnelam bo spadlo z 14 na 13, niby nic ale do tej pory zawsze roslo.

A ja wczoraj tak zle sie czulam, praktycznie caly dzien mialam taki tępy bol brzucha jak na miesiączkę ale niezbyt silny. Nerwów sie tyle przy tym najadlam ale na szczescie przeszlo. Chcialam juz jechac do szpitala ale jutro mam ginekologa wiec to mnie powstrzymalo. Maleństwo sie rusza wiec chyba ok.
    Bylam przez to strzepkiem nerwów wczoraj :(

Rotenkopf i Lanusia tez widze macie przeboje, oby to wszystko minelo. Takie te nasze ciaze miały byc bezproblemowe a tu ciągle któraś w szpitalu :( Zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:54

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    W ulotce pisze, że nie wolno go stosować w 1 trymestrze, po 38 tygodniu i po porodzie. Ech, lekarze... Jak po obiedzie dalej bedzie nie halo to pójdę na dyżur. Pewnie skończy się skierowaniem do szpitala (czego bardzo nie chce) bo wszyscy lekarze boją się ciężarnych ;/
    Idz do lekarza niech ci też usg zrobi. Krew może oznaczać infekcję, ale też jakieś kamienie, a moim zdaniem jeśli nie masz infekcji, to nie ma sensu brać furaginy czy antybiotyku.

W ciaży jeszcze nie brałam furaginy. Wcześniej działała na mnie dużo lepiej niż typowy "szeroko zakresowy" antybiotyk

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjedzie mój osobisty ratownik to się zastanowimy, jakoś nie lubię sama podejmować takich decyzji.

Mi w tym roku uwidziała się choinka z suszonymi owocami - gruszki, jabłka, pomarańcza, limonka, cytryna, banany ;) czubek będzie ze styropianowego stożka oklejonego kawą w ziarnkach a łańcuch z makaronu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:59

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A Wy naprawdę czujecie kopniaki ?? Bo ja to czuję takie smyranie, czasem wibrowanie no czuje, że ktos się tam wierci troche jak jelita ale jednak inaczej trudno to opisać :D ale tak, że kopniakami tego nazwać nie mogę...i nie czuję na brzuchu tzn bardzo rzadko za to zazwyczaj czuję tak jakby na pęcherzu i dużo bardziej jak pęcherz mam pełny...nie wiem może to przez to łożysko z przodu nie czuje takich typowych kopniaków...
    Mam nadzieję, że wiecie o co mi biega bo tak nieskładnie to napisałam :D

Ja czuję głównie kopniaczki i to kilka razy dziennie serię, za to przesuwanie się i wiercenie malucha rzadko. Ale mam też dni gdzie poczuję tylko 2-3 pukniecia w sumie. Ktoregos dnia tak mnie to zmartwilo, ze pojechalam na usg sprawdzic co tam u dzidziusia ale spał sobie smacznie :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja też brałam furagin w ciąży, pomógł mi bardzo na moją nieustającą infekcję. Brałam go kilka dni.

Moje maleństwo rano tak szalało w brzuszku, wypiął się w jednym miejscu i śmiesznie to wyglądało, taki krzywy brzuch :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7894e662f33.jpg

No fajnie. Badanie moczu na cito. Białkomocz i nie wiedzą z czym są związane leukocyty dopóki nie zrobią USG (czy to stan zapalny, infekcja czy znowu coś z nerkami). No to jedziemy na górę..

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Hanka tak wywijała w brzuchu wieczorem, że aż mi wszystko bulgotało ;D napisałam sms'a mamie (żeby nie krzyczeć bo tata już spał) żeby przyszła i zobaczyła jak Hania tańcuje, i wiecie co? Jak tylko mama przekroczyła próg pokoju to Hanka jak by w sekundę zasnęła ;D Nie pomagały smyranka, łaskotanie, ruszanie brzuchem..kompletnie nic! Mama wyszła i po dwóch sekundach Hanka zaczęła znowu wariować ;D jestem w szoku jak dziecko potrafi to wyczuć ;)

Lanusia, dawaj znać dalej ;*

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny, jak ja Wam współczuję tych chorych pęcherzy i nerek:( Nie do końca potrafię sobie ten ból wyobrazić, bo ja nigdy nie miałam takich kłopotów- odpukac. Kilka razy teraz w ciąży coś próbowało mnie dopaść, ale glupia żurawina pomagała...
    Bardzo mocno Was przytulam. Dawajcie znać, co i jak.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Agulas, znów co lekarz to inna opinia...i bądź tu mądry. Mój dr wolał mi dać antybiotyk na 8 dni na zapalenie niż furaginum a chciałam właśnie furaginum bo pamiętam, że przed ciążą jak miałam jakiś stan zapalny dróg moczowych to po furaginie szybko przechodziło...

o Furaginum też można powiedzieć, że to antybiotyk.. Co prawda całkowicie stworzony w laboratorium, więc przyporządkowany do chemioterapeutyków, ale bardzo blisko mu do antybiotyku, bo wykazuje działanie przeciwbakteryjne. Ale furaginy nie ma w zaleceniach dla leczenia pierwszego rzutu dla kobiet w ciąży. Powinno się zaczynać od Amoksiklavu np. i stosować leczenie przez 7-10 dni. I lepiej tego nie bagatelizować bo od zapalenia pęcherza do ostrego odmiedniczkowego zapalenia nerek droga jest dość bliska, zwłaszcza u kobiet w ciąży.
    A u Ciebie Rotenkopf, jak już jawnie mocz zmienił kolor to gnałabym na izbę. Wielce prawdopodobne, że problemem jest jakieś mocne zapalenie pęcherza, ale trzeba te nereczki sprawdzić.
    Lanusia, no niezbyt dobre te wyniki, ale nie ma też tragedii, bo ten białkomocz nie jest duży, ale leukocytów sporo.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przy połówkowym będzie nerki sprawdzał bo też wyniki były nie ciekawe ale na szczęście nic mnie nie boli. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
    Mój maluch w brzuchu ostatnio rozleniwił się.
    Brzuch mam duży i przez to mój pępek robi się coraz bardziej płaski, a w poprzedniej ciąży tak miałam ok 7 mies i linia też się wtedy bardziej uwidoczniła.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wczoraj radziłam Lanusi żeby dla swojego zdrowia gnała do lekarza a sama mam opór, ech ;( nie chce znowu wylądować w szpitalu ;(

Dzwonie do męża, gdzie jest bo już dobra godzina minęła od czasu, kiedy go budziłam (a do moich rodziców jest 10 minut w niedziele) a ten mi mówi, że już jedzie bo zaczął walkę z myszami...jeszcze tych dziadów mi brakowało! ;/

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, szpitale są do d*py, ale chyba nie masz wyjścia. Dla dobra Hani! A my tu mocno trzymamy kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie trudno Was nadrobić, a mnie wypadł ostatni tydzień z życia przez te przygotowania do ślubu i pseudo wesela. Do tego jeszcze praca, za mnie i za chorą koleżankę i badania. Ciągle mam problem z tym TSH i FT4 ;/ ale jutro już idę do lekarza to zobaczymy co powie.

Nie mogłam odnaleźć tego posta:
    "Rotenkopf napisała:
    ważne OGŁOSZENIE
    Prośba do dziewczyn, które 'znajdą siebie' na liście poniżej :
    Dajcie znać,że jesteście z Nami ;) Pewnie większość z Was już wie czy pod swoim serduchem nosi dziewczynkę czy chłopca a może macie nawet już imię wybrane? Super by było gdybyście chociaż jednym zdaniem do Nas się odezwały ;)"

Może ktoś podpowie, gdzie go szukać. Ja byłam ok 2 tyg temu i na USG jedyne co Bąbel pokazywał to swoją płeć :) czyli będzie chłopiec :D

Odnośnie ruchów, słyszałyście o tym, że od dnia kiedy poczuje się pierwszy ruch to zostało tyko 4,5 miesiąca do porodu? Jeżeli to prawda to ja powinnam się spodziewać mojego Bąbla już od połowy marca.

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tym ale mi też by wychodzziło na polowe marca

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina ja poczułam 4 października i wg tej teorii rodziłabym w połowie lutego :P czyli półtora miesiąca przed terminem? Nieeeeeeeee no nie, ja w połowie lutego mam zamiar dopiero jechać do Ikei po łóżeczko i inne takie :D

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale taki pierwszy, pierwszy? :D Bo u mnie by wychodził początek marca o.O... Nie no, aż tak wcześnie rodzić to ja nie chcę :D Niech się Polka chociaż do połowy marca "dopiecze" :)

PS: jutro połówkowe, tralalala!! :D Mam teraz sporo znajomych na podobnym etapie ciąży i wszystkim z dzieciaczków "zmieniła się" płeć w stosunku do tego, co wyszło w 12tc... Mam nadzieję, że moja córcia pozostanie jednak córcią, bo już jakoś się przywiązałam do tej myśli. I dziwnie trochę, jakby na chłopca przez pare dobrych tygodni mówić "Pola" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:36

Lanusia93 lubi tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ