X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf współczuję co za beznadziejny lekarz po cholere on taki zawód wybrał skoro mu się nic nie chce :/

Lanusia93 super ze Lilka Ci już nie je mleczka, nam też się udało zamienić flache przed snem na normalną kolacje ok. 1h przed pójściem spać ale się Hania pochorowała i ratowalismy się mlekiem więc aktualnie o 19 do kąpieli potem do łóżeczka, mleczko, całuski i wychodzę a ona sobie zasypia czasem odrazu a czasem jeszcze chwilę się pobawi w łóżeczku. Potem ok. 5-6 budzi się na mleczko i śpi do 7:30. W ciągu dnia staram się już nie podawać mleka.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, pochwal się imionami ;)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-Magdalena albo Maciej :)

Rotenkopf, fabdorota, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki kto leci jutro na polowkowe? Ja mam o 10 :)

Kupilam sobie kolorowanki, wszystko przez Rotenkopf! Mam arabeski z wydawnictwa Burda. Dzisiaj juz nie zacznę malować bo cos mi niedobrze albo po rurkach z kremem albo to ze stresu przed jutrem :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, zabilabym chyba tego lekarza. Konowal i buc. Jeszcze się nerwów dodatkowo najadlas:/

Paprotka, ja jutro mam na 12:) trzese portami, ale jestem bardzo podekscytowana jednocześnie!

Cieszę się, że nie ja jedna się zywie słodyczami teraz:P a gin w sumie popieram, nie chce mieć tyłka jak szafa:( a jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie taki los... A propos: ile macie teraz na plusie licząc od początku ciąży? Ja 4kg do przodu jak narazie ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ty chciałaś odstawić córkę od mm a ja na sile mojemu wciskam chociaż nie chce, a ja chciałam aby pił to mleko tak do 2rz. Je to co my od 8 miesiąca i wtedy się odstawił sam .. :( problemy matek nie znają końca :D

Edit: powodzenia na wizytach, ja mam normalna wizytę 1 grudnia, polowkowe pewnie jakoś przed świętami <3 jako jedna z ostatnich :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:15

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Alicja-Magdalena albo Maciej :)
    Ewcia, wszystkie Alicje jakie znam, to super dziewczyny, a mój mąż ma na imię Maciej:) także tego... Imiona super;) Gdybym nie miała fiksacji od jakichś 15 lat na Apolonie, to nasza cora byłaby Alicja właśnie

ewcia21k lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu mialam 2kg do przodu a teraz nie wiem bo moja domowa waga inaczej pokazuje :p sprawdzimy jutro, przed wizyta polozna mnie waży ale odejmuje troche za buty haha

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ewcia, wszystkie Alicje jakie znam, to super dziewczyny, a mój mąż ma na imię Maciej:) także tego... Imiona super;) Gdybym nie miała fiksacji od jakichś 15 lat na Apolonie, to nasza cora byłaby Alicja właśnie

Mój przyszły mąż to również Maciej. Wszystkie Maćki to fajne chłopaki! ;) A co do Alicji to znam jedną i niestety nie mam z nią dobrych wspomnień, ale imię bardzo ładne. Również żywię się samymi cukrami praktycznie. Głównie jem- owoce różnorakie, jogurty (nie naturalne), nie stronię niestety od słodyczy.. Za to mam totalny odrzut o mięsa cały czas.. Na plusie zaledwie 2 kg a całkowicie ominęły mnie ciążowe wymioty. Generalnie tylko brzuch mam jak piłeczka :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie też po brzuchu tylko widać, jakoś mi się figura nie zmieniła. Może tylko na twarz mi się trochę zaokrągliła :) Kurcze, dziewczyny, to Wy chudziny jesteście :D

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo ja mam już 8kg na plusie. Najwięcej przyszło w pierwszym trymestrze bo rzuciłam od razu fajki i poszłam w słodkie, na ostatniej wizycie miałam po miesiącu tylko 1kg na plusie także już zwolniłam z tyciem :D. Staram się tym nie martwić chociaż zawsze dążyłam do tego żeby ważyć 50kg i tak mając już niedowagę no ale po porodzie dam z siebie wszystko!
    Na szczęście na razie odpukać rozstępów nie mam. Czym się smarujecie? miałam palmers, perfecte, olej kokosowy + olej lniany,teraz kupiłam ten rossmanowski - słyszałam że ponoć najlepszy ;). Na noc dalej stosuje oleje kokosowy razem z lnianym.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja bardzo wczesnie poczułam ruchy więc wolałabym wytrzymać do kwietnia. Ja jestem spod znaku panny a córka też, a mąż jest baranek i drugi dzidzius też powinien byc baranem. Fajnie się u mnie złożyło ze znakami zodiaku. A przytyłam 6 kg. Połowkowe będę mieć późno bo pod koniec 21 tyg mi chyba wypada tj. 10.12, czas przy dziecku szybko leci to wytrzymam.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie dobiłam do wagi sprzed ciąży ale już mam niby 65kg (+3kg od ostatniej wizyty ale byłam ważona w trepach, które ważą ok 1kg), ja zauważyłam u siebie poszerzenie bioder (myślałam, że już są na tyle szerokie, że w ciąży mi nie rozejdą się jeszcze bardziej) i też zaokrągloną twarz.

Na rozstępy kupiłam sobie specjalny krem z Ziaji, mega wydajny i całkiem miły zapach ;)

Chyba rzeczywiście muszę się wybrać do psychologa. Mamy te myszki w domu nie? Zaczęłam wyć, że się ich boję ale nie chce ich zabijać.
    Potem wyłam bo boję się zostawać sama na noc,a nie chcę się bać (następną nockę mężu ma w środę).
    A przed chwilą się uspokoiłam po wyciu, że boję się wojny...
    Debil 1000000%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:36

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli jakoś po prawej stronie w brzuchu, ale tylko jak chodzę, nie wiem co to może być wizyta dopiero 30list

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dalej nie dobiłam do wagi sprzed ciąży ale już mam niby 65kg (+3kg od ostatniej wizyty ale byłam ważona w trepach, które ważą ok 1kg), ja zauważyłam u siebie poszerzenie bioder (myślałam, że już są na tyle szerokie, że w ciąży mi nie rozejdą się jeszcze bardziej) i też zaokrągloną twarz.

Na rozstępy kupiłam sobie specjalny krem z Ziaji, mega wydajny i całkiem miły zapach ;)

Chyba rzeczywiście muszę się wybrać do psychologa. Mamy te myszki w domu nie? Zaczęłam wyć, że się ich boję ale nie chce ich zabijać.
    Potem wyłam bo boję się zostawać sama na noc,a nie chcę się bać (następną nockę mężu ma w środę).
    A przed chwilą się uspokoiłam po wyciu, że boję się wojny...
    Debil 1000000%
    Ahhh powiem Ci że moje hormony ciążowe wystawiają mojego męża na wiele prób. Od czasu do czasu mam takie napady płaczu o wszystko i o nic, sama nie wiem o co mi chodzi ale becze jak opętana albo co gorsza dre się na biednego chłopa bo mi np. kotlety nie smakują chociaż sama je robiłam..

A ten z ziaji jest bardzo tłusty? palmers był idealny taki bardzo maślany właśnie ale nie trafiłam na promocję a stwierdziłam że nie warto przepłacać ;)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja Zosia zostaje Zosią :) mąż się zgodził na to imię jestem przeszczęśliwa bo zawsze chciałam mieć Zosieńkę <3 <3 <3

Ja mam mustele do smarowania.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i żeby wszystkie maluchy się ujawniły mamusiom :)

Rotenkopf, Lanusia93, jamniczakuchnia, ewcia21k, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jest tłusty ale świetnie nawilża i co najważniejsze to jest pierwszy (!) krem/balsam, który nie powoduje u mnie jeszcze większego swędzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:45

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham większość produktów z Ziaji. Wydajne, tanie, spełniają swoją rolę. Tylko ich szampon mi jakoś nie podszedł... Ale teraz się smaruję oliwką dla niemowląt hipp i jest boska. Pachnie pięknie, skład krótki i naturalny i doskonale nawilża, szybko się wchłania. Nie wiem, jak będzie się sprawdzać w bardziej zaawansowanych miesiącach, ale póki co będę się jej trzymać.
    Za to dla maluszka mam zamiar kupić właśnie pierwsze kosmetyki z Ziajki. U bratanka mojego męża jako jedyne nie powodowały wysypki, bardzo się sprawdziły ;)

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje olejem kokosowym na przemian z mleczkiem do ciała dla kobiet w ciąży z babydream, ma dobre opinie na srokao :)

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ