Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf współczuję co za beznadziejny lekarz po cholere on taki zawód wybrał skoro mu się nic nie chce :/

Lanusia93 super ze Lilka Ci już nie je mleczka, nam też się udało zamienić flache przed snem na normalną kolacje ok. 1h przed pójściem spać ale się Hania pochorowała i ratowalismy się mlekiem więc aktualnie o 19 do kąpieli potem do łóżeczka, mleczko, całuski i wychodzę a ona sobie zasypia czasem odrazu a czasem jeszcze chwilę się pobawi w łóżeczku. Potem ok. 5-6 budzi się na mleczko i śpi do 7:30. W ciągu dnia staram się już nie podawać mleka.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, pochwal się imionami ;)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-Magdalena albo Maciej :)

nick nieaktualny, fabdorota, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki kto leci jutro na polowkowe? Ja mam o 10 :)

Kupilam sobie kolorowanki, wszystko przez Rotenkopf! Mam arabeski z wydawnictwa Burda. Dzisiaj juz nie zacznę malować bo cos mi niedobrze albo po rurkach z kremem albo to ze stresu przed jutrem :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, zabilabym chyba tego lekarza. Konowal i buc. Jeszcze się nerwów dodatkowo najadlas:/

Paprotka, ja jutro mam na 12:) trzese portami, ale jestem bardzo podekscytowana jednocześnie!

Cieszę się, że nie ja jedna się zywie słodyczami teraz:P a gin w sumie popieram, nie chce mieć tyłka jak szafa:( a jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie taki los... A propos: ile macie teraz na plusie licząc od początku ciąży? Ja 4kg do przodu jak narazie ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ty chciałaś odstawić córkę od mm a ja na sile mojemu wciskam chociaż nie chce, a ja chciałam aby pił to mleko tak do 2rz. Je to co my od 8 miesiąca i wtedy się odstawił sam .. :( problemy matek nie znają końca :D

Edit: powodzenia na wizytach, ja mam normalna wizytę 1 grudnia, polowkowe pewnie jakoś przed świętami <3 jako jedna z ostatnich :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:15

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Alicja-Magdalena albo Maciej :)
    Ewcia, wszystkie Alicje jakie znam, to super dziewczyny, a mój mąż ma na imię Maciej:) także tego... Imiona super;) Gdybym nie miała fiksacji od jakichś 15 lat na Apolonie, to nasza cora byłaby Alicja właśnie

ewcia21k lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu mialam 2kg do przodu a teraz nie wiem bo moja domowa waga inaczej pokazuje :p sprawdzimy jutro, przed wizyta polozna mnie waży ale odejmuje troche za buty haha

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ewcia, wszystkie Alicje jakie znam, to super dziewczyny, a mój mąż ma na imię Maciej:) także tego... Imiona super;) Gdybym nie miała fiksacji od jakichś 15 lat na Apolonie, to nasza cora byłaby Alicja właśnie

Mój przyszły mąż to również Maciej. Wszystkie Maćki to fajne chłopaki! ;) A co do Alicji to znam jedną i niestety nie mam z nią dobrych wspomnień, ale imię bardzo ładne. Również żywię się samymi cukrami praktycznie. Głównie jem- owoce różnorakie, jogurty (nie naturalne), nie stronię niestety od słodyczy.. Za to mam totalny odrzut o mięsa cały czas.. Na plusie zaledwie 2 kg a całkowicie ominęły mnie ciążowe wymioty. Generalnie tylko brzuch mam jak piłeczka :)

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie też po brzuchu tylko widać, jakoś mi się figura nie zmieniła. Może tylko na twarz mi się trochę zaokrągliła :) Kurcze, dziewczyny, to Wy chudziny jesteście :D

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo ja mam już 8kg na plusie. Najwięcej przyszło w pierwszym trymestrze bo rzuciłam od razu fajki i poszłam w słodkie, na ostatniej wizycie miałam po miesiącu tylko 1kg na plusie także już zwolniłam z tyciem :D. Staram się tym nie martwić chociaż zawsze dążyłam do tego żeby ważyć 50kg i tak mając już niedowagę no ale po porodzie dam z siebie wszystko!
    Na szczęście na razie odpukać rozstępów nie mam. Czym się smarujecie? miałam palmers, perfecte, olej kokosowy + olej lniany,teraz kupiłam ten rossmanowski - słyszałam że ponoć najlepszy ;). Na noc dalej stosuje oleje kokosowy razem z lnianym.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja bardzo wczesnie poczułam ruchy więc wolałabym wytrzymać do kwietnia. Ja jestem spod znaku panny a córka też, a mąż jest baranek i drugi dzidzius też powinien byc baranem. Fajnie się u mnie złożyło ze znakami zodiaku. A przytyłam 6 kg. Połowkowe będę mieć późno bo pod koniec 21 tyg mi chyba wypada tj. 10.12, czas przy dziecku szybko leci to wytrzymam.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie dobiłam do wagi sprzed ciąży ale już mam niby 65kg (+3kg od ostatniej wizyty ale byłam ważona w trepach, które ważą ok 1kg), ja zauważyłam u siebie poszerzenie bioder (myślałam, że już są na tyle szerokie, że w ciąży mi nie rozejdą się jeszcze bardziej) i też zaokrągloną twarz.

Na rozstępy kupiłam sobie specjalny krem z Ziaji, mega wydajny i całkiem miły zapach ;)

Chyba rzeczywiście muszę się wybrać do psychologa. Mamy te myszki w domu nie? Zaczęłam wyć, że się ich boję ale nie chce ich zabijać.
    Potem wyłam bo boję się zostawać sama na noc,a nie chcę się bać (następną nockę mężu ma w środę).
    A przed chwilą się uspokoiłam po wyciu, że boję się wojny...
    Debil 1000000%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:36

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli jakoś po prawej stronie w brzuchu, ale tylko jak chodzę, nie wiem co to może być wizyta dopiero 30list

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dalej nie dobiłam do wagi sprzed ciąży ale już mam niby 65kg (+3kg od ostatniej wizyty ale byłam ważona w trepach, które ważą ok 1kg), ja zauważyłam u siebie poszerzenie bioder (myślałam, że już są na tyle szerokie, że w ciąży mi nie rozejdą się jeszcze bardziej) i też zaokrągloną twarz.

Na rozstępy kupiłam sobie specjalny krem z Ziaji, mega wydajny i całkiem miły zapach ;)

Chyba rzeczywiście muszę się wybrać do psychologa. Mamy te myszki w domu nie? Zaczęłam wyć, że się ich boję ale nie chce ich zabijać.
    Potem wyłam bo boję się zostawać sama na noc,a nie chcę się bać (następną nockę mężu ma w środę).
    A przed chwilą się uspokoiłam po wyciu, że boję się wojny...
    Debil 1000000%
    Ahhh powiem Ci że moje hormony ciążowe wystawiają mojego męża na wiele prób. Od czasu do czasu mam takie napady płaczu o wszystko i o nic, sama nie wiem o co mi chodzi ale becze jak opętana albo co gorsza dre się na biednego chłopa bo mi np. kotlety nie smakują chociaż sama je robiłam..

A ten z ziaji jest bardzo tłusty? palmers był idealny taki bardzo maślany właśnie ale nie trafiłam na promocję a stwierdziłam że nie warto przepłacać ;)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja Zosia zostaje Zosią :) mąż się zgodził na to imię jestem przeszczęśliwa bo zawsze chciałam mieć Zosieńkę <3 <3 <3

Ja mam mustele do smarowania.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i żeby wszystkie maluchy się ujawniły mamusiom :)

nick nieaktualny, Lanusia93, nick nieaktualny, ewcia21k, fabiola, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jest tłusty ale świetnie nawilża i co najważniejsze to jest pierwszy (!) krem/balsam, który nie powoduje u mnie jeszcze większego swędzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:45

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham większość produktów z Ziaji. Wydajne, tanie, spełniają swoją rolę. Tylko ich szampon mi jakoś nie podszedł... Ale teraz się smaruję oliwką dla niemowląt hipp i jest boska. Pachnie pięknie, skład krótki i naturalny i doskonale nawilża, szybko się wchłania. Nie wiem, jak będzie się sprawdzać w bardziej zaawansowanych miesiącach, ale póki co będę się jej trzymać.
    Za to dla maluszka mam zamiar kupić właśnie pierwsze kosmetyki z Ziajki. U bratanka mojego męża jako jedyne nie powodowały wysypki, bardzo się sprawdziły ;)

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje olejem kokosowym na przemian z mleczkiem do ciała dla kobiet w ciąży z babydream, ma dobre opinie na srokao :)

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ