X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja BioOil

f2wlcbxmqludqper.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Ja smaruje olejem kokosowym na przemian z mleczkiem do ciała dla kobiet w ciąży z babydream, ma dobre opinie na srokao :)
    Właśnie! na sroce czytałam o tym rossmanowskim babydream nawet porównywalnie tłusty do palmersa jest ale stosuję od dzisiaj więc zobacze jak na dłuższą metę będzie wyglądała skóra ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję Elancylem, na razie rozstępów brak, ale o skuteczności z pełnym przekonaniem wypowiem się po ciąży ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Moja Zosia zostaje Zosią :) mąż się zgodził na to imię jestem przeszczęśliwa bo zawsze chciałam mieć Zosieńkę <3 <3 <3

Ja mam mustele do smarowania.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i żeby wszystkie maluchy się ujawniły mamusiom :)
    Gratuluję wywalczenia pięknego imienia :D u Nas jeśli dziewczynka to Zuzia :).
    Jeśli miałabyś ochotę poczytać to tu :http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html jest opinia o tym mustele ;/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Właśnie! na sroce czytałam o tym rossmanowskim babydream nawet porównywalnie tłusty do palmersa jest ale stosuję od dzisiaj więc zobacze jak na dłuższą metę będzie wyglądała skóra ;).

Z tym że z tego babydream jest właśnie mleczko i olejek dla kobiet w ciąży. Mnie bardziej do gustu przypadło mleczko ;)

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie mam plus4.5kg nie wiem czy to duzo czy mało?
    ja mam krem z firmy perfecta

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka30, Fabdorota ja jutro też mam połówkowe, ale dopiero o 17.

Na brzuch i uda stosuję olejek z Rossmanna, a na resztę ciała balsam z Rossmanna dla mam :) Wcześniej był olejek z Hipp - boski. Patrzę na składy, więc wybieram to co nie ma badziewi w sobie.

Też żywię się tym co słodkie, a na wadze plus 1 kg póki co. Buzia mi zeszczuplała (kości policzkowe bardziej widać i dziurk w brodzie jest :D), poza tym figura bez zmian - tylko brzuch odstaje.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 też kupiłam mleczko bo oleje mam na noc a w dzień potrzebuję tłustego ale w miarę wchłaniającego się :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej używałam tego mleczka rossmannowskiego, ale mi nie podeszło... Fajnie nawilżało, ale zapach mi bardzo przeszkadzał na dłuższą metę. W sumie nie wiem czemu, bo podobny do hippa, ale chyba bardziej nachalny.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Gratuluję wywalczenia pięknego imienia :D u Nas jeśli dziewczynka to Zuzia :).
    Jeśli miałabyś ochotę poczytać to tu :http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html jest opinia o tym mustele ;/
    Dzięki ;)

Wiesz opinie są różne zresztą jak o każdym produkcie ja lubię mustele już od dawna moja koleżanka używała i też chwali ale wiadomo, że każdy produkt na każdego zadziała inaczej. Jestem w ciąży i zdaję sobie sprawę z tego, że rozstępy mniejsze-większe pewnie i tak będą nie ma środka, który gwarantuje 100% pewność, że się ich uniknie ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srokao zburzyła mój świat! Ziajka dla dzieci jest kiepska... Rossmann wygrywa ranking w analizie produktów do kąpieli dla niemowląt.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ja startowalam w ciąży z nadwagą, mysle ze dlatego duzo nie tyje poki co bo po prostu mam swój zapas, tak sobie tłumaczę :)

A wstyd przyznać niczym sie nie smaruje, mam cos w szafce ale chyba przeterminowane, musze sprawdzić. Mam bardzo słomiany zapał do takich rzeczy, wszelkie balsamy lubie miec ale ze stosowaniem to kiepsko.

Dobranoc :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile mam nadrabiania.
    Lanusia zycze zdrowka i wspolczuje daj znac jak tam dalej. Mi na poczatku cos sie dzialo z pecherzem ale pomogl sok 100%zurawina i duzo pić.
    Rotenkopf nie dziwie Ci się że się złościsz na męża. Teraz tym bardziej ich potrzebujemy. Też jestem zla jak moj sobie jedzie do rodzicow na noc:( i musze spać sama bo ma kawałek nie chce mu sie wracać po nocy a tak naprawde to z tatą i braćmi sobie poimprezują :(

Pisałyscie o kombinezonach ja kupiłam taki komplet z h&m na to mam grubszy kocyk i mysle ze powinno byc ok na poczatek kwietnia.

Ja przytyłam już 4,5 kg troche szybko ruszyło bo na początku chudłam ale widze ze Wy w wirkszosci na minusie i moja waga sporo ruszyła.
    Co do rozstepow to niestety mi sie zrobiły na piersiach:( okropne są ale biust mi sporo podakoczyl i nir smarowalam sie regularnie to mam. Ja mam ten bio oil . Teraz uzywam 2xdziennie ale te z cyckow juz chyba nie znikną. Brzucha nie mam dużego wuec narazie ok tylko strasznie mi sie obwłosił.
    Za to na głowie stracilam juz polowe wlosow. Jutro ide do fryzjera:)4e6d156d3dd4ececmed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:30

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewczyny...ja startowalam w ciąży z nadwagą, mysle ze dlatego duzo nie tyje poki co bo po prostu mam swój zapas, tak sobie tłumaczę :)

A wstyd przyznać niczym sie nie smaruje, mam cos w szafce ale chyba przeterminowane, musze sprawdzić. Mam bardzo słomiany zapał do takich rzeczy, wszelkie balsamy lubie miec ale ze stosowaniem to kiepsko.

Dobranoc :)

Ja mam 2 kg na plusie.
    A ze smarowaniem mam to samo ;)
    Mam preparaty z Rossmanna, oliwki przeciw rozstępom w ciąży. W pierwszej ciąży smarowałam się raczej regularnie, nie mam ani jednego śladu po ciąży. A w tej ciąży miałam chyba tylko jeden taki tydzień kiedy wcierałam oliwkę w brzuch, więc mogę spokojnie przyznać, że niczego nie używam. I szczerze jakoś mi się nie chce, olewam temat rozstępów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:24

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg, troszkę widać na buzi, a tak to brzusio. Aż się trochę dziwię bo zawsze mi się wydawało, że mam skłonności do szybkiego tycia... ale nie narzekam, to raczej miłe zaskoczenie :P
    Smaruję się oliwką Bambino i do tego przy każdym prysznicu szoruję brzuszek, boczki i uda taką bardzo szorstką gąbką. Na początku swędziała mnie po ty zabiegu skóra ale teraz widzę megaefekty, jest gładka, nie wrastają włoski po goleniu i jakby cellulit też zmalał. Nie wiem czy zadziała, w każdym razie moja mama tak robiła i po trójce dzieci ani jednego rozstępu :) Po cichu liczę też na geny...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Srokao zburzyła mój świat! Ziajka dla dzieci jest kiepska... Rossmann wygrywa ranking w analizie produktów do kąpieli dla niemowląt.
    Tak ja tez jeden wieczor prawie cały blog przeczytałam i dla dziecka kupuje kosmetyki babydream pampersy pampers i chusteczki firmy Auchan;)

fabdorota lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam -1kg, ale to przez to, że dużo schudłam w 1 trym.

Rozstępów nie mam. Kupiłam jakiś rossmanowski specyfik (Efektimę) i jest całkiem spoko, gdyby nie to, że zostawia warstwę okluzyjną, która przy okazji łapie włókna odzieżowe (efekt-wyglądam jak niedomyta :() Ale przy okazji dobrze nawilaża moją bardzo suchą skórę, więc jestem z niej względnie zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 08:39

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Któraś z Was ostatnio pisała o tym że maluch zmienił aktywność i dlatego słabiej czuła ruchy w ciągu dnia- bo on szalał nocą. Więc problem i u mnie jest rozwiązany! Moje dziecko wcale nie jest leniwe :P Nie mogłam usnąć w szpitalu (a to poród się zaczął, a to biegałam do toalety co 20 minut) i od 22 do 1 kopał mnie jak szalony! Odpukiwałam mu, a on znowu kopał <3

Oby zmienił przyzwyczajenia do kwietnia, bo nie wyobrażam sobie od 23 do 1 (2? 3? :O ) tłumaczyć łobuzowi, że w nocy się śpi :D Córcia od urodzenia była śpiochem, nigdy jej się dzień z nocą nie pomylił :)

Ale nie dziwię się w ogóle, że Nikoś noc obrał sobie za porę do szaleństw. Ja przez cały dzień jestem tak zabiegana i siedzę max. 3 minuty w trakcie obiadu, więc kołyszę go swoimi ruchami i śpi. A padam codziennie ok. 23 i zasypiam od razu, więc zaczyna harce :D

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny mam dobre wieści z rana!

Mąż zmienia pracę, dostał się w końcu do LASÓW! Strasznie się cieszę :D Póki co co biura na zastępstwo, ale to nic, najważniejsze że się zaczepił i teraz już pójdzie z górki <3 Także baj baj zul i witaj PGL LP, dobra pensja, premie, mundurówki, trzynastki i wszystkie inne cuda :) Wiolcia1405 wie o czym mówię :D

Lanusia93, Iwonkaaa, Rotenkopf, mania, fabdorota, Endzis, ewcia21k, Dobson, agulas, dziewussia, Babu, paprotka30 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Jamniczakuchnia gratki dla męża! Super no teraz Wam na pewno się to wszystko przyda :)

Ja jutro dołączam do Lanusi...myślałam, że spotkamy się kiedyś w innych okolicznościach, kawka na miescie czy coś a tu okazuje się, że spotkamy się jutro w szpitalu :)
    Lanusia szykuj ciasto i kawę na jutro na 9 :D ;)

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ