X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja BioOil

f2wlcbxmqludqper.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Ja smaruje olejem kokosowym na przemian z mleczkiem do ciała dla kobiet w ciąży z babydream, ma dobre opinie na srokao :)
    Właśnie! na sroce czytałam o tym rossmanowskim babydream nawet porównywalnie tłusty do palmersa jest ale stosuję od dzisiaj więc zobacze jak na dłuższą metę będzie wyglądała skóra ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję Elancylem, na razie rozstępów brak, ale o skuteczności z pełnym przekonaniem wypowiem się po ciąży ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Moja Zosia zostaje Zosią :) mąż się zgodził na to imię jestem przeszczęśliwa bo zawsze chciałam mieć Zosieńkę <3 <3 <3

Ja mam mustele do smarowania.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i żeby wszystkie maluchy się ujawniły mamusiom :)
    Gratuluję wywalczenia pięknego imienia :D u Nas jeśli dziewczynka to Zuzia :).
    Jeśli miałabyś ochotę poczytać to tu :http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html jest opinia o tym mustele ;/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Właśnie! na sroce czytałam o tym rossmanowskim babydream nawet porównywalnie tłusty do palmersa jest ale stosuję od dzisiaj więc zobacze jak na dłuższą metę będzie wyglądała skóra ;).

Z tym że z tego babydream jest właśnie mleczko i olejek dla kobiet w ciąży. Mnie bardziej do gustu przypadło mleczko ;)

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie mam plus4.5kg nie wiem czy to duzo czy mało?
    ja mam krem z firmy perfecta

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka30, Fabdorota ja jutro też mam połówkowe, ale dopiero o 17.

Na brzuch i uda stosuję olejek z Rossmanna, a na resztę ciała balsam z Rossmanna dla mam :) Wcześniej był olejek z Hipp - boski. Patrzę na składy, więc wybieram to co nie ma badziewi w sobie.

Też żywię się tym co słodkie, a na wadze plus 1 kg póki co. Buzia mi zeszczuplała (kości policzkowe bardziej widać i dziurk w brodzie jest :D), poza tym figura bez zmian - tylko brzuch odstaje.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 też kupiłam mleczko bo oleje mam na noc a w dzień potrzebuję tłustego ale w miarę wchłaniającego się :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej używałam tego mleczka rossmannowskiego, ale mi nie podeszło... Fajnie nawilżało, ale zapach mi bardzo przeszkadzał na dłuższą metę. W sumie nie wiem czemu, bo podobny do hippa, ale chyba bardziej nachalny.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Gratuluję wywalczenia pięknego imienia :D u Nas jeśli dziewczynka to Zuzia :).
    Jeśli miałabyś ochotę poczytać to tu :http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html jest opinia o tym mustele ;/
    Dzięki ;)

Wiesz opinie są różne zresztą jak o każdym produkcie ja lubię mustele już od dawna moja koleżanka używała i też chwali ale wiadomo, że każdy produkt na każdego zadziała inaczej. Jestem w ciąży i zdaję sobie sprawę z tego, że rozstępy mniejsze-większe pewnie i tak będą nie ma środka, który gwarantuje 100% pewność, że się ich uniknie ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srokao zburzyła mój świat! Ziajka dla dzieci jest kiepska... Rossmann wygrywa ranking w analizie produktów do kąpieli dla niemowląt.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ja startowalam w ciąży z nadwagą, mysle ze dlatego duzo nie tyje poki co bo po prostu mam swój zapas, tak sobie tłumaczę :)

A wstyd przyznać niczym sie nie smaruje, mam cos w szafce ale chyba przeterminowane, musze sprawdzić. Mam bardzo słomiany zapał do takich rzeczy, wszelkie balsamy lubie miec ale ze stosowaniem to kiepsko.

Dobranoc :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile mam nadrabiania.
    Lanusia zycze zdrowka i wspolczuje daj znac jak tam dalej. Mi na poczatku cos sie dzialo z pecherzem ale pomogl sok 100%zurawina i duzo pić.
    Rotenkopf nie dziwie Ci się że się złościsz na męża. Teraz tym bardziej ich potrzebujemy. Też jestem zla jak moj sobie jedzie do rodzicow na noc:( i musze spać sama bo ma kawałek nie chce mu sie wracać po nocy a tak naprawde to z tatą i braćmi sobie poimprezują :(

Pisałyscie o kombinezonach ja kupiłam taki komplet z h&m na to mam grubszy kocyk i mysle ze powinno byc ok na poczatek kwietnia.

Ja przytyłam już 4,5 kg troche szybko ruszyło bo na początku chudłam ale widze ze Wy w wirkszosci na minusie i moja waga sporo ruszyła.
    Co do rozstepow to niestety mi sie zrobiły na piersiach:( okropne są ale biust mi sporo podakoczyl i nir smarowalam sie regularnie to mam. Ja mam ten bio oil . Teraz uzywam 2xdziennie ale te z cyckow juz chyba nie znikną. Brzucha nie mam dużego wuec narazie ok tylko strasznie mi sie obwłosił.
    Za to na głowie stracilam juz polowe wlosow. Jutro ide do fryzjera:)4e6d156d3dd4ececmed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:30

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewczyny...ja startowalam w ciąży z nadwagą, mysle ze dlatego duzo nie tyje poki co bo po prostu mam swój zapas, tak sobie tłumaczę :)

A wstyd przyznać niczym sie nie smaruje, mam cos w szafce ale chyba przeterminowane, musze sprawdzić. Mam bardzo słomiany zapał do takich rzeczy, wszelkie balsamy lubie miec ale ze stosowaniem to kiepsko.

Dobranoc :)

Ja mam 2 kg na plusie.
    A ze smarowaniem mam to samo ;)
    Mam preparaty z Rossmanna, oliwki przeciw rozstępom w ciąży. W pierwszej ciąży smarowałam się raczej regularnie, nie mam ani jednego śladu po ciąży. A w tej ciąży miałam chyba tylko jeden taki tydzień kiedy wcierałam oliwkę w brzuch, więc mogę spokojnie przyznać, że niczego nie używam. I szczerze jakoś mi się nie chce, olewam temat rozstępów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:24

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg, troszkę widać na buzi, a tak to brzusio. Aż się trochę dziwię bo zawsze mi się wydawało, że mam skłonności do szybkiego tycia... ale nie narzekam, to raczej miłe zaskoczenie :P
    Smaruję się oliwką Bambino i do tego przy każdym prysznicu szoruję brzuszek, boczki i uda taką bardzo szorstką gąbką. Na początku swędziała mnie po ty zabiegu skóra ale teraz widzę megaefekty, jest gładka, nie wrastają włoski po goleniu i jakby cellulit też zmalał. Nie wiem czy zadziała, w każdym razie moja mama tak robiła i po trójce dzieci ani jednego rozstępu :) Po cichu liczę też na geny...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Srokao zburzyła mój świat! Ziajka dla dzieci jest kiepska... Rossmann wygrywa ranking w analizie produktów do kąpieli dla niemowląt.
    Tak ja tez jeden wieczor prawie cały blog przeczytałam i dla dziecka kupuje kosmetyki babydream pampersy pampers i chusteczki firmy Auchan;)

fabdorota lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam -1kg, ale to przez to, że dużo schudłam w 1 trym.

Rozstępów nie mam. Kupiłam jakiś rossmanowski specyfik (Efektimę) i jest całkiem spoko, gdyby nie to, że zostawia warstwę okluzyjną, która przy okazji łapie włókna odzieżowe (efekt-wyglądam jak niedomyta :() Ale przy okazji dobrze nawilaża moją bardzo suchą skórę, więc jestem z niej względnie zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 08:39

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Któraś z Was ostatnio pisała o tym że maluch zmienił aktywność i dlatego słabiej czuła ruchy w ciągu dnia- bo on szalał nocą. Więc problem i u mnie jest rozwiązany! Moje dziecko wcale nie jest leniwe :P Nie mogłam usnąć w szpitalu (a to poród się zaczął, a to biegałam do toalety co 20 minut) i od 22 do 1 kopał mnie jak szalony! Odpukiwałam mu, a on znowu kopał <3

Oby zmienił przyzwyczajenia do kwietnia, bo nie wyobrażam sobie od 23 do 1 (2? 3? :O ) tłumaczyć łobuzowi, że w nocy się śpi :D Córcia od urodzenia była śpiochem, nigdy jej się dzień z nocą nie pomylił :)

Ale nie dziwię się w ogóle, że Nikoś noc obrał sobie za porę do szaleństw. Ja przez cały dzień jestem tak zabiegana i siedzę max. 3 minuty w trakcie obiadu, więc kołyszę go swoimi ruchami i śpi. A padam codziennie ok. 23 i zasypiam od razu, więc zaczyna harce :D

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny mam dobre wieści z rana!

Mąż zmienia pracę, dostał się w końcu do LASÓW! Strasznie się cieszę :D Póki co co biura na zastępstwo, ale to nic, najważniejsze że się zaczepił i teraz już pójdzie z górki <3 Także baj baj zul i witaj PGL LP, dobra pensja, premie, mundurówki, trzynastki i wszystkie inne cuda :) Wiolcia1405 wie o czym mówię :D

Lanusia93, Iwonkaaa, Rotenkopf, mania, fabdorota, Endzis, ewcia21k, Dobson, agulas, dziewussia, Babu, paprotka30 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Jamniczakuchnia gratki dla męża! Super no teraz Wam na pewno się to wszystko przyda :)

Ja jutro dołączam do Lanusi...myślałam, że spotkamy się kiedyś w innych okolicznościach, kawka na miescie czy coś a tu okazuje się, że spotkamy się jutro w szpitalu :)
    Lanusia szykuj ciasto i kawę na jutro na 9 :D ;)

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ