X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:

Z dobrych wieści to czuje od wczoraj mojego okruszka- takie lekkie pukanie od środka- tylko zastanawiam się po wczoraj go czułam po lewej stronie a dzisiaj go czuje po prawej.. hmm możliwe żeby się przekręcił??

Lanusia jak się czujesz dzisiaj??

Maluch ma jeszcze bardzo dużo miejsca, więc pływa z lewej do prawej, mój też :) A to kopie po pęcherzu, a to w okolicy pępka.

Dziękuję, dziś już lepiej, antybiotyk zaczyna pomału działać. Tylko jeszcze mi nie zrobili USG i kurde nie wiem czy celowo zwlekają do jutra, bo boją się, że wyjdę na własne żądanie? Czy po prostu zrobią, ale później :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odbiera telefonu nawet 2 razy odrzucił. Normalnie go bym wypieprzyla jak najdalej,tyle że potrzeba mi wafla do odbioru tartaczki :D i ktoś by pomógł z trzebieza ;) zobaczymy jak jutro :)

Jamniczakuchnia u nas to się nazywa marketing drewna :p :) super ze się załapał, oby potem go przyjęli! ;)

Z wściekłości właśnie nawrzucalam tak do centralnego ze woda się za mocno zagotowala, jeszcze trochę i dom w powietrze wysadze :D haha!

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Nie odbiera telefonu nawet 2 razy odrzucił. Normalnie go bym wypieprzyla jak najdalej,tyle że potrzeba mi wafla do odbioru tartaczki :D i ktoś by pomógł z trzebieza ;) zobaczymy jak jutro :)

Jamniczakuchnia u nas to się nazywa marketing drewna :p :) super ze się załapał, oby potem go przyjęli! ;)

Z wściekłości właśnie nawrzucalam tak do centralnego ze woda się za mocno zagotowala, jeszcze trochę i dom w powietrze wysadze :D haha!

O to to :D marketing drewna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dzisiaj od ucznia dostałam oscypki, w ramach wdzięczności, że chłopina mógł się dogadać z Japończykiem, ale nie o tym chciałam. Uwielbiam oscypki i ten jeszcze tak paaaaachnie (albo to mój super czuły węch mnie tak nakręca) i mam ochotę go zjeść, ale chyba nie wolno? Prawda? Ktoś coś słyszał?
    Nauczyłam się już, że jak bardzo się ma na coś ochotę to można ;D A czy rzeczywiście nie wolno oscypków to coś kiedyś tam słyszałam, ale od jednego chyba nic się nie stanie ;]

Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ja tez wlasnie z biedry wrocilam z drewniana ciuchcia dla mojego chloptasia :) na szczescie w sklepie pustki, nie znosze tej walki o produkty w lidlu. W biedrze nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. Jestem pewna ze lidl sam nakreca wiadomosci o tych walkach bo to dla nic zajebista reklama i ludzie wala tam drzwiami i oknami jakby za darmo tam cos rozdawali.

Mania moze trafisz na ta sama sale co Lanusia, ale wam fajnie :)

Jamniczakucnia gratulacje dla meza, to idealny moment na awans, kaska sie przyda :)

Wiolcia jak tam ten Twoj stażysta, dotarl w koncu? a i co to sa te tartaczki bo czesto o tym piszesz a ja nie wiem o co kaman :)

mania lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Straciatellaa ja tez wlasnie z biedry wrocilam z drewniana ciuchcia dla mojego chloptasia :) na szczescie w sklepie pustki, nie znosze tej walki o produkty w lidlu. W biedrze nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. Jestem pewna ze lidl sam nakreca wiadomosci o tych walkach bo to dla nic zajebista reklama i ludzie wala tam drzwiami i oknami jakby za darmo tam cos rozdawali.

Mania moze trafisz na ta sama sale co Lanusia, ale wam fajnie :)

Jamniczakucnia gratulacje dla meza, to idealny moment na awans, kaska sie przyda :)

Wiolcia jak tam ten Twoj stażysta, dotarl w koncu? a i co to sa te tartaczki bo czesto o tym piszesz a ja nie wiem o co kaman :)
    Ja właśnie w szoku ostatnio byłam. Wstałam rano i gdzieś mi przemknęło że od tego dnia będą w sprzedaży drewniane zabawki w niedużej cenie i pomyślałam o prezencie dla chrześniaczki. Pomyślałam też, że pewnie ok 13 to już nic nie będzie, jak to w Lidlu czy Biedronce (u mnie i w 1 i 2 jest otchłań jak coś fajnego wrzucą do sprzedaży), a w szoku byłam bo jeszcze sporo zostało :P

Ameiva lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie u nas biedronka na kazdym skrzyżowaniu wiec moze dlatego nie ma bijatyki :) a z biedry poluje jeszcze na cotton ballsy sa duzo tansze niz orginalne :) daja fajne przytlumione swiatlo sa na baterie wiec nie trzeba czaic sie na kontakt, beda idealne do dzieciecego pokoiku do przewijania w ciagu nocy albo karmienia zeby starszak mi sie nie obudzil a do tego sa sliczne :)ostatnio jak byly to przegapilam i nie zdazylam kupic, wchodza chyba 7.12 :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale musiałam nadrobić :)

Widziałam super ubranka i zazdroszczę, że możecie już tak kupować bo znacie płeć :) Ja jeszcze muszę sobie poczekać, ehh do 1 grudnia normalna wizyta i połówkowe 8 grudnia. Na samą myśl trochę się denerwuję, bo tam tyle rzeczy będzie sprawdzane.

Jeśli chodzi o wagę to ja mam ciągle jakby 3kg na plusie i jakoś nie idę do przodu obecnie, ale czuję, że niedługo się to zmieni, jak ruszę to solidnie :) Chociaż wszyscy mówią, że zupełnie nie wyglądam na 5 miesiąc, że brzuszek malutki itd...

Przyjaciel domu mnie ostatnio dobił, bo powiedział mi: "wiesz co, wiem, że się nie obrazisz to powiem Ci, że jesteś zmęczona ciążą widać to, że dziecko tak Cię męczy i zabiera urodę, więc będzie dziewczynka na bank" :) A wszędzie dookoła słyszę " Jak Ty pięknie wyglądasz, to na pewno będzie chłopczyk bo nic Ci dziecko nie odbiera :)

Od tych opinii to można by zwariować gdyby brać to do siebie :)

Brzuch mnie swędzi jak nie wiem :) Koleżanki się śmieją i ja też, że drapię się jak pies łapą po bokach brzucha :) hahaha :)

I jestem pewna, że czuję regularne ruchy maluszka, takie puk, puk kilka razy w ciągu dnia przez jakiś czas. A jak chciałam, żeby mąż poczuł, to jak przyłożył rękę to maluszek przestał :) Śmialiśmy się :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po połówkowym :) wszystko ok., chłopak nadal jest chłopakiem, waży już 432g, wielkościowo idzie zgodnie z terminen. Musiałam tylko zrobić przerwę na coś słodkiego, bo Młody się obracał, ale nie tak jak trzeba. Mąż się ze mnie śmiał, że Młody to ma pory aktywności dokładnie jak jego mamusia ;) rano rusza się przy śniadaniu, potem śpi, w południe trochę pokopie i na wieczór znowu charce ;)

Jestem bardzoooo szczęśliwa, że kolejne badania pokazują, że Dzidziuś jest zdrowy :)

wiecznie, Babu, Andrea20, Endzis, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Kawuszka, Mynia, Lanusia93, dziewussia, agulas, Ameiva, Dobson, mania, fabdorota, Aleksandrakili, Catelyn lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Wiecznie u nas biedronka na kazdym skrzyżowaniu wiec moze dlatego nie ma bijatyki :) a z biedry poluje jeszcze na cotton ballsy sa duzo tansze niz orginalne :) daja fajne przytlumione swiatlo sa na baterie wiec nie trzeba czaic sie na kontakt, beda idealne do dzieciecego pokoiku do przewijania w ciagu nocy albo karmienia zeby starszak mi sie nie obudzil a do tego sa sliczne :)ostatnio jak byly to przegapilam i nie zdazylam kupic, wchodza chyba 7.12 :)
    Wydaje mi się, że te oryginalne Cotton Ballsy są dużo ładniejsze i ładniej wykonane :). Też się czaiłam na te biedronkowe, ale oczywiście już nie było i może i dobrze, bo u znajomej ostatnio widziałam i nie dość że jakoś tyłka mi nie urwały to jeszcze połowa jej się nie świeci od samego początku :P.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak wytłumaczyć słowo tartaczka? Długie kloce drewna ktore sa starte i okrzesane które trzeba zmierzyć w długości i obwodzie. :D udało mi się ? :D
    Stażysta nie dotarł i żadnych wieści od niego nie mam :D :/ nie będę cały dzień w lesie czekać zwłaszcza ze zimno. Zobaczymy napisze mu potem SMS a jak się nie odezwie to napisze na niego notatkę, trudno..

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, super! Duży, zdrowy chłopczyk :)
    Zaczynają się sypać dobre wieści :) Jejku jak widzę, ile już nasze kwietniowe dzieci ważą, to pomyślcie sobie jaka wielkość i waga była na początku :) Niesamowite :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Wydaje mi się, że te oryginalne Cotton Ballsy są dużo ładniejsze i ładniej wykonane :). Też się czaiłam na te biedronkowe, ale oczywiście już nie było i może i dobrze, bo u znajomej ostatnio widziałam i nie dość że jakoś tyłka mi nie urwały to jeszcze połowa jej się nie świeci od samego początku :P.
    Wiecznie o to mnie zmartwilas... :( ja tyc biedronkowyc na zywo jeszcze nie widzialam a na fotkac prezentuja sie fajnie. No nic pojde do sklepu, obmacam i zadecyduje czy jednak warto :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Jeny jak wytłumaczyć słowo tartaczka? Długie kloce drewna ktore sa starte i okrzesane które trzeba zmierzyć w długości i obwodzie. :D udało mi się ? :D
    Stażysta nie dotarł i żadnych wieści od niego nie mam :D :/ nie będę cały dzień w lesie czekać zwłaszcza ze zimno. Zobaczymy napisze mu potem SMS a jak się nie odezwie to napisze na niego notatkę, trudno..

Chyba bym zrozumiała co do mnie mówisz, bo przecież jakąś minimalną wiedzę posiada osoba której to tłumaczyłaś:) Ale bez wyjaśnienia to porażka ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    no to juz cos niecos rozumiem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nie wiem, czy nadrobię parę dni nieobecności. U mnie połówkowe pojutrze, juz nożkami przebieram, by zobaczyć maluszka. W Lidlu byłam, drewniane zabawki dla mojego dwuletniego żuczka zakupiłam :-) teraz ogarniam tony zdjeć do fotoalbumu dla rodzinki pod choinkę - ze zdjęciami mojego bąbelka. Polecam - świetna pamiątka. L4 ma jedna wadę- więcej czasu na sklepy- wydaję więcej kasy. Macie juz prezenty gwiazdkowe? Lecę poczytać, ale nie wiem, jak ja ogarnę tyle Waszych postów :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:05

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tłumaczenia dobra nie jestem :D zazwyczaj jak ktoś przychodzi na staż to takową posiada, czasem nie to staram się wytłumaczyć na chłopski rozum i zawsze mogę pokazać, wiadomo że w praktyce najlepiej ;)

Gratuluję udanych wizyt i czekamy na resztę wieści bo dziś chyba kilka dziewczyn miało wizytę ? :>

Jamniczakuchnia ciężki kawałek z marketingiem bo tam wiecznie kawał roboty jest,a jak leży marketing to leży całe ndctwo :D super ze się udało teraz niech mąż się trzyma nogami i rękoma ! :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, no on ma tego świadomość że ciężko ale da radę :) Byleby już w tych Lasach został!

Ja mam połówkowe o 17.

fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jestem po połówkowym. Wszystko jest ok i na swoim miejscu, szyjka dluga. Dziecko ma 340gram ale nadal nie znamy płci. Jak na złość nóżki miało zaciśnięte i koniec, no trudno, trzeba czekać :)

Na twardnienie brzucha mam brać magnez i nospe doraźnie. I za tydzień ide do szpitala na badania na 3 dni podobno. Nic sie nie dzieje ale to crp ciagle za wysokie i moze w szpitalu znajdą przyczynę.

No i tak miało byc pięknie, ciuszki, szał zakupów haha. Nic kompletnie nie kupilam, poza koszulą do szpitala :)

Padam ze zmęczenia

Jamniczakuchnia :) powodzenia ! Czekamy na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:32

Lanusia93, Funky09, Babu, mania, jamniczakuchnia, Catelyn lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Ufff, nie wiem, czy nadrobię parę dni nieobecności. U mnie połówkowe pojutrze, juz nożkami przebieram, by zobaczyć maluszka. W Lidlu byłam, drewniane zabawki dla mojego dwuletniego żuczka zakupiłam :-) teraz ogarniam tony zdjeć do fotoalbumu dla rodzinki pod choinkę - ze zdjęciami mojego bąbelka. Polecam - świetna pamiątka. L4 ma jedna wadę- więcej czasu na sklepy- wydaję więcej kasy. Macie juz prezenty gwiazdkowe? Lecę poczytać, ale nie wiem, jak ja ogarnę tyle Waszych postów :-)
    Ja jestem gdzis daleko z prezentami hehe powinnam sie cos zaczac rozgladac, ale za 2 tyg przeprowadzka i zyje teraz tym...heheh wgl u mnie z zakupami słabo, bo zabardzo nie moge chodzic po sklepach bo jak wracam jestem okropnie zmeczona..aa chciałabym skoczyc do ikei i saturna, bo trzeba kupic pralkę i lodówke

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ