Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czeeeeeeeeeść Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
nie było mnie tu chyba z miesiąc.. nie wiem jak i kiedy to zleciało. wszystko u nas w porządku, jestem po połówkowympłeć potwierdzona - jest córcia
w dniu badania miała 380g, rozwija się prawidłowo. bardzo się cieszę.
ruchy już odczuwam każdego dnia, i rano, i po południu i wieczorem. fajne uczucie!
nie będę w stanie nadrobić swoich zaległości na wątku, cofnę się choć o kilka stron.
widzę, że przewija się temat pokoików - też jestem na tym etapie. szukam inspiracji i pomysłów. aczkolwiek mebelki biale napewno, podłogi nie zmienimy, mamy jasny dąb bielony. i ściany tylko pozostają do zaplanowania - jaki kolor i właśnie co z jedną ścianą, czy tapeta czy coLanusia93, Mynia, Rotenkopf, Funky09, Dobson, paprotka30, Babu, mania, wiecznie, Andrea20, jamniczakuchnia, Catelyn lubią tę wiadomość
Julia
-
Hej dziewczyny witam się po pracy, po prasowaniu i po obiedzie, nic mi się już nie chce.
Jeszcze tylko dwa i pół dnia i dowiem się kto mieszka pod moim serduszkiem, ależ nie mogę się doczekać.
Zastanawiam się jaka markę kosmetyków wybrać dla maluszka i chyba kupie Nivea, miałam je z tiago i były ok.
A wy jakie kosmetyki będziecie kupowały? -
nick nieaktualnyWitam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam. -
Hej Dziewczyny! Ja też dziś miałam USG połówkowe:) Z małym wszystko w porządku, waży 380 g. O kilka dni wyprzedza swój wiek metrykalny
Podczas badania kopał mnie jak szalony. Niestety główkę miał wciśniętą w łożysko i nie udało się uchwycić takiego super wyraźnego zdjęcia buźki, zawsze kawałek był zasłonięty. Ale wrzucam co mam
Ja mam lekki zastój w nerce i podwyższone pH moczu, więc żurawina wraca do łask. Morfologia też mi się troszkę pogorszyła, ale na razie nic z tym nie robimy. Łożysko mam teraz w dnie i na ścianie przedniej- śmiesznie bo było na tylnej
Gratuluję wszystkim Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe
Olina- super mebelki, też chętnie dowiem się skąd są. Niestety nie mamy osobnego pokoju dla maluszka ale będziemy urządzać w końcu sypialnię i chcę właśnie dla dzidziusia białe mebelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:14
malala, paprotka30, Dobson, Rotenkopf, Andrea20, malika89, Lanusia93, Babu, Endzis, mania, wiecznie, Straciatellaa, fabdorota, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość
- szczęśliwy
-
nick nieaktualnyMy też nie mamy na razie osobnego pokoju dla Hani, ale wygospodarujemy Jej część w sypialni i mam nadzieje, że uda mi się zrobić przytulne miejsce z tego
Na pewno nad łóżeczkiem będą literki z Jej imieniem
Ja się zastanawiam nad kosmetykami z Ziaji, chociaż muszę poczytać tą stronę srokao (?). -
Ja tez jestem juz po Stasiek waży 500g klopsik z niego juz
Oczywiście na samym początku znowu pochwalił się siusiskiem także nie ma szans żeby się coś zmieniło.
Wszystko w porządku, chyba z tej okazji że mój był ze mną to tak długo nam dziś pokazywała Stasia.
W 3d mały się zasłaniał rączkami tak śmiesznie to wyglądało jak na czole trzymał dwie rączki, chyba specjalnie zrobił tacie na złość i nie chciał buźki pokazać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452d49e52f1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d27bbbd1e5a9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0e3a875a84.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:25
Funky09, malika89, Lanusia93, Mynia, malala, paprotka30, Rotenkopf, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, MagSz, jamniczakuchnia, karola91, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość
-
Rotenkopf, podejdź do sprawy na spokojnie, bądź miła na Pań w urzędzie, zanieś im pismo, pouśmiechaj się, to działa
A teraz coś "śmiesznego". Parę dni temu odstawiłam Urosept, ale 2 dni po odstawieniu zauważyłam u siebie objawy mogące świadczyć o zapaleniu pęcherza tj: ból podbrzusza, ból pleców itd. Odstawiałam już taniec szalonej matki, gdy nagle mnie olśniło (i to w miejscu, które służy rozmyślaniu WC)...
Parę dni temu zauważyłam, że jestem podrażniona tam, gdzie zazwyczaj odparzenia mają bobasy, ale w ogóle tego nie skojarzyłam z bólem podbrzusza, do dzisiaj... Poczułam ból podbrzusza, musiałam po chwili iść do kibelka na sprawę nr 2, czuję że boli mnie pupa to biorę krem Nivea Baby i czytam "krem na odparzenia". No i zaraz chwyciłam za ulotki wszystkich leków, które biorę. I wiecie kto jest winowajcą? MAGNEZ. Normalnie magnez ma w skutkach ubocznych biegunkę, a ja się nim dziennie zajadam, bo brały mnie skurcze mięśni skośnych brzucha i łydek.
To tak na przestrogę, że nawet magnez ma skutki uboczne. A ja już wmawiałam sobie zapalenie pęcherza... Matka Wariatka -
nick nieaktualnyJuż po połówkowym
WSZYSTKO OK! Michał ma długie nogi, raczej nie po mnie haha
Waży 470g, ruszał się, miał rączki przy buzi i był plecami do nas. Łożysko na przedniej ścianie, wody w porządku. Termin porodu wg usg na Wielkanoc, czyli 27 marca, ale lekarz mówi że bierzemy pod uwagę termin z OM, czyli 1 kwietnia.
Moje wyniki krzywej cukrowej są bardzo dobre i rzadko spotykane podobnoAndrea20, Mynia, malala, Lanusia93, paprotka30, Rotenkopf, Funky09, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, wiecznie, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość
-
Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340
Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj
Zapomnialam zapytać,
Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:49
-
Lekcje odrobione.... szlak mnie trafia z tą szkołą...
Wizyta 3.12. tyle czasu jeszcze... a te Wasze maluchy takie piękne... Jeszcze niedawno była mowa o 2 3 cm a tu już takie masy.... ślicznie rosną slodziaczki... najważniejsze ze wszystko ok
Lecę pod prysznic bo jutro na 7 do pracy....
Jeszcze 5 dni i l4będę miała więcej czasu dla córci...
-
Gratulacje ! :*
Paprotka nie stresuj się w ogóle, teraz dzieci będą przyrastac swoją własną waga !
Ja tez chce juz wiedzieć na 100% płeć !na syndrom wicia gniazda za wcześnie , ale już czuję potrzebę wygospodarowania miejsca dla okruszka
no i czas synka po malu przenosić do siebie
jego pokoikiem pochwale się jak ojciec skończy robić łóżeczko-domek
-
paprotka30 wrote:Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340
Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj
Zapomnialam zapytać,
Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?
Dziękuję za pamięć, antybiotyk zaczął działać i ból nie jest już tak upierdliwy. Wolałabym być w domu, ale jestem w szoku jak świetnie radzi sobie beze mnie córka! Tęskni i mnie szuka, ale ładnie je, śpi, bawi sięCieszę się, że nie muszę się stresować że jej źle z dziadkami.
Jutro USG ciąży i nerek z rana, nareszcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26
paprotka30 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość
a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje
tak samo kopie kopie ja mówię patrz! i nagle nic
Olina, Rotenkopf, Funky09, Babu, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Aleksandra19 wrote:ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość
a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje
Hahaha całą ciążę z córką tak miałam! Tylko moją mamę i siostrę kopała, drętwiała jak chciałam chociażby pokazać brzuch komuś innemuA co dopiero nagrać filmik! W końcu babcia zaczęła się zastanawiać na ile ja prawdę mówię o tym falującym brzuchu i górach i dolinach , tj. wypinającej się pupie
Aleksandra19 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Aleksandra19 wrote:ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość
-
nick nieaktualnyDziewczyny które mają problem z nerkami. Możecie mi powiedzieć jak ten ból wygląda? ile trwa? czy jest ostry, ciagly, przemijający??
Od jakichś 3 tyg co jakiś czas mnie boli prawa strona. Moj gin na poprzedniej wizycir powiedzial ze to pewnie ptzez to ze mi tak macica twardnieje ale macica przestala twardniej a bol prawej strony jest co jakiś czas. Dzis juz wytrzymac nie moglam i wzielam paracetamol. Zauwazylam ze przy tym bolu czesciej chodze do wc i wysikuje 3 kropki...Poprosze na wizycie u gina zeby mi usg nerki zrobil a pojutrze zrobie badanie moczu