X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeeeeeeść Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? :)
    nie było mnie tu chyba z miesiąc.. nie wiem jak i kiedy to zleciało. wszystko u nas w porządku, jestem po połówkowym :) płeć potwierdzona - jest córcia :) w dniu badania miała 380g, rozwija się prawidłowo. bardzo się cieszę.
    ruchy już odczuwam każdego dnia, i rano, i po południu i wieczorem. fajne uczucie! :)

nie będę w stanie nadrobić swoich zaległości na wątku, cofnę się choć o kilka stron.

widzę, że przewija się temat pokoików - też jestem na tym etapie. szukam inspiracji i pomysłów. aczkolwiek mebelki biale napewno, podłogi nie zmienimy, mamy jasny dąb bielony. i ściany tylko pozostają do zaplanowania - jaki kolor i właśnie co z jedną ścianą, czy tapeta czy co :)

Lanusia93, Mynia, Rotenkopf, Funky09, Dobson, paprotka30, Babu, mania, wiecznie, Andrea20, jamniczakuchnia, Catelyn lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po pracy, po prasowaniu i po obiedzie, nic mi się już nie chce.

Jeszcze tylko dwa i pół dnia i dowiem się kto mieszka pod moim serduszkiem, ależ nie mogę się doczekać.

Zastanawiam się jaka markę kosmetyków wybrać dla maluszka i chyba kupie Nivea, miałam je z tiago i były ok.
    A wy jakie kosmetyki będziecie kupowały?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja też dziś miałam USG połówkowe:) Z małym wszystko w porządku, waży 380 g. O kilka dni wyprzedza swój wiek metrykalny :P Podczas badania kopał mnie jak szalony. Niestety główkę miał wciśniętą w łożysko i nie udało się uchwycić takiego super wyraźnego zdjęcia buźki, zawsze kawałek był zasłonięty. Ale wrzucam co mam :)

Ja mam lekki zastój w nerce i podwyższone pH moczu, więc żurawina wraca do łask. Morfologia też mi się troszkę pogorszyła, ale na razie nic z tym nie robimy. Łożysko mam teraz w dnie i na ścianie przedniej- śmiesznie bo było na tylnej ;)
    Gratuluję wszystkim Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe :)

Olina- super mebelki, też chętnie dowiem się skąd są. Niestety nie mamy osobnego pokoju dla maluszka ale będziemy urządzać w końcu sypialnię i chcę właśnie dla dzidziusia białe mebelki.

dchgfmeljlix_t.jpg

aj2m39upqv1o_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:14

malala, paprotka30, Dobson, Rotenkopf, Andrea20, malika89, Lanusia93, Babu, Endzis, mania, wiecznie, Straciatellaa, fabdorota, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy na razie osobnego pokoju dla Hani, ale wygospodarujemy Jej część w sypialni i mam nadzieje, że uda mi się zrobić przytulne miejsce z tego ;) Na pewno nad łóżeczkiem będą literki z Jej imieniem ;)
    Ja się zastanawiam nad kosmetykami z Ziaji, chociaż muszę poczytać tą stronę srokao (?).

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem juz po Stasiek waży 500g klopsik z niego juz :D
    Oczywiście na samym początku znowu pochwalił się siusiskiem także nie ma szans żeby się coś zmieniło.
    Wszystko w porządku, chyba z tej okazji że mój był ze mną to tak długo nam dziś pokazywała Stasia.
    W 3d mały się zasłaniał rączkami tak śmiesznie to wyglądało jak na czole trzymał dwie rączki, chyba specjalnie zrobił tacie na złość i nie chciał buźki pokazać :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452d49e52f1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d27bbbd1e5a9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0e3a875a84.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:25

Funky09, malika89, Lanusia93, Mynia, malala, paprotka30, Rotenkopf, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, MagSz, jamniczakuchnia, karola91, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, podejdź do sprawy na spokojnie, bądź miła na Pań w urzędzie, zanieś im pismo, pouśmiechaj się, to działa ;)

A teraz coś "śmiesznego". Parę dni temu odstawiłam Urosept, ale 2 dni po odstawieniu zauważyłam u siebie objawy mogące świadczyć o zapaleniu pęcherza tj: ból podbrzusza, ból pleców itd. Odstawiałam już taniec szalonej matki, gdy nagle mnie olśniło (i to w miejscu, które służy rozmyślaniu WC)...

Parę dni temu zauważyłam, że jestem podrażniona tam, gdzie zazwyczaj odparzenia mają bobasy, ale w ogóle tego nie skojarzyłam z bólem podbrzusza, do dzisiaj... Poczułam ból podbrzusza, musiałam po chwili iść do kibelka na sprawę nr 2, czuję że boli mnie pupa to biorę krem Nivea Baby i czytam "krem na odparzenia". No i zaraz chwyciłam za ulotki wszystkich leków, które biorę. I wiecie kto jest winowajcą? MAGNEZ. Normalnie magnez ma w skutkach ubocznych biegunkę, a ja się nim dziennie zajadam, bo brały mnie skurcze mięśni skośnych brzucha i łydek.

To tak na przestrogę, że nawet magnez ma skutki uboczne. A ja już wmawiałam sobie zapalenie pęcherza... Matka Wariatka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po połówkowym :) WSZYSTKO OK! Michał ma długie nogi, raczej nie po mnie haha :P Waży 470g, ruszał się, miał rączki przy buzi i był plecami do nas. Łożysko na przedniej ścianie, wody w porządku. Termin porodu wg usg na Wielkanoc, czyli 27 marca, ale lekarz mówi że bierzemy pod uwagę termin z OM, czyli 1 kwietnia.

Moje wyniki krzywej cukrowej są bardzo dobre i rzadko spotykane podobno :P

Andrea20, Mynia, malala, Lanusia93, paprotka30, Rotenkopf, Funky09, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, wiecznie, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340 :)
    Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj

Zapomnialam zapytać,
    Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:49

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekcje odrobione.... szlak mnie trafia z tą szkołą...

Wizyta 3.12. tyle czasu jeszcze... a te Wasze maluchy takie piękne... Jeszcze niedawno była mowa o 2 3 cm a tu już takie masy.... ślicznie rosną slodziaczki... najważniejsze ze wszystko ok :)

Lecę pod prysznic bo jutro na 7 do pracy....

Jeszcze 5 dni i l4 :):):) będę miała więcej czasu dla córci...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! :*
    Paprotka nie stresuj się w ogóle, teraz dzieci będą przyrastac swoją własną waga ! :)

Ja tez chce juz wiedzieć na 100% płeć ! :D na syndrom wicia gniazda za wcześnie , ale już czuję potrzebę wygospodarowania miejsca dla okruszka ;) no i czas synka po malu przenosić do siebie :) jego pokoikiem pochwale się jak ojciec skończy robić łóżeczko-domek :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Ale duże te nasze dzieciaczki. Już się nie mogę się doczekać aż w czwartek zobaczę swojego rozrabiakę:) a moje pierwsze usg miał doķładnie 3,3mm:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340 :)
    Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj

Zapomnialam zapytać,
    Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?

Dziękuję za pamięć, antybiotyk zaczął działać i ból nie jest już tak upierdliwy. Wolałabym być w domu, ale jestem w szoku jak świetnie radzi sobie beze mnie córka! Tęskni i mnie szuka, ale ładnie je, śpi, bawi się :) Cieszę się, że nie muszę się stresować że jej źle z dziadkami.
    Jutro USG ciąży i nerek z rana, nareszcie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26

paprotka30 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:

Jeszcze 5 dni i l4 :):):) będę miała więcej czasu dla córci...
    no i dla nas :)

Iwonkaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:32

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość:D a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje :D tak samo kopie kopie ja mówię patrz! i nagle nic :D

Olina, Rotenkopf, Funky09, Babu, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość:D a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje :D tak samo kopie kopie ja mówię patrz! i nagle nic :D

Hahaha całą ciążę z córką tak miałam! Tylko moją mamę i siostrę kopała, drętwiała jak chciałam chociażby pokazać brzuch komuś innemu :D A co dopiero nagrać filmik! W końcu babcia zaczęła się zastanawiać na ile ja prawdę mówię o tym falującym brzuchu i górach i dolinach , tj. wypinającej się pupie :P

Aleksandra19 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    U nas to samo. Z godzinę temu Polka dawała popis swoich umiejętności piłkarsko-bokserskich i myślałam, że mąż w końcu dostanie kopniaka. Przykłada rękę:cicho, zabiera i po chwili: buch! I tak kilka razy. Niepocieszony jest, a mi go tak szkoda... Bardzo by chciał poczuć córkę

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają problem z nerkami. Możecie mi powiedzieć jak ten ból wygląda? ile trwa? czy jest ostry, ciagly, przemijający??

Od jakichś 3 tyg co jakiś czas mnie boli prawa strona. Moj gin na poprzedniej wizycir powiedzial ze to pewnie ptzez to ze mi tak macica twardnieje ale macica przestala twardniej a bol prawej strony jest co jakiś czas. Dzis juz wytrzymac nie moglam i wzielam paracetamol. Zauwazylam ze przy tym bolu czesciej chodze do wc i wysikuje 3 kropki... :( Poprosze na wizycie u gina zeby mi usg nerki zrobil a pojutrze zrobie badanie moczu :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie zgaga meczy, nie moge przez to zasnac ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ