X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeeeeeeść Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? :)
    nie było mnie tu chyba z miesiąc.. nie wiem jak i kiedy to zleciało. wszystko u nas w porządku, jestem po połówkowym :) płeć potwierdzona - jest córcia :) w dniu badania miała 380g, rozwija się prawidłowo. bardzo się cieszę.
    ruchy już odczuwam każdego dnia, i rano, i po południu i wieczorem. fajne uczucie! :)

nie będę w stanie nadrobić swoich zaległości na wątku, cofnę się choć o kilka stron.

widzę, że przewija się temat pokoików - też jestem na tym etapie. szukam inspiracji i pomysłów. aczkolwiek mebelki biale napewno, podłogi nie zmienimy, mamy jasny dąb bielony. i ściany tylko pozostają do zaplanowania - jaki kolor i właśnie co z jedną ścianą, czy tapeta czy co :)

Lanusia93, Mynia, Rotenkopf, Funky09, Dobson, paprotka30, Babu, mania, wiecznie, Andrea20, jamniczakuchnia, Catelyn lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po pracy, po prasowaniu i po obiedzie, nic mi się już nie chce.

Jeszcze tylko dwa i pół dnia i dowiem się kto mieszka pod moim serduszkiem, ależ nie mogę się doczekać.

Zastanawiam się jaka markę kosmetyków wybrać dla maluszka i chyba kupie Nivea, miałam je z tiago i były ok.
    A wy jakie kosmetyki będziecie kupowały?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja też dziś miałam USG połówkowe:) Z małym wszystko w porządku, waży 380 g. O kilka dni wyprzedza swój wiek metrykalny :P Podczas badania kopał mnie jak szalony. Niestety główkę miał wciśniętą w łożysko i nie udało się uchwycić takiego super wyraźnego zdjęcia buźki, zawsze kawałek był zasłonięty. Ale wrzucam co mam :)

Ja mam lekki zastój w nerce i podwyższone pH moczu, więc żurawina wraca do łask. Morfologia też mi się troszkę pogorszyła, ale na razie nic z tym nie robimy. Łożysko mam teraz w dnie i na ścianie przedniej- śmiesznie bo było na tylnej ;)
    Gratuluję wszystkim Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe :)

Olina- super mebelki, też chętnie dowiem się skąd są. Niestety nie mamy osobnego pokoju dla maluszka ale będziemy urządzać w końcu sypialnię i chcę właśnie dla dzidziusia białe mebelki.

dchgfmeljlix_t.jpg

aj2m39upqv1o_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:14

malala, paprotka30, Dobson, Rotenkopf, Andrea20, malika89, Lanusia93, Babu, Endzis, mania, wiecznie, Straciatellaa, fabdorota, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy na razie osobnego pokoju dla Hani, ale wygospodarujemy Jej część w sypialni i mam nadzieje, że uda mi się zrobić przytulne miejsce z tego ;) Na pewno nad łóżeczkiem będą literki z Jej imieniem ;)
    Ja się zastanawiam nad kosmetykami z Ziaji, chociaż muszę poczytać tą stronę srokao (?).

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem juz po Stasiek waży 500g klopsik z niego juz :D
    Oczywiście na samym początku znowu pochwalił się siusiskiem także nie ma szans żeby się coś zmieniło.
    Wszystko w porządku, chyba z tej okazji że mój był ze mną to tak długo nam dziś pokazywała Stasia.
    W 3d mały się zasłaniał rączkami tak śmiesznie to wyglądało jak na czole trzymał dwie rączki, chyba specjalnie zrobił tacie na złość i nie chciał buźki pokazać :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452d49e52f1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d27bbbd1e5a9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0e3a875a84.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:25

Funky09, malika89, Lanusia93, Mynia, malala, paprotka30, Rotenkopf, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, MagSz, jamniczakuchnia, karola91, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, podejdź do sprawy na spokojnie, bądź miła na Pań w urzędzie, zanieś im pismo, pouśmiechaj się, to działa ;)

A teraz coś "śmiesznego". Parę dni temu odstawiłam Urosept, ale 2 dni po odstawieniu zauważyłam u siebie objawy mogące świadczyć o zapaleniu pęcherza tj: ból podbrzusza, ból pleców itd. Odstawiałam już taniec szalonej matki, gdy nagle mnie olśniło (i to w miejscu, które służy rozmyślaniu WC)...

Parę dni temu zauważyłam, że jestem podrażniona tam, gdzie zazwyczaj odparzenia mają bobasy, ale w ogóle tego nie skojarzyłam z bólem podbrzusza, do dzisiaj... Poczułam ból podbrzusza, musiałam po chwili iść do kibelka na sprawę nr 2, czuję że boli mnie pupa to biorę krem Nivea Baby i czytam "krem na odparzenia". No i zaraz chwyciłam za ulotki wszystkich leków, które biorę. I wiecie kto jest winowajcą? MAGNEZ. Normalnie magnez ma w skutkach ubocznych biegunkę, a ja się nim dziennie zajadam, bo brały mnie skurcze mięśni skośnych brzucha i łydek.

To tak na przestrogę, że nawet magnez ma skutki uboczne. A ja już wmawiałam sobie zapalenie pęcherza... Matka Wariatka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po połówkowym :) WSZYSTKO OK! Michał ma długie nogi, raczej nie po mnie haha :P Waży 470g, ruszał się, miał rączki przy buzi i był plecami do nas. Łożysko na przedniej ścianie, wody w porządku. Termin porodu wg usg na Wielkanoc, czyli 27 marca, ale lekarz mówi że bierzemy pod uwagę termin z OM, czyli 1 kwietnia.

Moje wyniki krzywej cukrowej są bardzo dobre i rzadko spotykane podobno :P

Andrea20, Mynia, malala, Lanusia93, paprotka30, Rotenkopf, Funky09, Dobson, Babu, mania, Endzis, fabdorota, wiecznie, Anastazjaaa, Catelyn lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340 :)
    Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj

Zapomnialam zapytać,
    Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:49

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekcje odrobione.... szlak mnie trafia z tą szkołą...

Wizyta 3.12. tyle czasu jeszcze... a te Wasze maluchy takie piękne... Jeszcze niedawno była mowa o 2 3 cm a tu już takie masy.... ślicznie rosną slodziaczki... najważniejsze ze wszystko ok :)

Lecę pod prysznic bo jutro na 7 do pracy....

Jeszcze 5 dni i l4 :):):) będę miała więcej czasu dla córci...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! :*
    Paprotka nie stresuj się w ogóle, teraz dzieci będą przyrastac swoją własną waga ! :)

Ja tez chce juz wiedzieć na 100% płeć ! :D na syndrom wicia gniazda za wcześnie , ale już czuję potrzebę wygospodarowania miejsca dla okruszka ;) no i czas synka po malu przenosić do siebie :) jego pokoikiem pochwale się jak ojciec skończy robić łóżeczko-domek :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Ale duże te nasze dzieciaczki. Już się nie mogę się doczekać aż w czwartek zobaczę swojego rozrabiakę:) a moje pierwsze usg miał doķładnie 3,3mm:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Jamnicza 470gr , Andrea 500! Duze dzieciaczki w porównaniu z moim 340 :)
    Ale moja ciąża jest młodsza to sie nie stresuje. Super wiadomości dzisiaj

Zapomnialam zapytać,
    Lanusia jak sie czujesz? Nadal cierpisz?

Dziękuję za pamięć, antybiotyk zaczął działać i ból nie jest już tak upierdliwy. Wolałabym być w domu, ale jestem w szoku jak świetnie radzi sobie beze mnie córka! Tęskni i mnie szuka, ale ładnie je, śpi, bawi się :) Cieszę się, że nie muszę się stresować że jej źle z dziadkami.
    Jutro USG ciąży i nerek z rana, nareszcie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26

paprotka30 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:

Jeszcze 5 dni i l4 :):):) będę miała więcej czasu dla córci...
    no i dla nas :)

Iwonkaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:32

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość:D a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje :D tak samo kopie kopie ja mówię patrz! i nagle nic :D

Olina, Rotenkopf, Funky09, Babu, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ale moje maleństwo dało popis swoich umiejętności, brzuch skakał, pępek napinał się i opadał a ja zapatrzona całkiem nie patrzyłam na moje ulubione M jak miłość:D a najlepsze jest to, że tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha lub moja mama to automatycznie nic się nie dzieje :D tak samo kopie kopie ja mówię patrz! i nagle nic :D

Hahaha całą ciążę z córką tak miałam! Tylko moją mamę i siostrę kopała, drętwiała jak chciałam chociażby pokazać brzuch komuś innemu :D A co dopiero nagrać filmik! W końcu babcia zaczęła się zastanawiać na ile ja prawdę mówię o tym falującym brzuchu i górach i dolinach , tj. wypinającej się pupie :P

Aleksandra19 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    U nas to samo. Z godzinę temu Polka dawała popis swoich umiejętności piłkarsko-bokserskich i myślałam, że mąż w końcu dostanie kopniaka. Przykłada rękę:cicho, zabiera i po chwili: buch! I tak kilka razy. Niepocieszony jest, a mi go tak szkoda... Bardzo by chciał poczuć córkę

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają problem z nerkami. Możecie mi powiedzieć jak ten ból wygląda? ile trwa? czy jest ostry, ciagly, przemijający??

Od jakichś 3 tyg co jakiś czas mnie boli prawa strona. Moj gin na poprzedniej wizycir powiedzial ze to pewnie ptzez to ze mi tak macica twardnieje ale macica przestala twardniej a bol prawej strony jest co jakiś czas. Dzis juz wytrzymac nie moglam i wzielam paracetamol. Zauwazylam ze przy tym bolu czesciej chodze do wc i wysikuje 3 kropki... :( Poprosze na wizycie u gina zeby mi usg nerki zrobil a pojutrze zrobie badanie moczu :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie zgaga meczy, nie moge przez to zasnac ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ