X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jeden z tych bóli, które ciężko opisać. Mnie jak boli to jakby zaraz pod żebrami rzekomymi na plecach, czasami jest punktowy, czasami się rozlewa. Czas trwania też róznie mam. Wczoraj bolało mnie od 5.00 do 7.00 tak mocno, potem do 15 umiarkowanie, do 21 był spokój - czułam jedynie ciągnięcie, a od 21 do 23 wyłam z bólu. Dzisiaj cały dzień boli znośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, próbowałaś jakoś ją zwalczyć?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzielam juz dwie tabletki rennie i kladlam sie na lewym boku ale to paskudztwo wraca... ;(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj Gaviscon.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) tak mi się dzisiaj cudnie spało, co prawda śniły mi się jakieś głupoty, ale i tak bosko. No a musieliśmy wstać przed 7, bo zaraz facet przychodzi montować podłogę w salonie. Wczoraj poza usg wszystko nam szło pod górkę, więc liczę, że dziś będzie lepiej;) Miłego dzionka;) Ps: za kogo dzisiaj trzymać kciuki na wizytach/usg?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja zaraz wyruszam na oddział...oby nie było miejsc :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, umknęło mi po co właściwie tam idziesz? ;)

Kochane, trzymajcie kciuki, jeśli możecie oczywiście. Za chwilę budzę męża i jedziemy do tego zusu. Z nerwów jest mi nie dobrze...

• mania Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wakacje ;)
    Na badania...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) dzis o 11:40 polowkowe, ale sie ciesze :)

z tego co pamietam to jeszcze agulas ma dzis usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:47

fabdorota, Andrea20, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Mania, skoro masz mieć badania to lepiej niech miejsce będzie, zrobisz co trzeba i będziesz miała z głowy.
    Ameiva, powodzenia na USG, czekamy na dobre wieści : )
    Dzisiaj po przebudzeniu pierwszy znak zimy, śnieg na dachach i dzisiaj będę pierwszy raz musiała skrobac szyby w samochodzie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ten krwotok to pewnie z osłabienia. W ciazy naczynka w nosie sa bardzo slabe, w polaczeniu z Twoja choroba, dalo taki efekt :(

Ameiva, powodzenia!

Rotenkopf spokojnie. Ja tez bym pewnie sie lekko denerwowala ale zapewaniam Cie ze na pewno sprawa sie wyjaśni.

Lanusia, najwazniejsze ze jest poprawa. Masz dzielna córeczkę :)

Wczoraj taka bylam zmęczona ale nie moglam zasnąć, a raczej nie moglam znalezc odpowiedniej pozycji, zatem decyzja podjęta, zamawiam w koncu poduszkę do spania bo lepiej to nie będzie. A tak troszkę mialam nadzieje ze sie obedę a kase przeznacze na cos innego :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, z tym spaniem to faktycznie w ciąży jest dramat. Jak się u mnie zaczęły bóle pleców to poduche między nogi i był spokój... Przez tydzień. Później decyzja, że będziemy spać w salonie, bo tam twardsze spanie. Znów efekt na chwilę. Teraz znów ból i nie wiem, co robić. Boję się, że zakup poduszki też pomoglby na moment :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Witam sie z rana :) dzis o 11:40 polowkowe, ale sie ciesze :)

z tego co pamietam to jeszcze agulas ma dzis usg :)

Ja mam o 11 :)

Ameiva lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Paprotka, z tym spaniem to faktycznie w ciąży jest dramat. Jak się u mnie zaczęły bóle pleców to poduche między nogi i był spokój... Przez tydzień. Później decyzja, że będziemy spać w salonie, bo tam twardsze i. Znów efekt na chwilę. Teraz znów ból i nie wiem, co robić. Boję się, że zakup poduszki też pomoglby na moment :/

No masz..no coz zaryzykuję z ta poduszką. A raczej to mój narzeczony powiedzial ze mam zamawiać i koniec bo sie tylko rzucam na tym łóżku dlugo zanim zasnę. Poki co bóli pleców nie mam. Po prostu trudno przyjąć mi odpowiednia pozycję. Zobaczymy :)

Dziewczyny dajcie znac jak po wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Normalnie tragednia z tym moim bokiem. Nie wiem czy to nerka ale tak mi się wydaje :( nie umiałam spać w nocy.. dopiero o 5 wzielam paracetamol i nospe i jakos po godzinie lekko przeszlo...Jutro zrobie badanie moczu a jak mi nie bedzie przechodzic to zadzwonie do mojego gina bo do 3.12 nie wytrzymam :((

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące :) :*
    I mocne kciuki za szpitalne mamusie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że to szefowa ma wyjaśnić a nie ja. Więc pewnie wysmaruje pismo, że to ja nie dotrzymałam terminu.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf może się szefowa zachowa uczciwie. A najwyżej będzie słowo przeciwko słowu. Chyba, że masz monitoring w pracy to łatwo można sprawdzić kiedy byłaś ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta. Choć czy taki dobry będzie to się okaże, bo jak na razie zaczął się źle, a nawet tragicznie. Czeka nas zapewne przejażdżka do Urzędu Skarbowego. Jakiś czas temu przyszedł mężowi jakiś zaległy mandat, a raczej "zawiadomienie o zajęciu wierzytelności", więc mieli sami sobie ściągnąć z konta i po bólu. A dziś rano listonosz przynosi kolejny list ze skarbówki i znów to samo, tyle że wcześniejsza kwota się podwoiła i jestem wkurzona na maksa, bo kwota jest już bardzo duża! Ręce mi opadły z bezsilności po prostu i znając moje bycie ciążową beksą to skończy się tym, że pół dnia będę ryczała.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, 3 dni i nie mogę nadrobić waszych postów.
    Ja zawsze w pozytywnym nastroju dzisiaj mam się gorzej mimo, że czeka mnie usg połówkowe po południu.
    Od wczoraj mam bóle w podbrzuszu, niby nie jak okres ale tak jakby ugniatane były narządy w tamtym rejonie. Nie mogłam spać w nocy, starałam się podkulić nogi ale zawsze jak podnoszę lewą nogę wyżej to mnie boli. Miesiąc temu dziecko było bardziej po lewej stronie. Od dziś rana czuję kłucia a to niby w pachwinie a to w pochwie, trudno określić. Mam też wrażenie, że brzuch mi spadł niżej, po prostu wszystko źle. A tak czekałam na ten dzień :((

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam poduszkę, ale fakt jest taki, że i z poduszką po prostu trzeba zmieniać pozycję bo czujemy taki dyskomfort, jednak bez niej było dużo gorzej u mnie także warto. Śpiąc z poduszką zauważyłam, że mniej więcej co 3h zmieniam pozycję, a nie co pół h :)

Dziewczyny denerwuję się, bo wczoraj czy przedwczoraj chwaliłam się Wam, że tak pięknie czuję ruchy kilka razy dziennie i od wczoraj od popołudnia mój maluszek nic się nie rusza, nic nie kopie i zaczynam się denerwować... Tyle godzin bez żadnych ruchów... :(
    Nie wiem co myśleć, najpierw się czeka na ruchy a później jak się pojawiły i były co jakiś czas to nagle taka cisza :/

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ