Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecznie, również miałam ostatnio takie wezwanie. No i bank niby blokuje kwotę tej wierzytelności, ale wykonanie przelewu następuje w chwili gdy na koncie dostępna jest kwota w wysokości 3-krotności średniej pensji. Można też złożyć dyspozycję żeby bank wykonał przelew mimo mniejszej kwoty. Ja tak zrobiłam właśnie. Zapewne co bank to inne postępowanie, ale chyba wszystkie blokują kwotę ale nie wykonują przelewu do momentu spełnienia okreslonych warunków. A dużo Wam czasu upłynęło od mandatu do zajęcia? Bo ja zapomniałam w jednym miesiącu zapłacić a w następnym już przyszło pismo ze skarbówki. Paranoja to jest. Kiedyś jak zapomniałam o mandacie to mi przysłali po ludzku przypomnienie..
-
Kawuszka wrote:Ja polecam poduszkę, ale fakt jest taki, że i z poduszką po prostu trzeba zmieniać pozycję bo czujemy taki dyskomfort, jednak bez niej było dużo gorzej u mnie także warto. Śpiąc z poduszką zauważyłam, że mniej więcej co 3h zmieniam pozycję, a nie co pół h
Dziewczyny denerwuję się, bo wczoraj czy przedwczoraj chwaliłam się Wam, że tak pięknie czuję ruchy kilka razy dziennie i od wczoraj od popołudnia mój maluszek nic się nie rusza, nic nie kopie i zaczynam się denerwować... Tyle godzin bez żadnych ruchów...
Nie wiem co myśleć, najpierw się czeka na ruchy a później jak się pojawiły i były co jakiś czas to nagle taka ciszaalbo Ty mamuśka się dużo ruszałaś i maluch sobie smacznie spał, bo go kołysałaś
. Nie martw się na zapas, bo ruchy jeszcze nie muszą być regularne.
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Wiecznie, również miałam ostatnio takie wezwanie. No i bank niby blokuje kwotę tej wierzytelności, ale wykonanie przelewu następuje w chwili gdy na koncie dostępna jest kwota w wysokości 3-krotności średniej pensji. Można też złożyć dyspozycję żeby bank wykonał przelew mimo mniejszej kwoty. Ja tak zrobiłam właśnie. Zapewne co bank to inne postępowanie, ale chyba wszystkie blokują kwotę ale nie wykonują przelewu do momentu spełnienia okreslonych warunków. A dużo Wam czasu upłynęło od mandatu do zajęcia? Bo ja zapomniałam w jednym miesiącu zapłacić a w następnym już przyszło pismo ze skarbówki. Paranoja to jest. Kiedyś jak zapomniałam o mandacie to mi przysłali po ludzku przypomnienie..
. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie ma o tym słowa w zawiadomieniu, które przysłali. Skąd niby człowiek ma to wiedzieć? Paranoja!
-
Ja zdecydowanie polecam podusie! Moj maz znowu w delegacji i siedze u mamy ale zapomnialam zabrac poduszki i noce to jakis koszmar
a co do ruchow to spokojnie regularne dopiero od 26 tygodnia ale cos tam powinno byc kazdego dnia, ja wczesniej czulam tylko jak sie Maksiu wiercil z prawej na lewa teraz od paru dni czuje kopniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:42
-
hahaah jestem czarodziejką z księżyca wykrakałam i nie było dla mnie miejsca bo dziś dużo babeczek na zabiegi...ale jutro już mi dr nie odpuści-tak powiedział
U mnie też Maleńka ostatnio mniej się ruszaale ją podsłuchuję wiec jestem spokojniejsza...
Mój maż dostał mandat 100zł w tamte wakacje i nie zapłacił go to weszli mu na pensje i ściągnęli 340zł mandat+koszty postępowania...a mówiłam żeby zapłacił...
Dla mnie poducha-rogal to wybawienie mam okropne bóle pleców i bioder i tylko dzięki poduszce mogę jakoś spać -
No ja do banku zadzwoniłam, bo najpierw w internecie znalazłam taką informację. Nie byłam w stanie przewidzieć czy kiedykolwiek w najbliższym czasie będę mieć na koncie taką ilość pieniędzy a chciałam tę sprawę jak najszybciej rozwiązać. No ale zadzwoń do swojego banku, bo u Ciebie może być inaczej. Najpierw się przeraziłam, bo w necie przeczytałam, że blokują całe konto a nie tylko kwotę do zapłaty, ale u mnie na szczęście blokowali tylko tę kwotę. Powodzenia!
daj znać co ci powiedzą.
-
mania wrote:hahaah jestem czarodziejką z księżyca wykrakałam i nie było dla mnie miejsca bo dziś dużo babeczek na zabiegi...ale jutro już mi dr nie odpuści-tak powiedział
U mnie też Maleńka ostatnio mniej się ruszaale ją podsłuchuję wiec jestem spokojniejsza...
Mój maż dostał mandat 100zł w tamte wakacje i nie zapłacił go to weszli mu na pensje i ściągnęli 340zł mandat+koszty postępowania...a mówiłam żeby zapłacił...
Dla mnie poducha-rogal to wybawienie mam okropne bóle pleców i bioder i tylko dzięki poduszce mogę jakoś spać
Noo dzisiaj to jakieś oblężenie oddziału
Poszłaś do domu?
Ja do 9 nie mogłam zwlec się z łóżka, potem wyniknęło zamieszanie bo dziewczyny zostały zaproszone na USG a ja nie i już mi ciśnienie podnieśli! Musiałam iść i naprawiać ich błędy, bo ktoś był przekonany że już byłam badana. Ostatecznie zrobili mi to USG ciąży i nerek, kamyk się tworzy, ale z małym wszystko okWymiary ok, wszystkie narządy się utworzyły. Więc czekam na decyzję czy mnie dziś wypuszczą, pewnie tak i skaczę pod sufit już
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia93 wrote:Noo dzisiaj to jakieś oblężenie oddziału
Poszłaś do domu?
Ja do 9 nie mogłam zwlec się z łóżka, potem wyniknęło zamieszanie bo dziewczyny zostały zaproszone na USG a ja nie i już mi ciśnienie podnieśli! Musiałam iść i naprawiać ich błędy, bo ktoś był przekonany że już byłam badana. Ostatecznie zrobili mi to USG ciąży i nerek, kamyk się tworzy, ale z małym wszystko okWymiary ok, wszystkie narządy się utworzyły. Więc czekam na decyzję czy mnie dziś wypuszczą, pewnie tak i skaczę pod sufit już
Musisz mi zwolnić miejsce
Super, że w końcu Ci zrobili te badania i najważniejsze, że z małym wszystko dobrze. A robił Ci to połówkowe ?? Czy takie zwykłe tylko ??Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie.
Trzymam kciuki za wizytujące, ja mam połówkowe jutro o 10:00, a jeszcze jedno pojutrze.Chyba pójdę na dwa do dwóch różnych lekarzy, po amniopunkcji tak sie ma - wolę iść dwa razy... Choć nie wiem, czy nie przesadzam, ale od amnio nie miałam USG potem. Ruchy czuję, czasem zdarzy sie nawet mocniejszy kopniaczek
Z ruchami nie panikujcie- dzieciaczki dużo śpią i czasem nie chce im sie dyskoteki urządzać. Poza tym wbrew pozorom maja jeszcze dużo miejsca i nie zawsze poczujemy te ich wygibaski
A ja teraz wsunę rogala z migdałami i kakao. Plus kupiłam mleko w tubce- narobiłyście mi smaka
Justyna Es lubi tę wiadomość
-
Jeszcze taka rada- zawsze bierzcie potwierdzenia - ja w poprzedniej ciąży do tego stopnia przestałam mieć zaufanie do ówczesnego pracodawcy, ze kazałam podpisywać z datą odbiór mojego zwolnienia i wyraźnie z imienia i nazwiska kto z kadr odebrał. Zbierałam to wszystko plus awiza, dowody nadania i wysyłałam zawsze z potwierdzeniem odbioru. Bo potem przez czyjś błąd to my płacimy
Rotenkopf, trzymam kciuki, by Twoja sprawa się wyjaśniła i żebyś już sie nie denerwowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:10
-
jamniczakuchnia wrote:Kawuszka u mnie też brak ruchów od wczoraj godziny 18 czyli po połówkowym! Jest tam jakieś lekkie smyrnięcie, ale to nie to...
Ja też mam poduchę i polecam! Chociaż mąż jej nie lubi bo zamiast do niego to przytulam się do Stefana (tak nazwałam moją poduchę)
Dziewczyny za równy miesiąc wigilia! A ja nie mam jeszcze żadnych prezentów a nawet pomysłów na nie. Zawsze starałam się od początku listopada powoli kupować prezenty a teraz nie mam weny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:24
-
mania wrote:no poszłam
Musisz mi zwolnić miejsce
Super, że w końcu Ci zrobili te badania i najważniejsze, że z małym wszystko dobrze. A robił Ci to połówkowe ?? Czy takie zwykłe tylko ??
USG robił mi dr Kl. , czyli szału nie było, słowem się do mnie nie odezwał
Pomierzył małego (o płci oczywiście nic nie szepnął), trwało to z 3 minuty, przepływów nie sprawdzał tylko tak rzucił okiem. Więc na moje oko to zwykłe USG było. Więc 4.12 idę do mojego lekarza.
W takim razie oddaję łóżko z rezerwacją dla CiebieAle nikt do mnie nie przychodzi, nie informuje, ja się już spakowałam, a może mnie zatrzymają do jutra, bo dopiero wtedy miną 3 doby
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
wiecznie wrote:może maluszek zmienił porę aktywności albo ma po prostu bardziej leniwy dzień
albo Ty mamuśka się dużo ruszałaś i maluch sobie smacznie spał, bo go kołysałaś
. Nie martw się na zapas, bo ruchy jeszcze nie muszą być regularne.
Mam nadzieję, że tak jest, ale niefajnie się czuję, że mała Jagodzianka cichutko siedziFakt, wczoraj dużo się ruszałam popołudniu bo sprzątałam, no ale później leżakowałam sobie i sen i poranek i cicho sza
Daj znać dzidziusiu matce znerwicowanej
Jamniczakuchnia, widocznie tak ma być no bo musimy pozytywnie myśleć. To dopiero początki ruchów, także różnie może się to odbywa
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja także polecam poduche z całego serca
. Kręcę i wierce się w nocy bo też ciężko mi znaleźć pozycję ale z poduszką mam więcej możliwości
. Fajnie czytać dobre wiadomości po wizytach
ja dopiero w czwartek...
Co do zusu to współczuję Rotenkopf tych przeżyć bo też miałam z nimi ścięcia. Dostałam list że nie zostanie mi wypłacony zasiłek od początku do końca l4 bo najpierw pracodawca nie dostarczył umowy (dostarczyłam ją ja po dostaniu listu) a później jak myślałam że dostanę już pieniądze bo minął miesiąc dostałam kolejny list że nie otrzymam zasiłku bo pracodawca nie dostarczył jakiegoś druku... Ze łzami w oczach pojechałam do zusu i okazało się że w między czasie sytuacja się wyjaśniła ale że od nich list idzie właśnie 7 dni to zdążyli mnie wkurwić na maxa... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moja też się słabo ruszała ale zjadłam gruszkę i się zaczęło! Pierwszy raz mi brzucho falował chyba jej smakowała
Odkryłam sposób na moja Zosieńkę
Justyna Es lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Karola91, może faktycznie focha puścił
Kawuszka, ale u mnie to ruchy są od dawna, a kopniaki bardzo często! Idę sprzątać strych, może Michał jeszcze się pokołysze a potem się obudzi i da kopniaka
To na pewno się Michałek zamelduje niedługo i sieknie Cię kopniakiem
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Witam się po pięknym dniu
zemscilam się na stazyscie aż prawie płakał
Na temat zusu skarbowek itp szkoda słów normalnierobią z nas idiotów, ale z doświadczenia powiem ze niema co się z nimi cackac
Biore się za kaczkę pieczona z podrobami w skórce z pomarańczyśrednio mi się chce , ale obiecałam mężowi !
Ruchami się nie przejmujcie jeszcze dostaniecie multum kopniakow, a ze teraz cisza to dzidzie pewnie śpią !