X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o rozgrzeszenie - zjadłam kebaba.

:P

Lanusia93, karola91, Funky09, Rotenkopf, malala, fabdorota, Justyna Es, Dobson, dziewussia lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dobrze ze pojechałas i w końcu Tobie pomogli. Oby Ból ustąpił i nigdy więcej się nie pojawił!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to dobrze że w końcu ktoś normalny Cię zbadał!

Straciatellaa e tam, kebab to nie tragedia :D

Właśnie wyszli od nas kumple, którzy razem z mężem robili technikum i studiowali leśnictwo :) Trochę razem przeżyliśmy na studiach, było co wspominać :D
    Mówili że bosko w ciąży wyglądam, bo jak jechali do nas to zastanawiali się jak teraz wyglądam i spodziewali się wieloryba haha :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Okazało się, że to zastój. W trakcie usg lekarz przerwał i wezwał położną z zastrzykiem (była gdzieś 17.00/ pyralgina z podwójną dawką papaveryny) bo się tak zwijałam z bólu. Z Haneczką jest wszystko okej ;) Przyszła godzina 18 i boli dalej, tzn brzuch mnie tylko przestał boleć i już nie był taki spięty. Rafał poszedł do położnej powiedzieć, że dalej boli (niby miałam dać znać po 30 minutach ale wolałam jeszcze zaczekać) o 18.10 dostałam kolejny zastrzyk - spasmalgon i na całe szczęście powoli przechodzi.

Po minie lekarza wyczytałam, że w niedziele trafiłam na niezbyt ogarniętego urologa i w życiu nie widziałam jeszcze u nikogo tak zdziwionej miny jak mu powiedziałam, że tamten nie zlecił mi żadnych badań ani nie dał leków.

Aleksandrakili, może wybierz się do lekarza? Ja tak długo dziś zwlekałam i w aucie myślałam, że zejde z tego świata.
    Lanusia, wyszłaś czy dalej zostajesz?
    Super, że w końcu na kogoś ogarniętego trafiłaś. Mi szwagierka dziś powiedziała, że ją tak bolało właśnie jak zastój w nerce miała w ciąży. Mi nie przechodzi, ale ból jest taki umiarkowany.. Jak w nocy zaś spać nie będę to jutro zadzwonie do mojego lekarza:)
    A powiedział ci coś czy to będzie nawracać? I co dalej z tym robić?? :)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Proszę o rozgrzeszenie - zjadłam kebaba.

:P

Też bym zjadła, ale nie mogę takiego mięsa z kebaba ze względu na alergię ;( po za ciążą jadam, ale w ciąży wolę nie ryzykować. Teraz to już w ogóle mam smaka ;) :P

Domi82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;*
    Na obchodzie lekarz na moje pytanie z czego ten zastój powiedział : "z czego ten zastój jest, czy z bakterii czy z kamieni czy z czego to dowiemy się jutro po badaniach ale ewidentnie jest zastój i ja nie wiem dlaczego lekarz go nie widział...no chyba, że nie chciał go widzieć".
    Czyli wyszło na to, że mogłam uniknąć dzisiejszego ataku gdyby lekarz był kompetentny.

• mania Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jejku współczuję Wam tych nerkowych bóli wiem co to znaczy oby jak najszybciej przeszło...

A ja będę nudna i powiem, że znów wciągnęłam mleczko miałam przestać ale nie mogłam się powstrzymać...

Przespałam pół dnia i nadal jestem śpiąca...idę spać...dobranoc mamusie.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, a jecie masło orzechowe? Sprzeczne informacje do mnie docierały: że jak najbardziej, bo kwas foliowy, za moment, żeby absolutnie nie jeść, bo w orzechach ziemnych są plesnie i grzyby. Rzucili moje ulubione do Lidla i sobie pozwoliłam na kanapeczki, ale mąż na mnie krzyczał:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych usg i ślicznych maluchów :) Teraz każdego dnia będą nam się sypały takie wieści :D

Rotenkopf, współczuję Ci bardzo :( Ale dobrze, że już coś się dzieje ku poprawie.

A, Kawuszka, jeszcze chciałam się odezwać co do ruchów (co prawda pisałaś, że Jagódka się w końcu odezwała pięknie :)) : u mnie było ostatnio dokładnie to samo! Wcześniej młody dawał się już wyraźnie we znaki, szalał codziennie rano i wieczorem. A ostatnio przez trochę ponad dwa dni niemal zamilkł. Ledwie kilka razy dziennie coś tam zabulgotał czy stuknął i cisza... Już się zamartwiałam o niego (wkręciłam sobie nawet, że może jest podczadzony, bo ostatnio nam cały dym z pieca poszedł na mieszkanie), ale wczoraj dał znowu popis swoich umiejętności :)
    I potwierdziło się u mnie to, o czym chyba Kama pisała - skurczybyk zmienił "godziny urzędowania"!<3 Akurat wczoraj mieliśmy z mężem poważną debatę do 3 nad ranem, do tego się mocno stresowałam i wtedy zaczął harcować :)

Także dziewczyny, jestem kolejnym przykładem na to, że nie ma co się martwić na zapas, jak maluchy sobie robią wolne :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczęta, a jecie masło orzechowe? Sprzeczne informacje do mnie docierały: że jak najbardziej, bo kwas foliowy, za moment, żeby absolutnie nie jeść, bo w orzechach ziemnych są plesnie i grzyby. Rzucili moje ulubione do Lidla i sobie pozwoliłam na kanapeczki, ale mąż na mnie krzyczał:(

Szczerze to bym się nie przejmowała... Co prawda sama staram się nie jeść takich rzeczy, z uwagi na to, ze nie lubię takich przetworzonych smarowideł, ale to już rzecz gustu :) W czym potencjalnie nie ma grzybów i pleśni?
    Jakby się tak wszystkim przejmować, to mogłybyśmy niczego nie jeść. Np. chleba, jak się pogada z piekarzami i dowie, co tam wpada do maszyn :P

Domi82 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja jem masło orzechowe :D I to z Lidla i domowe. W ogóle jem to na co mam ochotę, a "dobre rady" żywieniowe omijam z daleka. Zresztą na dobre mi to wyszło, bo lekarz widząc moją krzywą cukrową powiedział że bardzo rzadko spotykana jest taka dobra i stwierdził że pewnie normalnie się odżywiam :P

Babu, fabdorota lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis ciagle żre cos słodkiego masakra

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem praktycznie wszystko poza surowizna, ale jakoś z tym masłem się wyjątkowo zaniepokoilam... W sumie nie wiem, dlaczego, skoro zjedzenie burgera czy kebaba mnie nie niepokoi:P
    Babu, masło z Lidla jest bardzo ok, jeśli chodzi o skład. 95% to orzechy, dalej cukier trzcinowy, olej palmowy (:/) i sól morska.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj sie...!! pisz jak tam

a wysle wam focie brzuchaaaaa

2upy06q.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:21

Straciatellaa, Babu, fabdorota, malala, Anastazjaaa, Aleksandrakili, Lanusia93, Andrea20, wiecznie, dziewussia, jamniczakuchnia, mania, ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja też jem praktycznie wszystko poza surowizna, ale jakoś z tym masłem się wyjątkowo zaniepokoilam... W sumie nie wiem, dlaczego, skoro zjedzenie burgera czy kebaba mnie nie niepokoi:P
    Babu, masło z Lidla jest bardzo ok, jeśli chodzi o skład. 95% to orzechy, dalej cukier trzcinowy, olej palmowy (:/) i sól morska.

Aaa widzisz, to zwracam honor :D Chociaż ten olej palmowy... <kręci głową i grymasi> Ale dzięki za info, w takim razie może kupię mężulowi.

fabdorota lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narobiłyście mi smaka na masło orzechowe! nie jadłam wieki.. choć ostatnio widziałam, że w Lidlu były też lody o takim smaku i chciałam kupić ale niestety puste zamrażarki :(

Olina zgrabny brzuszek :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem ze to pytanie bylo juz z milion razy ale jak wrzucic tu fotki zeby bylo je od razu widac a nie przez link?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    dziewczyny wiem ze to pytanie bylo juz z milion razy ale jak wrzucic tu fotki zeby bylo je od razu widac a nie przez link?
    http://pl.tinypic.com/?t=postupload
    Wybierz plik.
    Rozmiar 640x480 i gotowe :)

Ameiva lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja pokazę mój dzisiejszy :)

f0a35d7e.jpg

Straciatellaa, Olina, fabdorota, Lanusia93, Ameiva, Andrea20, wiecznie, Anastazjaaa, dziewussia, jamniczakuchnia, Babu, ilonia1984, malika89, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tatuś poczuł pierwszy raz swojego synka! !!!! :)
    DUMNA JA:)

Straciatellaa, Aleksandrakili, fabdorota, malala, Lanusia93, Andrea20, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ