X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, jesteś doświadczoną mamą i pewnie masz rację, ale wiesz jak to jest w pierwszej ciąży na WSZYSTKO zwraca się uwagę.

Stażysta sam sobie zasłużył, przecież nie chciałaś źle i nie zrobiłaś tego specjalnie ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 ojojjjjj popłakał się haha! :D Niech zacznie lepiej szanować pracę.

Dobra, skończyłam sprzątać strych, w końcu mam miejsce na kartony ubranek :D Obiad zrobiony, wzięłam szklankę coli i zobaczymy czy się Michał poruszy.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka dzisiaj też nie szaleje, więc dzień leniucha mają nasze Skarby.
    Ja dziś mielone robiłam, teraz mąż ziemniaki obiera, zrobię surowke i leżę. Boli mnie brzucho :( chyba z nerwów na fachowców. Nie dość, że się spóźnili 1,5 godziny, to co chwila przerwa o.O

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluszek dał znać, były puknięcia w mamusię :) Także już jestem spokojniejsza :)

agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka masz rację, czasami zapominam jak sama przy pierwszej ciąży czasem panikowalam :D ;)

Czy nie zrobiłam tego specjalnie musiałabym się zastanowić hahaha :D powinno mu być wstyd ze kobieta w dość już widocznej ciąży ma więcej sił i kondycji niż niespełna 30 letni mężczyzna.

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala. Mam kolejny atak. Zaczęło się koło 14, myślałam, że przejdzie ale doszło tego, że boli mnie brzuch, nogi podnieść nie umiem, nawet z głębszym oddychaniem mam problem...

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jade do szpitala. Mam kolejny atak. Zaczęło się koło 14, myślałam, że przejdzie ale doszło tego, że boli mnie brzuch, nogi podnieść nie umiem, nawet z głębszym oddychaniem mam problem...

Kochana trzymaj się ! , ściskam mocno :*
    Daj znać juz jak się czegoś dowiesz :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po badaniu. Miłoszek został Miłoszkem :) generalnie wszystkie parametry w porządku (badanie bardzo dokładne ok 30 min) doktor tylko zauważył torbielki splotu naczyniowego. Powiedział ze wysłałby mnie na badania genetyczne, gdyby nie to, że robiłam w 13 t test pappa i miałam super wynik. Powiedział, że na ogół wchłaniają się do końca 22 tc wiec jeszcze mamy trochę czasu. Czy któraś z was zna temat takich torbieli?

Endzis, agulas, paprotka30, Babu, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał puka, ufff :D

Kawuszka, karola91, fabdorota, Endzis, Lanusia93, wiecznie, wiecznie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotnekopf trzymaj się i daj znać co i jak!

• malala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja dziś miałam wizytę u gin i podejrzałam Julkę :) i jak się ładnie ustawiła do zdjęcia :)
    cb3fe405.jpg
    dziś waga 414g, w ubiegłą środę było 376g więc rośnie :) kolejna wizyta za niecałe 3 tygodnie, zobaczymy ile przybierze do tego czasu :)

co do spania to ja mam też poduchę tą C i chwalę sobie! pierwsze kilka nocy było mi ciężko z nią spać ale teraz już się nauczyłam na niej układac i jest bardzo wygodna. tylko mój M cierpi, że nie może się do moich pleców przytulić bo dzieli nas gruba poduszka :P ale jakoś musi to przetrwać :D

w ogóle wczoraj wieczorem poczyniłam pierwszy zakup dla Julki - leżaczek z Tiny Love. czekam na dostawę! :) jakoś nie mam głowy do ciuszków.. nie wiem co, jaki rozmiar.. a nie zapowiada się abym dostała po kimś jakąś pakę ubrań więc tym bardziej powinnam się zająć tematem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:08

Andrea20, fabdorota, Wiolcia1405, Endzis, agulas, Lanusia93, malika89, jamniczakuchnia, Aleksandrakili, wiecznie, triste, katka/85, Anastazjaaa, MagSz, karola91, Funky09, kamaaa, Straciatellaa, Babu, Kawuszka, Dobson, Olina, dziewussia, Mynia, Wilka, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala śliczny bąbel <3

malala lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Oby tym razem Ci pomogli! Daj znać później jak rozwiązali sprawę. Niech nasze troski szybko znikną, żebyśmy wszystkie mogły się cieszyć bezproblemową ciążą.

Połowa za nami, kiedy to zleciało? Teraz święta, Sylwester- ten miesiąc minie błyskawicznie, a potem zostaną 3 pełne miesiące i większość Klusek może wychodzić na drugą stronę brzuszka <3

Ach, mój łobuziak waży już ok. 280 g i jego ruchy przez ten dwudniowy odpoczynek przybrały na sile, już kopie, a nie tylko łaskocze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:36

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf daj znać co i jak :) trzymaj się dzielnie :)

Malala cudny dzidziuś :)

Ja przyjechałam od teściów i ledwo żyje, zaś mnie tak boli ta prawa strona:( nie wiem już z czego to :( beczeć mi się chcę :( zawsze coś :( ehhh

malala lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Aleksandrakili trzymajcie się dzielnie!

Olina lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, rosną nasze klusie jak na drożdżach.

Co do pokoju to ja na szczęście mam pokój dla dzidziusia. Jestmalutki ale łóżeczko szafa i komoda się zmieszczą, na razie musi wystarczyć.
    A jak maluch podrosnie tak około 2-3 roku życia przejdzie do naszej sypialni a my przejdziemy na strych ;)

Rotenkopf trzymaj się dzielnie i daj znać co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:33

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że to zastój. W trakcie usg lekarz przerwał i wezwał położną z zastrzykiem (była gdzieś 17.00/ pyralgina z podwójną dawką papaveryny) bo się tak zwijałam z bólu. Z Haneczką jest wszystko okej ;) Przyszła godzina 18 i boli dalej, tzn brzuch mnie tylko przestał boleć i już nie był taki spięty. Rafał poszedł do położnej powiedzieć, że dalej boli (niby miałam dać znać po 30 minutach ale wolałam jeszcze zaczekać) o 18.10 dostałam kolejny zastrzyk - spasmalgon i na całe szczęście powoli przechodzi.

Po minie lekarza wyczytałam, że w niedziele trafiłam na niezbyt ogarniętego urologa i w życiu nie widziałam jeszcze u nikogo tak zdziwionej miny jak mu powiedziałam, że tamten nie zlecił mi żadnych badań ani nie dał leków.

Aleksandrakili, może wybierz się do lekarza? Ja tak długo dziś zwlekałam i w aucie myślałam, że zejde z tego świata.
    Lanusia, wyszłaś czy dalej zostajesz?

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, dobrze, że tym razem Ci się trafił ktoś kompetentny. Oby zrobili teraz z tym porządek:*
    Czyli co? Zostajesz na trochę w szpitalu?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dobrze że w końcu Ci się trafił konkretny lekarz, teraz będzie już tylko lepiej, trzymaj się ciepło :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Okazało się, że to zastój. W trakcie usg lekarz przerwał i wezwał położną z zastrzykiem (była gdzieś 17.00/ pyralgina z podwójną dawką papaveryny) bo się tak zwijałam z bólu. Z Haneczką jest wszystko okej ;) Przyszła godzina 18 i boli dalej, tzn brzuch mnie tylko przestał boleć i już nie był taki spięty. Rafał poszedł do położnej powiedzieć, że dalej boli (niby miałam dać znać po 30 minutach ale wolałam jeszcze zaczekać) o 18.10 dostałam kolejny zastrzyk - spasmalgon i na całe szczęście powoli przechodzi.

Po minie lekarza wyczytałam, że w niedziele trafiłam na niezbyt ogarniętego urologa i w życiu nie widziałam jeszcze u nikogo tak zdziwionej miny jak mu powiedziałam, że tamten nie zlecił mi żadnych badań ani nie dał leków.

Aleksandrakili, może wybierz się do lekarza? Ja tak długo dziś zwlekałam i w aucie myślałam, że zejde z tego świata.
    Lanusia, wyszłaś czy dalej zostajesz?

Uff! Na szczęście ktoś w końcu Ci pomógł!
    Teraz będzie już dobrze :)

Wyszłam :) Jutro idę tylko po odbiór wypisu i zwolnienia. Musiałam zwolnić miejsce dla mani, bo oddział nam się zapełnił :D

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ