X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota haha na pozór wygląda wszystko tak ładnie i pięknie , w rzeczywistości to ciężka praca no i na powietrzu, nie ważne , że deszcz, śnieg , upał cokolwiek. Swoje trzeba robić i niema zmiłuj :) a ze teraz mam zuli to i ognisko jest od nowego roku maszyna wchodzi :) to mniej roboty będzie i wszystko szybciej i sprawniej.

Wspolczuje pracy w takim miejscu ! Dlaczego nie można ciepłych napoi? :o

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Fabdorota haha na pozór wygląda wszystko tak ładnie i pięknie , w rzeczywistości to ciężka praca no i na powietrzu, nie ważne , że deszcz, śnieg , upał cokolwiek. Swoje trzeba robić i niema zmiłuj :) a ze teraz mam zuli to i ognisko jest od nowego roku maszyna wchodzi :) to mniej roboty będzie i wszystko szybciej i sprawniej.

Wspolczuje pracy w takim miejscu ! Dlaczego nie można ciepłych napoi? :o
    Nie no, jasne, tak zażartowałam. Na pewno macie pracy po pachy, chociaż ja bardzo lubię las... Ale las i deszcz to średnio zachęcające połączenie.
    A z tymi ciepłymi napojami, to trochę zagadka. Szefowa zabroniła i tyle. Ale podejrzewam, że w głowie ma ryzyko poparzeń. Jednak pracujemy z niepełnosprawnymi intelektualnie i różne rzeczy mogą się wydarzyć. Z tym, że oni piją ciepłą herbatę i do żadnej tragedii jeszcze nie doszło. W każdym razie to jej może chodzić po łepetynie, albo to po prostu zwykła złośliwość, bo to nieciekawe babsko i lubi ludziom życie utrudniać.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Wiem, że niektóre z Was miały krwiak na początku ciąży. Moja koleżanka była dziś na usg (6t 6d) i powiedziano jej, że ma krwiak odklejający trofoblast. Możecie powiedzieć ile czasu leżałyście, jak szybko się wchłonął i jakie miałyście leki?

Dziewusia mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo jak u znajomych Funky09. Życzę Ci tego z całego serca!!!!
    Musi być dobrze!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się że mam Was. Dzięki za wsparcie i pocieszenie.

Paprotka30 nie masz za co przepraszać, ja czasem nie chce Wam pisać o takich złych sprawach, ja wiem że wy też to przeżywacie, bo ja też przeżywam sprawy związane z Wami choć Was nie znam, biłam się z myślami czy Wam pisać czy nie- bo Wy się cieszycie, robicie zakupy i nie chcę psuć tej miłej wesołej atmosfery na forum. takie mam czasem głupie myśli.

Kama synek był mierzony w szpitalu jak byłam miesiąc temu, był mniejszy o tydzień, ale dostałam zastrzyki Fragmin i acard na łożysko i myśleli lekarze że się poprawi i młody podrośnie, podgoni- później był mierzony 2 tyg temu u innego gina- bo martwiłam się ile jest płynu owodniowego oraz czy jest pecherz moczowy i nerki- ale on nie mówił nic o hipotrofii, później byłam 18.10 u mojego gina i mówił że jest mniejszy i wspominał o leczeniu a wszystko się wyjaśniło we wtorek na badaniu połówkowym jak zmierzyli przepływy tętnic macicznych.

natalka189 dzięki, a córcia normalnie rosła?? Jest drobniejsza, mniejsza??
    Ciuszki kupowałaś na 56??

wieczie- kiedy będziesz mieć kontrolę tych miedniczek nerkowych?? to są inaczej nerki??

Rotenkopf jak się czujesz?? Co mówił lekarz jak wychodziłaś?? czekam na wieści.

Anastazjaaa to był bardzo głupi sen- współczuję..

Wiolcia1405 narobiłaś mi ochotę na kiełbasę z ogniska.. mniam.. fajnie masz ;)

Alicce, zrobiłam amnio jestem pewna że nie ma zespołu downa, rozszczepu kręgosłupa i innych wad- powinien być zdrowy, dzięki za miłe słowa.

baba co to są za ćwiczenia Vojty?? Dlaczego są tak drastyczne dla rodziców?? już się boję ;)

Funky09 super, dzięki za wiesci.

Jak wogóle wygląda opieka nad dzieckiem z hipotrofią w domu?? normalnie??

Andrea20- jaki sen haha- rozśmieszyłaś mnie dzisiaj jako pierwsza ;))

buziaki Kochane

paprotka30 lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia Kochana ja tam cały czas wierzę, że wszystko dobrze się skończy i urodzisz zdrowego synka. Szpitala współczuję ale to dla Waszego dobra, trzymajcie się!

Ja zaraz oszaleje dr mi obiecał, że położy mnie na 3 dni, że na weekend wyjdę a teraz przyszedł i powiedział, że kardiolog po zobaczeniu mojego ekg kazał mi znów założyć holter...i jest godz 14 a jeszcze mi go nie założyli więc pewnie jutro nie wyjdę...masakra czeka mnie weekend w szpitalu...wyć się chce...

"Żizel"" mi humor poprawiła :D

dziewussia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Nie no, jasne, tak zażartowałam. Na pewno macie pracy po pachy, chociaż ja bardzo lubię las... Ale las i deszcz to średnio zachęcające połączenie.
    A z tymi ciepłymi napojami, to trochę zagadka. Szefowa zabroniła i tyle. Ale podejrzewam, że w głowie ma ryzyko poparzeń. Jednak pracujemy z niepełnosprawnymi intelektualnie i różne rzeczy mogą się wydarzyć. Z tym, że oni piją ciepłą herbatę i do żadnej tragedii jeszcze nie doszło. W każdym razie to jej może chodzić po łepetynie, albo to po prostu zwykła złośliwość, bo to nieciekawe babsko i lubi ludziom życie utrudniać.

Jajks.. myślę że to jej widzimisię.. masakra :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją córeczke też rechabilitowałam metodą vojty bo urodziła się w 33tyg, a metoda jest drastyczna ponieważ trzymasz dziecko w wymuszonej pozycji na siłe i dziecko cały czas płacze wniebogłosy ;/ i musisz sama z nim ćwiczyć w domu 4x dziennie ale u mojej córki dało to efekty bo miała zmniejszone napięcie mięśniowe i ćwiczyłyśmy tak może z 1,5 roku

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, musiałam nadrobić stronki od wczoraj popołudnia! Będę się powtarzać, ale faktycznie dużo piszemy :)

Dziewussia, okropne te wieści, że ciągle coś się dzieje, ale wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Donosisz maluszka do tego czasu co trzeba i jak się urodzi, okaże się, że wszystko z nim będzie dobrze i tak jak któraś z dziewczyn napisała, będzie aniołkiem w zachowaniu :) Musisz myśleć pozytywnie i dbać o Was teraz zgodnie z tym co mówią lekarze, skoro szpital to niech tak będzie bo synek najważniejszy! Buziaki kochana :*

Dzisiaj miałam sajgon w pracy od rana, na szczęście jeszcze godzina i do domku. T

Rotenkopf, dobrze że już wyszłaś i mam nadzieję, że czujesz się lepiej.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Ja moją córeczke też rechabilitowałam metodą vojty bo urodziła się w 33tyg, a metoda jest drastyczna ponieważ trzymasz dziecko w wymuszonej pozycji na siłe i dziecko cały czas płacze wniebogłosy ;/ i musisz sama z nim ćwiczyć w domu 4x dziennie ale u mojej córki dało to efekty bo miała zmniejszone napięcie mięśniowe i ćwiczyłyśmy tak może z 1,5 roku
    U nas córa urodziła się w 42 tyg i tez problemy z napięciem i ćwiczenia vojty. Szybko pomogło. Dziewusia będzie dobrze!! W szpitalu Ci pomogą. Wiele kobiet rodzi przed 38 tygodniem ba - przed 35 i dzieci są zdrowe.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny mam pytanko. Wiem, że niektóre z Was miały krwiak na początku ciąży. Moja koleżanka była dziś na usg (6t 6d) i powiedziano jej, że ma krwiak odklejający trofoblast. Możecie powiedzieć ile czasu leżałyście, jak szybko się wchłonął i jakie miałyście leki?

Ja dostałam luteinę dopochwową 2x 100mg i kwas foliowy najpier 15mg, a potem 5mg. Leżałam 6-8tyg., potem się jeszcze oszczędzałam, zresztą do dzisiaj nie szaleję. Krwiaka miałam "małego", który odklejał kosmówkę.

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Funky !

Dziewczyny, co do chorób dzieci.. Czytam różne historie, nie tylko na naszym wątku. Lekarze mówią jedno, a rzeczywistość to drugie. Trzeba się oszczędzać, słuchać zaleceń i wtedy jest większa szansa, żeby urodzić zdrowe dziecko. Wiadomo, że każda z nas się przejmuje. Ale co my możemy..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wszem i wobec mojego drugiego synka:
    29cc3af02e3ad4d061b518d74425c7cb.jpg

Pora zacząć szukać imienia.

Usg trwało 47 minut, wszystkie pomiary w normie, żołądek wypełniony, płuca i serce prawidłowe, kości udowe również w normie.

Maluch bardzo aktywny i ruchliwy

Iwonkaaa, agulas, wiecznie, kamaaa, mania, fabdorota, Funky09, ilonia1984, Endzis, paprotka30, dziewussia, Andrea20, Dobson, triste, malala, Rotenkopf, Babu, Aleksandrakili, Larisa, malika89, Olina, karola91, jamniczakuchnia, Lanusia93, Catelyn lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa Slicznosci :*
    GRATULUJE :)

Ja za tydzień może wkoncu się dowiem kogo noszę pod serduszkiem:)

Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka życzę ci aby szybko zleciało :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, teraz w środę ponownie będą mierzone te miedniczki, bo mamy wtedy usg połówkowe.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    wczoraj w ogóle przyszedł do mnie mój płaszczyk zimowy, ten nieciążowy już przestał być dobry więc musiałam coś kupić :) pochwalę się, bo jestem zachwycona jakie to pomysłowe rozwiązanie - będzie na ciążę i po ciąży także! :D
    http://www.happymum.pl/sklep3/j416b,plaszcze_kurtki,690-makalulu_grey_jacket.html taki o :)

Malala też patrzyłam na ten płaszczyk - proszę powiedz czy jest ciepły. Możesz zrobić zdjęcie od środka aby zobaczyła podszewkę ? Będę super wdzięczna. Ja kupiłam kurtkę z h&m i jednak jest za krótka więc rozglądam się za czymś innym jednak.
    Z góry dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja gratuluję synka cieszę się że wszystko dobrze juhuu! <3 Rotenkopf teraz w domku odpoczniesz szpital wykancza a że wypuścili to rozumiem że już jest wszystko ok czekam na wieści!

Dziewussia już Ci opowiadam. Córcia ważyła 2 kg a mówili że nie wiadomo czy będzie miała 1,5 kg i 46 cm.czyli jakbym urodziła w 40 tc to by miała 3 kg więc mimo ciężkich warunków rosła w brzuchu tlen też jakoś otrzymywala i lekarze byli w szoku tylko wód było coraz mniej... Ciuszki kupowałam na 46 cm są takie w internecie pampersy też są specjalne dla małych babli. Po urodzeniu szybko nadgonila teraz jest najwyższa i największa w grupie ma 5 lat i waży 22 kg a jest szczupła no i ma 122cm. Będzie Ci potrzebny laktator bo takie dzieci niestety często nie mają odruchu ssania i walcz o karmienie piersią i będzie łatwo ale będzie warto :-D bo mleko Zwłaszcza Twóje jest najlepsze dla Twojego dziecka! Jesteś wspaniała mama i dasz radę! Jeżeli jeszcze masz jakieś pytania pytaj

Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewussia, teraz w środę ponownie będą mierzone te miedniczki, bo mamy wtedy usg połówkowe.

To trzymam kciuki żeby się wszystko unormowalo :-* <3

wiecznie lubi tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wracam z usg, na 70% dziewczynka ❤ jeszcze w poniedziałek mam usg u swojej gin więc zobaczymy. Ale doktor patrzył kilka razy i mówił, że nic nie dynda między nogami:D ale najważniejsze to, że wszystko jak najbardziej w normie, zdrowiutka, serduszko pięknie biło, waży 287 gram moja kruszynka

Anastazjaaa, fabdorota, paprotka30, Endzis, dziewussia, Andrea20, agulas, Dobson, Rotenkopf, Babu, Aleksandrakili, triste, malala, Funky09, karola91, wiecznie, mania, jamniczakuchnia, natalka189, Lanusia93, Catelyn lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje aleksandra, to mamy dziś parkę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ