X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie odzywalam się juz długo ale czytam na bieżąco, żeby później nie mieć zaległości :) To ja juz nie wiem kilka razy dziennie czuje ze mi się brzuch spina i jest wtedy twardy jak skała i po jakiś 30 sekundach puszcza i znowu miękki no to to pewnie te skurcze bh. Ale czasem zdarza się ze jak mnie łapie taki skurcz to jest dość mocno bolesny i wtedy się martwie :/

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja od tygodnia czuję się wyśmienicie. Zero bóli i mnóstwo energii. Właśnie skończyłam lepić pierogi. Będzie zgaga..
    Wiele moich znajomych miało ten krążek i donosiły ciążę. Będzie dobrze :)

Mój brzdąc od wczoraj jest spokojny. Denerwuje mnie to. Czasami mnie kopnie i tyle. Wolę jak ciągle figluje wtedy jestem spokojna..
    Jutro jadę na ostatni zjazd i mam koniec podyplomówki. Kupi! Trzeba będzie to uczcić =D

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze kiedys pisalyscie cos o kodach rabatowych do H&M po zalogowaniu sie na jakiejs stronie, pomozecie, mozecie powiedziec jak to dokladnie szlo :) ? chce zrobic zakupy na ich stronie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej.

Ja dopiero wstałam................. masakra, nie mogłam zasnąć i dopiero kimnęłam po 3. Córa znów chora.... mnie też coś bierze. Robiłam badania krwi i wyczuwam lekką anemię, mocz ok, czekam tylko na posiew- to mnie martwi! bo w laboratorium mówiła, że jak nic nie wyhodują to na następny dzień wynik, a tu już 3 dni czekam i nie ma ;/ CRP spadło - yeeaaah! mam 6 a nie jak przez ostatnie 4 tygodnie 12 :)

Na plusie 2,5 kg :) Gin mi mówiła, że 7kg muszę przybrać.

Dziewczyny trzymajcie kciuki- w niedziele mam obronę!! mam nadzieje, że będę miała fory przez brzuch haha :D Kupiłam sobie fajną sukienkę w szachownicy, później Wam cyknę focie jak się ogarnę.

Miłego dnia!

Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    wydaje mi sie ze kiedys pisalyscie cos o kodach rabatowych do H&M po zalogowaniu sie na jakiejs stronie, pomozecie, mozecie powiedziec jak to dokladnie szlo :) ? chce zrobic zakupy na ich stronie.
    nie wiem czy o to Ci chodzi, ale jak zapisze się do ich newslettera to ma się -25% na jeden produkt, ale nie wiem czy przypadkiem ten upust nie dotyczy tylko w ich sklepie internetowym

Mania, założą Ci krążek i będzie wszystko w porządku i Ty będziesz spokojniejsza :). Szkoda, że gin nie powiedział Ci ile cm ma szyjka..

Ameiva lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka co to za pas? Mów tu raz dwa... Ja swojemu Kochanemu powiedziałam ze ma mnie do kliniki Ambroziaka zapisać... :p

Grrrrrrrr znowu powylam się na świątecznej reklamie merci... piękna...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m podobno stacjonarnie duże obniżki.
    Jutro moze sie przejdę.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella trzymamy kciuki :) co dwie głowy to nie jedna... ja tez brobilam się z fasolką w brzuszku :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maturę zdawałam w ciąży z Zuzia, a teraz ze szarotka obrona. Grrr ale stres jest :p

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Rotenkopf właśnie miałam pisać, co u Ciebie, a Ty się meldujesz :-) Na kiedy masz termin porodu?
    2/5 kwietnia

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa pas do elektrostymulacji, taki z elektrodami, na bateryjki. Ja kupiłam w lidlu za jakieś nieduże pieniądze. W sumie M mi kupił, bo nie duża kasa, a może podziała... Powiem Ci, że kilka cm zgubiłam w krótkim czasie i ujędrniły się te mięśnie, cieszyłam się jak dziecko. Trzeba to systematycznie nosić i stopniowo zwiększać ilość impulsów. W sumie jak na rehabilitacji :-) Robiłam wcześniej brzuszki itd, ale przy małym dziecku to wiadomo jak jest z systematycznością. A jak patrzyłam na mój brzuch to już w ogóle w deprechę wpadałam... Po porodzie zamierzam iść na zumbe, koleżanka (ta co mi ciuszki przyniosła) chodzi i niezły z niej lachon ha,ha Teraz M w zasadzie tylko na rano pracuje, to ogarnę :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella będziemy mocno trzymać kciuki, Ja i Ala ha,ha No przyszłej mamusi nie powinni robić pod górkę ;-) pamiętam swój stres na obronie i hmm pustkę, czarną dziurę, nicość w swojej głowie ha,ha Pamiętam, że tak się udało że podpytałam promotora o co chodzi z pytaniem? Zdziwiony powiedział dwa słowa, dosłownie i mnie olśniło ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    2/5 kwietnia
    To o tydzień różnica praktycznie, wagowo nasze dzieciaczki tak samo, czyli jak na mój rozum jest w normie jak nic :-) bo wiadomo, pomiar, różny rozwój dziecka itd.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakroiłam się marchewki jak szalona :-) Uwielbiam do ziemniaczków :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ja też maturę z córcia i obronę z fasolką:) dasz radę :)

Karatka dzięki za info obczaje...U mnie będzie ciężko bo mój jako kierowca na międzynarodowce pracuje więc nie ma go ciągle... A w domu wiadomo tysiąc innych obowiązków...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    nie wiem czy o to Ci chodzi, ale jak zapisze się do ich newslettera to ma się -25% na jeden produkt, ale nie wiem czy przypadkiem ten upust nie dotyczy tylko w ich sklepie internetowym

Mania, założą Ci krążek i będzie wszystko w porządku i Ty będziesz spokojniejsza :). Szkoda, że gin nie powiedział Ci ile cm ma szyjka..
    o super chyba wlasnie o tym rabacie kiedys tu czytalam. Juz sie zapisalam i dostalam kod rabatowy na maila. Musze kupic sobie kurtke zimowa bo w moja sie juz nie dopinam i w hm wlasnie odpowienia znalazlam tylko kosztuje 229 zl a to troche sporo jak na jeden sezon ;/. W stacjonarnym sklepie nie ma juz mojego rozmiaru a szkoda bo wczoraj te kurtki widzialam w sklepie z 50 % obnizka :( Pokazcie swoje kurtki zimowe, w czym teraz chodzicie, moze cos innego mi wpadnie w oko?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś mielone i buraczki:)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Straciatella ja też maturę z córcia i obronę z fasolką:) dasz radę :)

Karatka dzięki za info obczaje...U mnie będzie ciężko bo mój jako kierowca na międzynarodowce pracuje więc nie ma go ciągle... A w domu wiadomo tysiąc innych obowiązków...
    Rozumiem Cię, bo mój to w sumie do września tego roku na zmiany pracował, wiecznie zmiany grafiku, więc ogarnąć szkoły rodzenia nie było jak, a co dopiero ćwiczeń... Mi parowar się wyłaczył, więc marchewka prawie gotowa :-) U mnie dzisiaj schabowy :-) W ogóle Niko mnie ostatnio rozwalił, M pizze przywiózł, a on z tekstem, to nie będzie obiadu mamusi? Szkoda... Kochane dziecko :-)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę piec pasztet, ale nie mogę się zdecydować czy zrobić warzywny czy z soczewicy z żurawiną :P. W ciąży decyzje jedzeniowe są strasznie trudne :P

Iwonkaaa, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja nie kupuję kurtki, teraz śmiga w takiej lekkiej puchowej (hmm mocno dopasowanej), jeszcze się normalnie dopinam, a później przeskoczę na dwufunkcyjną z McKinleya, rozm. 38, taka bardziej luźna jest na mnie. W tamtej ciąży w niej się zmieściłam i liczę na to, że tym razem też się uda ha,ha Oby ha,ha Jak nie, wezmę kurtkę M ha,ha

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ