X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja dziś będę piec pasztet, ale nie mogę się zdecydować czy zrobić warzywny czy z soczewicy z żurawiną :P. W ciąży decyzje jedzeniowe są strasznie trudne :P
    E tam, ja szybko podejmę decyzję, biorę obydwie wersje ;-)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz wolne na szczęście .. niestety na ciesn w ciąży nic nie dadzą, w 1 ciąży jak to miałam pełno lekarzy odwiedziłam pocieszające ze po porodzie mija. Ból łapie mnie w nocy i trzyma około 5 minut potem jakoś funkcjonuje z tymi nadgarstkami. . :(

U mnie dziś na obiad zupka szczawiowa :) mała skacze i wariuje cały dzień :) przemarzlam strasznie bo pogoda okropna , o wiele bardziej lubię jak jest na minusie niż tak jak teraz ..

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    my dziś z rana byliśmy na tym 3d, niestety Julka była zaspana, nic się nie ruszała i przez cały czas badania miała rączkę na twarzy, więc tylko częściowo podejrzeliśmy ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1ed1036c974.jpg

przyszły do mnie ciuszki ze Smyka :)

idę nadrobić tych kilka stron, które od wczoraj naprodukowałyście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:19

fabdorota, wiecznie, Funky09, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa !!! dodzwonilam sie do innego sklepu H&M w wawie i jest moj rozmiar wiec ta kurteczke bede maiala za pol ceny :) jupiiiii- 115 zeta moge za nia dac :)

Iwonkaaa, jamniczakuchnia, Karatka81, wiecznie lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amevia pokaż co to za kurtka

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva te 25% zniżki to za newsletter i tylko w sklepie online :)
    Ja mam taką kurtkę na zimę, właściwie płaszczyk: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat
    Miałam na niego 30% zniżki i Tata mi 100 zł dołożył :D

Ameiva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentysty - mega cierpliwy facet, wszystko mi wytłumaczył, mówił co robi w zębie, itp. obiecał że uratuje mi tego zęba :) Włożył lekarstwo na weekend (poprzednia babka mi dawała lekarstwo do zęba na kilka miesięcy!), w poniedziałek idę znowu, ale już się tak nie boję. Oprócz tego znalazł mi jeszcze parę mikroskopijnych dziurek w innych zębach, ale to już pikuś i na znieczuleniu.

Iwonkaaa, fabdorota lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ionkaaa to ta http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0228503001.html teraz w sklepach stacjonarnych jest na nia 50% znizki w necie nadal wisi stara cena. Nie jest zbyt elegancka ale ja potrzebuje cos wygodnego zeby z malym na plac zabaw wyjsc :) a i to jest taki model ze jak sie sciagnie sznureczek pod buistem to mozna ja nosic i bez brzuszka. Czesto widuje dziewczyny w tego typu kurtkach na miescie. Maz dzis na druga zmiane wiec przed praca ma mi ja odebrac bo ten sklep jest na drugim koncu miasta. Teraz musze sie zastanowic na co przeznaczyc rabat 25% z newsletera zeby nie przepadl bo jest wazny do poczatku stycznia 2016 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:51

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, w szpitalu robili mi posiew moczu i wynik dostalam po 6 dniach dopiero. Lekarze tez byli pewni ze pewnie cos tam rośnie bo tak dlugo nie bylo odpowiedzi z laboratorium, a w końcu okazalo sie ze wynik jalowy!
    Mi tez crp spadlo i mam obecnie 8. Oby znow nie zaczelo rosnąć to będę bardzo szczęśliwa :)
    Trzymam kciuki za obronę! :)

Moja kurtka kupiona na ciaze okazuje sie robic taka w sam raz na teraz. Obawiam sie ze do konca ciazy mi nie wystarczy. No ale cóż, jak chcialam wziac większą to mój powiedzial ze w razie czego kupi mi kolejna to niech teraz płaci. :/ a lubie ja bardzo, super mi sie ja nosi chociaz nie bylam przekonana, moze po nowym roku beda jakies przeceny :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z córcia na lakowanie 6 i w poniedziałek też lakowanie i wyrwanie starych korzeni... córcia uwielbia dentystę... mamy cudowna panią która ma 3 letnią córeczkę i półrocznego synka... nie było jej trochę i cora się stesknila...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    U mnie dziś na obiad zupka szczawiowa :) mała skacze i wariuje cały dzień :) przemarzlam strasznie bo pogoda okropna , o wiele bardziej lubię jak jest na minusie niż tak jak teraz ..
    Trochę wstyd, ale u mnie dziś na obiad... mrożona pizza :D Ze skurczami lepiej, ale chcę jeszcze dzisiaj poleżeć dla świętego spokoju, więc takie wyjście z sytuacji. Ale czuję się rozgrzeszona, bo mąż sam to zaproponował :D.
    Poczyniłam dzisiaj ciekawą obserwację: otóż Pola bardzo aktywnie reaguje na psa. Wystarczy, że Ozi burknie, albo szczeknie i ona automatycznie zaczyna kopać. Cieszę się, bo po urodzeniu będzie "zaznajomiona" z dźwiękami psa i raczej się ich nie wystraszy. W ogóle czad, bo uspokaja się, jak jej śpiewam. No Malutka słyszy jak nic :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf po wczorajszym usg oświadczam, że będzie chłopak. Waży 390g.
    Nerki mi spr i też jest ok. Imię wybierzemy później chociaż chodzi mi po głowie Krystian, Damian lub Adrian.
    Zauważyłam, że dużo z was też będzie mieć parkę.

jamniczakuchnia, wiecznie, Endzis, Funky09, Andrea20, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ameiva te 25% zniżki to za newsletter i tylko w sklepie online :)
    Ja mam taką kurtkę na zimę, właściwie płaszczyk: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat
    Miałam na niego 30% zniżki i Tata mi 100 zł dołożył :D
    bardzo ladny, szkoda tylko ze nie ma kaptura chociaz wtedy pewnie nie bylby juz taki ladny :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Straciatella, w szpitalu robili mi posiew moczu i wynik dostalam po 6 dniach dopiero. Lekarze tez byli pewni ze pewnie cos tam rośnie bo tak dlugo nie bylo odpowiedzi z laboratorium, a w końcu okazalo sie ze wynik jalowy!
    Mi tez crp spadlo i mam obecnie 8. Oby znow nie zaczelo rosnąć to będę bardzo szczęśliwa :)
    Trzymam kciuki za obronę! :)

Moja kurtka kupiona na ciaze okazuje sie robic taka w sam raz na teraz. Obawiam sie ze do konca ciazy mi nie wystarczy. No ale cóż, jak chcialam wziac większą to mój powiedzial ze w razie czego kupi mi kolejna to niech teraz płaci. :/ a lubie ja bardzo, super mi sie ja nosi chociaz nie bylam przekonana, moze po nowym roku beda jakies przeceny :)
    paprotka a masz taka typowwo ciazowa? pokaz fotki albo zarzuc linkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:57

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Zauważyłam, że dużo z was też będzie mieć parkę.
    wlasnie mialam pisac to samo :) u nas tez parka- musi byc równowaga w przyrodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:58

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie mam czasu na bycie z Wami na forum :( Masakra jakaś jakie tempo miał ostatni tydzień... Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić ostatnie Wasze wpisy. Mam nadzieję, że wszystko u Was i Waszych maluszków dobrze :)

Niby tylko od wtorku nie czytałam Was a tu tyyyyle stron! :) Buziaki!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    bardzo ladny, szkoda tylko ze nie ma kaptura chociaz wtedy pewnie nie bylby juz taki ladny :)

Raczej nie wychodzę w ulewę, więc kaptur mi niepotrzebny, no chyba że idę z psem, bo on musi niezależnie od pogody, to mam taką zwykłą kurtkę, a później kurtki męża w razie czego :P A do tego płaszczyka czapka na łeb, gruby szalik i jest dobrze!

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Raczej nie wychodzę w ulewę, więc kaptur mi niepotrzebny, no chyba że idę z psem, bo on musi niezależnie od pogody, to mam taką zwykłą kurtkę, a później kurtki męża w razie czego :P A do tego płaszczyka czapka na łeb, gruby szalik i jest dobrze!
    ja wlasnie nie za bardzo lubie czapki i dlatego wole cos z kapturem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, nie mam zdjęcia. Kupowałam w c&a. Nie jest typowo ciazowa. To taka parka czy jak to sie mowi :) jak znajdę w sklepie online to Ci podrzucę link.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pycha sałatkę z ryżem, tuńczykiem, ananasem, fasolą, kukurydzą i majonezem :) A do tego na obiad mamy wczorajszą zupkę grzybową, mmmmmm :)

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ