X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam na razie 3 kg zobaczymy co będzie w drugiej połowie ale wyglądam jak sumo tylko brzuch taki nieciazowy..

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogolnie taka budowe i tedencjie do tycia,dlatego calczas cwiczylam przed ciaza,ale potem ciaza i poronienie i strach mnie jak zaszlam w ta ciaze sparalizowal i nic z soba nie robilam,z corka przytylam 30 kg,ktore zgubilam w pol roku,cwiczac co dziennie,tym razem mam.nadzieje,ze zmieszcze sie w 20 ;) bo teraz moze byc trudniej bo jestem o 10 lay starsza,Iwonka,to mozemy podac sobie reke,myslalam,ze tylko ja az tyle przytylam...nie martw sie nic,szybko zgubimy :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Niko na końcu, na ostatniej wizycie przed porodem miałam 18 kg na plusie, z czego 6 kg przytyłam w ostatnim miesiącu, tyle że ja na końcu to już opuchnięta byłam, zresztą jakiś czas po porodzie z tym walczyłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies mnie obudził, chyba pierwszy raz w życiu go tak przycisnęło po tej wczorajszej kości :P

Wiolcia1405 współczuję tej cieśni nadgarstka, to musi być masakra.

Co do tycia - nie martwcie się, każda przybiera inaczej, a ja znam przypadki gdzie zrzucenie 25 kg zajęło kobiecie chwilę, a inne męczą się z 7 kg, tzn. może je zrzucają od razu po porodzie, ale i tak wyglądają grubo :D

Mania, może faktycznie lekarz nie do końca jest pewny i tylko tak mówił z tymi wodami - na następnej wizycie dowiesz się co i jak i na pewno wszystko będzie dobrze! Teraz odpoczywaj :*

mania lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 ja nie dawalam ani rumu ani olejku migdałowego dałam przyprawę do piernika i pół opakowania cynamonu i wyszły super...

Ja po pierwszej ciąży do dziś mam luźną skórę tuż nad spojeniem lonowym... cwiczylam po ciąży ale niestety do figury oczekiwanej nigdy nie dotarłam... mam straszne rozstępy na brzuchu udach i bokach i ta skóra już nigdy nie będzie ok... pomimo używania różnych specyfików w trakcie i po ciąży... przed zajściem chodziłam regularnie na siłownię to nogi i dupcie miałam tak zrobione ze śmiało w leginsach pocinalam a jak szybko okazało się że wielu znajomych zauważyło ze coś robię... A teraz znowu efekt tragiczny i już boję się ile pracy mnie czeka...

Karatka81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu schudłam pół kg, na dodatek stresuje się wagą Hani 425g chociaż gin powiedziała, że jest w normie. Ogólnie znowu się wszystkim stresuje, wszystko mnie denerwuje...
    Teraz jadę do Zabrza po holter.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf właśnie miałam pisać, co u Ciebie, a Ty się meldujesz :-) Na kiedy masz termin porodu?

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży startowalam z 47 i zatrzymalam się na 78 stąd skóra nie wytrzymała i te liczne rozstępy i worek na brzuchu pomimo pasów poporodowych... mam straszny kompleks i nie możemy przez to z moim Kochanym kochać się przy świetle albo tak żeby widział czy dotykal brzucha... twierdzi zawsze ze taka mnie pokochał i nie widzi nic złego ale same rozumiecie... ciężki temat Ale póki co myślę aby Maleństwo było zdrowiutkie a później skupię się na sobie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ;*
    Ciężko jest nie świrować w takiej sytuacji ale postaram się na spokojnie wytrwać do wizyty...Luteina podjęzykowa jest paskudna ale dla Zosiulki wszystko.

Ja mam 9kg na plusie według mojego dr to dużo...

Wiolcia współczuję ciesni wiem co to za cholerstwo tylko w ciąży pewnie niewiele można z tym zrobić...

Zaczynają się schody każda ma coś musimy myśleć pozytywnie i oszczędzać się ile się da...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D

U mnie już właściwie wróciła waga sprzed ciąży czyli przez ostatnie dwa miesiące 3/4 kg +... Wiedziałam że to się kiedyś stanie ale jak już się stało to mam mieszane uczucia. W każdym razie brzuch rośnie jak szalony, codziennie większy :P Jestem ogólnie karakanem (156 wzrostu) i powiem wam, że najpierw idzie brzuch potem idę ja... Musiałam się nawet zacząć czesać inaczej, jakoś te kudły upinać do góry żeby nie wyglądać jak kulka ale istnieje też ryzyko, że teraz moja mała główka i wielkie cielsko będą przypominać kręgiel... Takie przemyślenia natury estetycznej z rana, przepraszam :P

A i zaraz jedziemy odebrać moje wyczekane drzwi do łazienki pokryte imitacją betonu i oczywiście przez to 10000% droższe ALE! najważniejsze że już są <3

Wilka, Babu lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie w gratisie dostałam może 4 rozstępy, ale nie na brzuchu tylko typowo na boczkach, na dole, tam już chyba skóra nie wytrzymała. Za to długo walczyłam z mięśniami brzucha. Skóra ok, tylko te mięśnie. Przed ciążą zawsze brzuszki były i płaski brzuszek a tu taka niespodzianka... Dopiero po kilku miesiącach jak M kupił mi pas na ćwiczenie mięśni brzucha, to się mięśnie wzięły w garść. Żałowałam, że szybciej na to nie wpadłam. Teraz już jak źle szybko np wstanę, to czuję w jednym miejscu ból mięśnia, nieprzyjemne uczucie. Czyli jak w pierwszej ciąży, ale teraz szybciej założę pas.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson znając życie, to z tą kulką i małą głową to na pewno przesadzasz kobito :-)Ale opis fajny :-)
    Mania no dla mnie dziwne, ze dzień wcześniej było wszystko ok. Jak tu wierzyć lekarzom? To ześwirować można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson witaj w klubie karakanów kulek :D Ja mam 162 cm.

Dobson lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie w nocy znów skurcze i ból. Wiem, kto był winowajca, bo Polka tak szalala, jak nigdy, a ona potrafi poszaleć. Miałam wrażenie, że mam w brzuchu conajmniej trojaczki albo ośmiornice. Kocham to, ale moja macica ewidentnie mniej:(
    Mania, ja też myślę, że może być ok. Usg pokaże, jak jest. W ogóle to myślałam, że bez usg to nie da się stwierdzić malo- i wielowodzia...
    Ja 158cm :D Tylko jeszcze kulki nie przypominam, bo mam brzuch mocno do przodu. Taka przyczepiona do sylwetki piłkę do kosza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 10:03

Karatka81 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja też tak myślałam...do wczoraj...ale tymi wodami tak się bardzo nie stresuję bo dzień wczesniej na usg u innego dr było wszystko dobrze...gorzej z szyjką ale damy radę ;) mój dr nie ma u siebie usg tylko kieruje na szpital za to znany jest z tego, że jest w stanie wszystko ręcznie wymacać jest oblegany bo nie polega na usg tylko na swoich umiejętnościach w macaniu, że tak powiem :) zobaczymy czy miał rację czy tylko niepotrzebnie mnie nastraszył...

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale jak się czujesz? A na usg lekarz coś mówił o szyjce?

• fabiola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    W pierwszej ciąży startowalam z 47 i zatrzymalam się na 78 stąd skóra nie wytrzymała i te liczne rozstępy i worek na brzuchu pomimo pasów poporodowych... mam straszny kompleks i nie możemy przez to z moim Kochanym kochać się przy świetle albo tak żeby widział czy dotykal brzucha... twierdzi zawsze ze taka mnie pokochał i nie widzi nic złego ale same rozumiecie... ciężki temat Ale póki co myślę aby Maleństwo było zdrowiutkie a później skupię się na sobie...

Oj Kochana wiem co czujesz, ja mam tak z piersiami. Najczęściej kocham się w stanikiu wtedy czuje się bardziej komfortowo albo w jakiej koszulce nocnej. Jeżeli chodzi o brzuch po Hani mam dwa niewielkie rozstępy które uwaga! Uwielbiam :D

Współczuję Wam Dziewczyny z tymi skurczami:/ ja się modlę żeby u mnie do końca było ok bo gdybym musiała leżeć to nie wiem co bym z Hanią zrobiła.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    Dawno mnie nie było. Podczytuje czasami conieco wieczorami, ale sił na pisanie juz brak ;)
    Teraz Mikołaj padł spać to melduje sie.

W ogóle tak mi cieplutko na sercu, weszłam w pamietniki i Karola mama Marcelka tez w ciazy :) trzymam za nich mocno kciuki "starsze" bellowe mamusie pewnie znaja historie :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mania ale jak się czujesz? A na usg lekarz coś mówił o szyjce?
    Czuję się dobrze nic mi nie dolega tzn czasem wieczorami i w nocy czuję taki ucisk w podbrzuszu momentami ale to np przy zmianie pozycji tylko ale w życiu bym nie pomyślała, że to stawiająca się macica...Normalnie funkcjonuje latam po mieście, sprzątam w domu podłogi na kolanach myje i nic...Ale od dziś koniec...O szyjce na usg nic nie mówił tamten dr tylko mój wczoraj jak badał ręcznie...
    A właśnie szyjkę ocenia się na zwykłym usg czy dopochwowym ??

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mi długość szyjki na usg na IP dopochwowo badał.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ