X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wypisali mnie do domu!

Mam pytanie, czujecie taki jakby ucisk na pęcherz? Myslalam ze to rozwija sie jakas infekcja ale w szpitalu zrobiono mi posiew moczu i wyszedl jałowy? To dziecko naciska na pęcherz czy co sie dzieje?

Zalapalam sie na promocje w smyku :) poszalalam ale zamowilam tez kilka prezentów dla bratanków.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu co do prezentu dla babci to może jakaś ładna apaszka lub szalik? Albo kosmetyki do kąpieli- jakieś sole, olejki relaksujące :) można kupić jakieś ładne drewniane pudełeczko i w tym podarować :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny mam pytanie, od 2 trymestru zaczęłam brać Femibion natal 2 plus
    teraz mi się już kończą i chciałabym zmienić na jakieś inne witaminy mogę tak zrobić? czy jak zaczęłam te to już muszę je brać?

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej, wypisali mnie do domu!

Mam pytanie, czujecie taki jakby ucisk na pęcherz? Myslalam ze to rozwija sie jakas infekcja ale w szpitalu zrobiono mi posiew moczu i wyszedl jałowy? To dziecko naciska na pęcherz czy co sie dzieje?

Dzidziuś może już uciskać :) Dziewczyny pisały już wcześniej, że maleństwa tak się układały, że przytulały pęcherz ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie wyprawki, a dokładniej materaca. Byłam ostatnio w sklepie i było tam wiele przeróżnych, od wkładu po grubość… Niestety nie mam żadnego doświadczenia ani za bardzo kogoś, kto by mi podpowiedział, dlatego pytam tutaj ;) Jakie wy kupujecie, macie już jakieś przetestowane i godne polecenia?
    Ja jak na razie wiem tylko, ze na pewno będziemy kupowac materac bez gryki

Zajechalismy z mezem do smyka i oczywiscie musiałam cos kupić. Dużo wyprzedaży się i stacjonarne pojawiło i jeszcze miałam -10% na rzeczy wyprzedazowe. Kupiliśmy spiworek do spania, spodnie dresowe i kaftanik, Ktory będziemy traktować bardziej jako a'la sweterek :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej, dziewczyny mam pytanie, od 2 trymestru zaczęłam brać Femibion natal 2 plus
    teraz mi się już kończą i chciałabym zmienić na jakieś inne witaminy mogę tak zrobić? czy jak zaczęłam te to już muszę je brać?
    mozesz śmiało zmienić ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść dziewczyny, ależ długo mnie tu nie było!
    Miała któraś z Was już krzywą cukrową? Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu i dopada mnie panika, z tego względu, że mój organizm OD ZAWSZE i za każdym razem na pobranie krwi do badań reaguje wymiotami.. boje się,że w tym wypadku badanie byłoby nieważne, po prostu zwróciłabym tą glukozę. Może orientujecie się czy w takich przypadkach istnieje inna możliwość przeprowadzenia tego badania?

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki, my w końcu w domku, bo to wizyta, zawieść L4, zakupy i tak zeszło. Alicja na 90% jest Alicją!!! Gin miał uśmieszek jak to mówił ha,ha Wszystko jest dobrze, szyjka długa zamknięta, Ala waży 420 gram, termin wg usg 19.04. Chłopaki byli ze mną na usg, więc fajnie :-) Ostatnio Niko zasnął w aucie i nie chcieliśmy go budzić. Przed następną wizytą robię glukozę, 75 na godzinę przed wypić i podjechać na badanie, nie muszę być na czczo :-)

Funky09, jamniczakuchnia, natalka189, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w przyszły piątek idę na krzywą cukrową, najbardziej martwi mnie to pobieranie krwi 3 razy :D zawsze bałam się pobierania krwi, teraz w ciąży miałam już dużo razy ale za każdym razem strach jest.. a teraz 3 razy w jednym dniu masakra..

baba lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 ja właśnie robię z przepisu gdzie ciasto nie musi stać i pierniczki są mięciutkie i pysznie smakują także robimy je na choinkę Ale córką w międzyczasie się objadla i wszyscy wkoło.... pyszne

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/przepisy/pierniczki-bozonarodzeniowe-s606646.html

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:43

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1191886f641.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18fc997b2d9d.jpg

W trakcie zdobienia i grubość pierniczka... polecam...

Aleksandra19, Endzis, jamniczakuchnia, Funky09, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    na krzywej cukrowej pobierają krew 3 razy?! o matko... ja nie chcę :( a wiecie, że w Ameryce odeszli od tego badania bo okazało się ono mało wiarygodne...

Jestem mega zmęczona dzisiejszym dniem i pracą. Też się tak szybko męczycie?

PS. Ameiva napisałam Ci wiadomość, bo Twoja lampa zainspirowała :)

na czczo, po godzinie od wypicia glukozy i po dwóch godzinach :(

• Endzis Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1191886f641.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18fc997b2d9d.jpg

W trakcie zdobienia i grubość pierniczka... polecam...

Cudowne! Powiedz czym ozdabiacie że takie kolorowe wzorki?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam pomarudzę bo siedzę i wyje...byłam na wizycie u mojego dr i po badaniu stwierdził, że skraca mi się już szyjka bo macica się stawia (czasem czułam wieczorem taki ucisk) do tego mam za dużo wód płodowych...zabronił czytać o tym w Internecie ale oczywiście go nie posłuchałam teraz żałuję...
    Dostałam luteinę 3x2 podjęzykową i 22go mam iść na szpital na badanie szyjki i USG jeśli się jeszcze skróci będą mi zakładać jakiś krążek :( a co do wód naczytałam się strasznych rzeczy jestem przerażona...dr kazał się nie stresować bo to podobno w 6 miesiącu się często zdarza a później się normuje ale weź tu się nie stresuj...mam ograniczyć picie (a rzeczywiście ostatnio pije b. dużo) no i mam leżeć i nic nie robić :(
    Boję się bo do tej pory wszystko praktycznie było cacy oprócz tych kołatań nic się nie działo a tu takie informacje teraz... :(

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mąż wyprowadził z równowagi. Długo by gadać o co poszło, ale splakalam się jak glupia:(. Ja mogę sto razy coś mówić albo o coś pytać i nie uzyskam odpowiedzi, mama zapyta i sprawa musi być załatwiona od razu. Jak sobie pomyślę o świętach to mi.się autentycznie rzygać chce. Zaczynam nie znosić Bożego Narodzenia. W zeszłym roku były podobne jazdy;(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ozdabiamy pisakami cukrowymi...

Endzis lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Kochanie trzymamy kciuki... lezakuj ... Moja kuzynka k Ala to samo krążek i lezakowanie... i urodziła w terminie...

Całuje :*

mania lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jamniczakuchnia co tam ciekawego masz na szkole rodzenia?
    chodzisz na płatną czy bezpłatną?

Na bezpłatną :) Wszystko to co zazwyczaj jest na szkole rodzenia;p

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ