X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nic nie potrafię zidentyfikować. Czasami mam takie poczucie jakby silnego parcia na pęcherz albo uczucie jakbym się długo nie wypróżniała i jest takie napięcie. Zwykle jak długo chodzę albo sprzątam. Tylko czy to te skurcze ?

Lanusia po 6 zerze przestałam liczyć o ile te porodowe są mocniejsze ;) ale ciary przeszły.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu mi powiedzieli, że to nie są skurcze Bh. Te miewam, ale się nie przejmuje, bo nie bolą. Te o których pisze są bolesne, ból podobny do miesiaczkowego, polegiwanie pomaga, ale nie od razu. I co najgorsze, dotyczą bardziej dołu brzucha niż całego. I to wg lekarzy już jest dość niebezpieczne :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie wyprawki, a dokładniej materaca. Byłam ostatnio w sklepie i było tam wiele przeróżnych, od wkładu po grubość… Niestety nie mam żadnego doświadczenia ani za bardzo kogoś, kto by mi podpowiedział, dlatego pytam tutaj ;) Jakie wy kupujecie, macie już jakieś przetestowane i godne polecenia?

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja dostałam maila ze Smyka że wysłano ale jak chcę śledzić po nr przesyłki to nie ma w ogóle w bazie takiej..

co do stawiania macicy i bóli to ja niczego takiego u siebie nie zaobserwowałam. może też przez to, że cały czas jestem na luteinie 2x100mg i ten Aspargin biorę?

my z mężem od rana byliśmy w Ikei, mebelki kupione :) farby też jako tako mamy wybrane, pozostaje tylko kupić. to może jutro załatwimy :) cieszę się!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dopiero usiadłam :) Zrobiłam moją pyszną grzybową i upiekłam blaty na miodownik, bo będzie na święta, a blaty muszą zmięknąć :D Pies dostał wielką kość z dzika z zupy, nie wiem jak on to zjadł, ale teraz ledwo oddycha biedactwo. Niedługo jadę do szkoły rodzenia, trochę mi się nie chcę, no ale jak już zaczęłam to skończę :p

• malala Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia co tam ciekawego masz na szkole rodzenia?
    chodzisz na płatną czy bezpłatną?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po obiadku: ziemniaczki, pieczeń i kapusta na ciepło. Na deser banan, magnez, nospa i witaminy. Chyba jutro zgłoszę się na IP do mojego lekarza, bo trochę pochodziłam i zaraz czułam skurcze i napieranie :( jak leżę na boku to jest ok.. Po sto razy żałuję tego, że się tak przedwczoraj przemęczyłam.

• mania Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Mania ja dostałam maila ze Smyka że wysłano ale jak chcę śledzić po nr przesyłki to nie ma w ogóle w bazie takiej..
    To u mnie identycznie tzn, że jest przygotowana ale jeszcze nie nadana.... :(

Byłam z mamusia po sklepach połazić bo mówię kupie sobie jaką tunikę bądź sukienkę na święta ale przecież w tym naszym zapyziałym "mieście" nic nie ma nawet rajstop ciążowych nie ma takich jak chce...znalazłam jedne 100den ale z lycry wiec słabo kryjące a ja potrzebuje mega czarne...chyba mąż musi mnie w sobotę gdzieś zabrać na zakupy na pewno się ucieszy :) ale przy okazji do ikei podjedziemy :)

Dostałam z PZU dwie karty apteczne każda na 200zł :) wiec muszę się rozejrzeć co tam maja i chociaż jakieś kremy czy podkłady sobie kupię no
    i witaminy bo normalnie płacę za jedno opakowanie 60zł :/

Zaraz idę do mojego grzebalucha żeby zobaczył ręcznie jak Zosi domek się ma bo usg nie robi...no i po L4

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my jesteśmy już po oficjalnym połowkowym :), Sara waży ok 340g (czyli w ciągu tyg. przybrala jakieś 70g). Miałam pierwsze ctg i wcale mj się nie podobało. Nie wiem czy to urządzenie emituje takie impulsy, czy maleństwo zaczęło mnie kopać. Chyba to drugie, bo potem na usg tak się kreciła, że ciężko było łobuziarę zobaczyć, a jak lekarka przełaczyła na 3d, to schowała sie za łozyskiem. W każdym razie, przez chwilę z profilu zobaczyłam twarz mojej mamy, z jej charaktystycznym długim nosem, bo później z przodu wyglądała jak taka tłusta kluseczka ;)

Z ciekawostek połozna mnie poinformowała, ze na nastepnej wizycie będzie sprawdzac glukozę, ale mimo to mam normalnie zjeść śniadanie i łyknac leki na tarczycę, także super.

Funky09, malala, mania, Lanusia93, fabdorota, wiecznie, Karatka81, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, zobaczymy czy jutro dostanę przesyłkę, bo status mam jako wysłany, tylko to śledzenie nie działa..

ja już czekam na jutro 9 rano, oby Julka się ułożyła ładnie do oglądania :)

co do rajtek ciążowych to polecam z Happy Mum, 100 den. mega kryjące i fajnie się noszą.
    a jakbyście szukały sukienek ciążowych to ostatnio na DaWanda się natknęłam na sporo modeli, jedną kupiłam, czekam aż przyjdzie to zobaczymy jaka jakość :)

mania lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tak sobie was podczytuję i powiem wam z dobrego serca nie ignorujcie twardnień. Mi się zaczęły właśnie około 21 tyg , mój gin je zignorował bo szyja miała 4,5 cm . Kilka tygodni temu tak zaczęło mnie męczyć że od razu pojechałam na szpital , okazało się że szyja 3 cm , co tydzień przedtem na wizycie ponad 4 , i brzuch w pogotowiu , tokoliza szła non stop , wypuścili mnie po 2 tygodniach , a i tak moja ciąża do końca jest leżąca. Uważajcie na siebie ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plissssss nie zaczynajcie na razie tematów żywieniowych bo zaraz jak się przykleję do lodówki to nigdzie nie pójdę...a dziś obiecałam, że poczekam z obiadem na męża...będzie makaron z pesto i z boczkiem mniammmm <3

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się w weekend wybieramy do Ikei, ale po dzisiejszym dniu ciężko mi to sobie wyobrazić. Krótki spacer z psem i znów stawianie i ból. No dramat:/ w przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję, że nie skończy się to zaleceniem ścisłego leżenia i wstawania tylko do toalety, bo juz przebakiwala o takiej opcji:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to z tego co piszecie to ja nigdy takiego czegos nie czułam. Jedynie brzuch mam caly czas twardawy no ale jak kamien raczej nie. Boje sie ze potem w kwietniu to nawet skurczów nie rozpoznam:P

Widziałam że ktoś zacząl temat materacy. Chyba najtrudniejszy zakup z wyprawki bo wybor jest ogromny i jakies opinie ze chyba gryka i kokos plesnieją. Też chetnie poznam jakies sprawdzone typy najlepiej konkretne modele.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Cześć dziewczyny. Tak sobie was podczytuję i powiem wam z dobrego serca nie ignorujcie twardnień. Mi się zaczęły właśnie około 21 tyg , mój gin je zignorował bo szyja miała 4,5 cm . Kilka tygodni temu tak zaczęło mnie męczyć że od razu pojechałam na szpital , okazało się że szyja 3 cm , co tydzień przedtem na wizycie ponad 4 , i brzuch w pogotowiu , tokoliza szła non stop , wypuścili mnie po 2 tygodniach , a i tak moja ciąża do końca jest leżąca. Uważajcie na siebie ;)
    Aleksandra, no właśnie ja Was Marcówki podczytuję też i kojarzę Twoje "przygody"..

Tylko widzisz, ja absolutnie problemu nie ignoruję, ale mam wrażenie, że lekarze owszem. Czyli dopiero jak te twardnienia spowodują znaczne skrócenie szyjki, to może coś zrobią ; /

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    My się w weekend wybieramy do Ikei, ale po dzisiejszym dniu ciężko mi to sobie wyobrazić. Krótki spacer z psem i znów stawianie i ból. No dramat:/ w przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję, że nie skończy się to zaleceniem ścisłego leżenia i wstawania tylko do toalety, bo juz przebakiwala o takiej opcji:(
    Dorota, mam ten sam problem.. Miałam w ten weekend do Ikei jechać, bo już mam długą listę zakupów ikeowych, w tym parę prezentów. No i nici. Nie zanosi się też, żebym teraz mogła się wybrać. I tak na szczęście większość prezentów przez Internet już jakiś czas temu pozamawiałam, bo by mąż nie dał rady z zakupami ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    U mnie w szpitalu mi powiedzieli, że to nie są skurcze Bh. Te miewam, ale się nie przejmuje, bo nie bolą. Te o których pisze są bolesne, ból podobny do miesiaczkowego, polegiwanie pomaga, ale nie od razu. I co najgorsze, dotyczą bardziej dołu brzucha niż całego. I to wg lekarzy już jest dość niebezpieczne :/

Ja mam właśnie takie napięcia.... Czyli to nie są BH

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efbfaa00de31.jpg

U nas akcja pierniczki...

Funky09, Endzis, paprotka30, jamniczakuchnia, Andrea20, Ameiva, ilonia1984, fabiola, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Dziewczyny, zaczynam poważne myślenie o prezentach.
    Błagam o pomoc. Macie jakieś pomysły na ciekawe, z sercem, ale "budżetowe" prezenty dla babci?
    Nie mam kompletnie pomysłu i szukam jakichś inspiracji :(
    Babci mojego meza kupujemy zawsze Amol bo jest jego wielka fanką :) wciera go pije, itp :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest trochę lepiej. Biorę ASMAG 3 tabl. x3, nospa raz dziennie, na wieczór luteina podjęzykowa i leżę, leżę, leżę...
    W ogóle wczoraj zjadłam paczkę cukierków, które zawierają składnik na ktòry mam uczulenie, czytałam skład, ale one zawierają produkt, który zawiera ten składnik, a na opakowaniu nie ma dodatkowej informacji o tym alergenie :/ dzisiaj nie dawało mi to spokoju to czytałam sķład jeszcze raz i sprawdzałam wszystko na necie i wyszło szydło z worka :/ no i podejrzewam, że podrażnione jelita mogły drażnić dodatkowo macicę :/ a tak uważam na dietę szczególnie w ciąży.

Iwonkaaa też chciałam w tym roku zrobić pierniczki, ale chyba skończę na kupnych :P chyba, że znajdę przepis na takie co od razu są miękkie i takie zostają :)

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ