Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to chyba nic nie potrafię zidentyfikować. Czasami mam takie poczucie jakby silnego parcia na pęcherz albo uczucie jakbym się długo nie wypróżniała i jest takie napięcie. Zwykle jak długo chodzę albo sprzątam. Tylko czy to te skurcze ?
Lanusia po 6 zerze przestałam liczyć o ile te porodowe są mocniejszeale ciary przeszły.
-
U mnie w szpitalu mi powiedzieli, że to nie są skurcze Bh. Te miewam, ale się nie przejmuje, bo nie bolą. Te o których pisze są bolesne, ból podobny do miesiaczkowego, polegiwanie pomaga, ale nie od razu. I co najgorsze, dotyczą bardziej dołu brzucha niż całego. I to wg lekarzy już jest dość niebezpieczne
-
Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie wyprawki, a dokładniej materaca. Byłam ostatnio w sklepie i było tam wiele przeróżnych, od wkładu po grubość… Niestety nie mam żadnego doświadczenia ani za bardzo kogoś, kto by mi podpowiedział, dlatego pytam tutaj
Jakie wy kupujecie, macie już jakieś przetestowane i godne polecenia?
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Mania ja dostałam maila ze Smyka że wysłano ale jak chcę śledzić po nr przesyłki to nie ma w ogóle w bazie takiej..
co do stawiania macicy i bóli to ja niczego takiego u siebie nie zaobserwowałam. może też przez to, że cały czas jestem na luteinie 2x100mg i ten Aspargin biorę?
my z mężem od rana byliśmy w Ikei, mebelki kupionefarby też jako tako mamy wybrane, pozostaje tylko kupić. to może jutro załatwimy
cieszę się!
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
Julia
-
nick nieaktualnyUfff dopiero usiadłam
Zrobiłam moją pyszną grzybową i upiekłam blaty na miodownik, bo będzie na święta, a blaty muszą zmięknąć
Pies dostał wielką kość z dzika z zupy, nie wiem jak on to zjadł, ale teraz ledwo oddycha biedactwo. Niedługo jadę do szkoły rodzenia, trochę mi się nie chcę, no ale jak już zaczęłam to skończę :p
-
Ja też jestem po obiadku: ziemniaczki, pieczeń i kapusta na ciepło. Na deser banan, magnez, nospa i witaminy. Chyba jutro zgłoszę się na IP do mojego lekarza, bo trochę pochodziłam i zaraz czułam skurcze i napieranie
jak leżę na boku to jest ok.. Po sto razy żałuję tego, że się tak przedwczoraj przemęczyłam.
-
malala wrote:Mania ja dostałam maila ze Smyka że wysłano ale jak chcę śledzić po nr przesyłki to nie ma w ogóle w bazie takiej..
Byłam z mamusia po sklepach połazić bo mówię kupie sobie jaką tunikę bądź sukienkę na święta ale przecież w tym naszym zapyziałym "mieście" nic nie ma nawet rajstop ciążowych nie ma takich jak chce...znalazłam jedne 100den ale z lycry wiec słabo kryjące a ja potrzebuje mega czarne...chyba mąż musi mnie w sobotę gdzieś zabrać na zakupy na pewno się ucieszyale przy okazji do ikei podjedziemy
Dostałam z PZU dwie karty apteczne każda na 200złwiec muszę się rozejrzeć co tam maja i chociaż jakieś kremy czy podkłady sobie kupię no
i witaminy bo normalnie płacę za jedno opakowanie 60zł
Zaraz idę do mojego grzebalucha żeby zobaczył ręcznie jak Zosi domek się ma bo usg nie robi...no i po L4 -
Cześć dziewczyny, my jesteśmy już po oficjalnym połowkowym
, Sara waży ok 340g (czyli w ciągu tyg. przybrala jakieś 70g). Miałam pierwsze ctg i wcale mj się nie podobało. Nie wiem czy to urządzenie emituje takie impulsy, czy maleństwo zaczęło mnie kopać. Chyba to drugie, bo potem na usg tak się kreciła, że ciężko było łobuziarę zobaczyć, a jak lekarka przełaczyła na 3d, to schowała sie za łozyskiem. W każdym razie, przez chwilę z profilu zobaczyłam twarz mojej mamy, z jej charaktystycznym długim nosem, bo później z przodu wyglądała jak taka tłusta kluseczka
Z ciekawostek połozna mnie poinformowała, ze na nastepnej wizycie będzie sprawdzac glukozę, ale mimo to mam normalnie zjeść śniadanie i łyknac leki na tarczycę, także super.Funky09, malala, mania, Lanusia93, fabdorota, wiecznie, Karatka81, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
Mania, zobaczymy czy jutro dostanę przesyłkę, bo status mam jako wysłany, tylko to śledzenie nie działa..
ja już czekam na jutro 9 rano, oby Julka się ułożyła ładnie do oglądania
co do rajtek ciążowych to polecam z Happy Mum, 100 den. mega kryjące i fajnie się noszą.
a jakbyście szukały sukienek ciążowych to ostatnio na DaWanda się natknęłam na sporo modeli, jedną kupiłam, czekam aż przyjdzie to zobaczymy jaka jakośćmania lubi tę wiadomość
Julia
-
Cześć dziewczyny. Tak sobie was podczytuję i powiem wam z dobrego serca nie ignorujcie twardnień. Mi się zaczęły właśnie około 21 tyg , mój gin je zignorował bo szyja miała 4,5 cm . Kilka tygodni temu tak zaczęło mnie męczyć że od razu pojechałam na szpital , okazało się że szyja 3 cm , co tydzień przedtem na wizycie ponad 4 , i brzuch w pogotowiu , tokoliza szła non stop , wypuścili mnie po 2 tygodniach , a i tak moja ciąża do końca jest leżąca. Uważajcie na siebie
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
plissssss nie zaczynajcie na razie tematów żywieniowych bo zaraz jak się przykleję do lodówki to nigdzie nie pójdę...a dziś obiecałam, że poczekam z obiadem na męża...będzie makaron z pesto i z boczkiem mniammmm
-
My się w weekend wybieramy do Ikei, ale po dzisiejszym dniu ciężko mi to sobie wyobrazić. Krótki spacer z psem i znów stawianie i ból. No dramat:/ w przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję, że nie skończy się to zaleceniem ścisłego leżenia i wstawania tylko do toalety, bo juz przebakiwala o takiej opcji:(
-
Hmmm to z tego co piszecie to ja nigdy takiego czegos nie czułam. Jedynie brzuch mam caly czas twardawy no ale jak kamien raczej nie. Boje sie ze potem w kwietniu to nawet skurczów nie rozpoznam:P
Widziałam że ktoś zacząl temat materacy. Chyba najtrudniejszy zakup z wyprawki bo wybor jest ogromny i jakies opinie ze chyba gryka i kokos plesnieją. Też chetnie poznam jakies sprawdzone typy najlepiej konkretne modele. -
aleksandrazz wrote:Cześć dziewczyny. Tak sobie was podczytuję i powiem wam z dobrego serca nie ignorujcie twardnień. Mi się zaczęły właśnie około 21 tyg , mój gin je zignorował bo szyja miała 4,5 cm . Kilka tygodni temu tak zaczęło mnie męczyć że od razu pojechałam na szpital , okazało się że szyja 3 cm , co tydzień przedtem na wizycie ponad 4 , i brzuch w pogotowiu , tokoliza szła non stop , wypuścili mnie po 2 tygodniach , a i tak moja ciąża do końca jest leżąca. Uważajcie na siebie
Tylko widzisz, ja absolutnie problemu nie ignoruję, ale mam wrażenie, że lekarze owszem. Czyli dopiero jak te twardnienia spowodują znaczne skrócenie szyjki, to może coś zrobią ; /
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
fabdorota wrote:My się w weekend wybieramy do Ikei, ale po dzisiejszym dniu ciężko mi to sobie wyobrazić. Krótki spacer z psem i znów stawianie i ból. No dramat:/ w przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję, że nie skończy się to zaleceniem ścisłego leżenia i wstawania tylko do toalety, bo juz przebakiwala o takiej opcji:(
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:U mnie w szpitalu mi powiedzieli, że to nie są skurcze Bh. Te miewam, ale się nie przejmuje, bo nie bolą. Te o których pisze są bolesne, ból podobny do miesiaczkowego, polegiwanie pomaga, ale nie od razu. I co najgorsze, dotyczą bardziej dołu brzucha niż całego. I to wg lekarzy już jest dość niebezpieczne
Ja mam właśnie takie napięcia.... Czyli to nie są BH -
Babu wrote:Dziewczyny, zaczynam poważne myślenie o prezentach.
Błagam o pomoc. Macie jakieś pomysły na ciekawe, z sercem, ale "budżetowe" prezenty dla babci?
Nie mam kompletnie pomysłu i szukam jakichś inspiracjiwciera go pije, itp
-
A mi jest trochę lepiej. Biorę ASMAG 3 tabl. x3, nospa raz dziennie, na wieczór luteina podjęzykowa i leżę, leżę, leżę...
W ogóle wczoraj zjadłam paczkę cukierków, które zawierają składnik na ktòry mam uczulenie, czytałam skład, ale one zawierają produkt, który zawiera ten składnik, a na opakowaniu nie ma dodatkowej informacji o tym alergeniedzisiaj nie dawało mi to spokoju to czytałam sķład jeszcze raz i sprawdzałam wszystko na necie i wyszło szydło z worka
no i podejrzewam, że podrażnione jelita mogły drażnić dodatkowo macicę
a tak uważam na dietę szczególnie w ciąży.
Iwonkaaa też chciałam w tym roku zrobić pierniczki, ale chyba skończę na kupnychchyba, że znajdę przepis na takie co od razu są miękkie i takie zostają