X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    b116ae0e41ef415amed.jpg

a0e1161e038f8379med.jpg

Moja Królewna <3 <3 <3
    Maleńka jest zdrowiutka i waży już 554g :) Mamusia i Tatuś zakochani :)

Mania, jaka cudna buzia! <3 Piękności! I fotka jaka wyraźna, wow.
    Hehe, u Twojego maluszka też nosek jest wyraźny - śliczny ;)

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Mania, jaka cudna buzia! <3 Piękności! I fotka jaka wyraźna, wow.
    Hehe, u Twojego maluszka też nosek jest wyraźny - śliczny ;)

Dzięki <3
    No wiem i właśnie przede wszystkim dlatego tatuś stwierdził, że Zosia jest do niego podobna bo on też ma wyraźny nosek :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i nie mogę przestać się gapić na tę Twoją królewnę, cudna jest!
    Ech, zaraz sobie odpalę płytkę z naszego badania, aż się stęskniłam za widokiem mojego niunia :P

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obżarłam się jak dziki osioł - 6 kanapek z twarogiem, koktajl owocowy z biedry, deser czekoladowy, twix, litr herbaty :o A teraz nie mogę oddychać!
    Byłam dzisiaj z mężem po spodnie w h&m i kupiłam sobie bluzkę z ciążowego działu, była w promo z 60 na 30 zł :D

Lanusia93, malala lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jestem dziwna, ale rozumiem Twojego męża, malala. Mnie też trochę przeraża ten obraz 3d. Dlatego my się chyba nie zdecydujemy... Chyba, że mi się małż uprze, w co szczerze watpie

malala lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo pęknę z przejedzenia :D

Niesamowite jak ten czas leci przy dziecku... Płynie sobie 22 tydzień, święta i Sylwester sprawią, że w ekspresowym tempie teleportujemy się do stycznia :D A to już kolejne tygodnie i KWIECIEŃ coraz bliżej! :)

I wpadłam się pochwalić, że mam imię zastępcze dla synka, gdyby jednak Nikodem nie wrócił do łask do kwietnia ;) LEON <3

mania, Justyna Es, fabiola lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Leoś piękne imię u nas miał być Leoś gdyby Zosi coś urosło ale jeszcze będę mieć swojego Leosia kiedyś :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Obżarłam się jak dziki osioł - 6 kanapek z twarogiem, koktajl owocowy z biedry, deser czekoladowy, twix, litr herbaty :o A teraz nie mogę oddychać!
    Byłam dzisiaj z mężem po spodnie w h&m i kupiłam sobie bluzkę z ciążowego działu, była w promo z 60 na 30 zł :D

Też byłam w H&M i kupiłam sobie spodnie ciàżowe przecenione o 30%. W ogóle dużo było przecenionych i spodni i bluzek :)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pobiłam rekord mycia się ;) 15 minut i leżę w łóżeczku ;) jutro wolne od pracy i cały dzień spędzę w pozycji horyzontalnej :)

Iwonkaaa, Justyna Es lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie jestem po glukozie
    Nie było zle tego pic z ta cytryna ale tetaz czuje sie fatalnie. A jeszcze 1.5godz posiedze. Powiem wam ze sie tym ulałam jak dzidziuś hahahahha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjec 3d ja chcialam nawet zobaczyć ale niestety maly sie tak ułożył ze nie mogl go ze tak powiem uchwycić i nie widzieliśmy ale moze nast razem. Zaraz chyba zwymiotuje.

fabdorota lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w strachu. Cała noc mi się stawiała macica i nadal się stawia. A mąż dzisiaj jedzie do Warszawy i trochę panikuje, bo gdyby się coś działo, to jestem z tym sama:( aż mi się beczec chce:(

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no zaraz padnę. Po raz kolejny mam źle wypisane l4!! No co za baby w tej rejestracji pracują to ja nie wiem. No kur... nawet nie potrafią danych spisać i źle mi kod pocztowy wpisały!! Wcześniej złe daty mi wystawiały i wpisywały mi niepełny adres! No oszaleję!!
    Funky09 wrote:
    Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram :) robi się z niego duży chłopak. Z mniej wesołych rzeczy: wczoraj przeforsowałam się fizycznie i dzisiaj od rana stawiała mi się macica, a przy badaniu dowiedziałam się, że Młody dodatkowo uciska mi główką szyjkę ;/ i faktycznie rano czułam takie pojedyncze kłucie i teraz wiem od czego. Teraz muszę się oszczędzać, zero serduszkowania i mam zażywać magnez. Najlepsze jest to, że po Magne B6 dostaję biegunki ;/ muszę znaleźć magnez bez witaminy B6 albo czeka mnie pobyt w szpitalu ;/ możecie coś polecić z preparatów zawierających magnez?
    ja biorę Tri-Mag z Olimpu od samego początku ciąży i w szpitalu jak byłam z tymi twardnieniami macicy to lekarz zaaprobował wybór i kazał brać dalej ten sam

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja w strachu. Cała noc mi się stawiała macica i nadal się stawia. A mąż dzisiaj jedzie do Warszawy i trochę panikuje, bo gdyby się coś działo, to jestem z tym sama:( aż mi się beczec chce:(
    Magnez i no-spa niech idzie w ruch i leż ciągle, a jak nie przejdzie to bym na Twoim miejscu pojechała na IP

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę polecić ale mi lekarz kazał brać laktomag b6. Tabletki sa duże i ciężko sie polyka, ale co najważniejsze, mi pomaga. Brzuch sie mniej stawia, 2-3 razy dziennie co jest podobno w normie. Roznie jest z ta przyswajalnoscia magnezu wiec radziłabym zapytać w aptece bo to ze reklama mowi ze zawiera 100mg magnezu nie znaczy ze tyle sie wchłania do organizmu.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U as dzisiaj słoneczko :-)
    Na śniadanko chałka :-) i kakao :-) Jak za dziecka ha,ha
    Ja mam magnez chela mag b6 z olimpu, choć teraz nie biorę. W ogóle w zasadzie wszystkie witaminy itd. mam z olimpu, już od kilku ładnych lat. Jak sobie pomyślę o ważeniu u gina to mi się słabo robi ha,ha To jeszcze po południu to wiadomo, człowiek poje itd. Może zapomni ;-)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Idę spać, bo pęknę z przejedzenia :D

Niesamowite jak ten czas leci przy dziecku... Płynie sobie 22 tydzień, święta i Sylwester sprawią, że w ekspresowym tempie teleportujemy się do stycznia :D A to już kolejne tygodnie i KWIECIEŃ coraz bliżej! :)

I wpadłam się pochwalić, że mam imię zastępcze dla synka, gdyby jednak Nikodem nie wrócił do łask do kwietnia ;) LEON <3

Witam w gronie Leonkowych Mam ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie nie zazdroszczę, też bym się wkurzyła. Żeby nie umieć przepisać to już jest wyższa sztuka jazdy... Ja chodzę po południu do gina i on sam wtedy pisze l4 przy mnie :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Magnez i no-spa niech idzie w ruch i leż ciągle, a jak nie przejdzie to bym na Twoim miejscu pojechała na IP
    Taki właśnie mam plan. Już męża poinformowalam, że jedyne co to z psem wyjdę, a tak leżę. Nawet obiadu nie robię, zjem coś z zapasów z zamrażarki. Mam na stałe spasmoline, więc dodatkowa no spa odpada, ale magnez pójdzie w ruch. Yh, ból da się wytrzymać, ale strach jest okropny. Jak przysnelam w nocy na moment to mi się śnił przedwczesny poród, którego Pola nie przeżyła;( no ale dzielnie hasa, więc się staram zachować zdrowy rozsądek...

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Wiecznie nie zazdroszczę, też bym się wkurzyła. Żeby nie umieć przepisać to już jest wyższa sztuka jazdy... Ja chodzę po południu do gina i on sam wtedy pisze l4 przy mnie :-)
    No wściekła jestem, bo to kolejny raz jak narobiły baboli i to ja muszę latać, żeby poprawiły swoje błędy.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ