X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    b116ae0e41ef415amed.jpg

a0e1161e038f8379med.jpg

Moja Królewna <3 <3 <3
    Maleńka jest zdrowiutka i waży już 554g :) Mamusia i Tatuś zakochani :)

Mania, jaka cudna buzia! <3 Piękności! I fotka jaka wyraźna, wow.
    Hehe, u Twojego maluszka też nosek jest wyraźny - śliczny ;)

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Mania, jaka cudna buzia! <3 Piękności! I fotka jaka wyraźna, wow.
    Hehe, u Twojego maluszka też nosek jest wyraźny - śliczny ;)

Dzięki <3
    No wiem i właśnie przede wszystkim dlatego tatuś stwierdził, że Zosia jest do niego podobna bo on też ma wyraźny nosek :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i nie mogę przestać się gapić na tę Twoją królewnę, cudna jest!
    Ech, zaraz sobie odpalę płytkę z naszego badania, aż się stęskniłam za widokiem mojego niunia :P

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obżarłam się jak dziki osioł - 6 kanapek z twarogiem, koktajl owocowy z biedry, deser czekoladowy, twix, litr herbaty :o A teraz nie mogę oddychać!
    Byłam dzisiaj z mężem po spodnie w h&m i kupiłam sobie bluzkę z ciążowego działu, była w promo z 60 na 30 zł :D

Lanusia93, malala lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jestem dziwna, ale rozumiem Twojego męża, malala. Mnie też trochę przeraża ten obraz 3d. Dlatego my się chyba nie zdecydujemy... Chyba, że mi się małż uprze, w co szczerze watpie

malala lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo pęknę z przejedzenia :D

Niesamowite jak ten czas leci przy dziecku... Płynie sobie 22 tydzień, święta i Sylwester sprawią, że w ekspresowym tempie teleportujemy się do stycznia :D A to już kolejne tygodnie i KWIECIEŃ coraz bliżej! :)

I wpadłam się pochwalić, że mam imię zastępcze dla synka, gdyby jednak Nikodem nie wrócił do łask do kwietnia ;) LEON <3

mania, Justyna Es, fabiola lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Leoś piękne imię u nas miał być Leoś gdyby Zosi coś urosło ale jeszcze będę mieć swojego Leosia kiedyś :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Obżarłam się jak dziki osioł - 6 kanapek z twarogiem, koktajl owocowy z biedry, deser czekoladowy, twix, litr herbaty :o A teraz nie mogę oddychać!
    Byłam dzisiaj z mężem po spodnie w h&m i kupiłam sobie bluzkę z ciążowego działu, była w promo z 60 na 30 zł :D

Też byłam w H&M i kupiłam sobie spodnie ciàżowe przecenione o 30%. W ogóle dużo było przecenionych i spodni i bluzek :)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pobiłam rekord mycia się ;) 15 minut i leżę w łóżeczku ;) jutro wolne od pracy i cały dzień spędzę w pozycji horyzontalnej :)

Iwonkaaa, Justyna Es lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie jestem po glukozie
    Nie było zle tego pic z ta cytryna ale tetaz czuje sie fatalnie. A jeszcze 1.5godz posiedze. Powiem wam ze sie tym ulałam jak dzidziuś hahahahha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjec 3d ja chcialam nawet zobaczyć ale niestety maly sie tak ułożył ze nie mogl go ze tak powiem uchwycić i nie widzieliśmy ale moze nast razem. Zaraz chyba zwymiotuje.

fabdorota lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w strachu. Cała noc mi się stawiała macica i nadal się stawia. A mąż dzisiaj jedzie do Warszawy i trochę panikuje, bo gdyby się coś działo, to jestem z tym sama:( aż mi się beczec chce:(

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no zaraz padnę. Po raz kolejny mam źle wypisane l4!! No co za baby w tej rejestracji pracują to ja nie wiem. No kur... nawet nie potrafią danych spisać i źle mi kod pocztowy wpisały!! Wcześniej złe daty mi wystawiały i wpisywały mi niepełny adres! No oszaleję!!
    Funky09 wrote:
    Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram :) robi się z niego duży chłopak. Z mniej wesołych rzeczy: wczoraj przeforsowałam się fizycznie i dzisiaj od rana stawiała mi się macica, a przy badaniu dowiedziałam się, że Młody dodatkowo uciska mi główką szyjkę ;/ i faktycznie rano czułam takie pojedyncze kłucie i teraz wiem od czego. Teraz muszę się oszczędzać, zero serduszkowania i mam zażywać magnez. Najlepsze jest to, że po Magne B6 dostaję biegunki ;/ muszę znaleźć magnez bez witaminy B6 albo czeka mnie pobyt w szpitalu ;/ możecie coś polecić z preparatów zawierających magnez?
    ja biorę Tri-Mag z Olimpu od samego początku ciąży i w szpitalu jak byłam z tymi twardnieniami macicy to lekarz zaaprobował wybór i kazał brać dalej ten sam

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja w strachu. Cała noc mi się stawiała macica i nadal się stawia. A mąż dzisiaj jedzie do Warszawy i trochę panikuje, bo gdyby się coś działo, to jestem z tym sama:( aż mi się beczec chce:(
    Magnez i no-spa niech idzie w ruch i leż ciągle, a jak nie przejdzie to bym na Twoim miejscu pojechała na IP

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę polecić ale mi lekarz kazał brać laktomag b6. Tabletki sa duże i ciężko sie polyka, ale co najważniejsze, mi pomaga. Brzuch sie mniej stawia, 2-3 razy dziennie co jest podobno w normie. Roznie jest z ta przyswajalnoscia magnezu wiec radziłabym zapytać w aptece bo to ze reklama mowi ze zawiera 100mg magnezu nie znaczy ze tyle sie wchłania do organizmu.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U as dzisiaj słoneczko :-)
    Na śniadanko chałka :-) i kakao :-) Jak za dziecka ha,ha
    Ja mam magnez chela mag b6 z olimpu, choć teraz nie biorę. W ogóle w zasadzie wszystkie witaminy itd. mam z olimpu, już od kilku ładnych lat. Jak sobie pomyślę o ważeniu u gina to mi się słabo robi ha,ha To jeszcze po południu to wiadomo, człowiek poje itd. Może zapomni ;-)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Idę spać, bo pęknę z przejedzenia :D

Niesamowite jak ten czas leci przy dziecku... Płynie sobie 22 tydzień, święta i Sylwester sprawią, że w ekspresowym tempie teleportujemy się do stycznia :D A to już kolejne tygodnie i KWIECIEŃ coraz bliżej! :)

I wpadłam się pochwalić, że mam imię zastępcze dla synka, gdyby jednak Nikodem nie wrócił do łask do kwietnia ;) LEON <3

Witam w gronie Leonkowych Mam ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie nie zazdroszczę, też bym się wkurzyła. Żeby nie umieć przepisać to już jest wyższa sztuka jazdy... Ja chodzę po południu do gina i on sam wtedy pisze l4 przy mnie :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Magnez i no-spa niech idzie w ruch i leż ciągle, a jak nie przejdzie to bym na Twoim miejscu pojechała na IP
    Taki właśnie mam plan. Już męża poinformowalam, że jedyne co to z psem wyjdę, a tak leżę. Nawet obiadu nie robię, zjem coś z zapasów z zamrażarki. Mam na stałe spasmoline, więc dodatkowa no spa odpada, ale magnez pójdzie w ruch. Yh, ból da się wytrzymać, ale strach jest okropny. Jak przysnelam w nocy na moment to mi się śnił przedwczesny poród, którego Pola nie przeżyła;( no ale dzielnie hasa, więc się staram zachować zdrowy rozsądek...

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Wiecznie nie zazdroszczę, też bym się wkurzyła. Żeby nie umieć przepisać to już jest wyższa sztuka jazdy... Ja chodzę po południu do gina i on sam wtedy pisze l4 przy mnie :-)
    No wściekła jestem, bo to kolejny raz jak narobiły baboli i to ja muszę latać, żeby poprawiły swoje błędy.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ