Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ameiva wrote:o super ze pamietalas o mnie:), bardzo cenna informacja. Ja go widzialam na zywo w sklepie ale nie mialam okazji prowadzic z "bagazem" ale na necie czytalam to o czym piszesz. Strasznie przereklamowany ten wozek,nie wiem skad ta cena do licha sie wziela za to cudo. Mi sie tez nie podobaly siedziska w spacerowce bo dziecko musi miec zawsze ugiete nózki nawet jak lezy, ja jednak wole takie tradycyjne gdzie dzieciaczek lezy na plasko.
Ja ostatnio ogladalam taka dostawke do wozka http://allegro.pl/dostawka-do-wozka-buggypod-lite-czarna-i5833312047.html, moja kolezanka z niej korzysta, chyba Wiolcia chciala ja kupic ale to tez odpada. Standardowy wozek ma 60 cm, dodatkowe siedzonko to 40 cm a razem metr ! U nas na osiedlu sa dosc waskie chodniki i boje sie ze mialabym problem zeby minac sie np z drugim wózkiem. Zeby wejsc do sklepu, windy czy mieszkania dziecko trzeba wyjac, siedzonko zlozyc i dopiero wchodzic ;/ a no i ten pseudo podnozek czyli kawalek tasmy do niczego sie nie nadaje, nozki musza dyndac. Maciek nie jest jakis wyrosniety a siedzonko niby jest do 3 lat a jemu juz bylo ciasnawo.
Teraz chce na zywo gdzies zobaczyc http://allegro.pl/dostawka-buggyboard-maxi-lascal-siedzisko-saddle-i5690594616.html moze to by sie sprawdzilo. Maciek ogolnie lubi chodzic wiec chyba standardowy podwojny wozek sobie daruje. Jak np pojedziemy na wakacje to mamy jeszcze parasolke wiec maz bedzie prowadzil jeden wozek a ja drugi, na codzien na spacery ta podstawka.
Próbowałam tej dostawki i mój Staś jeszcze chyba nie za bardzo gotowy na to. Może to się zmieni przez nastepne 4 miesiące. Podstawka razem z tym saddle 500zl wiec zawsze mniej niż wózek, hehe. Jedna z dziewczyn powiedziała mi też ze trzeba brać pod uwagę to czy chce się być na dworze jak większe dziecko śpi. Moja siostra ma różnice 26 miesięcy i jej córeczka np. Nie chciała na tej podstawce długo stać. Trudno o 100% dobry pomysł. Wszystko jak zwykle zależy od pieniędzydawaj znak
-
Rotenkopf wrote:Tak na szybko bo też mam zagoniony dzień - w biedronce jest dużo promocyjnych zestawów z chusteczkami Dada. My wzięliśmy zestaw 4 paczki + taki pojemnik na nie i wyszło to jakoś ok 17zł
widziałam jeszcze zestaw 3 paczek + pudełko patyczków do uszek dla dziecka ale nie wiem ile kosztowało i jeszcze jakieś tam było ale mnie urzekło te pudełeczko bo z postaciami z bajki
ide do wanny bo strasznie mi dziś kręgosłup wysiadł po sprzątaniu
Te patyczki nie całe 6zł
Ameiva świetna lampa, Hania ma w pokoju tą z leroy w kolorze różowym.
Co do jedzenia właśnie zjadłam 4 kromki z serem, ogórkiem konserwowym i majonezem. I dalej mam na coś ochotęIwonkaaa, Ameiva lubią tę wiadomość
[/url]
-
jak czytam ile jecie to się uspokajam, bo wydawało mi się, że tylko ja mam jakiś okropny odkurzacz w sobie
zjadłam na kolację talerz kremu z pora, czuję pełen żołądek ale kurcze myślę o mandarynkach, które są w kuchniwstawać tylko mi się nie chce, a mąż przysnął obok na kanapie to już mu daruję i budzić nie będę
cieszę się jak głupia na to 3d w piątek, pokazałam M w necie czego może się spodziewać i się przeraził jaki obraz daje to badanie i mam wrażenie, że on chyba nie chce oglądać..Julia
-
Larisa wrote:Próbowałam tej dostawki i mój Staś jeszcze chyba nie za bardzo gotowy na to. Może to się zmieni przez nastepne 4 miesiące. Podstawka razem z tym saddle 500zl wiec zawsze mniej niż wózek, hehe. Jedna z dziewczyn powiedziała mi też ze trzeba brać pod uwagę to czy chce się być na dworze jak większe dziecko śpi. Moja siostra ma różnice 26 miesięcy i jej córeczka np. Nie chciała na tej podstawce długo stać. Trudno o 100% dobry pomysł. Wszystko jak zwykle zależy od pieniędzy
dawaj znak
-
Iwonkaaa wrote:Dlaczego się przerazil?
nie wiem, weź tu zrozum faceta.. nie chce, niech nie idzie. ja się doczekać nie mogę! co on myślał, że obraz live z brzucha zobaczy..?
Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Julia
-
Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram
robi się z niego duży chłopak. Z mniej wesołych rzeczy: wczoraj przeforsowałam się fizycznie i dzisiaj od rana stawiała mi się macica, a przy badaniu dowiedziałam się, że Młody dodatkowo uciska mi główką szyjkę ;/ i faktycznie rano czułam takie pojedyncze kłucie i teraz wiem od czego. Teraz muszę się oszczędzać, zero serduszkowania i mam zażywać magnez. Najlepsze jest to, że po Magne B6 dostaję biegunki ;/ muszę znaleźć magnez bez witaminy B6 albo czeka mnie pobyt w szpitalu ;/ możecie coś polecić z preparatów zawierających magnez?
Dobson, Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93, wiecznie lubią tę wiadomość
-
malala wrote:jak czytam ile jecie to się uspokajam, bo wydawało mi się, że tylko ja mam jakiś okropny odkurzacz w sobie
zjadłam na kolację talerz kremu z pora, czuję pełen żołądek ale kurcze myślę o mandarynkach, które są w kuchniwstawać tylko mi się nie chce, a mąż przysnął obok na kanapie to już mu daruję i budzić nie będę
cieszę się jak głupia na to 3d w piątek, pokazałam M w necie czego może się spodziewać i się przeraził jaki obraz daje to badanie i mam wrażenie, że on chyba nie chce oglądać..i jak wyszliśmy to stwierdził, że oczywiście jest do niego podobna
hahah no jakże mogłoby być inaczej
Mam też nagranie i jeszcze w domu oglądaliśmy kilka razywiecznie lubi tę wiadomość
-
no rozumiem Ciebie Iwonka, ja na dwóch poprzednich badaniach tj na pierwszym prenatalnym i na połówkowym byłam sama bo M za granicą i brałam nagrania na cd po prostu by mu pokazać. ale to nie to samo.. teraz dowiedziałam się, że ma jutro i w piątek urlop więc szybko szukałam po mieście gdzie jest wolnny termin na 3d żebyśmy mogli w końcu pójść razem. a on teraz wymyśla, że to przerażający widok i inaczej to sobie wyobrażał, matko..
mania a jak to 3d wygląda, maluszek się rusza czy tylko zdjęcia same są?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:30
Julia
-
Funky09 wrote:Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram
robi się z niego duży chłopak.
Jakby co lajkuję tylko tę dobrą część! Jaki duuużyStrasznie szybko rosną te srajdki
Jedzeeeenietakie pyszne, jedzenie nie pyta, jedzenie rozumie.
Mały chyba jest już u mnie całkiem wysoko bo w żadnej pozycji nie mogę dobrze oddychać...Nawet na stojąco mnie zatyka. Czasami myślę, że już mam trochę dosyć, a tu jeszcze raz tyle, matko, help. X_x -
malala wrote:o kurcze Funky, jaki duży chłopak! ciekawe ile moja mała waży, może się w piątek dowiemy, ja wtedy będę miała 23t4d więc podobnie do Ciebie dziś
Ja tak myślałam, że może dzisiaj Młody będzie ważył koło 600gram, a tutaj już ponad 700sama byłam zdziwiona, ale z badań wynika, że idzie równo z terminem, więc podejrzewam, że Twoje Maleństwo też będzie koło tego ważyć.
-
Malala mi się wydaję, że mała się nie rusza to tak jakby zatrzymany obraz i pokazany w 3d choć momentami widać rączkę jak trzyma przy buzi a później tej rączki nie ma ale wydaje mi się, że to od jeżdżenia głowicą od usg...ciężko to opisać...
sama zobaczysz...ale polecam twarzyczkę widać
-
no to sobie buźkę będziemy podziwiali, albo przynajmniej JA będę
poza tym mam plan by to zdjęcie z 3d skopiować i kupić albumy i dać dziadkom pod choinkę taki album z pierwszym zdjęciem, by potem sobie uzupełniali go kolejnymi zdjęciami jak już Julka się urodziLanusia93 lubi tę wiadomość
Julia