X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    o super ze pamietalas o mnie:), bardzo cenna informacja. Ja go widzialam na zywo w sklepie ale nie mialam okazji prowadzic z "bagazem" ale na necie czytalam to o czym piszesz. Strasznie przereklamowany ten wozek,nie wiem skad ta cena do licha sie wziela za to cudo. Mi sie tez nie podobaly siedziska w spacerowce bo dziecko musi miec zawsze ugiete nózki nawet jak lezy, ja jednak wole takie tradycyjne gdzie dzieciaczek lezy na plasko.

Ja ostatnio ogladalam taka dostawke do wozka http://allegro.pl/dostawka-do-wozka-buggypod-lite-czarna-i5833312047.html, moja kolezanka z niej korzysta, chyba Wiolcia chciala ja kupic ale to tez odpada. Standardowy wozek ma 60 cm, dodatkowe siedzonko to 40 cm a razem metr ! U nas na osiedlu sa dosc waskie chodniki i boje sie ze mialabym problem zeby minac sie np z drugim wózkiem. Zeby wejsc do sklepu, windy czy mieszkania dziecko trzeba wyjac, siedzonko zlozyc i dopiero wchodzic ;/ a no i ten pseudo podnozek czyli kawalek tasmy do niczego sie nie nadaje, nozki musza dyndac. Maciek nie jest jakis wyrosniety a siedzonko niby jest do 3 lat a jemu juz bylo ciasnawo.

Teraz chce na zywo gdzies zobaczyc http://allegro.pl/dostawka-buggyboard-maxi-lascal-siedzisko-saddle-i5690594616.html moze to by sie sprawdzilo. Maciek ogolnie lubi chodzic wiec chyba standardowy podwojny wozek sobie daruje. Jak np pojedziemy na wakacje to mamy jeszcze parasolke wiec maz bedzie prowadzil jeden wozek a ja drugi, na codzien na spacery ta podstawka.

Próbowałam tej dostawki i mój Staś jeszcze chyba nie za bardzo gotowy na to. Może to się zmieni przez nastepne 4 miesiące. Podstawka razem z tym saddle 500zl wiec zawsze mniej niż wózek, hehe. Jedna z dziewczyn powiedziała mi też ze trzeba brać pod uwagę to czy chce się być na dworze jak większe dziecko śpi. Moja siostra ma różnice 26 miesięcy i jej córeczka np. Nie chciała na tej podstawce długo stać. Trudno o 100% dobry pomysł. Wszystko jak zwykle zależy od pieniędzy ;) dawaj znak :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Wiolcia pokaż efekt:)

Pokaże pokaże ale najwcześniej jutro teraz idę pod prysznic i kładę się razem z synkiem :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam że mój żołądek zmniejszył się. Nie mogę dużo zjeść i z tego powodu ciągle jestem głodna. Na szczęście zgaga mnie już tak nie męczy.
    w poniedziałek połówkowe. Siedzę jak na szpilkach :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8de1fc68673.jpg

Moja kolacja :) kopytka smażone... mniam...

fabiola, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Tak na szybko bo też mam zagoniony dzień - w biedronce jest dużo promocyjnych zestawów z chusteczkami Dada. My wzięliśmy zestaw 4 paczki + taki pojemnik na nie i wyszło to jakoś ok 17zł ;) widziałam jeszcze zestaw 3 paczek + pudełko patyczków do uszek dla dziecka ale nie wiem ile kosztowało i jeszcze jakieś tam było ale mnie urzekło te pudełeczko bo z postaciami z bajki :D ide do wanny bo strasznie mi dziś kręgosłup wysiadł po sprzątaniu

Te patyczki nie całe 6zł

Ameiva świetna lampa, Hania ma w pokoju tą z leroy w kolorze różowym.

Co do jedzenia właśnie zjadłam 4 kromki z serem, ogórkiem konserwowym i majonezem. I dalej mam na coś ochotę :D

Iwonkaaa, Ameiva lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam ile jecie to się uspokajam, bo wydawało mi się, że tylko ja mam jakiś okropny odkurzacz w sobie :P
    zjadłam na kolację talerz kremu z pora, czuję pełen żołądek ale kurcze myślę o mandarynkach, które są w kuchni <3 wstawać tylko mi się nie chce, a mąż przysnął obok na kanapie to już mu daruję i budzić nie będę :P

cieszę się jak głupia na to 3d w piątek, pokazałam M w necie czego może się spodziewać i się przeraził jaki obraz daje to badanie i mam wrażenie, że on chyba nie chce oglądać.. :/

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego się przerazil?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Próbowałam tej dostawki i mój Staś jeszcze chyba nie za bardzo gotowy na to. Może to się zmieni przez nastepne 4 miesiące. Podstawka razem z tym saddle 500zl wiec zawsze mniej niż wózek, hehe. Jedna z dziewczyn powiedziała mi też ze trzeba brać pod uwagę to czy chce się być na dworze jak większe dziecko śpi. Moja siostra ma różnice 26 miesięcy i jej córeczka np. Nie chciała na tej podstawce długo stać. Trudno o 100% dobry pomysł. Wszystko jak zwykle zależy od pieniędzy ;) dawaj znak :)
    Maciek juz na spacerach nie spi od dawna, za duzo rzeczy go rozprasza i na drzemke wracamy zawsze do domu wiec u nas z tym akurat problemu nie bedzie. Ehhh sama nie wiem co mam zrobic, tak jak mowisz do porodu wiele sie moze jeszcze zmienic bo dzieciaki w tym wieku potrafia zaskakiwac z dnia na dzien :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dlaczego się przerazil?
    bo stwoerdził, że to wygląda jak obrazy z filmu o Pompejach który kiedyś widział, gdzie były ciała dzieci przysypanych przez pył wulkaniczny :| nie wiem, weź tu zrozum faceta.. nie chce, niech nie idzie. ja się doczekać nie mogę! co on myślał, że obraz live z brzucha zobaczy..?

Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala mega :) live to dopiero w kwietniu :) mój bardzo chciałby iść bo jeszcze nie był ale ciągle w trasie i niestety nie mogę zgrać wizyty... szkoda...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram :) robi się z niego duży chłopak. Z mniej wesołych rzeczy: wczoraj przeforsowałam się fizycznie i dzisiaj od rana stawiała mi się macica, a przy badaniu dowiedziałam się, że Młody dodatkowo uciska mi główką szyjkę ;/ i faktycznie rano czułam takie pojedyncze kłucie i teraz wiem od czego. Teraz muszę się oszczędzać, zero serduszkowania i mam zażywać magnez. Najlepsze jest to, że po Magne B6 dostaję biegunki ;/ muszę znaleźć magnez bez witaminy B6 albo czeka mnie pobyt w szpitalu ;/ możecie coś polecić z preparatów zawierających magnez?

Dobson, Babu, jamniczakuchnia, Lanusia93, wiecznie lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jak czytam ile jecie to się uspokajam, bo wydawało mi się, że tylko ja mam jakiś okropny odkurzacz w sobie :P
    zjadłam na kolację talerz kremu z pora, czuję pełen żołądek ale kurcze myślę o mandarynkach, które są w kuchni <3 wstawać tylko mi się nie chce, a mąż przysnął obok na kanapie to już mu daruję i budzić nie będę :P

cieszę się jak głupia na to 3d w piątek, pokazałam M w necie czego może się spodziewać i się przeraził jaki obraz daje to badanie i mam wrażenie, że on chyba nie chce oglądać.. :/
    A mojemu się dziś to 3d bardzo podobało patrzył jak zahipnotyzowany na córeczkę :) i jak wyszliśmy to stwierdził, że oczywiście jest do niego podobna :) hahah no jakże mogłoby być inaczej :D
    Mam też nagranie i jeszcze w domu oglądaliśmy kilka razy :)

wiecznie lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Nie mogłam znaleźć odpowiedniej lampy do pokoiku dzieciaków więc targana matczynymi instynktami poczyniłam takie oto coś :) jak Wam się podoba? ( tylko szczerze :P)

Ameiva, ta lampa jest CU-DOW-NA! <3

Ameiva lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rozumiem Ciebie Iwonka, ja na dwóch poprzednich badaniach tj na pierwszym prenatalnym i na połówkowym byłam sama bo M za granicą i brałam nagrania na cd po prostu by mu pokazać. ale to nie to samo.. teraz dowiedziałam się, że ma jutro i w piątek urlop więc szybko szukałam po mieście gdzie jest wolnny termin na 3d żebyśmy mogli w końcu pójść razem. a on teraz wymyśla, że to przerażający widok i inaczej to sobie wyobrażał, matko..

mania a jak to 3d wygląda, maluszek się rusza czy tylko zdjęcia same są?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:30

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... faceci... najcudowniejsze co może być w ciąży... ruchy i obraz dzidziusia który hasa w brzuszku...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Funky, jaki duży chłopak! ciekawe ile moja mała waży, może się w piątek dowiemy, ja wtedy będę miała 23t4d więc podobnie do Ciebie dziś :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Jestem po wizycie, Młody waży już 708 gram :) robi się z niego duży chłopak.

Jakby co lajkuję tylko tę dobrą część! Jaki duuuży :D Strasznie szybko rosną te srajdki <3

Jedzeeeenie <3 takie pyszne, jedzenie nie pyta, jedzenie rozumie.

Mały chyba jest już u mnie całkiem wysoko bo w żadnej pozycji nie mogę dobrze oddychać...Nawet na stojąco mnie zatyka. Czasami myślę, że już mam trochę dosyć, a tu jeszcze raz tyle, matko, help. X_x

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    o kurcze Funky, jaki duży chłopak! ciekawe ile moja mała waży, może się w piątek dowiemy, ja wtedy będę miała 23t4d więc podobnie do Ciebie dziś :)

Ja tak myślałam, że może dzisiaj Młody będzie ważył koło 600gram, a tutaj już ponad 700 :) sama byłam zdziwiona, ale z badań wynika, że idzie równo z terminem, więc podejrzewam, że Twoje Maleństwo też będzie koło tego ważyć.

• mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala mi się wydaję, że mała się nie rusza to tak jakby zatrzymany obraz i pokazany w 3d choć momentami widać rączkę jak trzyma przy buzi a później tej rączki nie ma ale wydaje mi się, że to od jeżdżenia głowicą od usg...ciężko to opisać... :) sama zobaczysz...ale polecam twarzyczkę widać :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sobie buźkę będziemy podziwiali, albo przynajmniej JA będę :D

poza tym mam plan by to zdjęcie z 3d skopiować i kupić albumy i dać dziadkom pod choinkę taki album z pierwszym zdjęciem, by potem sobie uzupełniali go kolejnymi zdjęciami jak już Julka się urodzi :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ