X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Straciatellaa to co to za fajne metody? Ja też tak chcę :-) Moja dentystka bardzo delikatna, aż za bardzo ha,ha Nie ma w sobie sadysty :-)
    Lanusia cóż to za dziwne myśli? Intuicja coś Ci chce powiedzieć? Czemu imię przestało pasować?

Bo z małą miałam tak:
    16 tydzień- syn
    18 tydzień- syn
    20 tydzień- córka

I głos z tyłu głowy wrzeszczy, żeby się nie nastawiać, bo może być ogromne zaskoczenie ;)
    A co do imienia.. Sama nie wiem, mam nadzieję, że mi to przejdzie, ale już nie umiem sobie wyobrazić jak mówię do małego Niko. Pokręcone to, pewnie można to wytłumaczyć ciążą :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upieklam ciacho:) pachnie pięknie, chyba się udało, ale w ogóle nie uroslo :( Mam nadzieję, że smak to wynagrodzi;)
    Narobilam się dziś jak glupia. Zakupy, ciasto, sprzątanie pokoi i łazienki, teraz pies i jeszcze obiad muszę na szybko zrobić. A mąż mnie przez telefon ochrzanil, że w końcu za wcześnie urodzę i mam wyrzuty sumienia :(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mamusia oczywiście musiała jeszcze skręcić do smyka i nakupić różności dla Zosieńki :) ale powiem Wam, że np to co wczoraj kupiłam na stronie w promocji w sklepie stacjonarnym nie było przecenione. I dużo więcej ubranek dla chłopców było niż dla dziewczynek nie wiem może już wybrane były.
    Smyk internetowy nie jest powiązany cenowo ze smykiem stacjonarnym ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota podrzuć trochę :-) Chcę je upiec na weekend, może ono ma być niskie, bo tam się kremem chyba przekładało?
    Lanusia zawsze możesz mówić Nikoś ;-) mi bardzo podobało się to imię, bo właśnie fajnie się zdrabnia itd. Niko to tak zawadiacko ;-) Nikoś dla maluszka, a Nikodem na rozmowie o prace ha,ha albo u przyszłych teściów ha,ha No i tak mój Niko ma wiele twarzy ha,ha On o sobie na zewnątrz mówi Nikodem, a w domku Nikujek, tak sobie dziecko wymyśliło ;-)

Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja mam rezerwowe imię dla chłopca, tylko ta Ala mi już tak pasuje... :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj dotarły "uroki" ciąży, tj.o coś (dokładnie nie wiem o co) wkurzyłam się na M, on w sumie nerwowo zareagował (nie dziwię się, bo też nie za bardzo trybił o co mi chodzi :-)), i się mamka popłakała, jak w telenoweli brazylijskiej ha,ha Ja już nie chcę tak ;-) Najgorsze że się rano foczyłam na niego i kurde nie wiem o co w sumie ha,ha To chyba dodatkowo skleroza ciążowa, co to będzie...

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Do mnie wczoraj dotarły "uroki" ciąży, tj.o coś (dokładnie nie wiem o co) wkurzyłam się na M, on w sumie nerwowo zareagował (nie dziwię się, bo też nie za bardzo trybił o co mi chodzi :-)), i się mamka popłakała, jak w telenoweli brazylijskiej ha,ha Ja już nie chcę tak ;-) Najgorsze że się rano foczyłam na niego i kurde nie wiem o co w sumie ha,ha To chyba dodatkowo skleroza ciążowa, co to będzie...

Pocieszę Cię, że mam tak samo, ale ja mam tak bez ciąży :D
    Mój pyta: "A o co ty znowu chodzisz obrażona?!" i muszę coś burknąć na odczepnego, bo kojarzę, że 2 dni temu byłam o coś bardzo zła i trzeba to kontynuować, ale za cholerę nie przypomnę sobie o co chodziło! :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva lampa przecudowna ! Ale mnie zainspirowałaś ! :)

Cieszę się, że jesteście - okazało się, że ja wydając 120 zł w smyku nie jestem jedyna ;) Muszę się teraz zorientować ile czego mam, bo zauważyłam, że bardziej kupuję bo coś jest śliczne albo bardzo przecenione ;)
    Odnośnie szumisia - kupiłam go jak akurat było -15% na fb. Wszystkie moje koleżanki polecały, że się super sprawdza do 4 miesiąca. Dla mnie to jest lepsza opcja niż telefon czy komputer, które emitują fale.

Mnie od tygodnia boli kręgosłup, już nie wiem jak mam siedzieć w pracy, czasem aż się kładę na podłodze :/ w nocy też nie jest najlepiej. A tak chwaliłam czas ciąży ;/

Ameiva lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Pocieszę Cię, że mam tak samo, ale ja mam tak bez ciąży :D
    Mój pyta: "A o co ty znowu chodzisz obrażona?!" i muszę coś burknąć na odczepnego, bo kojarzę, że 2 dni temu byłam o coś bardzo zła i trzeba to kontynuować, ale za cholerę nie przypomnę sobie o co chodziło! :D
    E to niezła artystka z Ciebie, widzę duże podobieństwo faktycznie... ;-) :-) Dodam swoje szlochy i dopiero jest dramat ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni faceci ha,ha Żeby wiedzieli :-) ;-) Mam nadzieję, że nie czytają ha,ha

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, jaka piękna ta dekoracja na lampę :) Wspaniała :) Zazdroszczę Ci Twoich umiejętności! :)
    My mamy skos w pokoiku dziecięcym i nie mogę wpasować lampy wiszącej tylko takie kinkiety przysufitowe, bo byśmy się obijali o takie żyrandole.
    A wiecie jakie te przysufitowe żyrandole są brzydkie... Może coś wymyślę jeszcze.

Nie mogę dojść do siebei dzisiaj cały dzień w pracy po wczorajszej informacji, że będzie chłopiec. Takie miałam ogromne przekonanie na dziewczynkę, że szok! :)
    Chyba z takiego małego pylusia (ale mocno widocznego) nagle ONA się nie zrobi :)

Ameiva lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka no ja mam nadzieję, że Ali ten pyluś nie wyrósł ;-) Jutro wizyta, jak ja wytrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Nie mogę dojść do siebei dzisiaj cały dzień w pracy po wczorajszej informacji, że będzie chłopiec. Takie miałam ogromne przekonanie na dziewczynkę, że szok! :)
    Chyba z takiego małego pylusia (ale mocno widocznego) nagle ONA się nie zrobi :)

Miałam tak samo, nie mogłam tego ogarnąć :D Rękę dałabym uciąć, że dziewczynka! Ale powiem Ci, że teraz za nic w świecie nie chciałabym żeby to się zmieniło, cieszę się z chłopaczka :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też Was czytam cały czas, ale jakoś tak się nie wbijam do rozmowy ;) pożalę się może tym razem- 2 stycznia bierzemy ślub i mam w związku z tym takiego stresa, że szok.. Nie wiem czy Wam o tym pisałam, ale śnił mi się ostatnio nasz ślub. Było beznadziejnie i zamiast dziękować gościom za przybycie przepraszaliśmy się za taką badziewną imprezę... Do tego teść się na nas obraził, bo mój przyszły mąż chce zmienić nazwisko na moje, bo za swoim nie przepada. Pomijam fakt, że na początku był pewien, że to był mój pomysł i ja narzeczonego nakłoniłam do tego kroku, z czym nie miałam nic wspólnego.. Poza tym on uważa, że narzeczony się w ten sposób odcina od rodziny i takie tam. Obraził się na amen :( przykro mi, że ma z tym taki duży problem. Nie wiem nawet jak załagodzić sytuację.. Tym bardziej, że ich nazwisko nie jest jakieś rodowe, tylko typowo ptasie ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra wcale nie dziwię się, że się stresujesz, już widzę siebie, jeszcze taki sen... No wiesz, ja uważam że nazwisko to bździnka, ale faceci zwłaszcza starej daty że tak to określę, mają swój "męski" świat. Ja bym się w to nie wtrącała, niech sobie to sami wyjaśnią między sobą. Tym bardziej, że jak dobrze rozumiem, już teść wie, że to nie Twoja inicjatywa? Jak kilka liter, czytaj umowne nazwanie może skłócić ludzi. Jakie odcięcie od rodziny? To co my kobiety mamy powiedzieć? Tak to już jest z tradycją, normą, ciężko czasem przez to przebić się bezboleśnie...

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Miałam tak samo, nie mogłam tego ogarnąć :D Rękę dałabym uciąć, że dziewczynka! Ale powiem Ci, że teraz za nic w świecie nie chciałabym żeby to się zmieniło, cieszę się z chłopaczka :)

Ja oczywiście też się cieszę, ale to taki szok właśnie, że ogarnąć nie mogę :) Myślę, że po potrzebuję jeszcze chwili :) Dzisiaj usunę wszystkie ubranka, które dostałam pasujące typowo na dziewczynkę. Konkretnie mega różowe, bo mój chłopaczek się na pewno obrazi na mamusię, że go bym chciała wystroić w róż :)
    Powiem Wam, że mina męża jak usłyszał, że chłopak no po prostu bezcenna :)
    Cały szalony dzień dopełnił mój mąż niespodzianką, jak wróciliśmy do domu to okazało się, że mąż kupił mi dużą świecę Yankee, bo wie jak je lubię szczególnie w okresie jesienno-zimowym :) Także miałam wczoraj bardzo przyjemny dzień :)
    Dzisiaj w pracy trochę gorzej, ale już czekam na święta, na przyjazd mojej mamy, na przygotowania i trochę odpoczynku :)

jamniczakuchnia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Amevia dziękuję już zaaplikowalam z prośbą o przyjęcie i może mnie oświeci...
    widze ze juz jestes na pokladzie :)witamy !

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja też Was czytam cały czas, ale jakoś tak się nie wbijam do rozmowy ;) pożalę się może tym razem- 2 stycznia bierzemy ślub i mam w związku z tym takiego stresa, że szok.. Nie wiem czy Wam o tym pisałam, ale śnił mi się ostatnio nasz ślub. Było beznadziejnie i zamiast dziękować gościom za przybycie przepraszaliśmy się za taką badziewną imprezę... Do tego teść się na nas obraził, bo mój przyszły mąż chce zmienić nazwisko na moje, bo za swoim nie przepada. Pomijam fakt, że na początku był pewien, że to był mój pomysł i ja narzeczonego nakłoniłam do tego kroku, z czym nie miałam nic wspólnego.. Poza tym on uważa, że narzeczony się w ten sposób odcina od rodziny i takie tam. Obraził się na amen :( przykro mi, że ma z tym taki duży problem. Nie wiem nawet jak załagodzić sytuację.. Tym bardziej, że ich nazwisko nie jest jakieś rodowe, tylko typowo ptasie ;)
    Faceci coś mają z tymi nazwiskami... Mój tata się na mnie trochę boczy, że przyjelam nazwisko męża, bo mogłam przecież mieć CHOCIAŻ podwójne:/ a ja jestem kobietą, co by było gdyby miał syna, który by podjął taka decyzję? Trochę chore to jest, ale wydaje mi się, że w wielu rodzinach się toczy o to batalia.
    Myślę, że Panowie sobie to powinni sami wyjaśnić...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka mój jak się dowiedział że chłopak to też oszalał :D I dostałam wtedy od niego piękne tulipany :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Jaskra wcale nie dziwię się, że się stresujesz, już widzę siebie, jeszcze taki sen... No wiesz, ja uważam że nazwisko to bździnka, ale faceci zwłaszcza starej daty że tak to określę, mają swój "męski" świat. Ja bym się w to nie wtrącała, niech sobie to sami wyjaśnią między sobą. Tym bardziej, że jak dobrze rozumiem, już teść wie, że to nie Twoja inicjatywa? Jak kilka liter, czytaj umowne nazwanie może skłócić ludzi. Jakie odcięcie od rodziny? To co my kobiety mamy powiedzieć? Tak to już jest z tradycją, normą, ciężko czasem przez to przebić się bezboleśnie...

no niby mu narzeczony wyjaśnił, ale wątpię, że naprawdę w to uwierzył. Po prostu wie swoje.. Mój M. nie chce za bardzo poruszać tego tematu, bo uważa, że ojciec to musi przetrawić. I w ogóle nigdy by nam do głowy nie przyszło, że teść może mieć z tym problem. A tu proszę.. No właśnie denerwują mnie te podwójne standardy, że kobieta niech sobie zmienia nazwisko, bo taka tradycja, ale nazwisko faceta to świętość i punkt honoru i jak się je zmienia na żony to się jest pantoflem. Dlatego też byłam sceptycznie nastawiona do zmiany nazwiska na moje, bo wszyscy myślą, że to mój pomysł..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ