X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

u mnie dziś aktywnie od rana, byłam z psiakiem u weta na kontroli, potem na zakupach spożywczych, potem upiekłam jabłka pod kruszonką, ugotowałam krem z pora i jeszcze czeka na mnie kawał mięsa do zamarynowania i upieczenia. ale póki co odpoczywam, bo z sił opadłam no i jak się kręciłam w kuchni to czułam Julkę więc postanowiłam usiąść na troszkę by sobie mogła w spokoju pofikać :)

Ameiva świetna lampa, w ogóle dziś dalej szukam inspiracji na pokoik i zobacz na co się natknęłam:
    http://img.shmbk.pl/rimgsph/138500_ec4032ce-1c0e-48c3-b216-2a8394180fe5_max_900_1200_pokoj-majeczki-pokoj-dziecka-styl-prowansalski.jpg
    jaka podobna do Twojej! :)

my z M mamy jutro lub w piątek jechac po mebelki i farby do pokoiku :) bardzo się cieszę! tylko jeszcze nie wiem na jaki kolor malować.. tapetę mi wybił z głowy więc tylko malowanie wchodzi w grę, hm.. ja chciałam by było jasno, w delikatnych kolorach a M twierdzi, że pokój dziecka to pokój dziecka a nie kolejny pokój w moim stylu i ma być tam wesoło i kolorowo a nie tak jak w każdym innym pomieszczeniu.. i teraz mam dylemat :(

ja się nie mogę doczekać piątku rana jak zobaczymy Julcię na 3d :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva przepiękna lampa ! zazdroszczę zdolności :D. Widziałam bardzo podobną w leroy merlin. U mnie ostatnio bardzo pozytywnie, mąż ma urlop do niedzieli jeszcze więc porządki przedświąteczne ruszyły. Dzisiaj wyciągnęłam w końcu choinkę i ozdoby świąteczne no i tak poczułam święta że upiekłam przed chwilą pierniczki :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Ameiva przepiękna lampa ! zazdroszczę zdolności :D. Widziałam bardzo podobną w leroy merlin. U mnie ostatnio bardzo pozytywnie, mąż ma urlop do niedzieli jeszcze więc porządki przedświąteczne ruszyły. Dzisiaj wyciągnęłam w końcu choinkę i ozdoby świąteczne no i tak poczułam święta że upiekłam przed chwilą pierniczki :).
    tam wlasnie ta lampe widzialam po raz pierwszy :)juz jakis czas temu ale nieskromnie mowiac moja jest duzo bardziej starannie wykonana, tamta kosztowala chyba ok 100 jesli mnie pamiec nie myli.

o jak mi sie marzy juz choinka ale niestety mam malego szkodnika w domu i nie wiem gdzie my ja postawimy, podloga odpada bo wszytskie ozdoby mi poniszczy, chyba pod sufitem ja zawiesimy :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez chce się juz choinki, ale u mnie w mieście jeszcze nie ruszyły punkty, gdzie sprzadaja choinki i tak czekam niecierpliwie kiedy się pojawią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 18:30

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam się za porządki w szafkach kuchennych... masakra jaki bałagan mam aż wstyd ...

... ale trochę się powyginalam i gorac mnie oblał plus zawroty głowy... chwilę muszę odsapnac...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:43

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie koleżanka, dała nam ciuszki (jej córa też z kwietnia) i cudeńka :-) Nawet nie wiem, ile, ale z 10, albo i lepiej sukieneczek, masa rampersików, spodenek, nawet strój do kąpieli ze świnką pepą -) Dobrze że za dużo nie szalałam. A te sukienusie... Zakochałam się, M też się uśmiech pojawił na twarzy :-) To tylko jedna część, matę też dostaniemy :-) No mam tylko nadzieję, że Alicja zostanie Alicją :-)

Iwonkaaa, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Byłam dzisiaj na połówkowym i się zastanawiam, czy powinnam się zacząć martwić, bo Bąbel po tym mierzeniu wypadł na 20 tydz, max. 21 tydz a jest teraz 22 tydz. Waży ok 370g to przy waszych maluchach to kruszynka, a przy poprzednim usg był większy niż powinien. Tak poza tym pani sprawdziła wszystko i jest ok, kazała się nie stresować i cieszyć. Ale ta sama pani jako datę badania wpisała mi 2.12 zamiast 9.12. Na szczęście za tydzień w piątek idę do swojej lekarki i zobaczymy co ona na to.
    Nie martw się, tym bardziej, że w piątek masz wizytę. Dzieciaczki rożnie rosną, mają swoje tempo, może też błąd pomiaru, piątek już tuż tuż :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do piekła za obzarstwo. Jak robiłam ciasto, to objadlam się polewy, później spaghetti, ciasto, mandarynki i umieram. Mam wrażenie, że mi się zmniejsza pojemność żołądka.
    Ale jamniczakuchnia, przepis faktycznie jest mega! Dzięki raz jeszcze :* będę częściej robić. Koleżankom też bardzo smakowało;)

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota jak tam ciasto? Dobre? Bo chcę piec na weekend, już się nastawiłam ha,ha W ogóle mnie tak męczy dzisiaj zgaga, nic nie mogę zjeść, bo zaraz zonk. Brzuch mi urósł i jest wyżej, naciska na żoładek chyba, bo za dużo to ja nie pojem. Od poniedziałku jak mnie góra brzuszka pobolewała przytyłam 1 1/2 kg, i jak na siebie patrzę, to w brzuch ewidentnie poszło, chyba zacznę obwód mierzyć... strach się bać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:02

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Pójdę do piekła za obzarstwo. Jak robiłam ciasto, to objadlam się polewy, później spaghetti, ciasto, mandarynki i umieram. Mam wrażenie, że mi się zmniejsza pojemność żołądka.
    Ale jamniczakuchnia, przepis faktycznie jest mega! Dzięki raz jeszcze :* będę częściej robić. Koleżankom też bardzo smakowało;)

Nic mi nie mów o obżarstwie :D
    Zaczęłam jeść pomarańcze, których nienawidzę, a raczej wysysać z nich sok, bo te skórki mnie obrzydzają :P
    Do tego codziennie mnóstwo słodyczy, przekąsek i tym sposobem startowałam z 52 kg, a obecnie ważę 57 :O
    Więc zaraz wyciągam Fix do potraw chińskich i opycham się dalej ;)

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota to chyba Cię wywołałam do tablicy ha,ha Nic nie mów o obżeraniu, ja nie mogę... bleee

• mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chcicę na fantę w puszce :) czekam aż mąż się ruszy i pójdzie kupić :) też się obżarłam mandarynkami...

Karatka ale Ci fajnie z tymi ciuszkami u moich znajomych praktycznie same chłopaki :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Byłam dzisiaj na połówkowym i się zastanawiam, czy powinnam się zacząć martwić, bo Bąbel po tym mierzeniu wypadł na 20 tydz, max. 21 tydz a jest teraz 22 tydz. Waży ok 370g to przy waszych maluchach to kruszynka, a przy poprzednim usg był większy niż powinien. Tak poza tym pani sprawdziła wszystko i jest ok, kazała się nie stresować i cieszyć. Ale ta sama pani jako datę badania wpisała mi 2.12 zamiast 9.12. Na szczęście za tydzień w piątek idę do swojej lekarki i zobaczymy co ona na to.
    Te pomiary wagi są tylko szacunkowe. Nie stresuj się, są duże rozbieżności miedzy różnymi aparatami usg

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no 5kg to strasznie przytyłaś :) ja mam już 9kg :-/ zresztą widziałam Cię i nawet jakbyś 20kg przytyła to i tak będziesz szczuplinka :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania no ja się bardzo cieszę, zwłaszcza na te sukienusie :-) No i że fajnie, że Nikola też z kwietnia, wiec super się złożyło :-) Kupię jej coś fajnego dla małej, bo wiadomo, nie chciała kasy :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Mi tez chce się juz choinki, ale u mnie w mieście jeszcze nie ruszyły punkty, gdzie sprzadaja choinki i tak czekam niecierpliwie kiedy się pojawią ;)
    u mnie na osiedlu juz na kazdym rogu choinki sprzedaja, nawet widzialam juz u kilku sasiadów na balkonie zapakowane choinki. My w zeszlym roku kupilismy zywa w doniczce, do kwietnia stala na zabudowanym balkonie, pozniej maz wkopal ja w donicy do gruntu na dzialce, ladnie odbila, ma sporo nowych przyrostów a juz myslalam ze z nic nic nie bedzie bo zgubila sporo igiel. W tym roku planujemy ja z ta donica wyciagnac i znow wykorzystac a na wiosne znow wkopac :) ciekawe czy przetrwa te eksperymenty :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) wróciłam z Gdańska i padam na pysk . Jestem mega zadowolona ,skrócił włosy mega wycieniowalam i sombre w odcieniu karmelu. Jestem zadowolona z efektu :)

O choinkach nic nie mówcie. . Ludzie tak wycinaja z metra cięte ehh.. albo po pniu i to z okolicznych wiosek ,a to oni wiedzą że będę miała pod leśniczówka za symboliczne 10 zł :/
    Ja zaznaczyłam sobie swój łup kokardką i czeka jeszcze z tydzien aż wpadne tam z siekierą :D :D
    Chce juz święta !! <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko bo też mam zagoniony dzień - w biedronce jest dużo promocyjnych zestawów z chusteczkami Dada. My wzięliśmy zestaw 4 paczki + taki pojemnik na nie i wyszło to jakoś ok 17zł ;) widziałam jeszcze zestaw 3 paczek + pudełko patyczków do uszek dla dziecka ale nie wiem ile kosztowało i jeszcze jakieś tam było ale mnie urzekło te pudełeczko bo z postaciami z bajki :D ide do wanny bo strasznie mi dziś kręgosłup wysiadł po sprzątaniu

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia pokaż efekt:)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ