Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka189 wrote:Lanusia a jak u Ciebie już Zostaniesz w swoim rodzinnym mieście? Jak malutka? Karmisz jeszcze piersią bo nie pamiętam..
Tak, zostaję. Zobaczymy jak się wszystko ułoży. Malutka dobrze, dziękujęJeśli chodzi o zdrowie
Bo z zachowaniem z dnia na dzień coraz gorzej, mam wrażenie że całymi dniami jęczy. Nie wiem co się z tym moim dzieckiem dzieje, chyba trójki się szykują
Nie, ja już dawno nie karmię, nad czym ubolewam, ale przy kolejnym maluchu postaram się duuuuużo dłużej, zakładam 2 lata.natalka189 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej dziewczyny!
Pytalam Was o sposoby domowe na przeziębienie, ale skończyło się na lekarzu i wczoraj i dzisiaj większą część dnia leżałam. Oczywiście lekarz nic nie przepisał poza syropem i tabletkami do ssania Prenalen, chociaż i tak to jest bez recepty. Jakby któras z Was potrzebowała to te specyfiki możemy spokojnie brać. Wyciąg z malin, czosnku, propolisu, takie sprawy.
Fabdorota, najważniejsze że jesteś pod kontrolą lekarzy. Skoro masz leżeć to cóż, trzeba tak zrobić dla dobra maluszka i już. Wytrzymała na pewno. Oszczędzaj się i lezakuj.
Idę się kąpać plus pedicure, który będzie wyzwaniem dla mniebo idzie mi coraz gorzej z koordynacją ruchów
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Andrea20 wrote:Dzięki dziewczyny
to muszę o to badanie czy nie wytwarzam przeciwciał też się dopytac
-
mania wrote:Ja robię co miesiąc bo mam za sobą poronienie i łyżeczkowanie po którym dostałam zastrzyk z przeciwciałami i może dlatego mój dr mi to częściej sprawdza. Wiem, że w pierwszej ciąży ryzyko przeciwciał jest mniejsze.
No ja jestem w pierwszej wiec może dlatego moja ginekolog nic szczególnego nie mówiła jeszcze, ogólnie zauważyłam ze malo konkretnych rzeczy mi mówi a bardziej slodzi, no ale w sumie zaleceniami badan zajmują się pielęgniarki w rejestracji a z nimi to jest różnie -
Kawuszka, Prenalen jest ekstra, tzn mi bardzo szybko pomógł przy kłopotach z gardłem. Nie spodziewałam się wiele po specyfiku z takim składem, ale to działa:D Po ciąży też będę stosować.
No właśnie Lanusia, dawaj fote w czerwieni;DLanusia93 lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Lanusia a jak wczorajsze farbowanie na czerwono wyszło??
Nieskromnie napiszę że bardzo udaneTo był naprawdę dobry pomysł! Jutro wrzucę zdjęcie przed zmianą i obecnie
fabdorota, mania, Babu lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Andrea20 wrote:Dzięki dziewczyny
to muszę o to badanie czy nie wytwarzam przeciwciał też się dopytac
-
jaskra wrote:Hbs to jest antygen wirusowego zapalenia wątroby typu b i świadczy o nosicielstwie lub chorobie. Po szczepieniu nie ma się dodatniego antygenu hbs, a wysokie miano przeciwciał anty-hbs. Ale generalnie nie wiem jakie jest postępowanie po porodzie w przypadku dodatniego antygenu w ciąży.. wszystkie noworodki szczepi się obowiązkowo i tak. Przeciwciała podaje się pewnie jeśli u dziecka też się wykryje antygen. Dziwię się, że nie zlecają dodatkowych badań przy dodatnim hbs. Moim zdaniem wskazana jest nawet wizyta u lekarza chorób zakaźnych..
-
Co do konfliktu serologicznego to ja do konca tego nie rozumiem. W pierwszej ciąży robiłam coombsa i nie bylo przeciwciał. Mimo to dostalam zastrzyk z immunoglobuliną i po porodzie w szpitalu tez dostalam. Myslalam ze sprawa załatwiona a teraz moj lekarz znow mi zleca coombsa co chwile i zastanawia się znow nad zastrzykiem z immunoglobuliną teraz albo dopiero jak wykryjemy przeciwciała. Musze więcej o tym poczytać
-
Fabdorota, cieszę się, że wszystko dobrze z Wami
Na szczęście okres zimowy sprzyja leżakowaniu - z reguły i tak większość z nas jest ospała i nie chce się nigdzie wychodzić - dasz radę "wyleżeć"
))
Któraś z Was pytała o kasy pierwszeństwa - ja nie korzystam i jakoś tak mi dziwnie szczerze mówiąc chodzić za kimś i się prosić... Trochę to głupie, ale tak mnie ludzie denerwują w tym gorączkowym okresie przedświątecznym, że nie chce mi się denerwować jeszcze bardziej przepychając się z nimi w kolejceDziś podjechałam do galerii popatrzeć za prezentami i przy okazji kupić sobie sukienkę na chrzciny - do przebieralni były taaaaakie tłumy, że w końcu zdecydowałam się na kupienie jakiejś bez mierzenia - oczywiście nikt mnie nie przepuścił, jeszcze ludzie się wpychali przede mnie.
A właśnie a propos Świąt - odpoczywajmy jak najwięcej dziewczyny, pamiętajcie!Zwróciłam uwagę, że wiele z nas ma teraz kłopot z boleściami brzucha - pewnie po części wynika to z momentu ciąży i innych, ale pewnie przedświąteczny stresik też robi swoje
-
A ja się w tym roku umówiłam z mężem, że nie kupujemy sobie prezentów, ale kupimy sobie coś co sprawi nam radość obojgu i się przyda na nowym mieszkaniu
wpadłam na pomysł z ekspresem do kawy, ale nie wiem czy to nie za droga zabawa
dzięki temu nie muszę już jeździć po sklepach
gorzej jak mężu nie dotrzyma słowa i ja znajdę prezent pod choinką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 00:25
-
Funky09 wrote:A ja się w tym roku umówiłam z mężem, że nie kupujemy sobie prezentów, ale kupimy sobie coś co sprawi nam radość obojgu i się przyda na nowym mieszkaniu
Właśnie jestem po ktg, Pola absolutnie nienawidzi tego badania.
W ogóle to witam się sobotnio
A z glukoza to ja zrobię chyba po nowym roku, bo będę musiała iść na dodatkową wizytę do mojej gin i wtedy dostanę skierowanie... Myślałam, że przed świętami będę to miała z głowy -
paprotka30 wrote:Co do konfliktu serologicznego to ja do konca tego nie rozumiem. W pierwszej ciąży robiłam coombsa i nie bylo przeciwciał. Mimo to dostalam zastrzyk z immunoglobuliną i po porodzie w szpitalu tez dostalam. Myslalam ze sprawa załatwiona a teraz moj lekarz znow mi zleca coombsa co chwile i zastanawia się znow nad zastrzykiem z immunoglobuliną teraz albo dopiero jak wykryjemy przeciwciała. Musze więcej o tym poczytać
zastrzyk dostaniemy niezależnie czy przeciwciała się wytworzą czy nie
nawet chyba cos ok 28-30tc albo po porodzie, muszę dopytać.
Konfliktu nie mamy dopóki nie ma przeciwciałdlatego ważne żeby tego pilnować
Fabdorota poproś niech Ci zrobią glukozę w szpitalu jak leżysz po co będziesz później siedzieć tyle w labo nie powinni robić problemu tylko zagadaj z dr u mnie na oddziale robią bez problemu
Dzień dobry
-
Funky09 wrote:A ja się w tym roku umówiłam z mężem, że nie kupujemy sobie prezentów, ale kupimy sobie coś co sprawi nam radość obojgu i się przyda na nowym mieszkaniu
My na rocznicę kupiliśmy sobie ekspres bosch na kapsułki -
Funky ekspres do kawy super pomysł my na rocznicę sobie sprawiliśmy, oboje jestesmy kawoszami wiec jest dla nas jak członek rodziny
polecam primna donna xs deLonghi
jak ktoś lubi cappuccino i inne kawki na mleku to ten ekspres robi je super
-
Co do kas pierwszenstwa to ja zazwyczaj szukam kasy przenaczonej dla kobiet w ciazy i z nich korzystam ale sie nie wpycham na poczatek kolejki nawet jesli stoja tam "nieuprawnieni" klienci
wczoraj np robilam drobne zakupy w ikea, kolejki po 15 osób, stanelam wiec wlasnie w takiej kasie pierwszenstwa, bylam chyba z 4 w kolejce, przedemną 2 ciezarne i rodzicie z dzieckiem na oko ok 3-4 miesiace a tu nagle wparowuje babeczka z synkiem juz chodzacym i sie pcha na poczatek, jak dla mnie zero kultury. Niektórym sie wydaje ze sa pepkiem swiata- kasjerka wstala, zerknela na kolejke i przegonola ja na koniec, alez byla wsciekla...
jak stoje w zwyklej kolejce to nie nie upominam o pierwszenstwo bo to nie na moje nerwy. Jak na razie moge jeszcze troche postac wiec jest ok. Jak robie zakupy z synkiem to ludzie czesto sami mnie puszczaja przodem bo nie chca sluchac jego wrzaskówod malego nie znosi sklepów, ptrawdziwy mężczyzna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 08:40
Babu lubi tę wiadomość
-
Ekspres do kawy super sprawa
. My dostalismy w prezencie slubnym Tchibo Cafissimo na kapsulki, korzystam z niego codziennie i po 4,5 roku wciaz dziala bez zarzutu. Tylko gdybym kupowala ekspres sama nie wybralabym takiego na kaspulki. Jest fajny bo latwy w czyszczeniu ale ma sie wtedy ograniczone mozliwosci jesli chodzi o dobór kawy. Musze je kupowac tylko u producenta bo inne nie kapsulki pasuja ;/