X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Lanusia a jak u Ciebie już Zostaniesz w swoim rodzinnym mieście? Jak malutka? Karmisz jeszcze piersią bo nie pamiętam..

Tak, zostaję. Zobaczymy jak się wszystko ułoży. Malutka dobrze, dziękuję :) Jeśli chodzi o zdrowie :P Bo z zachowaniem z dnia na dzień coraz gorzej, mam wrażenie że całymi dniami jęczy. Nie wiem co się z tym moim dzieckiem dzieje, chyba trójki się szykują :(
    Nie, ja już dawno nie karmię, nad czym ubolewam, ale przy kolejnym maluchu postaram się duuuuużo dłużej, zakładam 2 lata.

natalka189 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pytalam Was o sposoby domowe na przeziębienie, ale skończyło się na lekarzu i wczoraj i dzisiaj większą część dnia leżałam. Oczywiście lekarz nic nie przepisał poza syropem i tabletkami do ssania Prenalen, chociaż i tak to jest bez recepty. Jakby któras z Was potrzebowała to te specyfiki możemy spokojnie brać. Wyciąg z malin, czosnku, propolisu, takie sprawy.

Fabdorota, najważniejsze że jesteś pod kontrolą lekarzy. Skoro masz leżeć to cóż, trzeba tak zrobić dla dobra maluszka i już. Wytrzymała na pewno. Oszczędzaj się i lezakuj.

Idę się kąpać plus pedicure, który będzie wyzwaniem dla mnie :) bo idzie mi coraz gorzej z koordynacją ruchów :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) to muszę o to badanie czy nie wytwarzam przeciwciał też się dopytac :)
    Ja robię co miesiąc bo mam za sobą poronienie i łyżeczkowanie po którym dostałam zastrzyk z przeciwciałami i może dlatego mój dr mi to częściej sprawdza. Wiem, że w pierwszej ciąży ryzyko przeciwciał jest mniejsze.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia a jak wczorajsze farbowanie na czerwono wyszło?? :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja robię co miesiąc bo mam za sobą poronienie i łyżeczkowanie po którym dostałam zastrzyk z przeciwciałami i może dlatego mój dr mi to częściej sprawdza. Wiem, że w pierwszej ciąży ryzyko przeciwciał jest mniejsze.

No ja jestem w pierwszej wiec może dlatego moja ginekolog nic szczególnego nie mówiła jeszcze, ogólnie zauważyłam ze malo konkretnych rzeczy mi mówi a bardziej slodzi, no ale w sumie zaleceniami badan zajmują się pielęgniarki w rejestracji a z nimi to jest różnie :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, Prenalen jest ekstra, tzn mi bardzo szybko pomógł przy kłopotach z gardłem. Nie spodziewałam się wiele po specyfiku z takim składem, ale to działa:D Po ciąży też będę stosować.
    No właśnie Lanusia, dawaj fote w czerwieni;D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Lanusia a jak wczorajsze farbowanie na czerwono wyszło?? :)

Nieskromnie napiszę że bardzo udane :P To był naprawdę dobry pomysł! Jutro wrzucę zdjęcie przed zmianą i obecnie :)

fabdorota, mania, Babu lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:38

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) to muszę o to badanie czy nie wytwarzam przeciwciał też się dopytac :)
    Drugie badanie mam zaplanowane w28-30 tc. Też mam konflikt i póki nie ma krwawień, to nie ma problemu (bo z pierwszego testu wynika, że nie wytworzyłam przeciwciał). Z tego co się zorientowałam, trochę inaczej wyglada sprawa jeśli kobieta ma na koncie aborcję lub poronienie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Hbs to jest antygen wirusowego zapalenia wątroby typu b i świadczy o nosicielstwie lub chorobie. Po szczepieniu nie ma się dodatniego antygenu hbs, a wysokie miano przeciwciał anty-hbs. Ale generalnie nie wiem jakie jest postępowanie po porodzie w przypadku dodatniego antygenu w ciąży.. wszystkie noworodki szczepi się obowiązkowo i tak. Przeciwciała podaje się pewnie jeśli u dziecka też się wykryje antygen. Dziwię się, że nie zlecają dodatkowych badań przy dodatnim hbs. Moim zdaniem wskazana jest nawet wizyta u lekarza chorób zakaźnych..
    Jesteś pewna, bo w szczepionce jest ten antygen (HbsAg) więc on się dostaje do organizmu? Na pewno nie jest później wychwytywany w badaniach? zwłaszcza że ostatni raz szczepiłam się jakies 2 lata temu i nie jestem pewna czy udało mi się już w całości wydalić tego wirusa.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do konfliktu serologicznego to ja do konca tego nie rozumiem. W pierwszej ciąży robiłam coombsa i nie bylo przeciwciał. Mimo to dostalam zastrzyk z immunoglobuliną i po porodzie w szpitalu tez dostalam. Myslalam ze sprawa załatwiona a teraz moj lekarz znow mi zleca coombsa co chwile i zastanawia się znow nad zastrzykiem z immunoglobuliną teraz albo dopiero jak wykryjemy przeciwciała. Musze więcej o tym poczytać :)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, cieszę się, że wszystko dobrze z Wami :) Na szczęście okres zimowy sprzyja leżakowaniu - z reguły i tak większość z nas jest ospała i nie chce się nigdzie wychodzić - dasz radę "wyleżeć" :)))

Któraś z Was pytała o kasy pierwszeństwa - ja nie korzystam i jakoś tak mi dziwnie szczerze mówiąc chodzić za kimś i się prosić... Trochę to głupie, ale tak mnie ludzie denerwują w tym gorączkowym okresie przedświątecznym, że nie chce mi się denerwować jeszcze bardziej przepychając się z nimi w kolejce :/ Dziś podjechałam do galerii popatrzeć za prezentami i przy okazji kupić sobie sukienkę na chrzciny - do przebieralni były taaaaakie tłumy, że w końcu zdecydowałam się na kupienie jakiejś bez mierzenia - oczywiście nikt mnie nie przepuścił, jeszcze ludzie się wpychali przede mnie.

A właśnie a propos Świąt - odpoczywajmy jak najwięcej dziewczyny, pamiętajcie! ;) Zwróciłam uwagę, że wiele z nas ma teraz kłopot z boleściami brzucha - pewnie po części wynika to z momentu ciąży i innych, ale pewnie przedświąteczny stresik też robi swoje ;)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, dawaj foto :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się w tym roku umówiłam z mężem, że nie kupujemy sobie prezentów, ale kupimy sobie coś co sprawi nam radość obojgu i się przyda na nowym mieszkaniu :) wpadłam na pomysł z ekspresem do kawy, ale nie wiem czy to nie za droga zabawa ;) dzięki temu nie muszę już jeździć po sklepach :) gorzej jak mężu nie dotrzyma słowa i ja znajdę prezent pod choinką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 00:25

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    A ja się w tym roku umówiłam z mężem, że nie kupujemy sobie prezentów, ale kupimy sobie coś co sprawi nam radość obojgu i się przyda na nowym mieszkaniu :) wpadłam na pomysł z ekspresem do kawy, ale nie wiem czy to nie za droga zabawa ;) dzięki temu nie muszę już jeździć po sklepach :) gorzej jak mężu nie dotrzyma słowa i ja znajdę prezent pod choinką.
    U nas to samo. My sobie na święta sprawilismy nowy dywan:D ale też się boję, że M może coś pokombinować, tym bardziej, że teraz ja jestem taka "biedna".
    Właśnie jestem po ktg, Pola absolutnie nienawidzi tego badania.
    W ogóle to witam się sobotnio ;)
    A z glukoza to ja zrobię chyba po nowym roku, bo będę musiała iść na dodatkową wizytę do mojej gin i wtedy dostanę skierowanie... Myślałam, że przed świętami będę to miała z głowy

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Co do konfliktu serologicznego to ja do konca tego nie rozumiem. W pierwszej ciąży robiłam coombsa i nie bylo przeciwciał. Mimo to dostalam zastrzyk z immunoglobuliną i po porodzie w szpitalu tez dostalam. Myslalam ze sprawa załatwiona a teraz moj lekarz znow mi zleca coombsa co chwile i zastanawia się znow nad zastrzykiem z immunoglobuliną teraz albo dopiero jak wykryjemy przeciwciała. Musze więcej o tym poczytać :)
    Twój dr postępuje tak jak powinien podobnie jak mój :) zastrzyk dostaniemy niezależnie czy przeciwciała się wytworzą czy nie ;) nawet chyba cos ok 28-30tc albo po porodzie, muszę dopytać.
    Konfliktu nie mamy dopóki nie ma przeciwciał :) dlatego ważne żeby tego pilnować

Fabdorota poproś niech Ci zrobią glukozę w szpitalu jak leżysz po co będziesz później siedzieć tyle w labo nie powinni robić problemu tylko zagadaj z dr u mnie na oddziale robią bez problemu :)

Dzień dobry :)

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    My co rok się umawiamy ze nic nie robimy a zawsze coś małego dla siebie mamy :p wiec w tym roku małż stwierdził, że jak chce to nie mam kupować mu nic ale on i tak mi coś sprezentuje :p.

My na rocznicę kupiliśmy sobie ekspres bosch na kapsułki :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky ekspres do kawy super pomysł my na rocznicę sobie sprawiliśmy, oboje jestesmy kawoszami wiec jest dla nas jak członek rodziny :D polecam primna donna xs deLonghi :) jak ktoś lubi cappuccino i inne kawki na mleku to ten ekspres robi je super :)

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kas pierwszenstwa to ja zazwyczaj szukam kasy przenaczonej dla kobiet w ciazy i z nich korzystam ale sie nie wpycham na poczatek kolejki nawet jesli stoja tam "nieuprawnieni" klienci :) wczoraj np robilam drobne zakupy w ikea, kolejki po 15 osób, stanelam wiec wlasnie w takiej kasie pierwszenstwa, bylam chyba z 4 w kolejce, przedemną 2 ciezarne i rodzicie z dzieckiem na oko ok 3-4 miesiace a tu nagle wparowuje babeczka z synkiem juz chodzacym i sie pcha na poczatek, jak dla mnie zero kultury. Niektórym sie wydaje ze sa pepkiem swiata- kasjerka wstala, zerknela na kolejke i przegonola ja na koniec, alez byla wsciekla...
    jak stoje w zwyklej kolejce to nie nie upominam o pierwszenstwo bo to nie na moje nerwy. Jak na razie moge jeszcze troche postac wiec jest ok. Jak robie zakupy z synkiem to ludzie czesto sami mnie puszczaja przodem bo nie chca sluchac jego wrzasków :P od malego nie znosi sklepów, ptrawdziwy mężczyzna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 08:40

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspres do kawy super sprawa :). My dostalismy w prezencie slubnym Tchibo Cafissimo na kapsulki, korzystam z niego codziennie i po 4,5 roku wciaz dziala bez zarzutu. Tylko gdybym kupowala ekspres sama nie wybralabym takiego na kaspulki. Jest fajny bo latwy w czyszczeniu ale ma sie wtedy ograniczone mozliwosci jesli chodzi o dobór kawy. Musze je kupowac tylko u producenta bo inne nie kapsulki pasuja ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ