X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    jamniczakuchnia, też kiedyś miałam plany, żeby planować posiłki, ale mi nie wyszło :( w ogóle ostatnio bardzo rzadko gotujemy obiady. Ja jestem zwykle tak zmęczona, że nie chce mi się stać przy garach. M też dużo pracuje.. Organizacja ślubu wysysa z nas energię.. Jeszcze do tego rodzina mi się pokłóciła przed weselem, więc już czuję tą zajebistą atmosferę w dniu naszego święta. Chciałabym mieć to już za sobą..

Jaskra, ja gotuję praktycznie codziennie albo na dwa dni :) Chyba że wyjeżdżamy, no to jemy poza domem. Jestem na zwolnieniu, to mam czas.

Kinga, dokładnie, też zauważyłam że mniej wyrzucamy i mniej kupujemy.

Dzisiaj mam naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem, sama siedzę, bo mąż ma zjazd na studiach. A jutro jadę do Rodziców, bo siostra przyjeżdża :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szpital dziś serwuje: pomidorowa, ziemniaki, kurczaka, surowke z białej kapusty i kompot:D całkiem nieźle, biorąc pod uwagę zjadliwe śniadanie :D

No to przy sobocie niezły obiad. Jak ja leżałam to w sobote byl ryz z cynamonem i zupa ktorej nie umiałam określić haha :) mąż mi kanapki z Orlenu dowozil jak byl kiepski obiad.

Mój ma dzisiaj imieniny, pojechal na basen a ja będę robic lasagne ale to po poludniu dopiero :)

W smyku online ciagle przeceny! Tak mnie korci zeby znow cos zamówić. Mam pretekst bo koleżanka mnie zaprosiła w odwiedziny a ma miesieczna córeczkę wiec wypadałoby cos kupić małej :) ale jak zacznę wybierać to na pewno dołożę do koszyka cos dla siebie i zrobi sie znow astronimiczna kwota :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:51

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a2d87c805a0.jpg

Obiecane :P Tak jest teraz :)
    Przepraszam za totalne poranne nieogarnięcie i no make-up :P
    . Ślicznie wyglądasz :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lanusia świetny kolor, super wyglądasz ale zmiana ogromna choć widziałam Cie tylko raz :) teraz na pewno Cie poznam gdybyśmy się na miescie mijały ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że temat ekspresów się rozwinął :) ja planuję wydatek do 2tyś. A z mężem się ubezpieczę i kupię mu mały prezent ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wow Lanusia świetny kolor, super wyglądasz ale zmiana ogromna choć widziałam Cie tylko raz :) teraz na pewno Cie poznam gdybyśmy się na miescie mijały ;)

Hihihi to dobrze że chociaż Ty mnie poznasz, bo ja mam taką pamięć do twarzy, że pewnie kiedyś się przekonasz :P Muszę kogoś zobaczyć minimum 5 razy żeby coś mi zaświtało :D Dziękuję :)

Ciekawe czy dziś sklepy otwarte... Nie mam prezentu dla córki! :O

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie twarze szybko zapamiętuje później jak widzę to wiem, że znam ale trochę trwa zazwyczaj zanim sobie przypomnę skąd znam tą osobę jak np raz się widziałam, zapoznawałam :) a teraz masz charakterystyczny kolor włosów wiec tym bardziej rozpoznam :) za to imion w ogóle nie jestem w stanie zapamiętać :)

Otwarte pewnie do 14 a jutro niedziela handlowa więc też pewnie do 14 otwarte.

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam planowanie posiłków :) Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.

O tak, to jest super metoda - po pierwsze potem nie ma problemu z myśleniem "co tu zjeść", a po drugie zazwyczaj idzie za tym oszczędność - bo nie kupuje się rzeczy niepotrzebnych albo "na hurra". Kiedyś tak robiłam, właśnie, żeby ciąć koszty - niestety potem mi się odechciało :P Ale właśnie wzięliśmy spory kredyt, więc od stycznia chyba znowu wprowadzę nowe porządki :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, super wyglądasz! :) Fajny kolor, taki na przekór szarym dniom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:44

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam pizzę na obiad, nie jadłam pizzy chyba od wczesnej wiosny :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam planowanie posiłków :) Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.
    jak dla mnie planowanie jest super rozwiazaniem tylko niestety nie gotuje wylacznie dla siebie. Moj maz jest dosc kaprysny i on sam nigdy nie wie co by zgadl. Np jak go rano pytam co chce na obiad to mowi ze na razie jest po sniadaniu, nie jest glodny i on nie wie... wiec tygodniowy jadlospis leglby szybklo w gruzach. Jak ja cos wymysle to w 90 % przypadkow kreci nosem albo tego wcale nie chce jesc. Juz wam kiedys pisalam ze on jadlby tylko makaron :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dlugich namyslach dzis padlo na golabki, po drodze ze spacerku z malym kupilam kapuche i miecho, maly wlasnie poszedl spac wiec lece pichcic obiadek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:13

mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przeprosiłam z parowarem, przygotowanie obiadu zajmuje mi max 10 min, a za pół godziny przychodzę na gotowy obiad :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa :-/ wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa :-/ wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...

Ja ostatnio używałam Manti - pomagało :)

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno gaviscon działa ale jest ohydne w smaku. Ma postać mleczka do picia. Fuj. Ja jeszcze nie mam takie mocnej tej zgagi wiec jakos da sie przezyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad mam jarzynkową ;) ogólnie dzisiaj będzie wyżerka bo moja babcia robi w restauracji swoje 85 urodziny ;D

Ooooo tak, gaviscon jest ohydny ale podobno jest też w formie tabletek ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:59

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ale nie wiem, jakie jest postępowanie z dzieciątkiem w przypadku, gdy u mamy jest dodatni antygen Hbs. Gdzieś się natknęłam na informację, że szczepi się te dzieci + podaje immunoglobuliny..

aaa i jeszcze nie u wszystkich szczepionych osób dochodzi do wytworzenia przeciwciał po jednorazowej dawce. Wtedy się nie ma przeciwciał anty-hbs ani antygenu hbs dodatniego.
    Ja miałam pełen schemat szczepień (a nawet prawie dwa, bo raz mi się zapomniało i nie skończyłam), także powinno być ok (no chyba ze mój organizm sobie znow w kulki poleciał tj w przypadku rózyczki i znów nie wytworzył przeciwciał. Ja nie powinnam mieć dodatniego wyniku (myslałam, że taki będzie automatycznie po szczepieniu). A na 100% przekonam się między 32-40 tc

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja miałam tylko homeopatyczne i wcale mi nie pomagały :( nic nie polecę

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ