Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjaskra wrote:jamniczakuchnia, też kiedyś miałam plany, żeby planować posiłki, ale mi nie wyszło
w ogóle ostatnio bardzo rzadko gotujemy obiady. Ja jestem zwykle tak zmęczona, że nie chce mi się stać przy garach. M też dużo pracuje.. Organizacja ślubu wysysa z nas energię.. Jeszcze do tego rodzina mi się pokłóciła przed weselem, więc już czuję tą zajebistą atmosferę w dniu naszego święta. Chciałabym mieć to już za sobą..
Jaskra, ja gotuję praktycznie codziennie albo na dwa dniChyba że wyjeżdżamy, no to jemy poza domem. Jestem na zwolnieniu, to mam czas.
Kinga, dokładnie, też zauważyłam że mniej wyrzucamy i mniej kupujemy.
Dzisiaj mam naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem, sama siedzę, bo mąż ma zjazd na studiach. A jutro jadę do Rodziców, bo siostra przyjeżdża -
fabdorota wrote:Szpital dziś serwuje: pomidorowa, ziemniaki, kurczaka, surowke z białej kapusty i kompot:D całkiem nieźle, biorąc pod uwagę zjadliwe śniadanie
No to przy sobocie niezły obiad. Jak ja leżałam to w sobote byl ryz z cynamonem i zupa ktorej nie umiałam określić hahamąż mi kanapki z Orlenu dowozil jak byl kiepski obiad.
Mój ma dzisiaj imieniny, pojechal na basen a ja będę robic lasagne ale to po poludniu dopiero
W smyku online ciagle przeceny! Tak mnie korci zeby znow cos zamówić. Mam pretekst bo koleżanka mnie zaprosiła w odwiedziny a ma miesieczna córeczkę wiec wypadałoby cos kupić małejale jak zacznę wybierać to na pewno dołożę do koszyka cos dla siebie i zrobi sie znow astronimiczna kwota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:51
-
mania wrote:Wow Lanusia świetny kolor, super wyglądasz ale zmiana ogromna choć widziałam Cie tylko raz
teraz na pewno Cie poznam gdybyśmy się na miescie mijały
Hihihi to dobrze że chociaż Ty mnie poznasz, bo ja mam taką pamięć do twarzy, że pewnie kiedyś się przekonaszMuszę kogoś zobaczyć minimum 5 razy żeby coś mi zaświtało
Dziękuję
Ciekawe czy dziś sklepy otwarte... Nie mam prezentu dla córki!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja właśnie twarze szybko zapamiętuje później jak widzę to wiem, że znam ale trochę trwa zazwyczaj zanim sobie przypomnę skąd znam tą osobę jak np raz się widziałam, zapoznawałam
a teraz masz charakterystyczny kolor włosów wiec tym bardziej rozpoznam
za to imion w ogóle nie jestem w stanie zapamiętać
Otwarte pewnie do 14 a jutro niedziela handlowa więc też pewnie do 14 otwarte.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Polecam planowanie posiłków
Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.
O tak, to jest super metoda - po pierwsze potem nie ma problemu z myśleniem "co tu zjeść", a po drugie zazwyczaj idzie za tym oszczędność - bo nie kupuje się rzeczy niepotrzebnych albo "na hurra". Kiedyś tak robiłam, właśnie, żeby ciąć koszty - niestety potem mi się odechciałoAle właśnie wzięliśmy spory kredyt, więc od stycznia chyba znowu wprowadzę nowe porządki
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Polecam planowanie posiłków
Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.
-
Po dlugich namyslach dzis padlo na golabki, po drodze ze spacerku z malym kupilam kapuche i miecho, maly wlasnie poszedl spac wiec lece pichcic obiadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:13
mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa
wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...
-
mania wrote:Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa
wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...
Ja ostatnio używałam Manti - pomagałomania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na obiad mam jarzynkową
ogólnie dzisiaj będzie wyżerka bo moja babcia robi w restauracji swoje 85 urodziny
Ooooo tak, gaviscon jest ohydny ale podobno jest też w formie tabletek ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:59
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
jaskra wrote:ale nie wiem, jakie jest postępowanie z dzieciątkiem w przypadku, gdy u mamy jest dodatni antygen Hbs. Gdzieś się natknęłam na informację, że szczepi się te dzieci + podaje immunoglobuliny..
aaa i jeszcze nie u wszystkich szczepionych osób dochodzi do wytworzenia przeciwciał po jednorazowej dawce. Wtedy się nie ma przeciwciał anty-hbs ani antygenu hbs dodatniego. -
mania wrote:Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa
nic nie polecę