X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    jamniczakuchnia, też kiedyś miałam plany, żeby planować posiłki, ale mi nie wyszło :( w ogóle ostatnio bardzo rzadko gotujemy obiady. Ja jestem zwykle tak zmęczona, że nie chce mi się stać przy garach. M też dużo pracuje.. Organizacja ślubu wysysa z nas energię.. Jeszcze do tego rodzina mi się pokłóciła przed weselem, więc już czuję tą zajebistą atmosferę w dniu naszego święta. Chciałabym mieć to już za sobą..

Jaskra, ja gotuję praktycznie codziennie albo na dwa dni :) Chyba że wyjeżdżamy, no to jemy poza domem. Jestem na zwolnieniu, to mam czas.

Kinga, dokładnie, też zauważyłam że mniej wyrzucamy i mniej kupujemy.

Dzisiaj mam naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem, sama siedzę, bo mąż ma zjazd na studiach. A jutro jadę do Rodziców, bo siostra przyjeżdża :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szpital dziś serwuje: pomidorowa, ziemniaki, kurczaka, surowke z białej kapusty i kompot:D całkiem nieźle, biorąc pod uwagę zjadliwe śniadanie :D

No to przy sobocie niezły obiad. Jak ja leżałam to w sobote byl ryz z cynamonem i zupa ktorej nie umiałam określić haha :) mąż mi kanapki z Orlenu dowozil jak byl kiepski obiad.

Mój ma dzisiaj imieniny, pojechal na basen a ja będę robic lasagne ale to po poludniu dopiero :)

W smyku online ciagle przeceny! Tak mnie korci zeby znow cos zamówić. Mam pretekst bo koleżanka mnie zaprosiła w odwiedziny a ma miesieczna córeczkę wiec wypadałoby cos kupić małej :) ale jak zacznę wybierać to na pewno dołożę do koszyka cos dla siebie i zrobi sie znow astronimiczna kwota :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:51

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a2d87c805a0.jpg

Obiecane :P Tak jest teraz :)
    Przepraszam za totalne poranne nieogarnięcie i no make-up :P
    . Ślicznie wyglądasz :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lanusia świetny kolor, super wyglądasz ale zmiana ogromna choć widziałam Cie tylko raz :) teraz na pewno Cie poznam gdybyśmy się na miescie mijały ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że temat ekspresów się rozwinął :) ja planuję wydatek do 2tyś. A z mężem się ubezpieczę i kupię mu mały prezent ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wow Lanusia świetny kolor, super wyglądasz ale zmiana ogromna choć widziałam Cie tylko raz :) teraz na pewno Cie poznam gdybyśmy się na miescie mijały ;)

Hihihi to dobrze że chociaż Ty mnie poznasz, bo ja mam taką pamięć do twarzy, że pewnie kiedyś się przekonasz :P Muszę kogoś zobaczyć minimum 5 razy żeby coś mi zaświtało :D Dziękuję :)

Ciekawe czy dziś sklepy otwarte... Nie mam prezentu dla córki! :O

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie twarze szybko zapamiętuje później jak widzę to wiem, że znam ale trochę trwa zazwyczaj zanim sobie przypomnę skąd znam tą osobę jak np raz się widziałam, zapoznawałam :) a teraz masz charakterystyczny kolor włosów wiec tym bardziej rozpoznam :) za to imion w ogóle nie jestem w stanie zapamiętać :)

Otwarte pewnie do 14 a jutro niedziela handlowa więc też pewnie do 14 otwarte.

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam planowanie posiłków :) Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.

O tak, to jest super metoda - po pierwsze potem nie ma problemu z myśleniem "co tu zjeść", a po drugie zazwyczaj idzie za tym oszczędność - bo nie kupuje się rzeczy niepotrzebnych albo "na hurra". Kiedyś tak robiłam, właśnie, żeby ciąć koszty - niestety potem mi się odechciało :P Ale właśnie wzięliśmy spory kredyt, więc od stycznia chyba znowu wprowadzę nowe porządki :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, super wyglądasz! :) Fajny kolor, taki na przekór szarym dniom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:44

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam pizzę na obiad, nie jadłam pizzy chyba od wczesnej wiosny :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Polecam planowanie posiłków :) Ja od 3 tygodni zaczęłam co niedzielę wymyślać co zrobić na obiad każdego dnia, uwzględniam w tym wszystkie wyjazdy kiedy nie trzeba robić obiadu :p Patrzę też na zapasy z szafek i zamrażalnika i wg tego mniej więcej rozpisuję co na obiad. Też raz na tydzień robimy większe zakupy i kupujemy mniej więcej wg tego planu posiłków plus to na co mamy ochotę i produkty na śniadanie, kolację, owoce, itp.
    jak dla mnie planowanie jest super rozwiazaniem tylko niestety nie gotuje wylacznie dla siebie. Moj maz jest dosc kaprysny i on sam nigdy nie wie co by zgadl. Np jak go rano pytam co chce na obiad to mowi ze na razie jest po sniadaniu, nie jest glodny i on nie wie... wiec tygodniowy jadlospis leglby szybklo w gruzach. Jak ja cos wymysle to w 90 % przypadkow kreci nosem albo tego wcale nie chce jesc. Juz wam kiedys pisalam ze on jadlby tylko makaron :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dlugich namyslach dzis padlo na golabki, po drodze ze spacerku z malym kupilam kapuche i miecho, maly wlasnie poszedl spac wiec lece pichcic obiadek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:13

mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przeprosiłam z parowarem, przygotowanie obiadu zajmuje mi max 10 min, a za pół godziny przychodzę na gotowy obiad :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa :-/ wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wiem, że temat zgagi już tu był tylko żaden domowy sposób na mnie nie działa :-/ wysłałam męża do apteki żeby mi coś kupił... który z środków, które można w ciąży będzie najlepszy ?? Może któraś z Was przetestowała i poleci bo już świruję dziś tak mnie piecze...

Ja ostatnio używałam Manti - pomagało :)

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno gaviscon działa ale jest ohydne w smaku. Ma postać mleczka do picia. Fuj. Ja jeszcze nie mam takie mocnej tej zgagi wiec jakos da sie przezyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad mam jarzynkową ;) ogólnie dzisiaj będzie wyżerka bo moja babcia robi w restauracji swoje 85 urodziny ;D

Ooooo tak, gaviscon jest ohydny ale podobno jest też w formie tabletek ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:59

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ale nie wiem, jakie jest postępowanie z dzieciątkiem w przypadku, gdy u mamy jest dodatni antygen Hbs. Gdzieś się natknęłam na informację, że szczepi się te dzieci + podaje immunoglobuliny..

aaa i jeszcze nie u wszystkich szczepionych osób dochodzi do wytworzenia przeciwciał po jednorazowej dawce. Wtedy się nie ma przeciwciał anty-hbs ani antygenu hbs dodatniego.
    Ja miałam pełen schemat szczepień (a nawet prawie dwa, bo raz mi się zapomniało i nie skończyłam), także powinno być ok (no chyba ze mój organizm sobie znow w kulki poleciał tj w przypadku rózyczki i znów nie wytworzył przeciwciał. Ja nie powinnam mieć dodatniego wyniku (myslałam, że taki będzie automatycznie po szczepieniu). A na 100% przekonam się między 32-40 tc

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja miałam tylko homeopatyczne i wcale mi nie pomagały :( nic nie polecę

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ