X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przypadkiem na tych urodzinach zjadłam dosłownie kęs ciasta z makiem (dobrze, że w ciąży mam zwyczaj próbowania czegoś małymi kęsami bo ciasto wyglądało jak by to była masa z nutelli i orzeszków a to był bardzo drobno zmielony mak) i mam problem ;( już na urodzinach bolał mnie żoładek ale jakoś ratowałam się colą, herbatą i no-spą. O dziwo przeszło ale ból wrócił jak tylko położyłam się spać. Chciałam to przespać i właściwie do 2 w nocy mi się udało...zaczęły się skurcze żoładka i dreszcze, tak samo jak wtedy w sierpniu kiedy na urodzinach wujka zjadłam makowca ale wtedy też spanikowana jechałam na dyżur bo nie wiedziałam co się dzieje. Teraz już wiem i nigdzie nie jade bo gavisconu nie mam ochoty pić ;p staram się pić wodę i zająć się czymś żeby o tym nie myśleć. Pewnie rano jak to przeczytam to się chwycę za głowę bo pewnie ta wypowiedź nie ma ani ładu ani składu ;)

Ps. Zjadłabym gołąbki :D ale zrobie je może po świętach.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf współczuję ... biedna :( ja właśnie swojego wyprawilam w trasę... leżę i zachwycam się kopniakami... bo oczywiście najadlam się mandarynek więc prędko nie zasne... A o 7 cora pobudke zrobi...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej niedzieli mamusie...ja pewnie po wizycie u gin.pójde na oddział,wiadomo maleństwo najważniejsze ale w domu będzie totalna rozsypka a świeta za pasem

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki z Nutellą z rana <3 Miłej niedzieli dziewczyny!
    Ja zaraz się ogarniam i jadę do Rodziców :D

fabdorota lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 a co sie działo wczesniej z ciąża bo pisalas ze problemowa? Szyjka dopiero teraz się skróciła?
    Przepraszam ze tak wypytuje ale zastanawiam się czy szyjka moze skrócić sie bezobjawowo czy towarzysza temu zawsze skurcze czy ból brzucha?

Ja wczoraj zrobiłam lasagne i naprawde mi wyszła, nie spodziewałam się :)
    Trzeba wstac i cos przekąsić bo Małe juz sie dopomina jesc.

Ehh, wczoraj przeczytałam o Oli z wątku obok i tak zaczelam sie martwic o siebie. Wiem ze to samolubne. Bardzo kibicuje wszystkim ciężarnym tak by kazda miala niedługo swoje szczescie przy sobie cale i zdrowe. Ale jak czytam o kolejnych komplikacjach to zaczynam za duzo myslec i analizować swój stan. :(

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu witaj Kochana, zawsze tu z dziewczynami rozmawiamy że maleństwa teraz najważniejsze... każda chciałaby normalnie funkcjonować ale różnie wychodzi i uwierz ze świat się nie zawali a my teraz za priorytet mamy swoje Szczęścia malutkie...będzie dobrze trzymamy kciuki:*

Jamniczakuchnia nie jestem fanką nutelli ... Wiem wiem nie wiem co tracę :p także i mnie babeczka piaskowa z herbatka i też git :)

My z córcia dzisiaj druga turę pierniczków robimy :) choinka ubrana tylko pierniczków i pomarańczy brakuje ale te już się suszą :)

Miłego dnia :*

Moje dziecko mega aktywne od rana... KOCHAM :*

fabdorota lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Aniu witaj, ja we wtorek będę miała zakładany pessar bo z moją szyjką też nieciekawie :-/ mam nadzieję, że to kółko wpłynie kojąco na moją psychikę także bo bardzo się boję i teraz w większości leżę...Tobie dr pewnie też będzie chciał go założyć.

Wczoraj byli u nas znajomi z 2,5 letnią córeczką i ona nie mogła pojąć dlaczego ciocia się z nią nie pobawi jak zawsze :( nie mogłam jej pobujać ani na raczki wziąć :( tylko tyle co mi na kolankach siedziała ale tłumaczyłam jej, że ciocia ma dzidzie w brzuszku i wiecie co w pewnym momencie zaczęła mi głaskać brzuszek i tak usiadła na mnie okrakiem i głaskała dzidzię :) super to było nawet ją nagrałyśmy :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, fajnie, że.jesteś z nami:) już wiele razy to forum okazało się dla mnie wielkim wsparciem i nasze kwietniowe mamy są super:D
    Trzymam kciuki za Twoją szyjke, daj znać, co po wizycie, jakie decyzje podjął lekarz. Pewnie tak jak wyżej dziewczyny pisały, będzie pessar. A szpital to kicha, wiadomo, ale czego się nie robi dla dziecka ;) Ściskam Cie ze szpitalnego wyrka :*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na samym początku dostałam plamień,pózniej krwawienia,brałam luteinę podjęzykową-mój gin .wpisał że jest poronienie zagrażające.wszystko wróciło do normy po tygodniu,5tyg.temu odstawiłam luteinę,ogólnie czuję się bardzo dobrze,wizyty mam co 3tygodnie,chodzę prywatnie i na każdej z nich mam usg podglądowe,ostatnio u swojego gin.byłam w ubiegły piątek -wszystko było w porządku -wczoraj usg połówkowe w warszawie i szok....konsultowałam telefonicznie to z moim lekarzem i dzisiaj mam iść do niego i podejmie decyzje co dalej...wczoraj powiedział: no z tą szyjką to wesoło nie jest.mój lekarz jest ordynatorem ginekologii w szpitalu wiec chyba muszę mu zaufać.między czasie miałam podejrzenie cukrzycy dlatego test glukozą miałam już w 14 tygodniu,przez własną głupotę i nie wiedzę,byłam przeziębiona i przez kilka dni piłam herbatę z miodem i po tym zrobiłam morfologię z której wynik glukozy wyszedł 102.także dziewczyny po świątecznych słodkościach odczekajcie chwilę zanim zrobicie kontrolną morfologię.a miód ma to do siebie że zalega w organizmie przez dłuższy czas po spożyciu.maluszkowi nie szkodzi ale wyniki swoje pokazują

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny,jesteście naprawdę niezastąpione,potraficie podnieść na duchu.

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa mamy z Zosią 60% <3 :)

Ameiva, Rotenkopf, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) Ania witaj :-)
    Ja odpoczywam z rana, wczoraj zakupy, po południu przyszli znajomi, zrobiłam jedzonko itd, a jak przed 20 poszli to mnie tak kręgosłup rozbolał w krzyżu że szok. W nocy mnie budził i jeszcze czuję jak łaże...Więc dzisiaj muszę trochę więcej czasu spędzić jako kanapowiec ha,ha Na szczęście brzuszek nic nie boli, tylko typowo kręgosłup, w kuchni już zaczął, cóż, brzuch coraz większy, postawa się zmienia... Znajomi przyszli z Nikolą (8m), byliśmy w szoku, że jak coś płakała to Niko przynosił jej swoje zabawki, zabawiał ją itd. Jak poszli to spytał kiedy Nikola jeszcze do niego przyjdzie :-) Także myślę że będzie dobrym starszym bratem, będzie mamusi pomagał ;-) No i na fitness zapiszę się po porodzie, fajnie bo do południa, popołudniu i wieczorkiem jest możliwość, a jak jest karnet to jeszcze można sobie godzinki wymienić na saunę albo siłownię. Kiedyś tam na siłownię chodziłam, więc już się cieszę :-)
    Trzymam kciuki za wszystkie szyjki, mamusie w szpitalach dacie radę, w kwietniu będziemy opisywać nasze hmm porodziki :-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania ile ma twoja szyjka?mi pani doktor mówiła na połówkowym że kwalifikuje się na krążek to wiąże się z 3dniowym pobytem w szpitalu

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    mania ile ma twoja szyjka?mi pani doktor mówiła na połówkowym że kwalifikuje się na krążek to wiąże się z 3dniowym pobytem w szpitalu
    Nie mam pojecia bo dr mi na usg nie mierzył tylko podczas zwykłego badania 2 razy ostatnio stwierdził, że za krótka i za miękka. Ja nie idę do szpitala dr mój mu normalnie u siebie w gabinecie będzie zakładał powiedział, że to jest chwilka. Juz bym miała założony ale miałam infekcję i musiałam wybrać globulki żeby się jej pozbyć.

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki. Założą pessar i będzie dobrze. Najwazniejsze ze lekarze w porę wykryli ze cos sie dzieje. Dotrwamy razem do konca :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co mój mi powie bo każdy lekarz ma inny punkt widzenia

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co z tymi szyjkami? Dziewczyny musicie być twarde! Aby wasze szyjki się trzymały. Wiem że przeważnie wszystko kończy się dobrze jeśli o to chodzi jeszcze nie słyszałam żeby któraś mama nie donosiła ciąży z wcześniej wykryta skrawająca się szyjka... Podobno u jednej czuć że się skraca u drugiej nie niestety nie ma reguły. Aniu witam :-*. Ja dziś w pracy cały dzień i tak do wigili tylko ze w wigilię do 12:-D. Ja po śniadaniu już dawno a teraz mandarynki wsuwam ;-) mniam takie słodkie. Ja byłam w środę na badaniach i moja malutka jest mniejsza niż na 20 tc czyli chyba powtórzy się to co w poprzedniej ciąży :-( ehhh... Boję się tego no cóż trzeba mieć nadzieję że nie skończy się gorzej niż poprzednio.. Ja uwielbiam nutelle ale że jest nie zdrowa i ma dużo kcal i omijam szerokim łukiem ;-) wczoraj trochę mdłości miałam ale dziś już lepiej trochę zgaga męczy ale żeby tylko tak.. Miłej niedzieli :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Aniu, na kiedy masz termin? Znasz już płeć? ;) Szkoda, że tyle z Nas ma jakieś problemy, ale zobaczysz tak samo jak reszta, że nim się obejrzymy będziemy już tulić swoje dzieciaczki ;)

Wiecie jak mi brzuch urósł o dwa dni? Sama byłam w szoku. Pamiętacie zdjęcie w tej sukience, które wrzucałam kilka dni temu? Jeszcze była w miarę luźna, wczoraj to już była opięta ;D I ogólnie pod koniec imprezy cieszyłam się, że do porodu nie będzie już żadnej takiej wielkiej imprezy bo przyznam szczerze, że miałam problem (już pomijając tą akcję z makiem) wysiedzieć na tym sztywnym krześle. Musiałam często wychodzić na korytarz gdzie był stolik i takie normalne sofy sobie trochę posiedzieć na wpół leżąco. No i w końcu zaczęło mi trochę przeszkadzać jak co raz więcej osób wiecznie przychodziło się pytać jak się czuje i dotykać brzucha. Ogólnie lubię jak ktoś spyta o moje samopoczucie i dotknie brzucha a nie jak to jest w ciągu kilku godzin 40 osób ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 11:31

• triste Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Kurde co z tymi szyjkami? Dziewczyny musicie być twarde! Aby wasze szyjki się trzymały. Wiem że przeważnie wszystko kończy się dobrze jeśli o to chodzi jeszcze nie słyszałam żeby któraś mama nie donosiła ciąży z wcześniej wykryta skrawająca się szyjka... Podobno u jednej czuć że się skraca u drugiej nie niestety nie ma reguły. Aniu witam :-*. Ja dziś w pracy cały dzień i tak do wigili tylko ze w wigilię do 12:-D. Ja po śniadaniu już dawno a teraz mandarynki wsuwam ;-) mniam takie słodkie. Ja byłam w środę na badaniach i moja malutka jest mniejsza niż na 20 tc czyli chyba powtórzy się to co w poprzedniej ciąży :-( ehhh... Boję się tego no cóż trzeba mieć nadzieję że nie skończy się gorzej niż poprzednio.. Ja uwielbiam nutelle ale że jest nie zdrowa i ma dużo kcal i omijam szerokim łukiem ;-) wczoraj trochę mdłości miałam ale dziś już lepiej trochę zgaga męczy ale żeby tylko tak.. Miłej niedzieli :-D

Moja kolezanka rowniez uslyszala ze maluszek jest za maly na swoj tydz, lekarz polecil jej jedzenie miodu i pozniej urosl i to nawet z zapasem ;)

natalka189 lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:39

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ