X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, hej Aniu :) kurcze aż sama jestem ciekawa mojej szyjki, co miesiac mi patrzy na usg na nią i normalnie i niby "piękna", ciekawe co jutro powie.

Ja sie wczoraj przestraszyłam, że sie przeforsowałam ( zrobiłam ok. 150 pierogów i 50 uszek z kapusta i grzybami. Niby nic takiego ale rozrobienie ciasta i wałkowanie ) i jak juz sie położyłam do spania to mały w brzuchu zaczął gwałtownie tak mnie kopać i sie mocno wiercić, że się przestraszyłam, zmiana pozycji nie pomagała skakał mi po pęcherzu albo gmerał rączkami brrr nieprzyjemne uczucie jak używa już tyle siły i z taką częstotliwością. No ale po 5-10 minutach sie uspokoił, a teraz już normalnie.

Jestem Ciekawa bo zbyt intensywne ruchy mogą być sygnałem czegos złego, tylko jak to z tym jest to nie moge ogarnąć. Z drugiej strony mały rośnie i coraz wiecej siły ma. Ale i tak sie przestraszyłam jak w necie przeczytałam, że jak za intensywnie to źle. Kurcze jak za mało to źle, jak za dużo też i być tu mądrym teraz ;/ Ja już sama nie wiem, najważniejsze, że teraz jest wszystko dobrze.

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak określić czy ruchy są już zbyt intensywne a kiedy to jeszcze norma? :)

Rotenkopf, Andrea20 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na 22 kwietnia i synek na 100%.ja w ciąży z córką za każdym razem słyszałam że ciąża mniejsza o ok 6tygodni,przed samym porodem miałam robione usg ważyła 1.5kg wg badania a urodziła się w terminie i z wagą 3700-ale to była inna epoka bo córka ma 13lat więc wiele rzeczy wyglądało zupełnie inaczej

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Jestem Ciekawa bo zbyt intensywne ruchy mogą być sygnałem czegos złego, tylko jak to z tym jest to nie moge ogarnąć. Z drugiej strony mały rośnie i coraz wiecej siły ma. Ale i tak sie przestraszyłam jak w necie przeczytałam, że jak za intensywnie to źle. Kurcze jak za mało to źle, jak za dużo też i być tu mądrym teraz ;/ Ja już sama nie wiem, najważniejsze, że teraz jest wszystko dobrze.
    Ani nie strasz bo Hanka całą noc i cały poranek sobie wywijała, teraz co jakiś czas mnie kopnie czy się obróci. Nie wiem, może co noc tak sobie urządza zabawy a ja zazwyczaj śpię.
    Paprotka też ma rację.
    Być tu mądry człowieku ;p

Aniu, a macie już wybrane imię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 12:53

Andrea20 lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka no właśnie ja też sie nad tym zastanawiałam :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obstawiam Adasia,podobają mi się Szymon,Kubuś,Leon,Filip ale te imiona ma co drugi chłopiec,dla dziewczynki stawiałam na Julkę

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    termin mam na 22 kwietnia i synek na 100%.ja w ciąży z córką za każdym razem słyszałam że ciąża mniejsza o ok 6tygodni,przed samym porodem miałam robione usg ważyła 1.5kg wg badania a urodziła się w terminie i z wagą 3700-ale to była inna epoka bo córka ma 13lat więc wiele rzeczy wyglądało zupełnie inaczej
    O kurcze 6 tygodni i ponad 2 kg to strasznie duza róznica w tych pomiarach, rozumiem ze to bylo 13 lat temu ale chyba strasznie kiepski ten sprzet musial byc nawet jak na tamte czasy albo taki fachowiec robił badanie... Taki maluch w domu to dla was bedzie pewnie niezla odmiana, z jednej strony nastolatka a tu taki maly chlowieczek ale plus jest taki ze starsza córka moze juz sporo pomóc, nawet zostawic jej pod opieka niemowlaka juz nie strach :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:39

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Polinka sobie urzadzila dzisiaj wakacje i praktycznie w ogóle nie kopie. Ale tętno mierzą siostry co 3h, więc wiem ze jest tylko podsypia. W sumie miała trochę wrażeń, mój pobyt tu i stres, ktg co chwila... Też się ma prawo dzieciątko zmeczyc ;)

natalka189 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nigdzie nie wychodzić ale poszłam z mężem na ryneczek po choinkę :) teraz tak pięknie pachnie w domu :)
    Mąż teraz gotuje zupkę śmieciówkę i po obiedzie będziemy choineczkę ubierać :) jej jak sobie pomyślę, że za rok już Zosia będzie nam "pomagać" w ubieraniu to aż mi się japa cieszy i nie mogę się doczekać :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A moja Polinka sobie urzadzila dzisiaj wakacje i praktycznie w ogóle nie kopie. Ale tętno mierzą siostry co 3h, więc wiem ze jest tylko podsypia. W sumie miała trochę wrażeń, mój pobyt tu i stres, ktg co chwila... Też się ma prawo dzieciątko zmeczyc ;)
    Jak dajesz radę tyle czasu spedzić pod ctg? Idzie się do niego przyzwyczaić? Bo mi ostatnim razem to badanie wyjatkowo nie przypadło do gustu, a o małej nie wspominając...

Co do wózków to sama mam mętlik. Na razie ogladałam na necie, a po świętach ruszę się do sklepu i coś wybiorę. Na razie biorę pod uwagę concorda neo mobility set, kiddy clic&move, podobał mi się też fopaperdetti myo (ale nie pasują do niego lepsze foteliki, więc chyba odpadł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 14:24

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już chyba nie zmienimy decyzji co do wózka - Camarelo Sevilla. Tylko mam dylemat nad kolorem ;]

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki wózek polecacie na wieś? Dużo będę jeździła po drodze asfaltowej, ale będę również korzystała z dróg polnych, nieutwardzonych i leśnych. No i nie zależy mi na wózku ze spacerówką, bo planuję potem zakup spacerówki, która będzie się składała w 1 część (a nie osobno podwozie i budka). Także szukam wózka z gondolą, który spełni moje wymagania ;)

Justaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Moja kolezanka rowniez uslyszala ze maluszek jest za maly na swoj tydz, lekarz polecil jej jedzenie miodu i pozniej urosl i to nawet z zapasem ;)

Pierwsze słyszę ale skoro tak mówisz warto spróbować :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    hej dziewczyny, hej Aniu :) kurcze aż sama jestem ciekawa mojej szyjki, co miesiac mi patrzy na usg na nią i normalnie i niby "piękna", ciekawe co jutro powie.

Ja sie wczoraj przestraszyłam, że sie przeforsowałam ( zrobiłam ok. 150 pierogów i 50 uszek z kapusta i grzybami. Niby nic takiego ale rozrobienie ciasta i wałkowanie ) i jak juz sie położyłam do spania to mały w brzuchu zaczął gwałtownie tak mnie kopać i sie mocno wiercić, że się przestraszyłam, zmiana pozycji nie pomagała skakał mi po pęcherzu albo gmerał rączkami brrr nieprzyjemne uczucie jak używa już tyle siły i z taką częstotliwością. No ale po 5-10 minutach sie uspokoił, a teraz już normalnie.

Też ostatnio zaczęłam się martwić że moja mała się za dużo rusza ale ej dajcie spokój nie rusza się źle rusza się też źle sądzę że to muszą być naprawdę intensywne ruchy.... :-*

• mania Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio wpadł w oko x lander x pulse jest taki zgrabny i cena też ok ale nic więcej o nim nie wiem. Tak często już mi się zmieniały te wózki, że zgłupiałam :) Najbardziej podoba mi się Mutsy IGO ale troche za drogi...no i chcę fotelik cybex. Poza tym nie wiem nic :) muszę gdzieś się wybrać gdzie będzie można wszystkie, które mnie interesują zobaczyć na żywo.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Moja bratowa mieszkała na wsi w górach, w środku lasu więc warunki miała ciężkie, szczególnie, że ona urodziła w styczniu. Korzystała z Jedo Bartatina, duże, pompowane koła i stelaż z paskami, także dziecko nie odczuwało terenu.

Co do spacerówki rozważam między Baby Jogger City albo X-lander X-pulse. Ktoś miał styczność z tymi wózkami? Albo gdzie w Warszawie mogę sobie je obejrzeć w sklepie?
    Karolina w naszej okolicy masz duzy sklep z wozkami http://www.sklep-tosia.eu/, nie wiem czy akurat maja na stanie modele wozków o ktore pytasz ale warto sprawdzic :), maja spoko ceny, my tam ostatnio kupowalismy fotelik. Wczesniej mieszkalismy na pradze i duza czesc wyprawki kupowalismy w sklepie http://www.calineczka.pl/sklep/ bo mielismy go pod nosem i tam tez maja spory wybór wózków polskich i zagranicznych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 15:35

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jak dajesz radę tyle czasu spedzić pod ctg? Idzie się do niego przyzwyczaić? Bo mi ostatnim razem to badanie wyjatkowo nie przypadło do gustu, a o małej nie wspominając...

Co do wózków to sama mam mętlik. Na razie ogladałam na necie, a po świętach ruszę się do sklepu i coś wybiorę. Na razie biorę pod uwagę concorda neo mobility set, kiddy clic&move, podobał mi się też fopaperdetti myo (ale nie pasują do niego lepsze foteliki, więc chyba odpadł)
    Ja też go nie lubię, ale nie jestem podłączona tak cały czas:P 3 razy dziennie, później tylko detektor. Daje rade przeżyć, tylko Małej mi żal, bo ja sciskaja te pasy i kopie jak oszalała.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ