X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po wizycie u swojego gin.jutro na oddział...wczoraj na połówkowym długość szyjki 22,7 dzisiaj u mojego gin 26mm,nie rozumiem tych rozbieżności,idę na obserwację i może założą krążek,pytanie tylko czy ta szyjka się skróciła czy taka już jej uroda,lekarz mnie załamał badał za każdym razem było wszystko w porządku a dziś on nie ma porównania bo wcześniej nie miał potrzeby jej mierzyć-masakra.wychodzi na to że o wszystko trzeba pytać za każdym razem.dziwi mnie fakt że na pierwszym usg też nie była zmierzona,ręce opadają

ania0141
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do szyjki to moja ginekolog mi chyba nie mierzy też bo mierzy się przez usg dopochwowe? a ja mam zawsze tylko badanie na fotelu wziernikiem i usg przez brzuch, jak byłam u innego ginekologa to mi zmierzył miała w tedy 32.2 mm a teraz to nie wiem ginekolog zawsze po badaniu wziernikiem mówi tylko, że mam infekcje (mam ją prawie cały czas) żadne leki nie pomagają, o szyjce nic nie mówi

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też szyjke badali dopiero teraz w szpitalu. Wcześniej na oko moja gin oceniala... No ale o to się nie martwię, bo jest długa i trzyma.
    Ania, kiedy Cie kładą na oddział?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Moja ginekolog też nie mierzy mi szyjki tylko mówi że "ładnie trzyma" ;).
    Mam pytanie, kilka dziewczyn jest chyba ze śląska? znacie jakieś sklepy z dużym wyborem wózków? Bardzo podoba mi się ten verdi genua http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5855387298&reco_id=a21ecec7-a748-11e5-b106-028b7cd84653&ars_rule_id=201 i będziemy go prawdopodobnie zamawiać w styczniu ale chciałabym go zobaczyć jeszcze na żywo i nie mogę w internecie znaleźć nigdzie stacjonarnie go :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mi gin zawsze mierzy szyjkę usg dopochwowym (pokazuje mi też ją na usg żebym była spokojna)+ badanie wziernikiem co wizytkę i usg przez brzuch.

Od tygodnia mam ochotę na sernik na zimno. Macie jakiś sprawdzony przepis? bo w necie pełno tylko czy wyjdzie i będzie smaczny? ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... padam na twarz... robiłam pierniczki i jeszcze coś k nie wyszły więc się nawkurzalam kręgosłup odpada... byłam dzisiaj na takim 3 km spacerku... cudowna pogoda... 14 stopni dziś było...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota około 9 mam być w szpitalu,jak nic po drodze się nie wydarzy to na święta wrócę do domu,nie wiem jak tam będzie z internetem jak tylko będę miała możliwość to się odezwę

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Hej dziewczyny :). Moja ginekolog też nie mierzy mi szyjki tylko mówi że "ładnie trzyma" ;).
    Mam pytanie, kilka dziewczyn jest chyba ze śląska? znacie jakieś sklepy z dużym wyborem wózków? Bardzo podoba mi się ten verdi genua http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5855387298&reco_id=a21ecec7-a748-11e5-b106-028b7cd84653&ars_rule_id=201 i będziemy go prawdopodobnie zamawiać w styczniu ale chciałabym go zobaczyć jeszcze na żywo i nie mogę w internecie znaleźć nigdzie stacjonarnie go :(.

Bociek w Zabrzu, w sklepie mają ok 200-250 wózków ale jak masz jakiś upatrzony to zadzwoń do nich czy mają go na sklepie a jak nie to przywiozę go z magazynu :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39ea48102de4f894med.jpg
    Dziewczyny pomocy, czy któraś wie co to mogą być za plamki? Pojawiły się u Hani na udach z tyłu. Nie mam pomysłu skąd to, od kilku miesięcy je wszystko z nami i nic się nie działo. Proszek też ten sam. Martwię się :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka miała podobne plamki na twarzy i okazało się że miała niedobór wapna,po kilku dniach jego przyjmowania znikły.ale jak u twojej nie znikną to zalecam wybranie się do lekarza ponieważ powodów ich pojawienia się może być mnóstwo.a może uczulenie na jakieś zwierzątko tak zwane liszaje?

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Oooo dzięki. Właśnie nikt nie był wstanie mi powiedzieć, czy gdzieś w okolicy mam sklep z wózkami. Byłam u siebie w mieście i tam oglądałam, ale nie mieli x-landera.
    a i jeszcze na Marywwilskj jest kilka stoisk z akcesoriami dla dzieci wiec wozki tez mozna poogladac

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola moja ma AZS także borykam się z różnymi zmianami ale to wygląda mi na coś liszajowatego... nie wiem czy dobrze odczytuje ze zdjęcia... probowalas nawilżac? Może coś przytknela co podraznilo albo kontakt ze zwierzakiem? Ja probowalabym nawilzac... A jakie w dotyku to jest? Chropowate?suche? Wystające? Gładkie?

Ale moje Maleństwo akrobacje odstawia... skóry na brzuchu brakuje...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Hej dziewczyny... padam na twarz... robiłam pierniczki i jeszcze coś k nie wyszły więc się nawkurzalam kręgosłup odpada... byłam dzisiaj na takim 3 km spacerku... cudowna pogoda... 14 stopni dziś było...

O, ja jutro biorę się za pierniczki :)
    Fakt, dzisiaj ciepło, w ogóle taka zima, że ciężko poczuć atmosferę świąt.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to też wygląda jak liszaj, z naszym psem ma kontakt od urodzenia a nóżki ma zawsze zasłonięte. Wydaje mi się że ja takie cos miałam w dzieciństwie i było to uczulenie na cytrusy ale Hania nie jadła ich ostatnio. Dzisiaj to zauważyłam więc narazie nic z tym nie robiłam. W dotyku jest raczej gładkie. Może jutro skocze z nią do lekarza.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Bociek w Zabrzu, w sklepie mają ok 200-250 wózków ale jak masz jakiś upatrzony to zadzwoń do nich czy mają go na sklepie a jak nie to przywiozę go z magazynu :)
    Oglądałam, na stronie go nie mają. Może faktycznie przedzwonię i dopytam, dzięki za radę :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    39ea48102de4f894med.jpg
    Dziewczyny pomocy, czy któraś wie co to mogą być za plamki? Pojawiły się u Hani na udach z tyłu. Nie mam pomysłu skąd to, od kilku miesięcy je wszystko z nami i nic się nie działo. Proszek też ten sam. Martwię się :(
    a mala ma te zmiany tylko tam, swedzi ja to? a i czy to sa takie krosteczki otoczone zaczerwieniona skóra czy raczej takie rozlane zmiany suchej skóry? na zdjeciu po prawej widac jaknby krostke a po lewej nie dlatego pytam

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda jak sucha plama z wyraźnymi krawędziach, są na obu nóżkach, w sumie ok. 5.jakis czas temu już takie miała ale wystąpiły mniej więcej w tym samym czasie co biegunka i gorączka potem zrobiły się blade i zniknęły. No i teraz pojawiły się znowu. Wydaje mi się że ją nie swędzi bo się nie drapie.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyslalam ze to moze poczatkowa faza ospy... teraz panuje epidemia, ale to chyba jednak nie to samo skoro piszesz ze to raczej sucha skóra i juz wczesniej sie cos takiego pojawialo

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synek mojej kolezanki ma alergie na nabial i od malego w zgieciach kolan, lokci i nadgarstków mial takie paskudzace sie zmiany, ciezko to bylo wyleczyc, moze u was to tez alergia...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 100 dni do porodu!

Lanusia93, fabdorota, wiecznie lubią tę wiadomość

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ