X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, przykro mi...:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarPati :( trzymaj siĘ.

bylam dziś na pierwszym Usg. Jest jeden zarodek ( miałam podane dwa), któremu bije serduszko 110 uderzeń na minutę. Wg usg jestem w 5t3d ciąży.
    Jak obliczyć termin porodu?
    Wychodzi 14 kwietnia?

Lanusia93, Wiolcia1405, ewcia21k lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati trzymaj się!

Ale miałam zalatany dzień, niby wszystko dopięte a tu jeszcze sporo do załatwienia było :) i były gołąbki, był cheesburger i gofry mmm!

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Marpati współczuję :(

Kobietki co myślicie na temat octu spirytusowego w ciąży? Mama robi zupę z buraczkow z octem. Mam wielką ochotę, ale mam obawy :/

Ja myślę że trochę nie zaszkodzi, przecież w tym barszczu nie masz butelki octu, jak nie jesz często to chyba nie zaszkodzi.

Marpati współczuję- Trzymaj się dzielnie ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odkryłam cudowny sposób na zaparcia. Są takie czopki eva/qu, całkiem bezpieczne dla ciężarówek, bo się nic z nich nie wchłania i działają "delikatnie". Uratowały mi życie, bo nic z domowych sposobow nie przynosiło skutku, a ja się tarzalam z bólu. W hardkorowych sytuacjach polecam;)

dziewussia lubi tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, odkryłam cudowny sposób na zaparcia. Są takie czopki eva/qu, całkiem bezpieczne dla ciężarówek, bo się nic z nich nie wchłania i działają "delikatnie". Uratowały mi życie, bo nic z domowych sposobow nie przynosiło skutku, a ja się tarzalam z bólu. W hardkorowych sytuacjach polecam;)
    dzięki za pomocną informację ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    MarPati :( trzymaj siĘ.

bylam dziś na pierwszym Usg. Jest jeden zarodek ( miałam podane dwa), któremu bije serduszko 110 uderzeń na minutę. Wg usg jestem w 5t3d ciąży.
    Jak obliczyć termin porodu?
    Wychodzi 14 kwietnia?

Oj nie coś czuje ze jesteś Majowa ! :-) tak poza tym to Gratulacje :-)

Ja po roczku.. impreza super :D młody padł jak kawka wiec i ja idę teraz spać :-) dobrej nocy mamusie !

Różyczka lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj prawie cały dzień spałam, męczą mnie mdłości i odruch wymiotny bez wymiotowania. Jakby było mało to na wieczór myślałam, że wszystkich rozszarpię :(

• fabiola Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. W nocy dopadł mnie straszny ból brzucha ze skurczami. Jak na zwykły ból brzucha skurcze były na prawde silne. Wziełam dwie nospy i po pół h przeszło. Myślicie że to po prostu jakaś niestrawność, kwestia zaparć czy jednak powinna się martwić? A co jeśli znowu się to pojawi? :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. W nocy dopadł mnie straszny ból brzucha ze skurczami. Jak na zwykły ból brzucha skurcze były na prawde silne. Wziełam dwie nospy i po pół h przeszło. Myślicie że to po prostu jakaś niestrawność, kwestia zaparć czy jednak powinna się martwić? A co jeśli znowu się to pojawi? :(

Na twoim miejscu powiedziałabym o tym lekarzowi na wizycie. Jeśli pojawi się to drugi raz to jedz do szpitala - po co się stresować? Jeśli nie będą to skurcze to cie wypisza a ty będziesz spokojniejsza.

Ja zlapalam mega dola:( nie mogę patrzeć na siebie. Od kilku dni mam wieeeelki brzuch, do tego czuje się źle w swojej skórze.
    Wiecznie jestem głodna. Starałam się nie jeść 3 obiadów i zamiast tego ratuje się owocami. Nie mam problemów z układem wydalniczym a i tak wyglądam jakbym miała wzdęcia.
    Czy wy też tak macie? Z natury jestem szczupłą osoba wiec to dla mnie coś nierealnego alby w 2 miesiącu juz tak wyglądać :(

fabiola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, termin wg P. Doktor 19.04.2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 10:04

Wiolcia1405, ewcia21k lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Ja zlapalam mega dola:( nie mogę patrzeć na siebie. Od kilku dni mam wieeeelki brzuch, do tego czuje się źle w swojej skórze.
    Wiecznie jestem głodna. Starałam się nie jeść 3 obiadów i zamiast tego ratuje się owocami. Nie mam problemów z układem wydalniczym a i tak wyglądam jakbym miała wzdęcia.
    Czy wy też tak macie? Z natury jestem szczupłą osoba wiec to dla mnie coś nierealnego alby w 2 miesiącu juz tak wyglądać :(

Na Twoim miejscu W OGÓLE bym się tym nie przejmowała. Dla mnie najważniejsze jest dziecko i dostarczenie mu wszystkich niezbednych skladnikow. W poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg, natychmiast zrzuciłam.
    Też jestem szczupła i też zależy mi na moim wyglądzie. Ale nie w ciąży :) 2 miesiące temu ważyłam 50 kg i miałam w obwodzie brzucha na wysokości pępka 68 cm. Dla porównania dziś: 53 kg i 72 cm :)
    Nie odmawiaj sobie posiłków, a na pewno nie tych głównych. Lepiej zrezygnować z ciastka niż obiadu.
    Zaczęłam się bardzo zdrowo odżywiać żeby uniknąć zbędnej suplementacji sztucznymi witaminami, jem 3 razy w tygodniu ryby, zdrowe przekąski, bardzo dużo piję :) Nawet jak zjem gołąbki to żadne wzdęcia mnie nie męczą, ale powtórzę: ciąża to nie jest czas na odchudzanie :P i przejmowanie się dodatkowymi centymetrami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 09:41

ewcia21k, Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak ogolnie za duzo nie przytyłam w sensie wage ciagle mam taka sam...nie wiem co myslec...w ciagu dnia to faktycznie jakby 2 kg do przodu a z rana to samo.....a skurcze brzucha też wczoraj miałam, ale to po prostu an rozwolnienie wiec nie obawiam sie aż tak bardzo aczkolwiek na wizycie musze o tym powiedziec..co do mdłosci dziś znowu miałam, ale tak lekko przeszło..

ja tez mam duzy brzuch juz spodni nie załoze, tzn nie to, ze nie dopne, ale po co ucikac brzuch zle bym sie czuła...wgl to nie mam co na siebie włozyc..chodze jak lump

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 10:13

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrecz przeciwnie. Przejmuje sie tym ze brzuch ciągle płaski i sxhudłam 3kg. Waże 47 przy 168cm :( nie jem duzo bo po prostu nie moge. A jak zjem troche wiecej to laduje w wc. Wczoraj zjadlam 2 pierogi i 1 nalesnika na caly dzien

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w zasadzie legginsy i topy ... jeansy już na wyższej pulce...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Na twoim miejscu powiedziałabym o tym lekarzowi na wizycie. Jeśli pojawi się to drugi raz to jedz do szpitala - po co się stresować? Jeśli nie będą to skurcze to cie wypisza a ty będziesz spokojniejsza.

A ja Cię rozumiem. Mam podobnie, tylko to nie kwestia brzucha. Mam okropne krosty, czuje się zaniedbana i niekobieca i absolutnie nie mam siły, żeby coś z tym zrobić. Z jednej strony wiem, że to się dzieje dla Groszka, ale w sumie to mnie jeszcze bardziej doluje, bo czuję się zła mama (myślę o sobie a nie o dziecku) i tak w kółko. Mój narzeczony tłumaczy mi to hormonami i na bank ma rację, ale to nie zmienia faktu, że czuję się brzydka. I to też nie tak, że zazwyczaj się bardzo koncentruje na wyglądzie, bo tak nie jest. A teraz ciężko mi w lustrze na siebie patrzeć.
    Bulimulia, liczę, że niedługo nam przejdzie...

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle mam ochotę na jedzenie... słone przede wszystkim i ciągle bym jadła tylko miejsca w brzuchu brak... w pierwszej ciąży przyrylam 31 kg Ale cały dzień jadłam tylko słodkie... teraz zero słodyczy... dużo owoców i jako grzeszki chipsy i frytki... zero kawy a piłam 3 dziennie i straszny odrzut od nikotyny a byłam zagorzala palaczka...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota... Kochanie jeżeli masz możliwość udaj się do kosmetyczki na oczyszczanie np kawigacja... fajnie odświeża skórę i jest bezinwazyjne poczujesz się o niebo lepiej... nasze samopoczucie ma wpływ na maluszka warto o nie dbać...

fabdorota lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to na twarzy to jeszcze wygladam, ale wszytskie ciuchy sa do bani..wygladam we wszytskim tak źle, ze chce mi sie juz rycze..musze chyba isc na jakies zakupy to mi sie polepszy

ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Iwonkaaa :)
    U nas dziś zimno :( Ale i tak wieczorkiem robimy wypad z młodym,ja też już nie wszystko mogę nosić,dresy teraz są moi wybawieniem :) Waga też mi się nie zmieniła,tylko brzusio urósł i przeszkadza ucisk od spodni.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ