Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć!
Ja jestem na etapie myślenia co będzie potrzebne itd. Pewnie od poniedziałku zacznę robić listę.
Tak sobie "chodziłam" po forach i wyczytałam, że bardzo fajny do karmienia jest worek sako. Oczywiście duży XXL nie te małeponoć bardzo wygodny, ale trzeba uważać żeby był z oryginalnym wypełnieniem. Zastanawiam się nad nim - chciałam fotel, ale z drugiej strony z tego worka nie tylko ja bym korzystała, ale też małż i starsza córa. hmm
co myślicie?
-
Ja kupiłam sobie poduszkę Cebuszkę. Polecała położna w szkole rodzenia. W tej chwili się o nią opieram na leżąco, jest bardzo wygodna, ale czy sprawdzi się przy karmieniu (a to jest najważniejsze) to się dopiero okaże...
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Mąż mnie dzisiaj rozczulił na zakupach
ja przed wyjściem zrobiłam listę i wiedziałam czego szukać, ale jak to na zakupach, z mężem oglądaliśmy jeszcze meble i inne dodatki do naszego domku. Nagle mąż do mnie mówi: "Może lepiej pójdziemy od razu kupić co mamy kupić, bo potem będziesz zmęczona i nie dasz rady". Mnie wmurowało, myślałam że jemu koło nosa lata mój nakaz oszczędzania się, a on do mnie taki tekst
ja oczywiście zareagowałam z oczami pełnymi zdziwienia "To TY SIĘ O MNIE MARTWISZ?!", haha, na no mąż mówi "No, tak". Wiecie, jak teraz o tym myślę, to przecież normalne, że on się martwi, tylko że on nigdy tego na głos nie wypowiadał... zawsze pomógł coś wnieść, zabierał mi torebkę, patrzył żebym miała gdzie w razie czego usiąść. Ach ja głupia baba
haha
jamniczakuchnia, ilonia1984, wiecznie, Nikita2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Mój mąż od rana zacząl kotlety trzaskać i tak się wystraszyłam bo spałam.. wiec dzwonie do niego bo nie chcialo mi sie wstawac i pyta co do ch.. on robi.. a on mi mowi ze mnie obudzic nie chcial i na dywanie deske położył i zaczął tłuc kotlety haha :p
a to moja sukienka.. wiem wiem wyglądam jak beczka śmiechu ale już trudno innych fajniejszych nie było..a i tak 200 zł za nia dałam
Ciemne zdjęcia bo wczoraj wieczorem robioneLanusia93, ilonia1984, _Saszka_, Endzis, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie.
Nikita witaj u nas
U mnie dziś impreza a ja padam na twarz wczoraj kuchnia i dziś jeszcze muszę parę rzeczy zróbic...rozłożyło mnie a tak się cieszyłam, że mnie te chorobska w ciąży omijają...kupiłam sobie ten syrop prenalen, tantum verde no i czosnek, sok malinowy, miód i cytrynka mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Mój ukochany mąż kończy dziś 30 lat staruszek jeden
Aleksandrakili moim zdaniem wygladasz baardzo dobrze
Miłego dniaNikita2 lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 7 miesiacu :)Aleksandrus Z boku to fajnie wyglada,jest git :)ja na swieta sama z siebie sie smialam juz bo sie naryczalam najpierw bo w co nie wlazlam to wygladalam jak kuleczka a potem stwierdzilam,ze piepsze,sie stresowac ubralam tunike i w pupie mialam
Niestety teraz kochane juz dobrze wygladac nie bedziemy w niczym,a ja to napewno bo czuje sie jak sumo juz 12 kg na plysiku ;)ale juz nie duzo zostalo
ja to czesto mam sny nawet,ze robie zakupy w swoich sklepach ulubionych i cala noc kupuje i przymierzam ciuszki w rozmiarze 38 a nie 42 albo 44
taka fazka
zaczynam miec coraz wieksze problemy z oddychaniem,chyba mala mnie naciska na przepone,dusze sie mometami normalnie,strasznie mi to przeszkadza,a jutro ide na wyniki i bede pic pyszna glukoze,mniam mniam
no zobaczymy jak ja to przetrwam,wioli dawno nie bylo czy mi sie zdaje? Wiolek zyjesz ?Nikita witamy w naszym swiecie :*mania no wez,mlodzieniec ja mam juz 31 to juz wogole babusia chyba hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:20
Nikita2 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Witaj Nikita
Aleksandrakili, moim zdaniem bardzo ładnie wyglądasz.
Dziewczyny, bawcie się dobrze na tych imprezach. My dziś wybieramy się do Ikei, obejrzeć mebelki i pościel
Cały czas mam ochotę na coś słodkiego, a już za kilka dni glukoza, muszę zacząć ograniczać sobie słodycze.Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Nikita, fajnie, że jesteś
My dzisiaj mamy jakiś dobry dzień. Obudziłam się wyspana, Polka kopie radośnie, nic mnie nie boli, brzuch mieciutki i nawet się taka brzydka nie czuje. Dzień z serii: "strasznie cieszę się ciążą"Oby tak zostało do wieczora.
A, miałam śmieszny sen. Śniło mi się, że na rynku pod centrum handlowym stał foodtruck w którym rozdawali do spróbowania kiełbasę nadziewana dżemem truskawkowym. I dużo ludzi stało w kolejce, ale komentując, że to jakieś obrzydlistwo. A ja między nimi z brzuchem jak stodoła i się nie mogłam doczekać swojej porcji, bo takiego miałam smaka na tą dzemowa kiełbę.
No i po wstaniu, na śniadanie musiałam zjeść dzemu. Bez kiełbasy of kors.ilonia1984, Endzis, mania, Lanusia93, Nikita2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny :*
Wczoraj poszaleliśmy w Ikei, kupiliśmy łóżeczko, materac, półki do sypialni i milion innych rzeczy nie tylko dla dziecka :p
Przez ten mróz dopadł mnie paskudny ból gardła, ale mleko z miodem i czosnkiem plus tabletki prenalen jakoś zaczynają działać, dzisiaj nie ruszam się z domu.
Ilonia, nie mów tak że teraz w niczym nie będziemy ładnie wyglądać, bo kobiety w ciąży w większości przypadków wyglądają pięknie, tylko hormony im mówią inaczej :p
Wiolcia1405 właśnie! Gdzie jesteś leśniczko?ilonia1984, fabdorota lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja to Wam powiem, ze gorzej sie psychicznie czuje, brzydko i grubo, jak tak sie zasiedze w domu pare dni bez wyjścia do ludzi. Jak mam co robic, cos sie dzieje tak jak ostatnio to zanadto nie skupiam sie na sobie.
Wczoraj mieliśmy gości, dzisiaj po poludniu wychodzimy z domu i w ten sposób czas szybciej plynie. Teraz to juz szykowanie wyprawki, a remont jeszcze nas czeka to mysle ze styczeń i luty szybko minie. Wole zdecydowanie jak cos sie dzieje bo wtedy nie mam czasu myslec o tym czy czasem mnie cos nie boli :p
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Cześć dziewczyny :*
Wczoraj poszaleliśmy w Ikei, kupiliśmy łóżeczko, materac, półki do sypialni i milion innych rzeczy nie tylko dla dziecka :p fabdora niezly zen,dzemowa kielbacha,ciekawe...ja ostatnio pochlaniam slodkie,do 6 miesiaca nie moglam na.nie patrzec a teraz...tragedia mogla bym jesc tylko slodkie,nie dobrze
Przez ten mróz dopadł mnie paskudny ból gardła, ale mleko z miodem i czosnkiem plus tabletki prenalen jakoś zaczynają działać, dzisiaj nie ruszam się z domu.
Ilonia, nie mów tak że teraz w niczym nie będziemy ładnie wyglądać, bo kobiety w ciąży w większości przypadków wyglądają pięknie, tylko hormony im mówią inaczej :p
Wiolcia1405 właśnie! Gdzie jesteś leśniczko?ja oatatnio pochlaniam.slodkie tonami,jak noe jadlam wogole tak teraz jadla bym same slodycze,nie dobrze,ale co zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 11:18
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
nick nieaktualny
-
Obrobiłam się wszystko praktycznie gotowe jeszcze pieczarki na masełku zostaly ale to przed samym obiadem
Jamniczakuchnia witaj w gronie "zafaflunionych"z moim gardłem coraz gorzej...
Ja to odkryłam, że mam zaburzony obraz siebie tzn jak się wyszykuję umaluję i.założę coś ładnego (tak jak np na sylwka) i patrzę w lustro myślę no jest nieźle nawet nie wyglądam tak grubasnieale niestety zdjęcia weryfikują moje spostrzeżenia
bo na zdjęciach wyglądam jak słoń
-
witajcie dziewczyny,witaj Nikita.U nas teraz -10 brrr,nie lubię zimy,jestem ciepłolubna fajnie ,że dołączają kolejne mamusie-szkoda tylko,że sporo dziewczyn ,które są praktycznie od początku się nie odzywają:(pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe mamusie
ania0141 -
Dzień dobry
. Ale dziś mroźno - chyba jeszcze bardziej niż wczoraj. Szybki spacer z psem z rana był tak szybki jak nigdy
Straciatellaa wrote:Cześć!
Ja jestem na etapie myślenia co będzie potrzebne itd. Pewnie od poniedziałku zacznę robić listę.
Tak sobie "chodziłam" po forach i wyczytałam, że bardzo fajny do karmienia jest worek sako. Oczywiście duży XXL nie te małeponoć bardzo wygodny, ale trzeba uważać żeby był z oryginalnym wypełnieniem. Zastanawiam się nad nim - chciałam fotel, ale z drugiej strony z tego worka nie tylko ja bym korzystała, ale też małż i starsza córa. hmm
co myślicie?
Nikita2, witamy w naszych progach
Mania, dużo zdrówka. Oby choróbsko szybko przeszło
Aleksandrakili, bardzo ładnie wyglądaszNikita2 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny nowo rocznie! Widzę że nie tylko ja jestem na etapie poszukiwania rzeczy do wyprawki. Wczorajszym efektem był zakup wózka tako jumper x 3 w 1 jestem mega zadowolona prowadzi się jednym palcem
. Ciuszki po synku przebrane większość miałam uniwersalne wiec prawie nic nie muszę dokupywać, tylko potem parę jakiś wyjściowych sukienek oczywiście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:09
Madzialinda -
Ja od poniedziałku zaplanowałam sobie duże zakupy na allegro (podkłady, smoczki, szczotki, pieluchy tetorwe itp.).
No właśnie dziewczęta może Wy już macie sprawdzone termometry. Jak będzie najlepszy dla dzieciaczka? Bezdotykowy? Do ucha? Dotykowy? Poza tym jaką markę wybrać? Wpadły mi w oko z Braun, tylko że one ok 200 zł kosztująWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:22
-
Hej Mamki
Witaj Nikita, przybywa nas
U nas mroźno, -13 było rano brr mieliśmy się gdzieś ruszyć, ale daliśmy sobie spokój, wolę być dzisiaj piecuchemKot mnie rano obudził, M dał swoje spodnie z pracy do łazienki żeby nie zapomnieć wyprać i Karat po 7 chyba pomyślał że pan zaspał do pracy... Tylko się pytam, czemu mnie budził... No może M za mocno śpi
A po chwili nos zawalony i walczę do teraz z zatokami.
Ja mam termometr bezdotykowy baurer jft 90 bezdotykowy, mierzy ok, poręczny i praktyczny Na początku miałam elektroniczny "klasyczny", ale nie tak łatwo dziecku nim zmierzyć temperaturę, jak jest marudne to już w ogóle Tego użyjesz nawet jak śpi. No i temperaturę w wanience np można zmierzyć i w pomieszczeniuNikita2 lubi tę wiadomość